Şimdi Ara

Standart veya programı olmayan mouse DPI değerini öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aim geliştirmek için ev haricinde is yerinde notebooktan çalışmak istiyorum ama mouse'un dpi değerini bilmiyorum..internette çeşitli yazılar gördüm ama anlamadım. Gerçek değeri yansıtmıyor bu hesaplamalar..doğru değeri nasıl bulabilirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mouse DPI Öğrenme

DPI (İnç Başına Nokta), farenizin bir inç hareket ettiğinde ekranda kaç piksel hareket ettiğini belirtir. DPI değeri ne kadar yüksek olursa, fareniz ekranda daha hassas ve hızlı hareket edecektir.

DPI öğrenmek, özellikle oyun oynarken veya hassas fare kontrolleri gerektiren diğer görevleri gerçekleştirirken önemlidir. Farenizin DPI değerini bilmek, oyun ayarlarınızı optimize etmenize ve oyun deneyiminizi iyileştirmenize yardımcı olabilir.

DPI'nizi öğrenmenin birkaç yolu vardır:

• Fare Üreticisi Yazılımı: Çoğu fare üreticisi, DPI ayarlarınızı özelleştirmenize ve görüntülemenize olanak tanıyan yazılım sağlar. Fare yazılımını indirerek ve yükleyerek DPI'nizi öğrenebilirsiniz.
    • Üçüncü Taraf Yazılımı: MouseTester veya DPI Analyzer gibi üçüncü taraf yazılımları da DPI'nizi ölçmek için kullanılabilir. Bu yazılımlar, farenizi belirli bir mesafe hareket ettirmenizi ve ardından DPI'nizi hesaplamanızı sağlar.
    • Fiziksel Ölçüm: Farenizi bir cetvelin yanına koyarak ve bir inç hareket ettirerek DPI'nizi yaklaşık olarak ölçebilirsiniz. Farenin ekranda hareket ettiği piksel sayısını sayın ve bir inçte kaç piksel hareket ettiğini hesaplamak için bu değeri 1 inç'e bölün.

DPI'nizi öğrendikten sonra, bunu oyun ayarlarınızda veya diğer uygulamalarda özelleştirebilirsiniz. Mükemmel DPI değeri kişiden kişiye değişebilir, bu nedenle rahat ettiğiniz ve verimli bulduğunuz bir değeri denemek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun için bir program varmıdır bilmiyorum, ne merak ettim ne de araştırdım. Ama aklıma şöyle bir fikir geldi. Elinizde dpi nı bildiğiniz bir mouse olsun. Ekranın uygum bir yerine bir cetvel tutturun, mousela ilgili bütün hızlandırma ayarları kapalı iken dpi nı bildiğiniz mousela cetvel boyunca mouse pad üzerinde işaretlediğiniz kısım boyunca kaydırın. Aynı işlemi dpi nı bilmediğiniz mousela da yapın. Sonra cetvel üzerinde çıkan sonucu oranlayarak dpi yı 3 aşağı 5 yukarı bulursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.