Şimdi Ara

Steam çift ekran kartı sorunu[ÇÖZÜLDÜ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar..HP Pavilion dizüstü bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var.Birisi Intel diğeri ise Nvidia Geforce GT740M,normalde dxdiag girince intel görünüyo ve yeni indirilen her şyi intel ile açıyor ancak indikten sonra ben sağ tık yapıp varsayılan ekran kartını değiştir diyerek devam ediyordum her oyunda,uygulamada..Fakat bu steamden indirilen oyunlarda sağ tık yapınca böyle bir seçenek yok.CS:GO oynuyorum..Oyun ıntel ıle açılıyor ve doğal olarak oynanmıyor..Sonra nvidianın programına girdim.Oyunlar bölümüne geldim burada cs go optimize edilmemiş görünüyordu.Optimize ettim sonra oyuna girdim.Oyunda grafik ayarlarını otomatik olarak yüksek yapmıştı ben en düşük yaptım yine intele geçti sonra bidaha nvidia programına geldim yine optimize edilmemiş görünüyordu ben de kendi programından değiştirdim en düşük yaptım oldu fakat fps bana çok iyi değilmiş gibi geliyor emin olamadım hangi ekran kartıyla açtığına..Normalde kaç fps almam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragontail27 -- 6 Haziran 2016; 19:35:31 >

• Cihazın format zamanı gelmiş normalde intel masaustu normal durumlarda kulanılır nvdia ise perfonmans gereken şeylerde kulanılır ama senın pc şuanda tam tersını yapıyor.
  • Gt740m tek kart 30 40 fpsde açıyor 1080p high ayarlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesela steami açarken yönetici olarak çalıştırırsan oyunlar da yönetici olarak çalışmış oluyor. Steami açarken ekran kartı seçebiilyorsun herhalde. Öyle dene
  • Nvidia denetim masasından bütün oyunları nvidiaya ayarladım ve gpu etkinliğini açtım aşağıda nvidia ile bir uygulama açıldığında görünüyor gta 4 cs go falan girince burada görünüyor sıkıntı yok fakat gta 4 girdiğim zaman fraps ile fpsye baktım oyunda 50 fps alıyordum tüm ayarlar en düşükte..Fakat bu işlemci(i7 4500u) ve bu ekran kartı ile youtubeda birsürü gta 5 performans testi var ve normal ayarlarda oynuyorlar..
  • lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/bd14b2
  • quote:

Orijinalden alıntı: WesterLandX

lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/bd14b2

Zaten o seçili hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift Monitör Tam Ekran Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında hocam sorun çözüldü nvidia ile açıyor şuan fakat şimdi de şöyle bir sorun var mesela fps 60 ya taba basıyorum skor tablosu için bastığım an ani fps düşüşü oluyor fps 20-30 falan oluyor 1 saniyeliğine sonra geri çıkıyor ama çok sinir bozucu
  • Bu arada çözümünü de yazayım sizler de söylediniz zaten:1) Nvidia Denetim Masası'na girin.
    2)3D Ayarların Yönetilmesi bölümünden Program Ayarları'na geliyoruz ve Nvidia ekran kartımız ile çalışmasını istediğimiz oyunu seçip tercih edilen grafik işlemci yerini 'Yüksesk performanslı Nvidia işlemcisi'olarak ayarlıyoruz ve sonrasında uygula diyoruz.Bunu Genel Ayarlara da yapın sadece oradan yapınca tüm uygulamaları Nvidia ile açıyor olabilir bundan emin değilim.Sonrasında olmuş mu olmamış mı görmek için sol üstteki Masaüstü bölümünden 'Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesi Görünüle'özelliğini seçiyoruz ve istediğimiz oyuna giriyoruz sağ alta bir simge gelmiş olması lazım oyuna girdiğimizde eğer oyun bu simgede görünüyorsa olmuş demektir.

• Bende de laptopta çift ekran kartı var, intel hd, radeon. Grafik belleği 1.5 GB. hiç kasmaması gereken en ufak oyunda bile kasıyor (Red Crucible Firestorm).
    Şurada bir makale buldum: Çift ekran kartı çözümü. Ekran kartlarının ayarlarının birbiriyle uyuşması gerektiğini azıyor. Yadıklarını uyguladım şu an sıkıntı yok. Sıkıntı yaşayan arkadaşlara yardımcı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecoist -- 30 Eylül 2018; 10:5:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.