Beklediğimden hızlı verdiler sürücüleri, çok güzel haber. Cihazın sınırlarını birkaç güne net bir şekilde öğreneceğiz. |
Steam Deck [ANA KONU] (9. sayfa)
-
-
-
Valve'ın yeni el konsolu Steam Deck'te joystick sorunu ortaya çıktı haberi vardı, "Firmwaredeki bir hatadan kaynaklı kalibrasyon sorunuymuş ve düzeltmişler. Donanımsal değişikliğe gerek yok yani." yazılmış.
the vergeValve says the Steam Deck’s ‘stick drift’ was a bug and it’s already shipped a fixhttps://www.theverge.com/2022/3/1/22956866/valve-steam-deck-stick-drift-replacement
-
Windows üzerinde denemeler de başlamış, beklediğimden çok daha iyi. Bu fiyat politikasıyla Aya Neo’yu yok ederler. 512 GB sipariş etmiştim, elime geçene kadar sürücüler de iyice oturmuş olur. kaliteli bir 1 TB micro SD kart alıp seyahatlerde gece gündüz bunu oynarım herhalde.
redditCyberpunk 2077 running natively in Windows installed on SSD, added as Non-Steam Game from Network share, in Big Picture Mode.https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/tbb5wn/cyberpunk_2077_running_natively_in_windowsThe PhawxyoutubeSteam Deck Discord Invite - https://discord.gg/RyG5t5yQmq Follow and Chat with me on Twitter! - https://twitter.com/carygolomb #SteamDeck #Destiny2 #SteamDeckWindowshttps://www.youtube.com/watch?v=n6r0ME1r6WQ&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Mart 2022; 17:9:35 >
-
Biraz gec oldu ama sonunda alabildim 256gb Steam Deck'i. Sarja takip aksama dogru kurcalamaya baslayacagim
-
Oooo hayırlı olsun hocam, gözünüz aydın. İlk fotoğraf geldi, çok daha fazlasını bekleriz.
-
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güle güle kullanın.
in a test chamber-on the Moon-on a ferris wheel-on the subway
-
Hayırlı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun. Güzel bir inceleme videosu bekleriz
Ilk izlenimlerim asagidaki gibi beyler.
- En son firmware update 8 Mart'ta gelmis. Direk olarak onu yukledim. Drift problemi yok gozukuyor su an.
- Cihaz baya buyuk ama asiri agir degil. Dolayisiyla eli yormuyor.
- Hafif bir fan sesi var ust kisimda.
- Her iki taraftaki dokunmatik alanlar titresimli ve feedback'leri cok iyi.
- Ana menude hafif bir lag var.
- Incompatible oyunlar calisiyor fakat oynamasi kismen zor gibi.
- Epic oyunlarini calistiramadim. Desktop mode uzerinden bir sekilde halloluyor sanirim.
- Desktop mode asiri kotu. Klavye ve mouse takip kullaninca belki daha iyi bi deneyim saglayabilir.
- Batarya su gibi gidiyor. Sarja takiliyken bile parlaklik yuksek ise sarji yiyor sarj etmek yerine.
- Baldur's Gate 3 denedim ve Low ayarlarda 30 FPS aliyor FSR acik bir sekilde. Oyun Deck'e optimize degil ve cok tatmin etmedi.
- Verified oyunlar baya iyi ve stabil calisiyor. Kontrollerde nispeten kolay.
- Bence cihaz hala bi prototip ve o kadar para etmez. Hype'a yenik dusup aldim fakat bir sure kullandiktan sonra satarim gibi duruyor :)
Akliniza takilan birsey varsa kontrol edip cevaplayabilirim.
-
Bilgiler için teşekkürler.
TV ya da monitöre bağlayıp/yansıtıp daha yüksek çözünürlükte performansıyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Uyumlu bir oyunu en azından FHD tatmin edici oynayabiliyor mu mesela?
8K'ya kadar desteklediğini gördüm, bir ara Windows kurarsanız ya da Steam OS kuruluyken video izleniyorsa 4K performansını merak ediyorum bir de. Şöyle 20+ GB bir filmi açıp bir süre izledikten sonra filmin ortasına bir yerlere geçmek istediğinizde tepki süresi nasıl?
TV'ye yansıtma için tek yol kablolu bağlantı mı? Kutudan gerekli kablo-ekipman çıkıyor mu?
Acelesi yok, bir ara müsait olunca bakarsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 11 Mart 2022; 21:4:8 > -
-Desktop mod, klasik KDE plazma. Bunu isterseniz özelleştirebilirsiniz. Hatta şuan topluluk tarafından hazır Steam deck için özel tasarımlar çıkmıştır. Bunları da hazır bir şekilde kullanabilirsiniz. Yani desktop mod tablet vari bir kullanımla iyi gider. Hali hazırda bütün linux uygulamalarını indirip koyabilirsiniz, Spotify Telegram vs.
