Şimdi Ara

STAR WARS SAÇMALIĞI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • felsefesi denilen şey oradaki jedi denen oluşumun ğaylaştığı inanç
    bizim tasavvufa yakın olan maddenin ve mananın özde aynı şey olduğu
    orada Allah denmiyor ama GÜÇ deniyor.
    tasavvuf bir çok manada insanların ilgisini çeken birşey
    lucas bunu daha bu trendler ortaya çıkmadan yıllar evvel 1977 yılında ortaya attı
    heralde uzak bir galakside muhiddin arabi falan dicek değildi adam onun tasavvufa benzer
    bir anlayışı filme aktarışıydı jedi felsefesi.ki tasavvuf çok köklü bir gelenektir yani işler o kadar sallama gitmiyor
    tabi günümüzde insanların bilgi seviyesi yerlerde olduğu için bunu anlaması pek kolay olmaz
    siz gene bakın efektlere : cuvv cuvvvvvvv bak lazerler uçuşuyor.Aha! adamı lazerle kesiyor ne komik deyin durun
  • O halde MATRIX Allah mı oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

O halde MATRIX Allah mı oluyor?

olm bitiriyosun beni ya.
    sirf geyiksin ha
  • filmleri 1-2-4-5-6 sıtasına göre interneten indirip izledim ve bayıldım

cidden mükekmmel kurgu, mükemmel hikaye ve mükemmel efektler. daha iyi seri yok bence. matrix filan hava bunun yanında.

izlermeyen insanlar da konuyu açan eleman gibi arkasından konuşuyo işte. hiç düşünmezler ki bu kadar insan niye fan olmuş bu filme...
  • quote:

he ya nası anladın?
    umarım çok ATP harcamamışsındır bunu bulmak için
    zira ATP=GÜÇ=ALLAH=MATRIX denklemini bulman için
    çok ATP ye ihtiyacın olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: krushmut

quote:

he ya nası anladın?
    umarım çok ATP harcamamışsındır bunu bulmak için
    zira ATP=GÜÇ=ALLAH=MATRIX denklemini bulman için
    çok ATP ye ihtiyacın olacak

güç atp'de değil midchlorian'larda saklıdır
  • Yok yaa.
    Senin yazıları okudukça kafa yormadığıma şükrediyorum.
  • e bende onu diyomya
    sen geçen lazerleri say yarın seni sınav yapıcam bilirsen büyük ödül senin
  • Yarın MCP sınavım var
    GÜÇ benimle olsun...

• GÜÇ seninle olsun
  • Bence bu dizi burada kalmaz her ne kadar lucas başka bir film yok dese de bana sanki Star Wars 3.5 ukun yolunu hazırlamış gibi geldi, ölümsüzlüğün sırlarını obiwan öğrenmeye gidecek luke ve leia büyüyecekler, Usta yoda inzivaya kaçacak bunlar nasıl olacak? Bu arada film muhteşem filan değildi bence giderek daha çok teknolojiye dayanıyor ama filmlerin sanatsal yanı başaşağı çakılıyor. Lucas ne kadar zengin olursa olsun kesinlikle bu dizi onu 2 - 3 nesil boyunca ihya etti. Bilimkurgular da saçma olur , mantıklı olsaydı nasıl kurgu olurdu ki bildiğimiz şeylerin tekrarı olurdu. Bu sebeple bu filmlerde mantık da aranmaz bilgi de. iyi seyirli ve iyi oyunculuğa dayansın yeter. Çok teknoljik oyuna dayanınca 2 gün sonra daha mükemmel bir teknolji gelişir ve efektler daha iyi gerçekçi olur senin 2 yıl önce yaptığın filmin kıçı açıkta kalır. Sonra da kimse seyretmez. Ya da ucuza gider. Lucas'ın ticari kaygıları olmasaydı kalkıp film trailer'ını bile 40 dolardan satmazdı. Yani saçmaydı ve sinekten yağ çıkarmak üzere hazırlanmıştı ama biz gene de gittik ve sıkıldık.Belki de kafamızda çok daha iyisi olacağını hayal ettiğimizden.

