Şimdi Ara

Steam Oyunlarını Farklı Dizine Kurma(Video Anlatım) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
11
Favori
26.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onur226

teşekkürler. ssd alırsam işime yarar.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam işime yaradı baya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Teşekkürler hocam işime yaradı baya

Alıntıları Göster
    Saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: |SteeL|

Saol

Alıntıları Göster
    Peki bunun için ilk önce c'nin içine mi kurmamız lazım oyunu daha sonra mı istediğimiz yere taşıyacağız yoksa direk istedğimiz yere oyunu kurup daha sonra kısayolunu videodadaki gibi yapabilir miyiz?

Şimdi yaz indirimden bir kaç oyun alacağım ssd'de yer kalmadı direk başka yere kurmanın yolu var mıdır?Daha sonra kısayolunu göstersek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

Peki bunun için ilk önce c'nin içine mi kurmamız lazım oyunu daha sonra mı istediğimiz yere taşıyacağız yoksa direk istedğimiz yere oyunu kurup daha sonra kısayolunu videodadaki gibi yapabilir miyiz?

Şimdi yaz indirimden bir kaç oyun alacağım ssd'de yer kalmadı direk başka yere kurmanın yolu var mıdır?Daha sonra kısayolunu göstersek?

Öncelikle oyunu steamden indirip, ardından bu işlemi yapmanız daha iyi olur. Bilgisayarınızda oyunun dosyaları mevcutsa istediğiniz yere kurup ardından linkleme işlemini yapmakta mümkün ancak steamin oyun için oluşturduğu klasör adıyla sizin kurulum yaptığınız klasör adı uyuşmayabilir. Örneğin E:/Rockstar/L.A Noire Complete Edition olarak kurulum yaptığınız oyunu, steam sadece la noire adında klasör oluşturup onun içine kurulum yapar. Sorun olmaz, ayarlarım derseniz dediğim gibi o şekildede linkleme işlemi yapmak mümkün. Önce steam indirsin sonra taşıyayım derseniz, yer sorununu çözmek için tavsiyem kurulu olan bir kaç oyunu bu yöntem ile taşıyıp, ardından indirdiğiniz oyunu istediğiniz yere taşıyın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Shogun

quote:

Öncelikle oyunu steamden indirip, ardından bu işlemi yapmanız daha iyi olur. Bilgisayarınızda oyunun dosyaları mevcutsa istediğiniz yere kurup ardından linkleme işlemini yapmakta mümkün ancak steamin oyun için oluşturduğu klasör adıyla sizin kurulum yaptığınız klasör adı uyuşmayabilir. Örneğin E:/Rockstar/L.A Noire Complete Edition olarak kurulum yaptığınız oyunu, steam sadece la noire adında klasör oluşturup onun içine kurulum yapar. Sorun olmaz, ayarlarım derseniz dediğim gibi o şekildede linkleme işlemi yapmak mümkün. Önce steam indirsin sonra taşıyayım derseniz, yer sorununu çözmek için tavsiyem kurulu olan bir kaç oyunu bu yöntem ile taşıyıp, ardından indirdiğiniz oyunu istediğiniz yere taşıyın.

Teşekkür ederim cevabın için o zaman oyunları taşıyacağımız yerin içine steam kurmaktansa default olarak sistem diskinin içindeki steam klasörüne oyunu kurup daha sonra taşıyıp bu şekilde bi kısayol yapmak daha mantıklı gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: I.K.

quote:

quote:

Teşekkür ederim cevabın için o zaman oyunları taşıyacağımız yerin içine steam kurmaktansa default olarak sistem diskinin içindeki steam klasörüne oyunu kurup daha sonra taşıyıp bu şekilde bi kısayol yapmak daha mantıklı gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba,

Oyunların isoları vardı elimde common dosyası içine kurdum geri kalan güncellemeler için steamden indirdim sonra videodaki gibi taşıdım oyunlar çalışıyor, herşey çok güzel oldu teşekkür ederim

Son olarak aklıma bir şey takıldı bazı oyunların steamapps klaörünün içinde .gcf paketleri var,boyut olarak bayağı yer kaplayanlar var onlarıda taşımanın bir yolu var mıdır?

