Şimdi Ara

STARBUCKS İLE İLGİLİ BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
13
Favori
30.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: et3rn4l

Beyler arada görüyom soğuk ,kolaya kaçıo rengi fresh galiba adı ve tadı nasıldır varmı başka önersi olan cool ve berry dışında gına geldi artık
    muhtemelen coldbrew, ıced americano veya soğuk filtre kahve görüyorsunuz coldbrew tavsiyemdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moorefallen

Siparişlerim hep sade olur benim. Americano standardimdir. Kafein krizindeysem de ekstra shot uzun çekim americano isterim.

Ice americano da da dediğim şekilde sipariş verilebilir mi?
    evet verebilirsiniz ıced americano yerine 20 saat demlenmiş coldbrew (kendi bardağında diye belirtin siparişinizde ) tavsiyemdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

filtre kahve- capuccino ve latte için laktozsuz süt isteyebilir miyiz? fiyatta fark oluyor mu?
    isteyebilirsiniz fiyat farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal.lurgist

bardak yürütsek sıkıntı olur mu
    kağıt bardağı kastediyorsanız yürütmenize gerek yok rica edin :)

porselen kastediyorsanız mağazaya ait bir ürün hırsızlığa girer
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    frappe tercih edebilirsiniz yaz aylarında
    mango passion veya iced caramel machiato damak tadınızı biraz değiştirir
  • filtre kahve ile americano farkı nedir.
  • Yumuşak içim nedir?
  • İşe nasıl girdin hocam
  • Kahve aroması fazla olsun diye Ristretto Bianco alıyorum, laktozsuz ya da non-fat olacak şekilde. Ama ne yazık ki çoğu barista bunu düzgün yapamıyor. Bazen dayanamayıp "ben latte istemedim" diyip geri veriyorum.

Neden bu tarifi herkes farklı yapıyor? Bir prosedürü yok mu?

Bir de yumuşak içim istermisiniz diye sormayın şunu alana, sert olsun istiyoruz
  • RaiTaR0 kullanıcısına yanıt
    filtre kahve french press şeklinde öğütülüp 250 - 500 - 1000 gram şeklinde standart makina demlemesi ile elde ediliyor

Amerikano direk çekirdekden espresso shot alınıp su ile karıştırılıyor tadı da bir birinden baya farklıdır
  • yaniyorsunfuatabi kullanıcısına yanıt
    Orjin espresso kullanılan espresso shot çekimidir standart çekirdeğin daha hafifi ile elde edilir...

Örnek veriyorum o gün Pıke Place kahvesinin çekirdekleri orjin olarak satılıyor standart çekirdeğin aromalısı ve hafifi gibi düşünebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChrisJohnMcCandless

İşe nasıl girdin hocam
    kariyer.net ilanını görmüştüm yıllar önce başvuru yaptım çağırıldım özel bir çaba sarfetmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Kahve aroması fazla olsun diye Ristretto Bianco alıyorum, laktozsuz ya da non-fat olacak şekilde. Ama ne yazık ki çoğu barista bunu düzgün yapamıyor. Bazen dayanamayıp "ben latte istemedim" diyip geri veriyorum.

Neden bu tarifi herkes farklı yapıyor? Bir prosedürü yok mu?

Bir de yumuşak içim istermisiniz diye sormayın şunu alana, sert olsun istiyoruz
    yumuşak içim istermisiniz diye sorduklarında orjinde kullanılan çekirdeğin adını sormanız önemlidir hocam ogün yumuşak için (orjin) diye size teklif edilen belkide sumatraya ait çekirdekdir sumatra koyu ve toprağımsı tadı olan bir kahve ve ristretto da kullanılınca harika oluyor...

Ristretto long shot'dan (uzun çekim) oluşuyor diye hatırlıyorum kimisi süreyi kısaltmak için standart espresso shot alıyor olabilir...

Ayrıca espresso shot süt veya su ile 10 saniyede içinde buluşmalıdır yoksa daha acı ve kıvamsız bir kahve çıkıyor ortaya

• Starbucks de ne sipariş verilir, nasıl sipariş verlir, nereye oturulur, nasıl oturulur... Kafamda deli sorular...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_00

filtre kahve french press şeklinde öğütülüp 250 - 500 - 1000 gram şeklinde standart makina demlemesi ile elde ediliyor

Amerikano direk çekirdekden espresso shot alınıp su ile karıştırılıyor tadı da bir birinden baya farklıdır
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam amerikanoyu daha çok beğeniyorum. starbucks veya benzeri kahvecilerde filitre kahve hep acı bayat tadı veriyor gibi geliyor bana.
    Soru devamı olarak filitre ve amerikano için aynı kahve çekirdeği mi kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaiTaR0

Bilgilendirme için teşekkürler hocam amerikanoyu daha çok beğeniyorum. starbucks veya benzeri kahvecilerde filitre kahve hep acı bayat tadı veriyor gibi geliyor bana.
    Soru devamı olarak filitre ve amerikano için aynı kahve çekirdeği mi kullanılıyor.

Alıntıları Göster
    evet aynı çekirdeği kullanıyor

standart kurallara uygun bir mağaza asla bayat kahve demlikde tutulmaz firmanın kuralıdır 1 saati geçen kahve çöpe dökülür yenisi demlenir
  • kahvenin her türlüsünü sipariş verebilirsiniz ileri düzeyde ingilizce bilmeniz geyiği tamamen safsata en azından ben çalıştığım esnada nescafe istiyorum diyen misafire bile durumu izah etmeye çalışıyorum... genellikle içeride ki koltuklara oturmanızı tavsiye ederim sigara kullanmıyorsanız rahat ve güzel koltuklar :) istediğiniz gibi yayılıp saatlerce oturup hatta uyuyabilirsiniz bile kimse sen ne yapıyorsun demez ve diyemez...
  • Pweck5 kullanıcısına yanıt
    Evet ama süt ekleyince işler değişiyor hocam. Sadece sütün kalorsini sayabiliriz. 400 ml olan bir içecekte yarısı süt oluyorsa 200 ml süt olur. Tam yağlı olduğunu düşünürsek 124 kalori olur.
  • Çikolata seven birisiyim bana hangi kahveyi önerirsin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

Çikolata seven birisiyim bana hangi kahveyi önerirsin?
    sıcak ise mocha + irish şurup güzel ikili

Soğuk ise kremasız white mocha - mocha

Mocha Frappe'ler

Mocha frappe + sugar free hazelnut şurubu tavsiyemdir
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.