• eh beklenen cevap:

may the force be with you

• Unutmayın:
    1800 lü yıllarda Julvern Aya seyahat i yazdığında "Saçmalık" demişti herkes. 100 yıl sonra gerçek oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Bence bu dizi burada kalmaz her ne kadar lucas başka bir film yok dese de bana sanki Star Wars 3.5 ukun yolunu hazırlamış gibi geldi, ölümsüzlüğün sırlarını obiwan öğrenmeye gidecek luke ve leia büyüyecekler, Usta yoda inzivaya kaçacak bunlar nasıl olacak? Bu arada film muhteşem filan değildi bence giderek daha çok teknolojiye dayanıyor ama filmlerin sanatsal yanı başaşağı çakılıyor. Lucas ne kadar zengin olursa olsun kesinlikle bu dizi onu 2 - 3 nesil boyunca ihya etti. Bilimkurgular da saçma olur , mantıklı olsaydı nasıl kurgu olurdu ki bildiğimiz şeylerin tekrarı olurdu. Bu sebeple bu filmlerde mantık da aranmaz bilgi de. iyi seyirli ve iyi oyunculuğa dayansın yeter. Çok teknoljik oyuna dayanınca 2 gün sonra daha mükemmel bir teknolji gelişir ve efektler daha iyi gerçekçi olur senin 2 yıl önce yaptığın filmin kıçı açıkta kalır. Sonra da kimse seyretmez. Ya da ucuza gider. Lucas'ın ticari kaygıları olmasaydı kalkıp film trailer'ını bile 40 dolardan satmazdı. Yani saçmaydı ve sinekten yağ çıkarmak üzere hazırlanmıştı ama biz gene de gittik ve sıkıldık.Belki de kafamızda çok daha iyisi olacağını hayal ettiğimizden.

ahahha zaten o filmler çekildi olum sen ayakta uyuyon

• quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Bence bu dizi burada kalmaz her ne kadar lucas başka bir film yok dese de bana sanki Star Wars 3.5 ukun yolunu hazırlamış gibi geldi, ölümsüzlüğün sırlarını obiwan öğrenmeye gidecek luke ve leia büyüyecekler, Usta yoda inzivaya kaçacak bunlar nasıl olacak? Bu arada film muhteşem filan değildi bence giderek daha çok teknolojiye dayanıyor ama filmlerin sanatsal yanı başaşağı çakılıyor. Lucas ne kadar zengin olursa olsun kesinlikle bu dizi onu 2 - 3 nesil boyunca ihya etti. Bilimkurgular da saçma olur , mantıklı olsaydı nasıl kurgu olurdu ki bildiğimiz şeylerin tekrarı olurdu. Bu sebeple bu filmlerde mantık da aranmaz bilgi de. iyi seyirli ve iyi oyunculuğa dayansın yeter. Çok teknoljik oyuna dayanınca 2 gün sonra daha mükemmel bir teknolji gelişir ve efektler daha iyi gerçekçi olur senin 2 yıl önce yaptığın filmin kıçı açıkta kalır. Sonra da kimse seyretmez. Ya da ucuza gider. Lucas'ın ticari kaygıları olmasaydı kalkıp film trailer'ını bile 40 dolardan satmazdı. Yani saçmaydı ve sinekten yağ çıkarmak üzere hazırlanmıştı ama biz gene de gittik ve sıkıldık.Belki de kafamızda çok daha iyisi olacağını hayal ettiğimizden.

3.5 değil ama bu 3 ile 4 arasını televizyon dizisi olarak yapıcak.
    ayrıca bence hikaye anlatımı tüm starwars episodları arasında en güzel olanıydı
    anakin in adım adım kötü tarafa kayışı muhteşem olmuş.benim en büyük kaygım hikaye de bu yönde bir açık olmasıydı
    bunu da çok güzel bir şekilde yapmış.Açıkcası ben 1. ve 2. episode larada pek birşey demiyorum çünki başka türlü
    anlatılması mümkün değilki özellikle episode 1 için.Ve senin söylediğin doğru olsa asıl lucas'ın şimdi ticari bir kaygısı yok
    filmi istediği yönde çekebilir nasıl olsa önce filmlerin başarısı yüzünden bir sürü kişi gidecek filme.uzun lafın kısası
    episode 3 neredeyse episode 5 kadar hatta belli yönlerde onu katlayacak kadar güzel olmuş.Ufak ayrıntılarda eksikllikler olduğunu kabul ediyorum
    ama bir filmde 2.5 saat olunca bişiler eksik kalıyor muhakkak.

