Şimdi Ara

statik elektrik öldürecek beni

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çalıştığım şirkette beni deli statik elektrik çarpıyor. hem de o kadar şiddetli oluyor ki bazen dakikalarca kolum uyuşuyor. ciddi ciddi psikolojim bozuldu. elimi kapı kolula atamıyorum, bir kablo ucu tutamıyorum, bilgisayara bir cihaz takıp çıkaramıyorum. çıldıracam ya o derece. giydiğim botu mu değiştirsem ne yapsam anlamadım. ne yapabilirim sizce??

• betonlaşmış bir bölgedeyim bana en yakın toprak saksıda. başka çözüm pls
  • Günlük duş almayı ve ayakkabılarınızı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Mümkün oldukça, toprakla temas kurmalısınız.
  • birde ayaklarının terli ve ya ıslak olmamasına dikkat et
  • entry avatar uyumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: elsequito

entry avatar uyumu

:)) haklısın hiç dikkat etmemiştim

sanırım benden ziyade binanın topraklamasında bir sorun var. sorun bir tek bende değil gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serawara

quote:

Orijinalden alıntı: elsequito

entry avatar uyumu

:)) haklısın hiç dikkat etmemiştim

sanırım benden ziyade binanın topraklamasında bir sorun var. sorun bir tek bende değil gibi.

özel taşlar satıyolar 10-20 lira civarı bişeydi onlardan alıp masana koyabilirsin
  • Hocam oncelikle farkli ayakkabilar dene... Bazi ayakkabilar yalitkan oluyor, vucuttak statik elektrik biraz fazla biriktiginde oraya buraya atlama ihtiyaci duyuyor, kurban bazen bir insan veya bazen metal bir esya, veya bilgisayar vb olabiliyor... Basen aractan indiginizde kapiyi kapatmak icin hamle yaptiginzda da ayni seyi hissedersiniz... Elektronik aletlere (orn: laptop) olan bir sicramada alete zarar verme olasiligi da var... Mesela gecen gun evde terliklerle dolasiyodum, laptop 2 kere kilitlendi bendeyken... 1-2 kere de kalorifer petegiyle ilerisime gectim :) lan noluyoruz derken terlikler aklima geldi cikarip attim, o dakikadan sonra no problem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringér

Hocam oncelikle farkli ayakkabilar dene... Bazi ayakkabilar yalitkan oluyor, vucuttak statik elektrik biraz fazla biriktiginde oraya buraya atlama ihtiyaci duyuyor, kurban bazen bir insan veya bazen metal bir esya, veya bilgisayar vb olabiliyor... Basen aractan indiginizde kapiyi kapatmak icin hamle yaptiginzda da ayni seyi hissedersiniz... Elektronik aletlere (orn: laptop) olan bir sicramada alete zarar verme olasiligi da var... Mesela gecen gun evde terliklerle dolasiyodum, laptop 2 kere kilitlendi bendeyken... 1-2 kere de kalorifer petegiyle ilerisime gectim :) lan noluyoruz derken terlikler aklima geldi cikarip attim, o dakikadan sonra no problem :)

Statik elektrik laptop'ta kitlenmeye sebep olmaz sadece elektronik devreleri bozar bu yüzden elektronik malzeme üretenler tesislerinde statik elektriği boşaltan sistemler kullanır

• evet elektrik devrelere zararlıdır, örn. elektronik tamircileri de topraklama amaçlı antistatik bileklik kullanır ona bakarsan.

o anlık elektrik atlamasını hissettim ve laptop (daha doğrusu netbook) elimde kilitlendi reset atmak zorunda kaldım.
  • sürekli topraklama gerekir,taş saksı falan olmaz o iş.ayakkabını değiştirsende zeminde önemli.zemin-ayakkabı iletecek mesele o.birde hava nemli olacak,kuru havada çok hareketli birinde statik elektrik birikmesi çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringér

evet elektrik devrelere zararlıdır, örn. elektronik tamircileri de topraklama amaçlı antistatik bileklik kullanır ona bakarsan.

o anlık elektrik atlamasını hissettim ve laptop (daha doğrusu netbook) elimde kilitlendi reset atmak zorunda kaldım.

Hemen mantıklı bir açıklama uydurayım bari işlemcide milyonlarca bit bilgi işleniyor bunun hdd'si ram'i bir dünya eleman var işin içinde sen elektrostatik olarak yüklüyken pc'yi eline alınca transistörler manyetik alandan etkilendi ve işlediği verilerde değişmeye sebep oldu buda ilk olarak işlenen veriyi sekteye uğrattı işlemciye gelen yanlış veriler aşırı yüklendi işlemci sıkıştı ve pc kitlendi :P

Kaynak :popom

• Hmm peki kaynak saglammis
  •  statik elektrik öldürecek beni

elektrostatik bileklik dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

sürekli topraklama gerekir,taş saksı falan olmaz o iş.ayakkabını değiştirsende zeminde önemli.zemin-ayakkabı iletecek mesele o.birde hava nemli olacak,kuru havada çok hareketli birinde statik elektrik birikmesi çok normal.

hocam olayı çözmüşsün :) dikkat ettim yerler antibakteriyel malzeme ile kaplı, hastanelerde olan cinsinden. suçluyu bulduk :) ayakkabı ile falan olmaz gibi. sanırım çarpılmaya devam
  • ayağına zincir başla yerde sürünsün

• quote:

Orijinalden alıntı: S.C.o.R.P.i.o.N.

elektrostatik bileklik dene

hocam güzel mantıklı da iş yarinde dalga malzemesi oluruz ya

• İlk olarak ayakkabıyı veya botu artık her ne giyiyorsan değiştir. İşyerinde giymek için sıradan bir kışlık ayakkabı aldım, özellikle yünlü kazak giydiğimde kapı kollarına el uzatmak işkence oluyor. 35 yaşındayım ilk defa böyle bişey başıma geldi. Scooter ayakkabı ve botum var bunları giyince sorun olmuyor.

Çarpılmamak için ev anahtarını işaret ve baş parmağının arasında sıkıca tutarak açacağın kapı koluna dokun ondan sonra aç, deşarj olduğun için arahatlıkla dokunabilirsin ben böyle yapıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.