Şimdi Ara

iPhone'u wireless adaptör olarak kullanma(kişisel erişim noktası değil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,sorum tam olarak şöyle.Masaüstü bilgisayar kullanıyor bi arkadaşım ve wireless adaptörü yok.Şuan olduğumuz evdeki modeme bağlanmak istiyoruz fakat wireless adaptörümüz olmadığı için bağlanamıyoruz.Acaba iphone'u bir şekilde wireless dağıtıcı olarak kullanabilir miyiz? Yani bilgisayara bağlayarak itunes üzerinden falan? Bu arada telefonum 4s jbli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: pardahun8

Merhaba arkadaşlar,sorum tam olarak şöyle.Masaüstü bilgisayar kullanıyor bi arkadaşım ve wireless adaptörü yok.Şuan olduğumuz evdeki modeme bağlanmak istiyoruz fakat wireless adaptörümüz olmadığı için bağlanamıyoruz.Acaba iphone'u bir şekilde wireless dağıtıcı olarak kullanabilir miyiz? Yani bilgisayara bağlayarak itunes üzerinden falan? Bu arada telefonum 4s jbli değil.

Kisisel erişim noktasını ac pc ye bağla iphoneyi sonra ordan kablolu paylaşım yap tabi önce wifi ye baglan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_glryz

quote:

Merhaba arkadaşlar,sorum tam olarak şöyle.Masaüstü bilgisayar kullanıyor bi arkadaşım ve wireless adaptörü yok.Şuan olduğumuz evdeki modeme bağlanmak istiyoruz fakat wireless adaptörümüz olmadığı için bağlanamıyoruz.Acaba iphone'u bir şekilde wireless dağıtıcı olarak kullanabilir miyiz? Yani bilgisayara bağlayarak itunes üzerinden falan? Bu arada telefonum 4s jbli değil.

Kisisel erişim noktasını ac pc ye bağla iphoneyi sonra ordan kablolu paylaşım yap tabi önce wifi ye baglan

Yani telefonun 3gsini kullanmadan evdeki wireless modemden bağlanarak.İnternet dağıtımını yapmamız mümkün değil mi?

• Telefonu bağlasana wi fi ye

• JB yoksa mümkün değil, varsa MyWi ile yapabilirsiniz.
  • Tam olarak anlayamadim.

Demek istediginiz, masaustu bilgisayar kablo ile modeme bagli...

Wireless adaptoru yok.

Siz bu masaustundeki internet baglantisini iPhone'a aktarmak istiyorsunuz. USB ile.

Bu mudur?

Eger bu ise, dogrudan imkansiz. Bunun sebebi iPhone'un oldugu sekilde SERVER, kisisel aktarimini paylastigi ve kullandigi cihaz/PC ise CLIENT durumunda olmasi. Iste bu yuzden iPhone'daki GPRS agini modem olarak USB veya WiFi/Bluetooth ile herhangi Client (iCihaz, PC,Tablet) ile paylasabiliriz. Cunku iPhone, Server modunda, modem modunda. Ancak Client'tan sadece kablosuz olarak internet verisi alabiliyor, serial (USB) ile internet verisi alma destegi oldugu sekilde imkansiz.

Eger siz Server'den Client'a degil de, Client'tan Server'e USB ile veri aktarimi yapmak isterseniz, yani PC'den iPhone'a USB ile internet verisi aktarmak isterseniz "Reverse SSH Tunneling" dedigimiz "Reverse Mode (-R) yontemi ve kullanabileneciginiz araclar hakkinda bilginiz olmasi gerekir. Burda yapilacak tek islem, SSH ile serial baglantisindan (USB) ethernet'e bagli olan Client'daki (PC) internet verisini asil Server (iPhone) ile paylasmak. Ayrica Proxy yonlendirmeniz gerekir ki bunun icin en uygun program privoxy olur. Bu paylasimi saglamak icin dedigim gibi yukaridaki tunneling islemleri hakkinda tecrubeniz olmasi gerekir. Google'da bulabilirmisiniz bilemicem ama tek bildigim yerli kaynaklarda bu tur yontemleri bulabileceginizi sanmiyorum.

Eger MAC kullaniyorsaniz, tum bu islemler beni asar. Herkezi asar.

Ayrica OpenSSH'in -R kapabiliyeti olup olmadigini bilmiyorum ama olmamasi icin hicbir neden yok, sadece birkac preference dosyasini editlemeniz gerekebilir.

Eger denemek istiyorsaniz Google'dan arastirabilirsiniz. iCihaz elbette JB li olmali ve OpenSSH kurulu olmali. PC'de ise tunneling/SSH icin en basitinden iTunnel, Proxy yonlendirmek icin privoxy kullanabilirsin.

