Şimdi Ara

Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
21
Favori
26.510
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir sorum daha olacak. futbol oyunu için steam controller mı önerirsiniz xbox mı? xbox kablosuz çalışmıyormuş sanırım kablolusunu mu alsam daha ucuz.

https://www.amazon.com/gp/product/B004QRKWLA/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
  • Ürün bugün ulaştı elime. Ama bazı oyunlarda tam ekranda görüntü gelmiyor. Pencere modunda açınca düzeliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Nasıl çözeriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 8 Temmuz 2016; 11:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz ile film, dizi izlemek mümkün müdür?
    Örneğin cihaza bir hafıza kartı takıp izlemek ya da pc vlc üstünden çalışan bir video dosyasını alyazısı ile stresm etme gibi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • someoneme kullanıcısına yanıt
    Cihazın USB girişine sadece kol ve klavye/mouse takmak mümkün. Başka herhangi bir şey olmaz. Ancak cihaz, pc ekranını aynen aktardığı için, bilgisayarda açılan filmi televizyona aktarmak mümkün.

• iyi günler ben bundan almak istiyorum ama benim tv hdm girişi yok steam link alırsam bağlantıyı genede yapabilirmiyim. bilgisayarımdada yok hdm giriş yardımcı olurmusunuz...
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Kablosuz da var xbox 360da.

http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/xbox-360-wireless-controller-for-windows-223742163#product-detail

• Evet ilk Amazon siparişim olan Steam Link dün elime ulaştı. Kargo konusunda bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim. Bayram olmasaydı muhtemelen maksimum 1 haftada teslim edilebilirdi.

Kısaca ürüne değinmek gerekirse;

Artıları

- Paketleme başarılı.
    - İçinden her türlü aksesuarı çıkması büyük bir artı. Ekstra hiç bir masraf etmenize gerek kalmıyor.
    - Kurulumu ve kullanımı basit.
    - 2 boyutlu platform oyunları çok iyi çalışıyor.
    - Oyun haricinde Windows ekranını birebir yansıtması inanılmaz iyi bir olay. Akılsız bir TV'yi bu sayede Akıllı bir hale gelebilirsiniz. Kablosuz bir Klavye ve fare ile TV'den istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz bu sayede. Birebir bilgisayarı kullanmanıza olanak sağlıyor çünkü. Açıkçası bu büyük bir artı bana kalırsa. Çünkü TV'leri akıllı yapan bir çok donanım var USB Stick'ler gibi. Steam Link ise 110 küsur bir fiyata bunu yapıyor ve üstelik oyunlarınızı da oynayabiliyorsunuz.
    - PC'de download yapmanız bir sorun teşkil etmiyor.
    - Gayet şık ve küçük bir tasarımı var. Ağırlığı ise boyutuna göre gerçekten ağır.
    - 3 Adet USB girişi mevcut. Klavye + Fare + Gamepad yetti bitti işte. Bu arada G710+ Klavyenin iki adet USB bağlantısı var. Bunları taktım ve sorunsuz çalıştı. Aydınlatmasını falan besleyebildi klavyenin. Ekstra olarak Klavyenin USB girişine de fareyi bağladım bir sorun yaratmadı.
    - Gamepad olarak F310 sorunsuz çalıştı. Daha üst modellerde sorun olacağını düşünmüyorum o yüzden.
    - Gecikme yok. Yanlız şöyle bir durum var. Benim TV'de Oyun Modu diye bir özellik var. Bu özellik kapalıyken PC'yi direk kablo ile bile bağlasam bir gecikme oluyor. Bu özellik açıkken ise gecikme yok. Belki ms'lik bir gecikme vardır ama hissedilmiyor bile. Fare hareketinden çok net anlaşılıyor.

Eksileri

- Gelişmiş 3 boyutlu oyunlarda bitrate'e bağlı olarak kasma sorunları var. Bilgisayarda oynuyorum oyun akıyor ama TV'den Steam Link ile oynayınca shuttering denilen kasılmalar gözlemledim. Bitrate düşürünce de çamur gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Kablolu bağlamama rağmen 10mbit bitrate sınır olarak kabul ettim. Daha üstü zorluyor. İnternet hızı olarak neyi baz alıyor bir fikrim yok ama bu bitrate de bilgisayarımdan yaklaşık olarak 800-900kb upload yapıldığını görünüyorum. Wi-Fi bağlantım kötü olduğundan hiç onu test etme gereksinimi bile duymadım zaten 10-15 metre kabloların fiyatları çok uygun daha stabil bir bağlantı için alınması gerekiyor bence.
    - Sorunları çok fazla. Steam dışı oyunları tam ekran açamıyor bazen. Windows modda oynamak gerekiyor. Öte yandan Steam açık ve bağlı bile olsa oyunları açacağımız zaman steam kapalı gibi hatalar gördüm zaman zaman. Kapatıp yeniden açmak gerekiyor. Bu arada sistem Fraps ile çakışıyor. Çoğu problemi frapsı kapatarak çözdüm.
    - Kutu tasarımı çok kötü.
    - Açma kapama tuşu olmaması kötü. Cihazı aktifleştirmek için güç kablosunu çıkarıp takıyorum. Belki bir yolu vardır ama bulamadım.

