Şimdi Ara

Steam’e KDV geldi! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
1
Favori
17.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte şimdi beni can yerimden vurdular. Bu düzenlemede emeği geçen herkesin işinden olması dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 21 Şubat 2018; 23:49:17 >
  • kinguin g2a dan alırız. sorun yok. daha ucuz.

sanki herkes steam türkiyeden oyun alıyormuş gibi yapmasın.
  • Haydaaa..
  • Oyun alıp oynamak bir lükstür, o yüzden ÖTV de gelmeli %15

Oyun oynarken eğleniyorsunuz iyi zaman geçiriyorsunuz o yüzden eğlence vergisi de gelsin o da en az %15 olsun.

Sonra bunların toplamından KDV alınsın. Yanlış iş yapmışlar eksik vergi hesabı var
  • Durmak yok mikmeye devam hedef 2023
    Asıl ... 2019 başkanlık seçimlerinin ardından başlayacak,bu daha iyi günlerimiz.
  • O.R.A.C.L.E O kullanıcısına yanıt
    3.dünya ülkelerinde yaşamakta bir lükstür pampa. :D :D :D :D
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 21:14:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine millet sallamış durmuş yok kulak arkası yok ötvsi beyler bi kurumun ofisi olsun olmasın bu ülkeden bi şekilde para kazanıyorsa vergisini vermek zorunda geç bile kalındı bence fakat olay bundan ibaret değil artık o kadar sıkılmışız daralmışızki hemen hükümete patlıyoruz haklısınızda bi kulak arkamız kaldı fakat bu durum normal alınmak zorunda inş steam bunu bize az yansıtır üzülmeyiz torrentciler kaçak oyun siteleri dolup taşıcak bakalım neler görücez
  • Steam sana da mı el attılar
  • milletin aldığı iki oyundan vergi kesileceğine youtubeden astronomik rakam kazananlardan vergi kesilsin büyük balık orada
  • Yeni bir internet çıkartalım. Çalışanın sırtından geçinen çok olur.

• 20 yıldır oyun oynarım kültürel olarak oyunlardan çok şey öğrendim bazı şeyler ışık tuttu yoluma ve o yolda bir çok gerçeği öğrendim , ellerinde olsa tüm interneti kapatıp tamamen içe kapanık nesiller yetiştirirler sadece söylenene inanan nesiller kendi fikri düşünce gücü olmayan nesiller

• İyi işte en azından 12 yaşındaki velet tiplerden arınır ortam gidip torrent oynasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 22 Şubat 2018; 3:31:33 >
  • Bunu bile savunanlar sizin de elbet birgün canınız yanacak , ha bu oyun olur başka birşey olur işte o zaman anlayacaksınız.

• Korsana devam. Steam hesabım var ama almıyorum. Param da var almıyorum. Oynamıyorum tüketmiyorum. Korsan bulursam bakıyorum. Bulmazsam bakmıyorum. Ama bize koyan KDV değil. Yediğimiz ekmekten sütten bile alınıyor olması koyuyor. Devlet kendi eliyle enflasyon yaratıyor. Sonuçta bu KD satın alan kişinin cebinden çıkıyor. Vergi enflasyonu yüzünden fiyatlar artıyor. Devlet elbette her şeyden vergi alabilir ama çoğunluk diye yurttaşın yediğinden içtiğinden vergi alıyor. Gelir vergilerinin dolaylı tüketim vergilerini geçmesi gerekirken fark açılıyor. En zengin adamdan da aynı tüketim vergisi alıyor. Düşük gelirliden de. Ayıptır bu. İnsanların kazancından çok çok alınmalıdır ama tükettiğinden yediğinden içtiğinden alınmaz. Alınsa bile düşük yüzde ile alınır ki gelirler ve kurumlar vergilerini geçmesin. Çünkü Gelir vergisi adaleti sağlar dolaylı tüketim vergileri ise adaleti azaltır. Yazıklar olsun demekten başka yolumuz yok. Devlete savaş açacak gücümüz yok. Olsaydı zaten biz de başka bir devlet olurduk. İlla kaba kuvvet mi olmak gerekiyor adaletimizi elde etmek için? Öyle demek ki. Korsana devam. Dibine kadar her alanda çalmak farzdır bu ülkede.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafaa93

yine millet sallamış durmuş yok kulak arkası yok ötvsi beyler bi kurumun ofisi olsun olmasın bu ülkeden bi şekilde para kazanıyorsa vergisini vermek zorunda geç bile kalındı bence fakat olay bundan ibaret değil artık o kadar sıkılmışız daralmışızki hemen hükümete patlıyoruz haklısınızda bi kulak arkamız kaldı fakat bu durum normal alınmak zorunda inş steam bunu bize az yansıtır üzülmeyiz torrentciler kaçak oyun siteleri dolup taşıcak bakalım neler görücez

KDV bir gelir vergisi türü değildir. Tüketiciden alınan bir dolaylı vergidir. Vergi konusunu öğrendikten sonra konuya atlayın. Atlak ergenler.

• Biri de demiş ki kazanç sağlıyorlar tabii ki vergi vermemeliler. Kardeşim vergi niye alınır? Vatandaşın daha refah yaşayabilmesi için devletin en iyi şekilde çeşitli hizmetler sunmasını sağlar değil mi? Ben ortada bir refah göremediğim için verdiğim vergi bana koyuyor. Çünkü biliyorum o vergi bana geri dönmeyecek, birilerine RANT olacak.
  • Oyun, pc gibi bir alanda ÖTV neden yok??? Acil Ötv'de eklenmeli (%40 falan). Bu haliyle haber değeri dahi taşımıyor. Konu kilit üye 2 hafta ban pls

• Devlet acil olarak yaptığı hatadan dönmelidir.'Bilgisayar oyunları eğlence sektörüne aittir ve ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNE TABİ OLMALIDIR yani ÖTV.Ayrıca KATMA DEĞER VERGİSİ yanlış uygulanmıştır.

Örnek tablo şu şekilde olmalıydı;

X oyun fiyatı 180 TL
    %20 ötv li fiyati 36 TL
    TRT PAYI %5 11 TL
    ÖTV'NİN KDV Sİ 39 TL

GENEL TOPLAM ___________
    266 TL

Ayrıca KAYIP KAÇAK VE BELEDİYE VERGİLERİNİN de bu tabloya eklenmesi gerekmektedir.Neticede biz bu oyunları alırken birileri de kaçak olarak alıyor ve devletimiz vergi kaybediyor.Bunun cezasını hemen yasal olarak oyun alanlar olarak ödemeliyiz.Oyunları satın aldığımız konuma bakılarak İl ve İlçelere göre de ek vergi getirilmeli.Biz bu oyunları uzaydan almıyoruz şehir avantajını kullanıyoruz.Bu yanlışın bir an önce önüne geçilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

20 yıldır oyun oynarım kültürel olarak oyunlardan çok şey öğrendim bazı şeyler ışık tuttu yoluma ve o yolda bir çok gerçeği öğrendim , ellerinde olsa tüm interneti kapatıp tamamen içe kapanık nesiller yetiştirirler sadece söylenene inanan nesiller kendi fikri düşünce gücü olmayan nesiller

kültürel olarak Türk dizilerine kalsaydı işimiz şimdiye kadar kabadayı bozması tiplerden başka insan göremezdik sokakta.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.