Her turlu, gunumuzde evinde masaustu olan her evde en azindan kablosuz modem, kablolu olsa bile cogumuzun 10-20TL'lik wireless adaptoru alabilecegimizi dusunursek, artik bu mazide kalmis Reverse SSH Mode yontemini kimse iCihaz icin kullanacagini hic sanmiyorum. Cunku bu gereksiz olur.

Yerinizde olsam, siradan Wireless adaptoru satin alir, Connectify ile kablolu modem agini kablosuz olarak paylasirdim...

Umarim sorunu yanlis anlamamisimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 8 Haziran 2012; 0:43:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TR Ramon

Tam olarak anlayamadim.

Wireless adaptoru yok.

Siz bu masaustundeki internet baglantisini iPhone'a aktarmak istiyorsunuz. USB ile.

Bu mudur?

Eger bu ise, dogrudan imkansiz. Bunun sebebi iPhone'un oldugu sekilde SERVER, kisisel aktarimini paylastigi ve kullandigi cihaz/PC ise CLIENT durumunda olmasi. Iste bu yuzden iPhone'daki GPRS agini modem olarak USB veya WiFi/Bluetooth ile herhangi Client (iCihaz, PC,Tablet) ile paylasabiliriz. Cunku iPhone, Server modunda, modem modunda. Ancak Client'tan sadece kablosuz olarak internet verisi alabiliyor, serial (USB) ile internet verisi alma destegi oldugu sekilde imkansiz.

Eger siz Server'den Client'a degil de, Client'tan Server'e USB ile veri aktarimi yapmak isterseniz, yani PC'den iPhone'a USB ile internet verisi aktarmak isterseniz "Reverse SSH Tunneling" dedigimiz "Reverse Mode (-R) yontemi ve kullanabileneciginiz araclar hakkinda bilginiz olmasi gerekir. Burda yapilacak tek islem, SSH ile serial baglantisindan (USB) ethernet'e bagli olan Client'daki (PC) internet verisini asil Server (iPhone) ile paylasmak. Ayrica Proxy yonlendirmeniz gerekir ki bunun icin en uygun program privoxy olur. Bu paylasimi saglamak icin dedigim gibi yukaridaki tunneling islemleri hakkinda tecrubeniz olmasi gerekir. Google'da bulabilirmisiniz bilemicem ama tek bildigim yerli kaynaklarda bu tur yontemleri bulabileceginizi sanmiyorum.

Ayrica OpenSSH'in -R kapabiliyeti olup olmadigini bilmiyorum ama olmamasi icin hicbir neden yok, sadece birkac preference dosyasini editlemeniz gerekebilir.

Eger denemek istiyorsaniz Google'dan arastirabilirsiniz. iCihaz elbette JB li olmali ve OpenSSH kurulu olmali. PC'de ise tunneling/SSH icin en basitinden iTunnel, Proxy yonlendirmek icin privoxy kullanabilirsin.

Her turlu, gunumuzde evinde masaustu olan her evde en azindan kablosuz modem, kablolu olsa bile cogumuzun 10-20TL'lik wireless adaptoru alabilecegimizi dusunursek, artik bu mazide kalmis Reverse SSH Mode yontemini kimse iCihaz icin kullanacagini hic sanmiyorum. Cunku bu gereksiz olur.

Yerinizde olsam, siradan Wireless adaptoru satin alir, Connectify ile kablolu modem agini kablosuz olarak paylasirdim...

Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim.Evet sorunumu doğru anlamışsınız.Açıkçası bunu kalıcı bir çözüm olarak düşünmüyordum zaten.Evime misafir olarak bir arkadaşım geldi masaüstü bilgisayarını da yanına alarak ve modemin ethernet girişi dolu olduğu için internet sıkıntısı yaşadık açıkçası.Bu yüzden telefonu wireless dağıtıcı olarak kullanabilir miyiz diye merak etmiştim.Biz de uzun araştırmalar yaptık fakat ne yazık ki bi çözüme ulaşamadık.Şuan için kişisel erişim noktası üzerinden 3g bağlantıyı paylaştırarak kullanıyoruz.Cevap veren herkese çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Tam olarak anlayamadim.

Wireless adaptoru yok.

Bu mudur?

Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim.Evet sorunumu doğru anlamışsınız.Açıkçası bunu kalıcı bir çözüm olarak düşünmüyordum zaten.Evime misafir olarak bir arkadaşım geldi masaüstü bilgisayarını da yanına alarak ve modemin ethernet girişi dolu olduğu için internet sıkıntısı yaşadık açıkçası.Bu yüzden telefonu wireless dağıtıcı olarak kullanabilir miyiz diye merak etmiştim.Biz de uzun araştırmalar yaptık fakat ne yazık ki bi çözüme ulaşamadık.Şuan için kişisel erişim noktası üzerinden 3g bağlantıyı paylaştırarak kullanıyoruz.Cevap veren herkese çok teşekkürler.