• ben SW nın TR deki en büyük hayranlarındanım ve seri , yapımı , konusu vs. vs.. bilmediğim yoktur bu seriyle ilgili fakat birkaç gelişme çok aptalca geldi

---galaksinin en büyük savaşçıları Jedi ve Sith Lord lardır 5 Jedi tüm bir orduyu yokedebiliyor fakat hiçbir cumhuriyet muhafızı jedi lara el bombası bazuka gibi aletlerle karşı koymayı denemiyormu ışın kılıçları bombalara karşı koyamıyacak normal olarak

---usta yoda Luke un koskoca uzay gemisini beyin gücüyle odaklanarak saplı olduğu yerden rahatlıkla kaldırabildi buda onun çok güçlü olduğunu gösteriyor fakat tek savaştığı bölüm olan 3.bölümde karanlıklar lorduna karşı resmen madara oldu bana bu çok saçma geldi yoda dan çok daha düşük güçte olan vindu lordu çok basit yendi

---3.bölümde Jedi ların nasıl öldürüldükleri gösteriliyor ben ve birçok FAN bu sahneleri dört gözle bekliyorduk çünkü tüm galaksinin en güçlü savaşçıları olan Jedi ların muthiş savaşlar sonucu öleceklerini sanıyorduk fakat basit askerlerden oluşan bölükler çok rahatlıkla jedi ları öldürdü

--- usta Jedi lar öyle saçma sapan öldülerki gerçekten hayretler içinde kaldım adı üstünde Jedi ların en üstteki birimleri fakat yanılmıyorsan 5. bölümdü usta jedi lardan birinin ihanet ettiği ve bir hipodromda usta vindu ve 10larca jedi ın cumhuriyet droid lerle savaştığı sahneydi orada binlerce askerle sadece bir avuç jedi alt etmişti çok saçma olmuş

--- Darth vader 3.bölümün sonunda padme nin öldüğünü duyduğunda yerinden kalktı ve öyle muhteşem bir gücü vardıki nekadar abartılı obje varsa o sahnede meydana geldi fakat aynı vader yaptığı ufak tefek savaş sahnelerinde gerçekten tam bir hezimetti ayrıca oğlu amator bir jedi olan Luke yenilmeside tam bir fiyasko tambir süper güç olan ve devrin en son teknolojileriyle donatılan vader nasıl olurda bir
    acemiye yeniliyor

---Darth vader nasıl oluyorsa başka bir gezegendeki askeri çok rahatlıkla ve hiç zorlanmadan öldürebiliyor yani adamın aşmış bir özelliği var bir okadarda saçma bir mantık fakat 6. bölümde yanında duran sith lordunu ve bir obi wan ın öldüğü bölümde nasıl oluyorsa bu gücünü değilde light saber kullanıyor bu ne büyük bir saçmalık ayrıca karanlıklar lordunu öldürdüğü bölümde neden bu gücünü kullanmadı yada onu tutup fırlattığı zaman nasıl olduda kendisi çok büyük zarar gördü oki enson teknoloji ve güçle yapılmış çok dayanıklı bir mekanizmayla donatılmış fakat lorda dokunmasıyla geberip gidiyor ki.. aynı lord normal sıradan bir insan

---Ölüm yıldızının yok olması ise başlı başına bir saçmaıktı birtane gizli noktası varmışta ordan vurunca yok oluyormuş tam bir saçmalık adamlar yeryüzü tarihinin en büyük gücünü yapıyorlar ve o gücün herhangibir gezegeni bile yok etme gücü , teknolojisi var fakat her ne hikmetse bir delik koyuyorlar ve o deliğe çok basit bir ışın gönderildiği zaman AY büyüklüğündeki gemi nasıl oluyorda birden patlıyor

aslında buraya bunlar gibi onlarca saçmalık yazarım fakat ellerim yoruldu

• beni hic bir guc o filme goturemez kusarim valla sinemeda
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

ben SW nın TR deki en büyük hayranlarındanım ve seri , yapımı , konusu vs. vs.. bilmediğim yoktur bu seriyle ilgili fakat birkaç gelişme çok aptalca geldi

