Şimdi Ara

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker (2019) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
10
Favori
15.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 milyarı geçemez deniyordu ama $761,715,514 hasılat yapmış 1 milyarı hertürlü geçecek fanlar ne kadar laf etsede yine dayanamayıp izlemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Sahnelere baktım açıkçası yapılamayacak şeyler yapmadı gibi. Ayrıca trenche girdikleri için çok fazla manevra kabiliyetleri yok fakat açıkça plot armor var aslında daha hızlı yok edebilirdi Vader belki de Force yüzünden bir şeyler olmuştur

Beni bu sahne çok da rahatsız etmemişti açıkçası. Hele Lucas'ın phantom menacete önceden sadece pod racing yapmış bir ÇOCUĞUN bir starfighter kullanıp onu uçurup CIS'in battleshipine hiçbir şey olmadan girip battleshipi yok etmesinden sonra bu sahne çoooook daha mantıklı. Çok fazla plot armor var Star Wars'ta. Ama sequellarda çok daha fazla var. Tabi Jar Jar yok çok şükür.

Edit:Evet R2 uçağı "bazen" yönetiyor ve vuruluyorlar fakat bu onda acayip plot armor olmadığını ve her şeyin akıl almaz bir şekilde yapıldığını değiştirmiyor. "Huuhu !Now this is plot armor!"
    Trench çok dar zaten girmeleri de saçma o videoda da söylüyor 90 derecelik atış yapıyorlar o boru ağzını eğimli yapıp trench girişini mecburi kılsaymış bu kadar saçma gelmezdi. Plot Armor Wars desek yeri diğer popüler serilere oranla çok çok fazla plot armor var.

• Filmden yeni çıktım ve şunu iyice anladım bu evrende sek sek oynasalar izletiyor kendini arkadaş. Sağına soluna bakmadan keyif alarak izledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewe34

1 milyarı geçemez deniyordu ama $761,715,514 hasılat yapmış 1 milyarı hertürlü geçecek fanlar ne kadar laf etsede yine dayanamayıp izlemiş

palpatine reyiz olmasaydi bu kadar izlenmezdi
  • berbat film , hayal kırıklığı ötesi
    hayatımdan saatler çaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryomancer

George Lucas zamanında güce dengenin gelmesinin Sith'lerin yok olmasıyla mümkün olduğunu söylemişti. Bir röportajında Sith'lerin gücün karanlık tarafını kullanarak güç için bir kanser oluşturduklarını ve bu nedenle dengeyi bozduklarını söyledi. 2 Sith ve 2 Jedi'in kalmasıyla denge falan olamaz, bu kadar basit bir matematiksel işlem değil ki bu.

Lucas'ın o röportajını da paylaşıyorum.

quote:

"So the idea of temptation is one of the things we struggle against, and the temptation obviously is the temptation to go to the dark side. One of the themes throughout the films is that the Sith lords, when they started out thousands of years ago, embraced the dark side.

They were greedy and self-centered and they all wanted to take over, so they killed each other. Eventually, there was only one left, and that one took on an apprentice. And for thousands of years, the master would teach the apprentice, the master would die, the apprentice would then teach another apprentice, become the master, and so on.

But there could never be any more than two of them, because if there were, they would try to get rid of the leader, which is exactly what Vader was trying to do, and that's exactly what the Emperor was trying to do. The Emperor was trying to get rid of Vader, and Vader was trying to get rid of the Emperor.

And that is the antithesis of a symbiotic relationship, in which if you do that, you become cancer, and you eventually kill the host, and everything dies." -George Lucas, TIME magazine, April 26, 1999
    O zaman Anakin - Vader seçilmiş kişi değil, güce dengeyi o getiremedi. Yanlış anlamayın sinemade filmi izlemedim ama imparatorun yaşadığını herkes biliyor herhalde ölmüş olan Anakin geri gelip dark side kullanıcısı imparatoru haklamayacak Ren ile Rey'e düşecek bu görev. Fanlarının neden deli olduğunu açıkça anlayabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

O zaman Anakin - Vader seçilmiş kişi değil, güce dengeyi o getiremedi. Yanlış anlamayın sinemade filmi izlemedim ama imparatorun yaşadığını herkes biliyor herhalde ölmüş olan Anakin geri gelip dark side kullanıcısı imparatoru haklamayacak Ren ile Rey'e düşecek bu görev. Fanlarının neden deli olduğunu açıkça anlayabiliyorum.

