Şimdi Ara

Sigortasını kapasam bile deli gibi ısıtan şofben

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Evde İhlas Aura marka su ısıtıcı var. Bu arkadaşın elektriğini sigortadan kapattığımda bile tüm eve sıcak su vermeye devam ediyor. Sadece düğmelerini çevirince ışığı yanmıyor. Elektriğini açınca ayar ışıkları da yanıyor, fark bu. Birinci kafamı karıştıran konu bu. Anlamıyorum bu işlerden ama sigorta işe yaramıyor olsa, ışığını da kapatmaz değil mi?

Diğer konu, 1-2-3 hep çok sıcak su veriyor. Mutfak ve banyonun musluğunda debi yüksek olduğu için ılık yapılabiliyor. Duşakabin kısmında ise hep kaynar su veriyor. Soğuk su neredeyse yok. Nasıl bir hata var bu işte? Teşekkürler.

• Evde merkezi sistem vardır. Şohben mutfağa bağlı değil sıcak vermez.Yani gelen su ihlas'tan değil.

• Şofben tüm eve nasıl sıcak su versin? Bağlantısı yokki
  • Anlamadım ben. Merkezi sistem yok. Dairenin suyu başka daire ile ortak vanadan çekilmiş. Onlarda termosifon varsa bile oradan çekemez suyu değil mi? Alakasız. Zaten ani su ısıtıcısını bağlamadan hiçbir musluktan sıcak su gelmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicomedian -- 18 Haziran 2024; 12:18:55 >
  • Sıcak su yan daireden, tesisat düzeltilecek.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Alt katla ortak su. Bir daire daha ortakmış suya. Su faturası paylaşılıyormuş ama sıcak su mevzuu yoktu hiç. Alt katta termosifon var. Orada termosifona uğrayıp sonra katlara dağılması mantıklı mı ortak vanadaki suyun?

• nicomedian kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şofben 1. Kademede kaynar su vermez hele kışın şofben çalışmıyor mu acaba bile dedirtir insana. 2 de ılıman yapar 3 de kaynar su vermeye başlar.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Peki evin diğer musluklarında hem sıcak hem soğuk su debili bir şekildeyken duşakabin in olduğu musluktan musluğu en soğuğa çevirene kadar sürekli sıcak su gelmesi, en soğukta çok az soğuk akması nedendir sizce? Ilıtamıyoruz suyu. :)

• nicomedian kullanıcısına yanıt
    Üstte yazıldığı gibi tesisatınızda karmaşa var . Başka daireden size sıcak su geliyor ')
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Tesisatı ayırmak harici bir yolu var mı çözmenin? O zor iş herhalde. Sadece soğuk gelse de biz ısıtsak? Demek benim ani su ısıtıcı sıcak suyu daha da mı ısıtıyor? :) Ne tuhaf işler ya.

• Bu nasıl su tesisatı ki ? kimin eli kimin cebinde belli değil resmen. Şimdi şofben çalışsa bile 1. kademe de anca işte yazın yıkanacak kadar su akar o kadar. 2. ve 3. de asıl daha sıcak olur. Eğer tesisattan gelen su dedikleri gibi başka kişinin termosifonundan gelen sıcak su ise onu ısıtacağından 1. kademe bile alev gibi olur. Ha hepsi kapalıyken nasıl sıcak su geliyor dersen de dikkat edersen banyo musluğun sola doğru, sol da her zaman sıcaktır. Demek ki dedikleri gibi başkasının sıcak hattı size de bağlanmış. Sağa doğru çevir öyle musluğu aç sıcak gelmemesi lazım. Eğer farketmiyorsa gene sıcak geliyorsa o zaman tek tesisatı bağlamışlar demektir bunun da çözümü yok.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi evdeki diğer musluklarda hem sıcak hem soğuk iyi çalışıyor. Su ortak ama termosifondan çıkmış halinin dağıtılıyor olması çok saçma geldi bana. Ne ilginç işler. Kapattım diğer muslukların sıcak vanasını gerçi, gerek yok.

Banyoyu çözemedim. Fotoğraftaki muslukta soğuk su basınçsız, çok az geliyor. Ilıtıp yıkanmak mesele oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.