---galaksinin en büyük savaşçıları Jedi ve Sith Lord lardır 5 Jedi tüm bir orduyu yokedebiliyor fakat hiçbir cumhuriyet muhafızı jedi lara el bombası bazuka gibi aletlerle karşı koymayı denemiyormu ışın kılıçları bombalara karşı koyamıyacak normal olarak

---usta yoda Luke un koskoca uzay gemisini beyin gücüyle odaklanarak saplı olduğu yerden rahatlıkla kaldırabildi buda onun çok güçlü olduğunu gösteriyor fakat tek savaştığı bölüm olan 3.bölümde karanlıklar lorduna karşı resmen madara oldu bana bu çok saçma geldi yoda dan çok daha düşük güçte olan vindu lordu çok basit yendi

---3.bölümde Jedi ların nasıl öldürüldükleri gösteriliyor ben ve birçok FAN bu sahneleri dört gözle bekliyorduk çünkü tüm galaksinin en güçlü savaşçıları olan Jedi ların muthiş savaşlar sonucu öleceklerini sanıyorduk fakat basit askerlerden oluşan bölükler çok rahatlıkla jedi ları öldürdü

--- usta Jedi lar öyle saçma sapan öldülerki gerçekten hayretler içinde kaldım adı üstünde Jedi ların en üstteki birimleri fakat yanılmıyorsan 5. bölümdü usta jedi lardan birinin ihanet ettiği ve bir hipodromda usta vindu ve 10larca jedi ın cumhuriyet droid lerle savaştığı sahneydi orada binlerce askerle sadece bir avuç jedi alt etmişti çok saçma olmuş

--- Darth vader 3.bölümün sonunda padme nin öldüğünü duyduğunda yerinden kalktı ve öyle muhteşem bir gücü vardıki nekadar abartılı obje varsa o sahnede meydana geldi fakat aynı vader yaptığı ufak tefek savaş sahnelerinde gerçekten tam bir hezimetti ayrıca oğlu amator bir jedi olan Luke yenilmeside tam bir fiyasko tambir süper güç olan ve devrin en son teknolojileriyle donatılan vader nasıl olurda bir
    acemiye yeniliyor

---Darth vader nasıl oluyorsa başka bir gezegendeki askeri çok rahatlıkla ve hiç zorlanmadan öldürebiliyor yani adamın aşmış bir özelliği var bir okadarda saçma bir mantık fakat 6. bölümde yanında duran sith lordunu ve bir obi wan ın öldüğü bölümde nasıl oluyorsa bu gücünü değilde light saber kullanıyor bu ne büyük bir saçmalık ayrıca karanlıklar lordunu öldürdüğü bölümde neden bu gücünü kullanmadı yada onu tutup fırlattığı zaman nasıl olduda kendisi çok büyük zarar gördü oki enson teknoloji ve güçle yapılmış çok dayanıklı bir mekanizmayla donatılmış fakat lorda dokunmasıyla geberip gidiyor ki.. aynı lord normal sıradan bir insan

---Ölüm yıldızının yok olması ise başlı başına bir saçmaıktı birtane gizli noktası varmışta ordan vurunca yok oluyormuş tam bir saçmalık adamlar yeryüzü tarihinin en büyük gücünü yapıyorlar ve o gücün herhangibir gezegeni bile yok etme gücü , teknolojisi var fakat her ne hikmetse bir delik koyuyorlar ve o deliğe çok basit bir ışın gönderildiği zaman AY büyüklüğündeki gemi nasıl oluyorda birden patlıyor

aslında buraya bunlar gibi onlarca saçmalık yazarım fakat ellerim yoruldu

1.cumhuriyet askerleri emir 66'yı alana kadar jedi lara bağlıydı neden onlara elbombası veya bazuka atsınlar?
    karşı koymaları kesinlikle mümkün olmazdı zaten silahlı bir birliğe karşı ki anakin jedi temple ı bastığında
    501. birlik ile bastı yani analin koskoca tapınağı sololamadı,birçok jedi'ı cumhuriyet askerleri öldürdü.

