Şimdi Ara

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker (2019) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
10
Favori
15.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım seçilmiş kişi Rey oluyor artık bu hikayede. Çünkü Sith'leri yok edip güce dengeyi getiren kişi o oldu sonuçta. Bir de tüm Jedi'ler bu kıza gücünü veriyor ya, seçilmiş kişi gerçekten oymuş gibi sanki
  • Bu jar jar abrams denen vizyonsuz herif zaten eski filmleri yeniden çekmek dışında bir halt beceremiyor. Çektiği dizilerin sonunu baglayamayip mundar edip bırakıyor. Buradan belli zaten planlamayip bodoslama bir şeylere atladığı.

Bu 3 lemede de en başında Han Solo yu öldürüp ihtiyar heyeti leia ve Luke a umut bağlayınca en başından bitti herşey. Tam tersi yapıp leia ölseydi solo diğer filmlerde devam etseydi eminim en az %20 daha fazla iyi olurdu.

Neyse son filme gelirsek, olur olmadık yerde ışın kılıcı acmalar, saçma sapan beceriksiz düellolar. Karakterlerin bomboş işlenmesi... Say say bitmez. Biz 2. uclemeye kızıyorduk Lucas kötü yapmış diye, şimdi onlar şaheser gibi geliyor insana.

Ama ne oldu, Disney bunları alırken harcadığı paranın büyük kısmını çıkardı 4-5 senede. Bundan sonra adamlar için hep kar. 200 milyona bir film yapıp 600-700 milyon hasılat etseler yetecek bunlara...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğenmedim 6'dan sonra ki çekilen filmleri görmezden gelenlerden oldum.

Darth Vader le ilgili harika bir film çekmediler ona yanıyorum.

Ayrıca dövüş mekaniklerini beğenmeyen arkadaşa katılıyorum insan biraz yaratıcı olur

Dün Witcher dizine başladım yönetmen harika iş yapmış öyle bir biçiyorki geralt efsane :)

• Dk 1 gol 1, en ufak olay olmamışken direk Emperor u geri getirmek nedir. Resmen "buraya kadar başka bundan sonra başka" demiş JJ Abrams.

İlk iki film Rogue One kalitesinde olsaydı çok daha farklı şeyler olabilirdi. İlk filmlerde herkes "yeni Lord nereden çıktı", "yeni Jedi nasıl oluyor, tükenmemiş miydi" vs diye eleştiriyordu. Bazıları da "orjinal üçlemede bu soruları sormuyordun da şimdi mi soruyordun" diyor. Tamam eyvallah da bir bakıyorsun bu yeni tiplerle olmayınca Emperor'u geri getirip günü kurtarmaya çalışıyorsun.

Milyar dolarlık yapımlar bunlar olmamalı diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Targaryen96

Sinemadan çıkanların çoğunluğu lanet ederek çıkmıyor.tam tersi lanet edenler azınlık bu sefer.imdb'de ki puanı 7 ve daha da çıkacaktır.rt'deki puanı 85 ve 2 sitedeki yorumlar genel olarak iyi.redditte de çokça konuya baktım millet filmden memnun gözüküyor. Belki de eski filmlere göre çok uç ve tartışılacak şeyler vardı,son film beklentisi de olunca hayal kırıklığı olabilir fanlar açısından.

Alıntıları Göster
    gişede çakıldı film,1 milyar seviyesine gelmesi dahi çok çok zor artık.Bizim gördüklerimiz ile sitelerde verilen puanlar arasında dağlar kadar fark var.Rakamlar yalan söylemez,film berbat olmuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

gişede çakıldı film,1 milyar seviyesine gelmesi dahi çok çok zor artık.Bizim gördüklerimiz ile sitelerde verilen puanlar arasında dağlar kadar fark var.Rakamlar yalan söylemez,film berbat olmuş..

Alıntıları Göster
    Gişe yapmamasının nedeni önceki 2 filmin eseri.özellikle tlj'nin.rakamlar yalan söylemiyor zaten.berbat bir filmin puanı imdb'de 7,rotten tomatoes'ta 85 olmaz.10 üzerinden 3 olur 4 olur. Burdaki rakamlara bile baksan çoğunluğun en az 7 puan verdiğini görebilirsin. Seri kötü diye filmin hakkı yenmemeli.