Yoksa onlarıda taşımak için taşıdığımız yere steam kurmak mı gereklidir?

İlker+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 28 Temmuz 2012; 15:36:41 >

• quote:

Hocam merhaba,

Oyunların isoları vardı elimde common dosyası içine kurdum geri kalan güncellemeler için steamden indirdim sonra videodaki gibi taşıdım oyunlar çalışıyor, herşey çok güzel oldu teşekkür ederim

Son olarak aklıma bir şey takıldı bazı oyunların steamapps klaörünün içinde .gcf paketleri var,boyut olarak bayağı yer kaplayanlar var onlarıda taşımanın bir yolu var mıdır?

İlker+

Aynı komutta sadece "/j" kısmını silerek taşıma işlemini yapabilirsin. Örneğin:
    mklink "c:/program files(x86)/steam/steamapps/donanimhaber.gcf" "d:/steamdosya/donanimhaber.gcf"

• quote:

quote:

Hocam merhaba,

İlker+

mklink "c:/program files(x86)/steam/steamapps/donanimhaber.gcf" "d:/steamdosya/donanimhaber.gcf"

Teşekkür ederim iş yoğunluğundan anca deneme fırsatım oldu çalışıyor sorunsuz bir şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: I.K.

quote:

quote:

Hocam merhaba,

İlker+

Teşekkür ederim iş yoğunluğundan anca deneme fırsatım oldu çalışıyor sorunsuz bir şekilde

Alıntıları Göster
    Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy112233

Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım.

Alıntıları Göster
    Aa çok iyi konu, eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Aa çok iyi konu, eline sağlık

Alıntıları Göster
    Acayip faydası dokundu, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjakrosto

Acayip faydası dokundu, teşekkürler.

Alıntıları Göster
    sanırım steame yeni bir özellik gelmiş. şu an metro 2033 kuruyorum ve kurulumda steam bana oyunu hangi driver a kurmak istediğimi soruyor. istediğim driver a ilave bir steam library kurabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylek26
    sanırım steame yeni bir özellik gelmiş. şu an metro 2033 kuruyorum ve kurulumda steam bana oyunu hangi driver a kurmak istediğimi soruyor. istediğim driver a ilave bir steam library kurabiliyorum.

Evet, ek işlemlere gerek kalmadı. artık her kurulumda dizin seçebiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lopexia

quote:

Orijinalden alıntı: leylek26

Evet, ek işlemlere gerek kalmadı. artık her kurulumda dizin seçebiliyoruz.

Alıntıları Göster
    Evet, her HDD için yeni dizin oluşturulabiliyor olması güzel bir özellik. Ancak, ben dizini hatalı olarak içinde "ü" harfi varken oluşturdum. O HDD'deki Steam klasörünü bile tamamen silmeme rağmen, hâlâ o hatalı dizini görüyor. Hatta Steam klasörünün oluşturulduğu klasör adını da silmeme rağmen, o klasörü de oluşturuyor. Yani, dizini editlemenin bir yolunu bulmam gerek. Çünkü, oyunu yüklemek isterken tekrar dizin oluşturma seçeneği değil, sadece disk seçeneği soruyor; C'ye mi, D'ye mi diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Evet, her HDD için yeni dizin oluşturulabiliyor olması güzel bir özellik. Ancak, ben dizini hatalı olarak içinde "ü" harfi varken oluşturdum. O HDD'deki Steam klasörünü bile tamamen silmeme rağmen, hâlâ o hatalı dizini görüyor. Hatta Steam klasörünün oluşturulduğu klasör adını da silmeme rağmen, o klasörü de oluşturuyor. Yani, dizini editlemenin bir yolunu bulmam gerek. Çünkü, oyunu yüklemek isterken tekrar dizin oluşturma seçeneği değil, sadece disk seçeneği soruyor; C'ye mi, D'ye mi diye.