2.Yoda'nın en son dövüşünde farkındaysan Emperor la karşılıklı kılıç dövüşünden ziyade güç savaşı yaptılar
    ki yoda da evrendeki en büyük güç değildi ki gücü kullanma açısından emperor bence yoda'dan çok daha üstün
    o kadar zaman bir arada bulundukları halde yoda hiçbir zaman sith lord onlduğunu anlayamadı.indu ile dövüş bu açıdan biraz saçma kaçtı
    diyebilirim yani o zaman windu yu kolay harcaması lazımdı fakat windu ile güç gösterisine değil kılıç dövüşüne girdi ve bunda mğlup oldu

3.dediğim gibi jedi lar ihaneti beklemiyorlardı onların cumhuriyet askerlerine güveni canlarıma mal oldu.H,çbir zaman clonewars çizgi filmleri dışında
    jedi lar tekbaşına koskoca bir orduyu yener durumda gösterilmedi.ayrıca gene hatırlatırım jedi temple ı anakin ve cumhuriyet askerleri bastı.
    yani birçok jedi ı onlar öldürdüler

4.bahsettiğin arena sahnesini tekrar izlersen sende göreceksinki birçok jedi o arenada can verdi eğer cumhuriyet askerleri yardıma gelmese kimse
    o arenadan sağ çıkamayacaktı.tekrar izlersen o alanda birçok jedi ın öldüğünü göreceksin.

5.ilk anlattığından bşi anlayamadım yani başkabir gezegende darth vader kimi öldürüyor kolayca.4.deki obi-wan ve darth vader dövüşü 1977 de çekilmiş bir sahne ve lucas bile yıllar sonra keşke bu sahneyi daha düzgün çekseydim diyerek kötülüğünü kabul etmiştir.O devrin anlayışında dövüş sahnelerinin kareografisi bu kadardı.bu mantık hatasından çok devrin şartlarıyla ilgili bir hata.ayrıca o ilk filmde gücün kullanımı ile yaygın bir düşünce yoktu.son bir bilgi saha ilk film sadece tek bir bölüm olarak düşünülmüştü gişedeki inanılmaz başarısından sonra devamı çekildi ki gücün asıl kapsamı 5. bölümde ortaya çıktı.
    ayrıca emperor u aşağı atmasındanbahsediyorsun orada darth vader oğluna yenilmiş ve güçsüz bir haldeydi ve bu filmde de gördüğün gibi adam yaşamak için hatta nefes almak için yaşam destek ünitesine bağlı emperor un yolladığı yıldırımlar bu sistemi bozmuş olabilir ki zaten yaşaması mucize olan bi adam darth vader ölmüşsede bana çok saçma gelmez

6.Ölüm yıldızındaki olay şuydu bilmiyorum ne kadar dikkatli izledin amaölüm yıldızıda bir gemi.Fakar şekli bir gezegen şeklinde ve her
    gemide olduğu gibi bundada bir enerji üretimi lazım ki bunu bir reaktör vasıtası ile görüyor.yaptıkları reahtör çıkışına ışın yollayarak ışının
    reaktörü vurup yarattığı tepkimeyle ölüm yıldızı gemisini yok etmesiydi.ve farkındaysan bu özel nokta bir çok turret ile korunuyordu.
    diybilirsinki kapasalardı o noktayı.eh buda bir hikaye ve herşeyin bir zayıf noktası var

burada anlatmak istediğim mantıksız dediğin herşeyin mantıklı bir açıklamasıda olabilir önemli olan ne gözle baktığın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krushmut -- 24 Mayıs 2005, 2:50:52 >

• kaliteli seylerin populer oldugunu pek gormedim
    populer olanlarin pek kaliteli oldugunu gormedim

orwell gel de su lucasa bilim kurgunun ne oldugunu anlat. herbert gelde su lucasa tutarliligin ne oldugunu anlat.
  • quote:

Unutmayın:
    1800 lü yıllarda Julvern Aya seyahat i yazdığında "Saçmalık" demişti herkes. 100 yıl sonra gerçek oldu.

Gerçek hayalden başlar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.