Şimdi Ara

Start-Stop komple iptal edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabamın start-stop özelliğini hiç sevmiyorum çok erken devreye giriyor.
    Mesela trafikte yavaş yavaş giderken daha tam durmadan hızım 5 km/h altına düştüğünde hemen stop ediyor.
    Araca her binişimde konsoldaki düğmeye basarak iptal etmekten sıkıldım.
    Bunu bir daha hiç çalışmayacak şekilde iptal ettirebilir miyim?

• Edemezsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski akü kullanın
  • Hangi araç vag grubunda servis özelliği değiştirebiliyor. (Yakınımız yaptırdı) Normalde her çalıştırmada aktif olarak başlıyor yazılımda çalıştırırken kapalı konumda başlatmak için seçenek var. Öyle ayarlayınca sen ayrıca açmadıkça çalışmaz.

Her firmada vardır diye düşünüyorum. Yoksa klima açın o zaman devreye girmiyor diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın beyninden açılıp kapatılıyor olması lazım. gizli özellik diyorlar bu sisteme ve servislerde yapılabiliyor. usta benim arabaya da yapmayı teklif etmişti ancak bu özelliği aktif olarak severek kullanıyorum özellikle istemedim.
  • Arabadaki en gereksiz belki de tek gereksiz donanım.Yakıt tasarufuna sıfır ya da sıfıra yakın etkisi olduğunu düşünüyorum.Sadece bir pazarlama stratejisi.

• Araç marka model verseydiniz daha iyi bir cevap bulabilirsiniz. Varsa bile yöntem farklıdır markalar arasında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Araç marka model verseydiniz daha iyi bir cevap bulabilirsiniz. Varsa bile yöntem farklıdır markalar arasında
    Araç 2015 octavia 1.6 tdi

• Bizim araçta da var (Audi) arabayı çalıştırınca tuşa basarak kapatıyorum. Çok zor değil tuşa basmak yada gizli özellik aktif yapan yerlerden otomatik devreye girmesini iptal edin.
    Google aratın Skoda gizli özellik diye çıkar hemen ama garanti durumunu göz önüne bulundurun...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Araç 2015 octavia 1.6 tdi

Alıntıları Göster
    VAG grubu araçlar için yazılımla yapılabiliyor. Araç bilgisayara bağlanıp kontak her açılışta Start-Stop kapalı olsun seçeneğini aktif ediyorlar.

Google'dan ufak bir araştırmayla yapan yerleri bulabilirsiniz
  • Fiat 1.3 Multijet'te düğmeden kapatınca tekrar düğmeden açılana kadar kapalı kalıyor. Kontaktan bağımsız.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Yetkili serviste mi yapmış bu işlemi

• Evet yetkili serviste ücretsiz yaptırdı , konu sahibi ile aynı araç 2017 octavia tdi dsg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet üzerinden bir kaç sitede gördüm vcds diye bir program ile iptal ediyorlar. Vag grubu için böyle galiba. Detaylı incelemedim ama böyle uğraşacağıma serviste yaptırırım. Çünkü bunlar ince ayar bozmaya gelmez.

https://blog.videgro.net/2017/01/volkswagen-disable-automatic-start-stop-system/

Türkçe sitelerde bilgi olmaz biri İngilizce çevirmedikten sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Arabadaki en gereksiz belki de tek gereksiz donanım.Yakıt tasarufuna sıfır ya da sıfıra yakın etkisi olduğunu düşünüyorum.Sadece bir pazarlama stratejisi.
    Ev iş arası 7 km. Ortalama hız yol bilgisayarı ölçümüne göre 28-30 km/s arası oluyor.

7 KM'de toplam 5 ışık var ve trafik sıkışık olduğundan bazı ışıklarda 2 kere yeşil beklediğim oluyor.

Bu kadar yoğun trafikte 100 km'de 0,5 - 1 litre arası tasarruf ettirdiğini çok net söyleyebilirim. Çok kez aynı güzergahta denedim çünkü.

Dur-kalk trafiğin her türlüsünde tasarruf ettirmiyor tabi. Durduktan sonra kalkış yapmadan önce en az 10 saniye bekliyorsanız tasarrufa başlıyor.

Normalde 1 kez marş basarak gideceğim yolu 5 kez marş basarak gitmek ileride ne gibi marş motoru veya akü masrafı açar bilemiyorum.

• Hyundai i20 de hemen el freninin altına tuşu var. Artık alışkanlık oldu arabaya binince direk kapatıyorum. Bazı araçlarda menu içinde kapatılıyor cidden sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Arabadaki en gereksiz belki de tek gereksiz donanım.Yakıt tasarufuna sıfır ya da sıfıra yakın etkisi olduğunu düşünüyorum.Sadece bir pazarlama stratejisi.
    Hocam amaç yakıt tasarrufu değil, emisyon değerlerini düşürebilmek.
  • Hayır.Temel amacı yakıt tasarrufudur.Zaten yakıt tüketimi azalırsa emisyon da azalır.

• Kartal doğuş otoya sordum, iptal edemiyorlar-etmiyorlarmış. Bence faydasının kat ve katı zararlı birşey. Motor ve turbo açısından.

• Tabii ki edilir, gizli özellik ile. 2dk süren bir işlem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.