Şimdi Ara

STAR WARS: The Old Republic [ANA KONU] #Steam'e geldi (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.650
Cevap
9
Favori
199.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lvl 50 sith sorc ım türk guildi varmı bilgiğiniz takılalım onlarla...
  • Arkadaşlar oyunu ilk 1 ay oynayıp ara verdim. Şimdi acaba geri dönsem mi diye düşünüyorum. Son durum nedir? Hala oynayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? (5 sene wow oynadım)

-serverlerdaki populasyon ne durumda?
    -dungeonfinder tarzı yeni özellikler eklendimi?
    -içerik olarak ek paket tarzı genişlemelerden haber var mı?
    -pvp , pve de göze çarpan birşeyler var mı?
    -diğer iyileştirmeler?

ayrıca oyuna girdiğimizde türk oyuncu topluluklarının durumu nasıl, hardcore raid yapan ekipler var mı?

not: beni oynamaya teşvik edici yorumlar yazarsanız sevinirim :) eksiklerinin farkındayım, sadece farklı bir hava solumak istiyorum bir süre.
  • Bir star wars hayranı olarak bu oyuna geçsem mi diye düşünüyordum.
    Ancak buradan D3 geçenler olmuş, ben de D3 ten memnun kalmadım.
    Siz önerir misiniz acaba başlanır mı bu oyuna?
  • Class storyler güzel, ancak gerisi şu an için hala tırt. Ömrüm 10 saat yürümekle geçiyor.
  • -serverlerdaki populasyon: Serverlar birleştiğinden beri iyi.
    -dungeonfinder tarzı yeni özellikler: evet
    -içerik olarak ek paket tarzı genişlemeler: Ek paket olarak değil ama yama olarak bir çok yenilik geldi.
    -pvp , pve de göze çarpan birşeyler: Pve 50 lvle kadar süper 50 lvl den sonra raiddi flash pointti idare eder, arada event ler oluyor onlarda biraz eğlenceli olabiliyor, pvp de tokenleri azalttılar artık 2 ceşit pvp kıyafetleri var, pvp lerde artık grupla girip grup puanları falan toplaman gerekiyor, pveler icin yeni günlük görevler eklendi.
    -diğer iyileştirmeler: oyun yakın zaman içinde f2p olacak ayrıntılı bilgileri forumda bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpatalik

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

bu oyunun fiyasko olmasının bir nedeni de oyuncuların yapısı. betasını oynarken genel chatten bu oyun tutmaz gibi birşeyler yazmıştım, herkes üzerime çullanmıştı :D "sen ne anlarsın?" "bu star wars evreni nasıl tutmaz" "git sen wow oyna, wow öldü bitti" gibi abuk subuk şeyler yazmışlardı. ayrıca swtor resmi forumlarında da oyunla ilgili kaygıları olanları yerden yere vuruyorlardı. "star wars evreni tutmaması mümkün değil" "wow evreni star warsın yanında bir hiç" "wow öldü bitti" diyorlardı.

ışın kılıcı diyince adeta kendisinden geçen bu topluluk bu fiyaskoyu haketti :))

bu çok ağır bir suçlama ve çok yersiz. oyunun en büyük sorunu dev'lerin "içeriği" zamanında yetiştirememiş olmaları ve optimizasyon sorunları. bunları halledebilselerdi zaten 4-5m subları vardı şu anda.

oyunun ne olacağını bilmeden görmeden sadece betada bikaç level kasıp bu oyun fiyasko olur demek birazcık k*çından sallamak olurdu bence. oyun sonunu görmeden ve bilmeden herhangi bir oyun için iyi-kötü demek mümkün değildir. wow fanboyları ne yazıkki bunu anlamıyor.