Alıntıları Göster

İmparator nasıl hayatta onu bilmediğimizden bir şey demek zor. Bence imparator o düşüşten sağ kurtulmadı ölümden geri döndü yani öldü o yüzden Anakin güce dengeyi getirdi. Hatta sonda Rey'e güce denge getir benim yaptığım gibi diyor bu durumda ikisi de güce denge getirmiş oluyor diye düşünüyorum.

• Ben Lucas'ın denge muhabbetini tam anlatamadığını daha doğrusu uyarlamadığını düşünüyorum.Ben birçok kitabını ve yazılarını okudum bu dünyanın.Benim anladığım Force olduğu sürece bunun hem karanlık hem aydınlık tarafı olacak.Çünkü dark side dediğimiz olgu insan oğlunun en olağan duygularından besleniyor, korku, sevgi, hırs vs vs.

Sithleri öldürerek karanlık tarafı öldüreceğimizi de sanmıyorum.Sonuç olarak sith dediğimiz kavram jedi ayrılıkçıların sith büyücülerinin bulunduğu bir gezegene yerleşmesi ile ortaya çıktı.Zaten aydınlık tarafa kinleri ile bazı jediler eski cumhuriyetten ayrılmışlardı bu gezegene gelerek sadece bazı karanlık büyülere aşina oldular.
  • İzlemediğim tek star wars filmi :)

• Dijital HD versiyon 17 Mart'ta / 4K UHD + Blu-ray versiyon 31 Mart'ta
  • Ölüsü bile tüm dünyada tarihin en fazla hasılat yapan 33. Amerikada ise 14. filmi oldu
    bu kadar seveni olan harika bir evren var elinizde keşke çok daha iyilerini yapabilseydiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewe34

Ölüsü bile tüm dünyada tarihin en fazla hasılat yapan 33. Amerikada ise 14. filmi oldu
    bu kadar seveni olan harika bir evren var elinizde keşke çok daha iyilerini yapabilseydiniz
    Muhtemelen marveldan sonra en çok para kazandıran evren. Filmleri fazla izleniyor,oyunları ve dizileri çok tutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 1 Mart 2020; 18:29:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

Dediklerinize katılıyorum ama orijinal üçlemede de durum farklı değildi. Sequel üçleme çok iyi değildi ama orijinal üçleme ile aynı olan yönlerde internette sadece sequel üçleme gömülürken orijinal üçlemeye laf edilmemesi beni rahatsız ediyor. Luke'un aldığı eğitim ülkemizdeki eğitim sisteminden hallice Çocuk bir anda olayları ortasına düştü jedi force bunlar ne bilmiyor bile. Hemen göreve çıkıyorlar hayatında atmosfer dışında uçmamış çocuk arkasında galaksinin en iyi pilotu Tie Fighter(TIE diye hatırlıyorum benzer başka gemi de olabilir) ile arkasından sıkıyor ve bir ses duyuyor "use the force" bu ses daha 1 saat anca konuştuğu yaşlı bir jedi'a ait ki jedi ne onu da çok bilmiyor. Sonra 0 eğitimle force kullanıp düşmanın en güçlü silahı olan ölüm yıldızına tek atıyor.

2.filmde Yoda ile buluşup ufak bir force kullanma eğitimi alıyor ama hâlâ ışın kılıcı eğitimi yok. Vader ile kafa tutmaya gidiyor 0 eğitim ile.

Bir tarafta amcasının sözünden çıkmaya çiftçi çocuğu diğer tarafta hayatın zorluklarıyla tek yüzleşen Rey. Rey bu kadar eleştiriliyorsa -ki haksız demiyorum- Luke 5 katı eleştirilmeliydi. Sequel üçleme kötü ama eleştirildiği kadar kötü değil.

Eğitim konusunda en iyi Obi-Wan ve Anakin işlendi. Ekranda ne kadar gördük hatırlamıyorum ama biri Qui-Gon'dan öteki de Obi-Wan'dan eğitim aldı ve bunu gayet iyi vurguladılar.

