İftira derecesinde ithamlarda bulunduysam özür dileyeyim.O zaman bende eski mesajlarda yazdığım ama sizin okumadığınız yerleri tekrar özet geçeyim.Anymus çeviri grubu eskiden herkesin sevdiği bir gruptu rdr2 yamasını duyurduklarında herkes çok mutlu oldu.Ama oyunculara verdikleri yama sözü para işleri yüzünde ters döndü bir anda 30 tlye çıkaracak oldular eleştirenlere demedikleri kalmadı falan filan.En çok zarar kendilerine oldu tabi ki.Sonra diğer yama konularında farklı hesaplar türemeye başladı anymus yamayı öven diğer yamaları kötüleyen.Şuan benim tanıştığım anymus grubu ile şuan ki grup bana göre taban tabana zıt.Yamayı bedava yapın dememdeki sebepte buradan geliyor oyunu ücretsiz olarak dağıttılar.Bende dahil çoğu insan anymustan uzaklaştı yap bir taktik bedava ver yada 1-2 tl yap insanlar seni tanısın tekrar.Benim görüşüm zaten bu forumda da görüşümü yazdım . Söylediklerim kesinlikle kanun hükmü taşımamaktadır. Diğer bir konuya dahil olma sebebim konuyu açan arkadaşa bakar mısın sadece siteden görerek konuyu açıyor.Ama aymus ile ilgili her konuda bilgisi var.Eğer dediği gibi sadece siteden görüp açtıysa zaten modaratorlerin konuyu kaldırması lazım çünkü anymusu temsil etmiyor. Forumda satısını onay var ama fatura kesilmeyen bir işletmeyse aracılığa girer.Tanıdığınız yaşı sizin kadar büyük ve bu işlerden anlayan biri varsa teyit edebilirsiniz.Kişiler arası satış farklıdır kurumsal satış farklıdır. |
Star Wars Battlefront 2 Türkçe Yama Çıktı! -Anonymous Çeviri- (12. sayfa)
-
-
Konu'da ki gelişmeleri endişe ile izliyoruz.
Tarafları öncelikle sükunete davet ediyoruz.
-
Birbirimizi yarı yarıya anlıyor sayılırız. Son 3 cevaptır yazdıklarımızda bir önceki cevaplar ile benzer şeyler konuda değişmiyor. Fazla gereksiz gaza gelmişim zaten buradan bir arkadaşla konuşup konuyu bitirmiştim sizle konuşunca alevlendim yine gereksiz yere. Cümleten iyi geceler.
-
İşiniz gücünüz yok gerçekten dakikalarınızı burada nefret ve kin kusmak için mi kullanıyorsunuz? Hani neden bunu yapıyorsunuz anlamıyorum, sizi hayatta mutlu eden şey bu mu veya zevk mi alıyorsunuz? -
Foruma Discord üzerinden sövüp ondan sonra yine forumda fake hesaplarla yamanızın reklamını yapacak kadar düştünüz demek. Bölüm moderatörünün grubun çevirmeni ve destekçisi olduğunu herkes biliyor artık. Bu kadar yüz göz olunmuşken neden tarafsız bir moderatöre bölüm devredilmiyor, neden bu dedikodulara son verilmiyor? Gruba IP adreslerimizin verildiğine kadar gelmiş muhabbet. Daha ötesi var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 16 Ocak 2021; 3:56:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: xRedLineTRxSatılan aboneliklerin vergisini nasıl ve ne olarak maliyeye ödeniyor ? Bilgi verebilirmisiniz ?
O sorunun cevabı yok, TİCARİ SIR Aynı soruyu önce @StormLight , sonra ben, sonra @AMD KÖLESİ ve son olarak da siz sormuşsunuz ama o soruya ısrarla cevap yok. Sürekli lafı değiştiriyorlar, başka yerlere çekiyorlar. Ben sordum cevap yok, AMD KÖLESİ sormuş ona da "biz firmalara ulaşıyoruz" demiş. Soru ne, verilen cevabın alakası ne?
Zaten ortada yasal olarak satılabilecek bir ürün olmadığı için, yasal olmayan ürünün faturası da yok, haliyle KDV'si de yok. Daha doğrusu şöyle düzelteyim, ondan sonra "biz yama satmıyoruz taam mı?" diyorlar. Satılan ürün, sözüm ona abonelik. Peki abonelik niçin satılıyor? Abonelik alırsan ne elde ediyorsun? Cevapsız. Ama katiyen yama satılmıyor, kesinlikle yok öyle bir şey. Yamalar abone olanlara ÜCRETSİZ Hani telefonlara taksit yasağı ilk geldiğinde, bazı uyanıklar kılıfları telefon fiyatına 12 taksitle satıp, telefonu yanında ücretsiz veriyordu. Ne satıyorsun diye sorulduğunda "valla abi ben kılıf satıyorum, 3 bin lira, kılıf alana telefonu ücretsiz veriyoruz, özel promosyon yaptık" diyorlardı, haberlere bile çıkmıştı Yapılan işin bundan hiçbir farkı yok yani.