wow ilk çıktığında oldukça kötü durumdaydı. ancak rekabet yoktu ve de insanlar -çoğu- ilk defa bu tip bir oyun oynuyordu. zamanla düzelir diyip, uzun süre devam ettiler. ama yıl artık 2005 değil 2012. insanlar artık mmo emeklisi durumunda. sabır kalmadı kimsede, ki olması gereken bu. bir oyunu sorunlu çıkarmaya kitlelerin tahammülü yok olması da gerekmiyor. rekabet çok fazla. swtor'un yaptığı hata bu oldu. oyunu aceleye getirdiler. belki 1.3 haliyle çıkmış olsaydı, bugün hala oynanıyordu.

not: ben 1.2 çıktığı gün bıraktım ve geri dönmeyi düşünmüyorum.

alpatalik
    bu kadar anlatmisin peki hangi oyun tuttu wow kadar, hangi oyunun 10 milyon sub i vardi yillarca, demekki bu adamlar birseyleri dogru duzgun yapmislar ki HALA adam tutuyolar milyonlarca, artik asyali artik cinli ya da neyse pazar artik GLOBAL o yuzden herkese hitab eden oyunlar yapmak lazim, wowfan boylarina ulan nefreti cozemedim, yanlis anlama wow oynamayali 4 sene oldu, savunmuyorum ama belkide swtor en basta wow a benzseydi belki o guzel sitende ( dalga gecmiyorum, oyun incelemelerin oldukca guzel ) abuk subuk cin isi oyunlari deilde adam gibi oyunlari inceliyor olurdun, sadece sahsi fikrim tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: kalayxx

Bir star wars hayranı olarak bu oyuna geçsem mi diye düşünüyordum.
    Ancak buradan D3 geçenler olmuş, ben de D3 ten memnun kalmadım.
    Siz önerir misiniz acaba başlanır mı bu oyuna?

Bence bir star wars hayranının kesinlikle oynaması gereken bir oyun. Yani bilemem ne kadar süre oynarsınız, ama artık ülkemizde fiyatı filan da çok uygun (gittigidiyor), ben denemenizi tavsiye ederim.

Ben ocak ayından beri oynuyorum, ama sıkılmaya başladım.
  • SW TOR Free2Play olacak, oynamak isteyenler beklesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

SW TOR Free2Play olacak, oynamak isteyenler beklesin.

Ne zaman?
  • eylülde yada eylülden sonra f2p oluyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mccknightt
    alpatalik
    bu kadar anlatmisin peki hangi oyun tuttu wow kadar, hangi oyunun 10 milyon sub i vardi yillarca, demekki bu adamlar birseyleri dogru duzgun yapmislar ki HALA adam tutuyolar milyonlarca, artik asyali artik cinli ya da neyse pazar artik GLOBAL o yuzden herkese hitab eden oyunlar yapmak lazim, wowfan boylarina ulan nefreti cozemedim, yanlis anlama wow oynamayali 4 sene oldu, savunmuyorum ama belkide swtor en basta wow a benzseydi belki o guzel sitende ( dalga gecmiyorum, oyun incelemelerin oldukca guzel ) abuk subuk cin isi oyunlari deilde adam gibi oyunlari inceliyor olurdun, sadece sahsi fikrim tabi
    wow'un çıktığı tarih ile swtor arasında olanlar oyuncuların yapısını değiştirdi. wow ilk çıktığında "wow-türünün" ilk oyunuydu. insanlar daha sabırlıydı. wow'u bıraktıklarında dönecekleri başka oyunlar yoktu. wow'dan önce mmo bile oynamamış olanlar vardı. wow'un ilk 6 aylık içerik-bug performansı belki swtor'dan bile daha kötüydü. ancak insanlar için yeniydi.