Evet tahmin etmistim.

3G limitsiz ise sorun yok, limitli ise kotaya dikkat edin.

Bu arada masaustunu yaninda getirmesine guldum. (=

• Malum bugünlerde Diablo çılgınlığu olduğu için toplanıp bir oynayalım demiştik de o yüzden attık arabaya getirdik :]
  • quote:

Malum bugünlerde Diablo çılgınlığu olduğu için toplanıp bir oynayalım demiştik de o yüzden attık arabaya getirdik :]

Su video geldi aklıma
    Get a laptop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazdigimi okumadiniz ya da ciddiye almadiniz anlasilan, jailbreak yoksa mumkun degil. Jailbreak varsa oldukca basit bir islem, MyWi kullanarak her turlu ve her yonde tether yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

Yazdigimi okumadiniz ya da ciddiye almadiniz anlasilan, jailbreak yoksa mumkun degil. Jailbreak varsa oldukca basit bir islem, MyWi kullanarak her turlu ve her yonde tether yapabilirsiniz.

Evet. Bu sekilde iPhone GPRS bağlantısını PC ile paylaşabiliyoruz.

Ama arkadasın istediği, USB ile PC'deki modem ağını iPhone'a aktarmak. Bu dogrudan mümkün değil.

Serial (USB) ile bu iki yönlü veri aktarımı tamamen iki ayri farklı dünyalar.

Umarım anlatabilmişimdir.

• çok ucuza (50-60tl) wireless ve 4 ethernet girişli network hub'lar mevcut, en temizi o gözüküyor, bu hub'ların internet yazan girişine etherneti takıyorsunuz, kalan bütün işi kendisi hallediyor.
  • quote:

quote:

Yazdigimi okumadiniz ya da ciddiye almadiniz anlasilan, jailbreak yoksa mumkun degil. Jailbreak varsa oldukca basit bir islem, MyWi kullanarak her turlu ve her yonde tether yapabilirsiniz.

Ama arkadasın istediği, USB ile PC'deki modem ağını iPhone'a aktarmak. Bu dogrudan mümkün değil.

Arkadasin anlattigi seyi anladim, aynen bunu yapabilir diyorum, MyWi uygulamasi kullanarak USB ile PC'deki interneti W-Fi olarak ortama yayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 8 Haziran 2012; 16:07:02 >

• quote:

quote:

quote:

Arkadasin anlattigi seyi anladim, aynen bunu yapabilir diyorum, MyWi uygulamasi kullanarak USB ile PC'deki interneti W-Fi olarak ortama yayabilir.

Oylemi?

Lutfen bunu deneyip tekrar buraya geri donus yapar, nasil yaptiginizi paylasir misiniz?

• Denememe gerek yok, zamaninda kullandigim icin biliyorum, cihazi usb ile bilgisayara baglayip MyWi aciyorsunuz, kaynak olarak usb, hedef olarak wifi seciyorsunuz. Usb'den gelen interneti wi-fi ile ortama yayiyorsunuz.

http://intelliborn.com/mywi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 8 Haziran 2012; 17:03:55 >
  • Evet anladim.

Yani ya olayi yanlis anladiginizi veya yanlis bilgi icinde oldugunuzu anladim.

"USB'den gelen interneti"

Bu, sizin sinebileceginiz co2'yu O'ya cevirmek gibi olmus. (=

Bu imkansiz.

Herhangi tethering uygulamasi ile, sadece iPhone GPRS baglantisini WiFi olarak veya Bluetooth veya Serial (USB) ile paylasabiliyoruz.

Ancak bir client'tan, PC'den, USB ile internet agini iPhone'a tasimak, dogrudan imkansiz. Hele hele MyWi ile tamamen imkansiz.

Nedenlerini, ve bunun icin kullanilmasi gereken -R metodunu ilk mesajimda acikladim.

Tekrar edeyim, USB tethering, sadece Server'dan client'a, yani iCihaz'dan PC'ye, PC'den iCihaz'a degil.

Ki -R mode kullanilsa bile, Serial'den gelen veriyi modeme donusturmek (WiFi ile iCihaz'da yaymak) tamamen farkli bir dunya ki bunu dusunmek bile istemiyorum.

Zamaniniz olursa, lutfen, PC'deki internet aginizi USB ile iCihaz'iniza aktarmaya calisin; MyWi veya herhangi tethering uygulamasi ile.

Kolay gelsin. (=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 8 Haziran 2012; 15:18:59 >

• quote:

Evet anladim.

Bu imkansiz.

Herhangi tethering uygulamasi ile, sadece iPhone GPRS baglantisini WiFi olarak veya Bluetooth veya Serial (USB) ile paylasabiliyoruz.