• Filmin tamamen TLJ'den sona kurgulandığı o kadar belli ki bu filmde yaşananların %90'nının üçleme başlarken ekibin kafasında olduğuna ihtimal bile vermiyorum ilk 2 film o kadar yetersizdi ki nasıl toparlayalım derken tamamen baştan bir hikaye oluşturup bir filmde o hikayeyi bitirmeye çalıştılar doğal olarak çok büyük saçmalıklar oldu en baştan bu filmdeki hikaye kurgulanıp yavaş ve mantıklı açıklamalar eşliğinde devam etseydi gayet iyi bir üçleme olabilirdi yazık ettiler
    yinede her şeye rağmen çok kötü bir film değildi bundan birkaç sene sonra televizyonda vs The Force Awakens ile The Last Jedi'yi görünce kolay kolay durup izlemem ama bu filmi izleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewe34

Filmin tamamen TLJ'den sona kurgulandığı o kadar belli ki bu filmde yaşananların %90'nının üçleme başlarken ekibin kafasında olduğuna ihtimal bile vermiyorum ilk 2 film o kadar yetersizdi ki nasıl toparlayalım derken tamamen baştan bir hikaye oluşturup bir filmde o hikayeyi bitirmeye çalıştılar doğal olarak çok büyük saçmalıklar oldu en baştan bu filmdeki hikaye kurgulanıp yavaş ve mantıklı açıklamalar eşliğinde devam etseydi gayet iyi bir üçleme olabilirdi yazık ettiler
    yinede her şeye rağmen çok kötü bir film değildi bundan birkaç sene sonra televizyonda vs The Force Awakens ile The Last Jedi'yi görünce kolay kolay durup izlemem ama bu filmi izleyebilirim

İyi de abi filmin her önemli yerinde ölüler diriliyor, sadece iç ses olmakla kalmayıp olaylara da müdahale ediyor. Bunca dert tasa nedendi diye sormaz mı insan? Dirilsin tüm Jedi lar olsun bitsin. Bu nedir allasen..

Bir de Kylo neymiş öyle, olmadığı yerde savaşıyor falan. Efsanevi Master Yoda yapamıyor bunları....

Star Wars evreninin bir mekaniği vardı bozmuşlar. Jedi ları ya da bireyleri bu kadar güçlü yaparsan savaşların vs mantığı kalmıyor. Önüne gelen gemileri düşürsün geçsin. Bunlarca yıldır çekilen dert tasa nedendi, o kadar adam boşuna mı öldü????

• quote:

Orijinalden alıntı: ardicli2000

İyi de abi filmin her önemli yerinde ölüler diriliyor, sadece iç ses olmakla kalmayıp olaylara da müdahale ediyor. Bunca dert tasa nedendi diye sormaz mı insan? Dirilsin tüm Jedi lar olsun bitsin. Bu nedir allasen..

Bir de Kylo neymiş öyle, olmadığı yerde savaşıyor falan. Efsanevi Master Yoda yapamıyor bunları....

Star Wars evreninin bir mekaniği vardı bozmuşlar. Jedi ları ya da bireyleri bu kadar güçlü yaparsan savaşların vs mantığı kalmıyor. Önüne gelen gemileri düşürsün geçsin. Bunlarca yıldır çekilen dert tasa nedendi, o kadar adam boşuna mı öldü????

Alıntıları Göster

Padme boş yere ölmüş koysalardı elini hoop iyileşseydi be.Anakin boş yere dark side geçmiş.Bu arada Reylo Ensest sayılmaz mı yt de izledim.Anakin'i palpatine ve ustuası yaptıkları deneyle ile annesine jesus vari bir yöntemle yerleştirdiler yani bir bakıma palpatine anakin'in babası sayılır ee rey de palpatine çıktı.JJ yatacak yerin yok senin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 23 Aralık 2019; 21:7:23 >

• Filmi bu akşam izledim.İlk yarısı ve ikinci yarının ilk kısımları hoşuma gitti ama final kısmı hiç olmamış.Yani ikinci filme gelen inanılmaz tepkilerden sonra bildigin adamlar yenıden dogaclama senaryo yazıp palpatine i falan eklemısler.Genede vaktimin boşa gittigini düşündürtmedi ama bekledigimide vermedi.
  • Az önce izledim rezaletti. 2:30 saat sadece aksiyon vardi kafam şişti. Senaryo çok kötü ya . Finalde nasil Anakini göstermezler???

Disney'in yaptigi en iyi sey ROGUE ONE .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen çöp

• Bir sonraki üçlemede gezegenlere, yıldızlara hatta galaksilere yıldırım atarak patlatırlar artık. Yara iyileştirmek ne ki dr manhattan gibi hepsi tanrı olur güce yatkın kişilerin titans vs gods izleriz.

Dr manhattan da bile öncekinin penisi kol kadardı alın bak bu bacak kadar ''DAHA BÜYÜK'' ve ZENCİ !!!! diye sundular adamı. Zenci, gay, asya kökenli bir süperman gelebilir.