swtor'un çıktığı tarihe bakarsak, wow'dan sonra wow-killer olmaya aday olmuş age-of-conan, aion, war, rift, vb. oyunlardan sonra çıktı. insanlar bu dönemde bu oyunlardan büyük tecrübe kazandılar. kötü bir oyunun ilerde düzeltmediği görüldü (rift kötü çıktı asla demem). bazıları wow'da kaldı. bazıları bu çıkanlara yapıştı. sonuç olarak oynayabilecekleri başka mmolar vardı. mmo'lar ile büyümüş oyuncu kitlesi yetişti ve bu kitle bir oyunun batıp, batmayacağının nelere bağlı olduğunu anladı: bugları düzeltme hızı, loading azlığı, klas dengesi, içerik eklenmesi, vb. diğer nedenler. dolayısıyla, swtor'a yatırılan yatırımı da bilen kitle bu hataları tekrar görünce beyinlerinde bir şimşek çaktı ve oyun batacak dediler. diğer oyunlarına döndüler veya başka oyunlara bakmya başladılar veya gerçekten mmo'dan sıkıldıklarını düşünüp bıraktılar.

swtor'un bir mmo olarak değil, belki de bir online-rpg olarak (massive değil; sadece warzoneları insanlarla paylaştığın bir oyun) piyasaya çıkması belki çok fark yaratabilirdi. öyle olabilirdi; şöyle olabilirdi demek için çok geç. ama herkes swtor'dan kendine ait bir ders aldı. misal, benim kendi özelimde aldığım ders guild seçimi oldu. detaylarına girmeyeceğim.

wow fanboy olayına gelince.. burdan kastettiğim şu: hayatında sadece wow oynamış; diğer hiçbir mmo'yu denememiş ve/veya incelememiş kişi ve kişilerin diğer mmolar hakkında sadece wow olmadığı için trollük adına saydırmasıdır. herkes wow'u sevip oynabilir. buna karşı değilim. ama konuştuğu şey hakkında hiçbir araştırma veya gözlem yapmamış birinin bir yerinden durduk durmadık sallamasını asla ciddiye almam. bu tip yazılarıda özellikle hor görürüm. insan, konuştuğu şey hakkında biraz fikir sahip olmalı bence.

• Swtor 'u betada oynayıp bu oyun tutmaz diyen kişiyle tartışmam bile.

Neden,

çunku Swtor'un leveling kısmı bugun kadar MMo'larda yapılmış en iyi leveling tarzıydı. Gerek hikaye anlatımı gerek rol yapma ögeleri daha öncekilerin aksine benzersizdi.

Betada da haliyle sadece leveling bölümü 10-15 seviyelik kısmıyla degerlendirilebiliyordu. Yani sadece bu kısmı görmüş birinin oyuna kötü deme olsasılıgı yok. Varsa da bugun kadar bir dolu mmo oynamış biri olarak o kişi ile fikir alışverişinde dahi bulunmam.

Oyunun sıkıntısı End game'in yetersizliğiydi. Bunda hemfikiriz ama bunu da 1 aydan önce görmek tabi ki mümkün degildi. O yüzden ben demiştimcilere prim yaptırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crescent

Swtor 'u betada oynayıp bu oyun tutmaz diyen kişiyle tartışmam bile.

Neden,

çunku Swtor'un leveling kısmı bugun kadar MMo'larda yapılmış en iyi leveling tarzıydı. Gerek hikaye anlatımı gerek rol yapma ögeleri daha öncekilerin aksine benzersizdi.

Betada da haliyle sadece leveling bölümü 10-15 seviyelik kısmıyla degerlendirilebiliyordu. Yani sadece bu kısmı görmüş birinin oyuna kötü deme olsasılıgı yok. Varsa da bugun kadar bir dolu mmo oynamış biri olarak o kişi ile fikir alışverişinde dahi bulunmam.