Benim önerim ilk iş, bios’a girip dual boot yaparak windows 11 kurmanız. İçerisine ne istiyorsanız kurabilirsiniz. Hatta Photoshop kurup deneme bile yapabilirsiniz.
TV'ye bağlayıp normal konsol gibi kullanabiliyor musunuz hocam? Görüntü TV'den?
-
Evet hocam. Anker hub uzerinden monitore baglanip Desktop Mode uzerinden oynanabiliniyor. Performansta bir fark yok tabiki.
-
Sanirim sadece kabloyla baglaniyor monitore. Kutunun icinden ek bir kablo cikmadi. Sadece sarj kablosu vardi. Ek bir usbc kabloya ihtiyac oluyor.
Uyumlu oyunlarda baya iyi calisiyor. Skyrim en yuksek ayalarda 50-60 fps arasi aliyor. Monitorde ve TV'de Skyrim oynadiktan sonra biraz kucuk geliyor gerci ekran :) Baldur's Gate 3 optimize edilmemis henuz ve 30fps'de baya can sıkıcı calisiyor. Oynanmaz gibi bu sekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olethros -- 11 Mart 2022; 22:26:53 > -
Sorduktan sonra araştırdım, şimdilik Type-C HDMI kablo ile bağlanıyormuş sadece. Daha sonra bir dock çıkacakmış piyasaya, onunla da bağlantı mümkün olacakmış.
Ben de senelerdir 60-86 inç 2 TV var onlarda oynuyorum oyunları. Ancak ağırlıklı olarak seyahatler için alıyorum bu cihazı, laptop'a göre çok daha cazip geliyor. İlk sayfada konu açıldığında bu herkese uygun bir cihaz değil yazmamın sebebi oydu, muhtemelen çoğu kişi hayal kırıklığına uğrayacak günün birinde alabilirlerse.
Bana normalde 30+ FPS yeter ama el konsolunda hissiyat farklıysa bilmiyorum
Katiliyorum hocam, herkese uygun bir cihaz degil bence de. Yolda ya da seyahatte kullanmayacaksan cok bir anlami kalmiyor bence. Zaten evde PS5 ya da Xbox varsa buyuk ekranda oynamayi tercih ediyorsun. Skyrim ve Hades'i denedim ornegin. Ikiside uyumlu deck'e ama gidipte evde Deck uzerinde oynamam. Xbox'ta ya da PS5'te 75" ekranda oynamak daha cok keyif veriyor. Birde pil olayi sıkıntı gibi gozukuyor. Inanilmaz hizli tukeniyor ve sarja takili olmasina ragmen sarji emiyor resmen. Sarj kablosu takiliyken elde rahat oynanabiliniyor bu arada.
30 FPS olayi bu arada baya can sıkıcı. Optimize oyunlar zaten 40-50fps uzerinde calisiyor ama uyumsuz oyunlarda 30 fps ile net oynanmaz. Asiri donuyor ve kontroller inanilmaz zor.
Sahsen ben kendim icin bir kullanim alani goremedim Deck'te. Konsol ve Switch kombosu yeterli. Evet Switch'le sadece el konsolu olmasi yonunden benziyor Deck'e ama Switch'in exclusive'leri ve bi tik daha kucuk olmasi saga sola tasimayi kolaylastiriyor. Deck'in ekrani LED ve bence tatmin etmiyor OLED ekrani gordukten sonra. Belki 2. nesil Deck'te OLED ya da Mini Led koyarlar.
Deck'e para gommeden once iyice arastirip, youtube'ta izleyip oyle alinmali. Dedigin gibi sonunda hayal kirikligi yasanabilinir beklentiler arsa cikarildigi icin :)
-
Ps5 i sattım. Bunu alırım diye de . Bataryanın şarjdayken azalmasını duyunca ilk sürümü almamaya karar verdim. Batarya ya bir güncelleme gelirse almayı düşünüyorum. Uzandığım yerden oynamak istediğin yere götürebilmek bana ilgi çekici geliyor.
Çok değerli geri beslemeler. Zaten ilk parti ürünleri alma şansım olmadı ama ilk ürün olması sebebiyle elbette eksikleri olacak ve arada yazılımsal olarak olgunlaşacaktır. Belki çok fazla bir süre geçmeden daha güçlü bir Pro sürüm veya direk Steam Deck 2 çıkar. Biz alana kadar zaten o modeller gelecek gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X