Zenci gay Jedi ile beyaz asyalı bir Sith lodrdunun imkansız aşklarının güce meydan okuması vuuuuuuuvvv... Tutar bu.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt

Aslında bunların gerçek sebebi hem Kylo'nun hem de Rey'in Marry Sue olması fakat bunlar old Canon yani legends'ta olan şeylerdi. Force Heal'i veya Star Destroyer'ı Force kullanarak yok etmeyi oyunlarda (Kotor ,TFU) gördük. Bunlar aynı evreni bin farklı yazara verince ortaya çıkan şeyler. Aynı TLJ'da olan hyperdrive silah kullanmak gibi. Evet hiç bir şey uymuyor Canon olmak zorunda bile değildi önceden ne Anakin annesi için kullandı ne Obiwan ve Yoda Padme için kullandı ne de Luke babası için kullandı. Bir anda bunun eklenmesiyle her şeyin kapanacağını sanıyorlar fakat hikayede bir dünya açık çıkıyor bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 25 Aralık 2019; 11:33:58 >
  • daha 3. serinin ilk filmden belliydi bu şekilde olacağı. Lucas son üçlemeyi baştan çeksin zira bu olmadı.
  • İnternette sinema çekimini bularak izledim. Bu çöpe para vermediğim için ve 2 buçuk saatimi vermediğim için mutluyum. Cast Nuh'un gemisi gibi olduğu için Finn ve diğer boşların olduğu sahneleri izlemedim bile. Sonunda bitti bu saçmalık.

2/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryomancer

Sanırım seçilmiş kişi Rey oluyor artık bu hikayede. Çünkü Sith'leri yok edip güce dengeyi getiren kişi o oldu sonuçta. Bir de tüm Jedi'ler bu kıza gücünü veriyor ya, seçilmiş kişi gerçekten oymuş gibi sanki
    Güce dengenin gelmesi sithlerin yok olmasıyla olmuyor ki, 2 sith 2 jedi'ın kalmasıyla işler dengeleniyor. Yani anakin sayesinde.
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    Lucas'ın dediği canon mıdır bilmiyorum ama vakti zamanında şöyle bir şey demiş:

quote:

Which brings us up to the films 4, 5, and 6, in which Anakin's offspring redeem him and allow him to fulfill the prophecy where he brings balance to the Force by doing away with the Sith and getting rid of evil in the universe...

Yani dediğiniz gibi değil. O sadece bir fan teorisi.
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    George Lucas zamanında güce dengenin gelmesinin Sith'lerin yok olmasıyla mümkün olduğunu söylemişti. Bir röportajında Sith'lerin gücün karanlık tarafını kullanarak güç için bir kanser oluşturduklarını ve bu nedenle dengeyi bozduklarını söyledi. 2 Sith ve 2 Jedi'in kalmasıyla denge falan olamaz, bu kadar basit bir matematiksel işlem değil ki bu.

Lucas'ın o röportajını da paylaşıyorum.

quote:

"So the idea of temptation is one of the things we struggle against, and the temptation obviously is the temptation to go to the dark side. One of the themes throughout the films is that the Sith lords, when they started out thousands of years ago, embraced the dark side.

They were greedy and self-centered and they all wanted to take over, so they killed each other. Eventually, there was only one left, and that one took on an apprentice. And for thousands of years, the master would teach the apprentice, the master would die, the apprentice would then teach another apprentice, become the master, and so on.

But there could never be any more than two of them, because if there were, they would try to get rid of the leader, which is exactly what Vader was trying to do, and that's exactly what the Emperor was trying to do. The Emperor was trying to get rid of Vader, and Vader was trying to get rid of the Emperor.

And that is the antithesis of a symbiotic relationship, in which if you do that, you become cancer, and you eventually kill the host, and everything dies." -George Lucas, TIME magazine, April 26, 1999

• Ekşi yazarı değilim ama tam o kafada yorum yapacak bir film olmuş.

Dün izlediğim bol zencili, lezbiyenli Star Wars filmi. Kahrolsun Social Justice. :P

Normal yorumlamaya geçebilirim.
    Orijinal serinin 1997'de yeniden sinemalarda gösterime girmesinden beri Star Wars hayranıyım. Ama bu serinin 2. filminden sonra son filme de giderken bir beklentim yoktu. O derece soğuttular seriden. Nitekim film de vasattı.

Film baştan sona kadar tahmin edilebilir şekilde ilerliyor. En başından sonunda neler olacağını biliyorsunuz. Hatta serinin başından beri Ren'in aydınlık tarafı seçeceği çok açık. En ufak bir sürpriz yok filmde. JJ Abrams ters köşe yapamamış yani bu sefer.

İlk iki filmde eleştirilen ne varsa silip atmışlar. Ama o bile kurtaramamış filmi. Mesela General Hux. Adam iki filmde herşeye abuk sabuk hönküren ön plan karakteriydi. Elediler direk, bir de ajan yaptılar adamı üstüne:P Rose olayı. 2. filmde milleti o kadar bunalttı ki Rose sahneleriyle, bu filmde birkaç sahnede görülüyor sadece. Zorlama Finn Rose aşkı da başlamadan bitti.

Dominic Monaghan var filmde. Ama niye var belli değil. Öyle takılıyor sahnelerde boş boş. Lost'tan tanıştığı JJ Abrams'a ''kanka beni de oynatsana filmde, bir Star Wars filmim olsun'' falan dedi herhalde.

Off yazacak çok şey var da sıkıldım neyse. Son olarak kutlama sahnelerinde öpüşen hanım kızlarımıza değinmeden geçemeyeceğim. Gerçekten tek eksik buydu Star Wars markasında. Tebrikler. Evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 26 Aralık 2019; 18:35:40 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.