Şimdi Ara

Statik elektrik ile ilgili sorum var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedendir bilmiyorum ama kapı kollarına dokunurken sıcak bir seye dokunur gibi korkarak dokunuyorum, her 10 dokunmamın 6 sında elektrik carpılıyorum...Anti-statik ürünler hakkında pek bilgim yok su linklerden bir kac tane bulabildim..

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/antistatik-bileklik-statik-elektrigi-ceker-49653136

http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/anti-statik-bileklik-proskit-608-611b-51630955#product-information

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kablosuz-anti-statik-bileklik-elektrik-ceker-54078792#product-information

İlerde parça siparisi verip PC toplamayı dusunuyorum malum parcaları takarken statik elektrikten etkilensin istemiyorum..

Acaba gercekten bir ise yarıyormu,kullanan arkadaslar varsa lutfen yardım ve yorumlarınızı bekliyorum...

• Merhaba,

Bunlara hiç gerek yok arkadaşım. Bildiğimiz Ameliyat Eldiveni yeterli olacaktır. Yıllardır bu işi Ameliyat Eldiveni ile yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Bunlara hiç gerek yok arkadaşım. Bildiğimiz Ameliyat Eldiveni yeterli olacaktır. Yıllardır bu işi Ameliyat Eldiveni ile yapıyorum.

Cok tesekkurler ! bu hic aklıma gelmemisti..donanımı toplarken bu yontemı uygulayacagım..Fakat benm sıkıntım, normal yasantıda cok carplıyorum onun ıcın bı tane kablosuz antı statık bıleklık alsam ise yararmı dıye merak etmıstım...
    Ama ameliyat eldivenini uygulayacagım garanti olur :D bellimi olur o kadar cok yuklenıyorum ki belki anti statik bileklik bile kurtarmaz..
  • giyim kuşamınızla alakalı bi durum bu ben bi fabrikada elektrik teknisyeni olarak çalışıyorum statik elektrikle çok fazla haşırneşiriz ama günlük hayatta çarpılmamanın en güzel ve etkili yolu arada sırada çıplak ayakla gezmektir bu sayede kendini topraklayacaksın tabi giyim kuşamda yünlü kıyafetlerden uzak dur
    tabi tam çözüm olmayabilir dediğim gibi günlük aktiviteleriniz önemli muhakkak elektrik yükleniyor ve bunu iletmiyorsun bu seni çarpacak düzeye gelince ortalama 80 100v üzeri seni rahatsız edecek düzeydir bunun altı seni rahatsız etmez
  • ilk iki ürün hassan elektronik cihazları ellerken çok yardımcı olur ama kolyenin ucunu toprak hattına bağlaman gerekir bela olur
    3.ürünü pek anlamadım ilk defa statik elektriğin atmosfere yayıldığını duyuyorum ne yapıyor acaba elektronla netronumu ayırıyor hayret :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slvy
    Cok tesekkurler ! bu hic aklıma gelmemisti..donanımı toplarken bu yontemı uygulayacagım..Fakat benm sıkıntım, normal yasantıda cok carplıyorum onun ıcın bı tane kablosuz antı statık bıleklık alsam ise yararmı dıye merak etmıstım...
    Ama ameliyat eldivenini uygulayacagım garanti olur :D bellimi olur o kadar cok yuklenıyorum ki belki anti statik bileklik bile kurtarmaz..

Bunun en kolay yolu evde balkon banyo vs. zemini taş seramik olan yerlerde çıplak ayak ile dolaşırsan biraz azalıyor. Ben böyle yapıyorum ama kışın yünlü giyecekler ve altı lastik olan ayakkabıları uzun süre giyince yine oluyor. Bilgisayar için eldiven kullanmanın yanı sıra antistatik bileklikler var ben linktekinden aldım onu kullanıyorum.http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/antistatik-bileklik-42662482

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 14 Mart 2012; 23:23:08 >

• bana sadece arabadan ındıgımde kapıyı kapatırken oluyor ..etrafımdakılerden her seferınde ne oldu ? sorusunu duymakdan bıktım ..
  • konuyla alakası pek yok ama eğer diğer insanları çarpabiliyorsanız güzel bir şey
  • Çarpıyorsun da çapmadan önce bilemiyorsun ki, sen de korkuyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Orijinalden alıntı: Slvy

Bunun en kolay yolu evde balkon banyo vs. zemini taş seramik olan yerlerde çıplak ayak ile dolaşırsan biraz azalıyor. Ben böyle yapıyorum ama kışın yünlü giyecekler ve altı lastik olan ayakkabıları uzun süre giyince yine oluyor. Bilgisayar için eldiven kullanmanın yanı sıra antistatik bileklikler var ben linktekinden aldım onu kullanıyorum.http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/antistatik-bileklik-42662482

En iyisi bende bri tane alayım , ameliyat eldivenine ek olarak bu linkteki ürünün diğer ucunu kalorifer demirine baglayarakta kullansam olur sanırım..

• yazılanları okuyunca bu sorunun tek bende olmadığını anlamış oldum içim rahatladı ne olduğuda belli olmuyo bi yere yada birinin eline felan temas ediyosun çat bazen çok etkili oluyo bu elektrik nedense
    hatta yaşlı bi amca bu konu açıldığında evladım artık evlenme zamanın gelmiş anlasana demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: makarnacanavarı

yazılanları okuyunca bu sorunun tek bende olmadığını anlamış oldum içim rahatladı ne olduğuda belli olmuyo bi yere yada birinin eline felan temas ediyosun çat bazen çok etkili oluyo bu elektrik nedense
    hatta yaşlı bi amca bu konu açıldığında evladım artık evlenme zamanın gelmiş anlasana demişti

• quote:

Orijinalden alıntı: makarnacanavarı

yazılanları okuyunca bu sorunun tek bende olmadığını anlamış oldum içim rahatladı ne olduğuda belli olmuyo bi yere yada birinin eline felan temas ediyosun çat bazen çok etkili oluyo bu elektrik nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Bulaşık eldiveni olur mu acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.