Alıntıları Göster
    Bende common diye bir dosya yok.Nasıl halledebilirim sorunu ?
    Birde indirdiğim oyun 10 GB ama klasör de 1.9 GB diyor burada verilen bu program bütün oyun dosyalarını mı taşicak yoksa sadece oyunun klasörünü mü ?Eğer sadece klasörü taşıyacaksa çok da bir anlamı kalmıyor taşımasının benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 22 Şubat 2013; 16:18:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-744329BC8

Bende common diye bir dosya yok.Nasıl halledebilirim sorunu ?
    Birde indirdiğim oyun 10 GB ama klasör de 1.9 GB diyor burada verilen bu program bütün oyun dosyalarını mı taşicak yoksa sadece oyunun klasörünü mü ?Eğer sadece klasörü taşıyacaksa çok da bir anlamı kalmıyor taşımasının benim için.

Alıntıları Göster
    common dosya ismi değil, klasör ismi. Dizin, Program Files/Steam/Common/Steam Apps şeklinde olması lazım.
  • Bu mesajı yazdıktan 1 veya 2 gün sonra Steam'in kafası yerine geldi, sildiğim klasörün olmadığını sonunda anladı ve yeniden dizin oluşturmama izin verdi.

quote:

• Beyler denildiği gibi artık D: sürücüsündeki bir klasöre sorunsuz Steam oyunu kurabiliyoruz ve görüyor library olarak değil mi? Böylece mklink muhabbetine gerek kalmadı. Yani Steam bende 'C:\program files (x86)\Steam' konumuna kurulu olduğu halde oyunu kurma aşamasında 'D:\SteamGamesOnur' gibi içinde türkçe karakter ve boşluk olmayan bir konuma sorunsuz kurabilir ve Steam'e tanıtabilir miyim bu durumda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler denildiği gibi artık D: sürücüsündeki bir klasöre sorunsuz Steam oyunu kurabiliyoruz ve görüyor library olarak değil mi? Böylece mklink muhabbetine gerek kalmadı. Yani Steam bende 'C:\program files (x86)\Steam' konumuna kurulu olduğu halde oyunu kurma aşamasında 'D:\SteamGamesOnur' gibi içinde türkçe karakter ve boşluk olmayan bir konuma sorunsuz kurabilir ve Steam'e tanıtabilir miyim bu durumda?

Evet, artık kurulabiliyor. Türkçe karakter olsa da kuruluyor ama bazı oyunları açmayabiliyor. Bu sebeple türkçe karakter kullanılmamasında fayda var. Konudaki programın bir artısı var yanlız. Program, C veya D'deki oyun klasörünü transfer edebiliyor ama Steam bunu yapmıyor. Sadece yükleme yerini seçiyorsunuz. Yer değiştirmek istediğinizde kaldırıp yeniden kurmanız gerek yani. Silmeden önce yedek alınacak olursa, indirmeyle de uğraşılmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler denildiği gibi artık D: sürücüsündeki bir klasöre sorunsuz Steam oyunu kurabiliyoruz ve görüyor library olarak değil mi? Böylece mklink muhabbetine gerek kalmadı. Yani Steam bende 'C:\program files (x86)\Steam' konumuna kurulu olduğu halde oyunu kurma aşamasında 'D:\SteamGamesOnur' gibi içinde türkçe karakter ve boşluk olmayan bir konuma sorunsuz kurabilir ve Steam'e tanıtabilir miyim bu durumda?

Evet, artık kurulabiliyor. Türkçe karakter olsa da kuruluyor ama bazı oyunları açmayabiliyor. Bu sebeple türkçe karakter kullanılmamasında fayda var. Konudaki programın bir artısı var yanlız. Program, C veya D'deki oyun klasörünü transfer edebiliyor ama Steam bunu yapmıyor. Sadece yükleme yerini seçiyorsunuz. Yer değiştirmek istediğinizde kaldırıp yeniden kurmanız gerek yani. Silmeden önce yedek alınacak olursa, indirmeyle de uğraşılmaz.

Anladım. Teşekkürler yanıtın için. Demek ki ya en baştan kurulacak klasörü iyi benimseyip sonradan yer veye ulaşım sıkıntısı çekmemek için baştan istenilen yere kurmak gerekiyor. Sonradan taşıma ile uğraşmamak için. Bu arada belki biraz saçma ve konuyla pek alakasız bir soru olacak ama, farklı klasörlere kurduğumuz bu oyunları Program Ekle/Kaldır'dan silebiliyor muyuz sorunsuzca? Yani uninstaller konumu da doğru yazılıyor kayıt defterine değil mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.