Star Wars serisini seviyorum ama filmlerin hiçbirinin efsane olduğunu düşünmüyorum tonla açıkları var. 1977 yapımı diye Luke'un eğitimsiz şekilde Death Star teklemesine göz mü yumalım veya artık internette meme olmuş kolsuz stormtrooper olayını sadece gülelim mi.. Obi-Wan filmin başlarında blaster izine bakıp bunları çok iyi nişancılar yapmış Storm Trooper izleri bunlar diyor. Storm Trooper burada elit birlik havasına sahip ki aslında gayet elit bir birlik sonuçta isyancıları ıskalamıyorlar. İş ana karakterlere gelince bu elit birlik birden kolsuzlaşıyor açıkta veya sabit duran hedefleri vuramamaya başlıyorlar ama 1977 yapımı film o yüzden sıkıntı yok. Ewoklar ile imparatorluk yıkıldı bu filmlerde daha ne diyeyim. Sırf eski seriyi ilk izlediler diye baş tacı yapıyorlar doğru değerlendiremiyor insanlar. Ben en fazla prequel üçlemeyi seviyorum ama en kötü SW filmi hangisi derseniz Ep1 derim. Ep3 ne kadar güzelse Ep1 de o kadar kötü benim gözümde.

Sizi alıntılayıp dedim ama bir önceki mesajınızda Luke konusunda benzer şeyler demişsiniz yukarıda dediklerim direkt size değildi yani

Bu serinin sıkıntısına gelirsek Rey eğitim almamışken Kylo almıştı burada dengesizlik oluyor. Tabii Vader gibi Kylo da rakibini öldürmek değil kendine katmak istiyor bu yüzden öldürmemesi gerekir ama yine de Vader gibi üstün gelebilirdi son film hariç Kylo baya şamar oğlanı oldu.

Star Wars, LoTR gibi bir seri değil eğlenmek için farklı dünyalar görmek için biraz aksiyon biraz duygusallık için izliyorum yoksa 9 filmin hepsinde tonla sorun var. Star Wars serisinden başyapıt çıkarmaya çalışırsam sinirlenip yeni filmlere saldırırım tabii.

Alıntıları Göster
    20 yaşına gelmiş Luke hayatında ilk defa ışın kılıcı görüp de bu ne dedikten sonra tek başına DS yi patlatabiliyosa Jedi Temple neden var? Yoda neden Anakin için yetiştirilmek için çok büyük diyor?

Senaryo desen tırt. 123456 hepsi tırt. Diyaloglar ortaokul seviyesinde. Diyalog konusunda (dyalog yazmayı bilmeyen Lucas sağolsun) 7-8-9 daha öndedir ilk 6'dan. Lucas ilk filmi çektikten sonra yönetmen arkadaşlarına gösteriyor filmi hepsinin suratı düşüyor. Hatta bir tanesi bu nasıl senaryo ollm böyle bari filmin başına bir yazı koy diyor. O kayan yazılar da öyle geliyor.
    Obi Wan'ı oynayan ünlü aktör Alec Guinness bile çöp demişti senaryoya.

Yeni filmleri seversin sevmezsin anlarım da ortada katledilen bir seri yok.

• Filmden pek bir beklentim yok sadece görsel şölen izleyeceğim bu akşam.
  • Dodge kullanıcısına yanıt
    Görsel anlamda inanılmaz gerçekten .

• İzlediğim en kötü Star Wars filmiydi. Her şey o kadar hızlı gelişiyor ki resmen film çekimleri bitsin artıkta evimize gidelim modunda yapılmış özellikle son 1 saat. Yinede bazı güzel nefes kesen sahneler için boş zamanda izlenebilir onun harici gerçekten vasat altı bir yapım olmuş maalesef 5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 16 Mart 2020; 16:43:55 >
  • İlk filmi beğenmiştim. İkinci filmde hadi bu da olur deyip geçmiştim. Ama son film cidden seriye hiç yakışmamış. Görsel kalitenin üst düzey olması tek başına bir anlam ifade etmiyor. Gelecek üçleme Old Republic dönemlerinde olursa takip ederim.

• Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Palpatine klonmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanırım filmin en güzel sahnesi
  • Not: Türkçe altyazı da var.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.