Ancak bir client'tan, PC'den, USB ile internet agini iPhone'a tasimak, dogrudan imkansiz. Hele hele MyWi ile tamamen imkansiz.

Nedenlerini, ve bunun icin kullanilmasi gereken -R metodunu ilk mesajimda acikladim.

Tekrar edeyim, USB tethering, sadece Server'dan client'a, yani iCihaz'dan PC'ye, PC'den iCihaz'a degil.

Ki -R mode kullanilsa bile, Serial'den gelen veriyi modeme donusturmek (WiFi ile iCihaz'da yaymak) tamamen farkli bir dunya ki bunu dusunmek bile istemiyorum.

Zamaniniz olursa, lutfen, PC'deki internet aginizi USB ile iCihaz'iniza aktarmaya calisin; MyWi veya herhangi tethering uygulamasi ile.

Kolay gelsin. (=

bu mesaj tam olarak o sekilde yazılıyor

konfigurasyon:

...üzerinde herhangi bir wifi adaptoru bulunmayan ve ethernet kablosu sökülmüs bir pc

usb kablo

usb kabloya baglı ve evdeki wifi networküne baglı bir ipad 2

ipad üzerinde mywi kurulu (5.5) ve usb tethering aktif

pc ipad üzerindeki wifi baglantısı üzerinden internete cikiyor

my wii 5.5 oncesi sürümlerinde bu ozellik dediğiniz üzere tek taraflıydı ama su anda dediğim konfigurasyon sorunsuz calismakta.

...sanirim arkadasa bir özür borclusunuz.

saygılar/sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: a008mania

quote:

Evet anladim.

Bu imkansiz.

Kolay gelsin. (=

bu mesaj tam olarak o sekilde yazılıyor

konfigurasyon:

...üzerinde herhangi bir wifi adaptoru bulunmayan ve ethernet kablosu sökülmüs bir pc

usb kablo

usb kabloya baglı ve evdeki wifi networküne baglı bir ipad 2

ipad üzerinde mywi kurulu (5.5) ve usb tethering aktif

pc ipad üzerindeki wifi baglantısı üzerinden internete cikiyor

my wii 5.5 oncesi sürümlerinde bu ozellik dediğiniz üzere tek taraflıydı ama su anda dediğim konfigurasyon sorunsuz calismakta.

...sanirim arkadasa bir özür borclusunuz.

saygılar/sevgiler.

Saygi deger forumdasim, yaniliyorsunuz.

Bu verdiginiz ornekte kullanici, iPad'da(Server) bulunan Wifi agini, PC(Client) ile paylasiyor.

Anca bizim aciklamak istedigimiz, tam tersi; PC'deki kablosuz agi, USB ile iPHone/iPad'a tasimak.

Umarim anlatabilmisimdir.

Bu kadar acik acik anlatmama ragmen ve ornek vermeme ragmen bu konu neden bu kadar uzadi anlayamadim.

Anlasilmasi hic de zor bir konu degil, isterseniz yabanci dilde de yazabilirim. Belki Turkce'miz bu kadar teknik detay kaldiramiyor.

There's no way of sharing your wired modem's connection with your iDevice via your PC through Serial (USB). That's beucase the 30 pin USB serial only does not support REVERSE TETHERING unless you use the -R mode. By itself, the serial is not designed to accept/listen/receive/ network traffic and that's why you need to refer to the typical -R mode with OpenSHH etc...

You'll have to trick the iDevice with REVERSE SSH TUNNELING and obviously your device needs to be Jailbroken in order to use SSH...

Anlatabiliyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphoneuss2 -- 8 Haziran 2012; 15:46:20 >

• bu anlattığım eğer bir wifi modem yok ise sadece ethernet modem ve bilgisayar var ise bu interneti iphone taşımak içindir

hem mac os hem de windowsta internet paylaşımı denen bir olay var eğer bunu aktiflerseniz iphonenunuzun masaüstü pcdeki internetten faydalanmasını sağlayabilirsiniz BEN BUNU BİZZAT YAPTIM bakın şimdi mac os için nasıl olacağını anlatıyorum

sistem tercihlerinden paylaşımı açıyoruz soldaki sütundan internet paylaşımını açıyoruz orada şuradaki bağlantıyı paylaş var oradan etherneti seçiyoruz yani ethernet üzerinden mac osa gelen interneti paylaşıma açmak demektir ardından şunu kullanarak paylaş kısmında hangi yolla istiyorsak onu seiyoruz böylelikle bluuetooth üzerinden iphoneumuza interneti aktarıyoruz ardından simi deaktive edip sadece kişisel erişim noktasını açarsanız ve wifiyi seçerseniz iphone yukarıdaki yöntemle kendine gelen interneti etrafa dağıtır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 8 Haziran 2012; 22:58:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.