Genel olarak fiyatını da göz önüne alırsak başarılı bir donanım olmuş. Fakat sürücü güncellemeleri ile çözülmesi gereken çok sorunu var. Umarım kısa zamanda çözülür ve daha stabil çalışır.

Resimleri aceleyle çektim biraz kötü çıkmış o yüzden.

Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]
    Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]
    Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU] Steam Controller / Steam Link Kullanıcıları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 9 Temmuz 2016; 12:54:27 >

• Modeme kablolu olarak baglanmis steam link sistemi full hd yuksek kaliteli yayinlari sorunsuz aktarabiliyor mu?

• Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Üstadım beta güncellemeleri felan denemelisin.
    Çünkü ben şu anda GTX970 ekran kartıyla Witcher 3, GTA V, Project Cars, Dying Light, Tomb Raider gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum. Görüntü de 1080P ve Beautiful mode da.
    Bit rate i de 25 Mbit e ayarlamıştım.
    Cihazı aktifleştirmek için mouse/klavye yada gamepad üzerindeki herhangi bir tuşa basmak yeterli oluyor. Bende TV kapalıysa bile bi tuşa basınca hem Tv yi hem Steam Linki açıyor.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Beta'ya dahilim zaten şuanda ama güncelleme yapmadı. Bir ilk çıktığı güncellemeyi yaptı işte. Ekstra bir klavye fare yok o yüzden gamepad takılı şuanda sadece. Ve tuşlarına bastığımda tepki vermedi. Çünkü cihaza elektrik gelmiyor. Fişini çıkarıp tekrar taktım Gamepad'in çalıştı bu sefer.

Dediğiniz ayarlarda bir deneyeyim şimdi dediğim sıkıntılar büyük ihtimalle internet hızıyla alakalı. Ama modeme direk kablo ile bağlandığından internet hızı ne kadar önemli bu durumda bilemiyorum açıkçası.

Edit: Gta 5 de test ettim. 25bitrate ile oyuna ilk girdiğimde 60 FPS lerde. Fakat motor ile gezmeye başladığımda fps 30 lara kadar düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 9 Temmuz 2016; 14:59:48 >
    Ya o dediklerinizi hatta daha fazlasını yapıyor arada. Bir güncelleme geliyor takılma oluyor. Bir güncelleme geliyor gamepad çalışmıyor, cihaz açılmıyor.
    Güncellemelerle sürekli bi şeyleri değiştiriyorlar, çalışan özellikleri bozuyorlar felan. İki güncellemeyi de deneyin, windowsun güncellemelerine bakın.
    Betayı tamamen kaldırıp public deneyin, sonra betaya tekrar geçin.
    Internet hızıyla alakalı bir sıkıntı olmaz (online oyun oynamıyorsanız) çünkü ev içi networkü kullanıyor.
  • realthing kullanıcısına yanıt
    Müsait bir zamanda deneyeyim hocam o zaman teşekkürler. Peki sizde tamamen gitti mi bu sorun?
    Bende şu anda hiç bir sorun yok.
    En son (bir kaç ay önce) anlık takılmalar oluyordu, güncelleme de gelmemişti. Güncellemeleri kaldırıp kurdum; o da ortadan kalktı.
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    benim televizyonda hdm girişi yok alsam steam link baglantı kurabilirmiyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerkavi_33

benim televizyonda hdm girişi yok alsam steam link baglantı kurabilirmiyim..

Cihaz HDMI üzerinden bağlanıyor hocam tv'ye.
  • bende onu sordum bu steam link kullanmak için illa hdm girişimi olmalı tvde benim tv yok hdm girişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerkavi_33

bende onu sordum bu steam link kullanmak için illa hdm girişimi olmalı tvde benim tv yok hdm girişi

Çeviriciler ile çalışır mı bilgim yok. Cihazda sadece HDMI girişi var.
  • Steam Link ve Steam Controller almayı düşünüyorum...
  • Steam Link 35 dolarken almayı düşünürken fazla düşünmüş olmalıyım ki ürün tekrar 50 dolara çıktı. Tekrar düşer mi, ne dersiniz ?
  • Steam controller donanim olarak çok kaliteli fakat oyun ayarlarını bir türlü yapamıyorum.

Bir sürü hazır profil var her oyun icin ayri. Onları deneyip de alışana kadar oyunun zevki kaçıyor.

Keşke her firma kendi standart steam controller profilini yayınlasa. Bazılarında var ama her oyunda yok.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.