Oyunun sıkıntısı End game'in yetersizliğiydi. Bunda hemfikiriz ama bunu da 1 aydan önce görmek tabi ki mümkün degildi. O yüzden ben demiştimcilere prim yaptırmayın.

megolaman mod on :D

betada level 33e kadar gelmiştim sorc ile. aynı da 4-5 tane 10 (12-17 level arası) level üstü charım vardı.
    17 aralık son dalgada girmiştim oyuna ilk. 20si gecesinde lvl cap'e gelmiştim.
    bunu tüm solo questleri yaparak ve dinleyerek. hiçbir şey atlamadan yaptım.
    sadece levelini çok geçtiğim bonus questlerini atladım.
    level 40 altı tüm zindanları en az 1er kere yaptım.
    bi de guilddekilere düşük level dungeon farmladıydım hızlı geçsinler diye.

megolaman mod off :D

• 1 ay nedir abi? ben gunde 2-3 saat oynayarak 3 haftada lvl 50 oldum ki dier arkadaslari bekledik level alirken ve fuzuli exp vermeyen gorevleri falanda yaptik, e tabi bu kadar hizli lvl alinca end game direk geldi onumuze, end game de oldukca yetersiz oldugu icin oyunda gg oldu.
    hardcore oynayanlar 2 haftada biraktilar zaten adamlar bir kac gunde 50 oldu ne diyim
  • quote:

1 ay nedir abi? ben gunde 2-3 saat oynayarak 3 haftada lvl 50 oldum ki dier arkadaslari bekledik level alirken ve fuzuli exp vermeyen gorevleri falanda yaptik, e tabi bu kadar hizli lvl alinca end game direk geldi onumuze, end game de oldukca yetersiz oldugu icin oyunda gg oldu.
    hardcore oynayanlar 2 haftada biraktilar zaten adamlar bir kac gunde 50 oldu ne diyim

1 ay ne ya? ben 3. günde oldum. yanlış mı okudun ben mi yanlış yazdım? oyun resmen 22 aralık'ta çıktı. ben 20 aralık'ta level cap'teydim.
  • Bu oyun syesinde star wars fan oldum.ustunede darth bane bane serisini okudum.mutlaka deneyin bağımlılık yapıyor vew çok egleneceli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki mesajda 1 ayı ortalama sure olarak söyledim. Yoksa ben de 2 haftada son leveldaydım.

Birçok casual oyuncu var tahmin edeceginiz gibi. Oyunun end game i için cogunlugun görüşünü 1 aydan önce alamazsınız bir mmoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpatalik

quote:

1 ay nedir abi? ben gunde 2-3 saat oynayarak 3 haftada lvl 50 oldum ki dier arkadaslari bekledik level alirken ve fuzuli exp vermeyen gorevleri falanda yaptik, e tabi bu kadar hizli lvl alinca end game direk geldi onumuze, end game de oldukca yetersiz oldugu icin oyunda gg oldu.

1 ay ne ya? ben 3. günde oldum. yanlış mı okudun ben mi yanlış yazdım? oyun resmen 22 aralık'ta çıktı. ben 20 aralık'ta level cap'teydim.

"hardcore oynayanlar 2 haftada biraktilar zaten adamlar bir kac gunde 50 oldu ne diyim "
    bkz bir kac gun = 2-3-4 gun

• Peki madem oyunu oynamış olan herkes şikayetçi neden hala devam ettiriyorlar ? umarım free play tarzı saçmalık olaylara girmeden oyunu kapatırlar olur biter. EA games elini ayağını çeksin bu işten bioware tek başına daha tecrübeli star wars konusunda Adam gibi mmo oyun yapsınlar grafik falan istemiyoruz... oyun içi ayrıntılar bol olsun star wars iyi şeyler hakediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vishera

Peki madem oyunu oynamış olan herkes şikayetçi neden hala devam ettiriyorlar ? umarım free play tarzı saçmalık olaylara girmeden oyunu kapatırlar olur biter. EA games elini ayağını çeksin bu işten bioware tek başına daha tecrübeli star wars konusunda Adam gibi mmo oyun yapsınlar grafik falan istemiyoruz... oyun içi ayrıntılar bol olsun star wars iyi şeyler hakediyor

f2p 2 ay sonra geliyor bile. ama o bile çok tutmaz seneye kapanır bu oyun
  • 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.