Hatta bu soruyu temmuz/ağustos ayında da sormuştuk, üyelik bedeli denmişti o zaman da. Sanırsın şirket değil dernek, üyelerinden üyelik bedeli topluyorlar. O zaman da söylemiştim, dernek kurmak öyle şirket kurmak kadar kolay değil, hatta hiç kolay değil.
Zaten fatura kesilmesi için önce ödeme aşamasında müşteriye adres bilgisi sorulması lazım, en son Ekim ayında sorulmuyordu, şu an soruluyor mu bilmiyorum. Sanırım şu forumda 18 yaşından büyük olan ve 1 kere bile online alışveriş yapmamış bir insan yoktur. Siz hiç Türkiye'de online alışveriş yapılan bir sitede ödeme aşasında fatura adresi girmeden/seçmeden alışveriş yaptınız mı? Yapamazsınız, çünkü sistem izin vermez. Sebebi de "213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’ nun 230. Maddesi’nde belirtilen müşterinin ad, soyad ve adres bilgilerinin yer alması zorunluluğuna uyulması gerekmektedir."
Kaynak: https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/earsivduyuru01082018.pdf
Bunlar şirket yöneticisi olan Görkem'in de (@walküre) bir zamanlar söylediği gibi "isteyene fatura" kesiyorlar. Haliyle bunlara ulaşıp, faturayı talep etmen gerek ve sana adres bilgini sormaları gerek fatura kesebilmeleri için.
Önceki sayfalardaki mesajımda da yazdım ve kanıtları koydum, bunların Eylül ayında sitelerini yenileyene kadar, eski sitelerinde KDV'nin K'sı bile geçmiyordu. Ne zaman ki yönetici şahıs Görkem "biz yasal bir şirketiz ve faturamızı kesip vergimizi veriyoruz" diye bir açıklama yaptı forumda, ben ve başka bir arkadaş Görkem'e bu konu hakkında birkaç soru sorduk, bu sorduğumuz cevap verilmeyen soru da dahil, tabii o zaman da cevap verilmedi. Ondan sonra kafalarına dank etti suç işledikleri. Birkaç gün sonra açtıkları başka bir konuda "Satın alımlardan sonra, hizmetin faturasını isteyenler bize mail atabilirler." diye ek bir not yazmak zorunda kaldı. (Notun noktasına, virgülüne dokunmadan aynen yazdım) Şu cümle bile başlı başına Vergi Kanunu'na muhalefettir ve suçtur. Fatura isteyene kesilmez, isteğe bağlı bir durum değildir ve satış yapılan herkese kesilmesi zorunludur. Aksi halde faturasız satış yapmak vergi kaçırmaktır. Ama anlatamıyoruz işte. Bazı kişiler de işlerine geldiği için, kendi faydalarına bir durum olduğu için, grubu savunucam diye kanunsuzluğu bile savunuyorlar.
Neyse yakında çıkar kokusu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 16 Ocak 2021; 5:15:0 >
-
Sen ücretsiz avukatlık yapıyosun ya o yeter ;)) -
Bu yorumlar silinir konu kilitlenir hepsi unutulur gider bunların da yaptıkları reklam yanlarına kar kalır. -
Öyle bir şey yok. Yalan ağızlarına yuva yapmış. Türk oyucular için her türlü kötülük bu ekipte mevcut. Yalancı mı arıyorsun var, ayyaş mı arıyorsun var, spoiler vermekten zevk alan tek hücreli mi arıyorsun var, ingilizce bilmeyenleri hor gören kibir abidesi mi arıyorsun var, usülsüzlük mü arıyorsun var, say say bitmiyor. Hiç bir Türkçe yama grubu ya da çevirmen hiç bir zaman bu kadar nefret kazanmadı, kendinden bu kadar tiksindirmedi. -
konuları gizle özelliği olması iyi oldu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu acınacak insan dolu. Bufün de şükrümüzü ettik teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim önceden bildiğim bi "Oyun Çeviri" grubu vardı. Adamlar zamanında MW3'e Türkçe Dublaj falan yapmışlardı. Para talep etmiyorlardı oyun çevirileri için. Sadece donate butonu koymuşlardı isteyen yapsın diye. Eğer bu söylenilenler doğruysa durum vahim. Böyle grupların türemesi garip geldi bana açıkcası.
-
Şu kadar diyeyim o dediğin eski oyun çevirideki kişilerin çoğu ya 23 studios gibi resmi firmalarda ya da bu ekiplerde. Animusun kurucusu 23 Studios'un genel müdürü mesela. Önceden de oyun çevirideydi...
-
Durum daha da vahim desene..
-
Bu yamayı yüklediğimizde oyundan atma açmama gibi bir sorun olur mu? Alan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X