Şimdi Ara

Steam Oyunlarını Farklı Dizine Kurma(Video Anlatım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
11
Favori
26.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Steam kullanıcıları için disk dolduktan sonra yeni indirecekleri oyun sorun olur.Bu sorunun çözümü steam resmi forumlarında anlatılmış.Ancak bununla ilgili Türkçe döküman olmadığı için bir çok Türk kullanıcı sıkıntı çekebiliyor.Bende bununla ilgili bir anlatım hazırladım.Umarım faydası olur.

Önemli uyarı
    steam'in kurulu olduğu disk bölümünün ve oyunları taşıdığınız disk bölümünün dosya sistemi NTFS olması gerekiyor. Disk bölümünün dosya sisteminin ne olduğu öğrenmek için "Bilgisayarım>Disk bölümü üzerinde sağ tık>özellikler"

quote:

Eğer Disk bölümünüzün dosya sistemi FAT32 ise dert değil "convert" komutu ile NTFS yapabilirsiniz.Aşağıdaki linkte verdiğim açıklamadan yararlanarak, disk sistemini FAT32'den NTFS'e çevirebilirisniz.

Convert.exe Kullanılarak Bir Bölüm NTFS Dosya Sistemine Nasıl Dönüştürülür

Videodaki Anlatım Windows Vista ve Windows 7 kullanıcıları içindir. Windows Xp kullanıcıları videonun altındaki anlatımla aynı işlemi gerçekleştirebilir.

*Tavsiye: Videoyu 720p veya 1080p de tam ekran izlemeniz

Windows XP Kullancıları için:
    Sizler için iki yol var. Birisi linkd ile diğeri junction komutu ile.

1. Junction Komutu ile
    Junction dosyası:http://technet.microsoft.com/tr-tr/sysinternals/bb896768

Yukarıdaki linkten junction adlı dosyayı indirip rar dosyası içindeki junction.exe dosyasını "C:\Windows" klasörüne içine kopyalayın. Ardından cmd ile komut penceresini açıp junction yazıp enter a basınca Kullanım sözleşmesi açılacaktır. Onu kabul ettikten sonra yazacağınız komut şudur:

junction steamorjinaloyundizini oyununyenidizini 

Örnek:
    junction E:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\borderlands Z:\steamgames\borderlands

2.Linkd komutu ile

quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Hallettim XP KULLANANLAR BURAYA BAKSIN xp'de mklink /j komutu çalışmıyor ama çaresi var oyun klasörünü aynı şekilde bir klasöre kopyaladıktan sonra, öncelikle linktekini indirip yüklemeniz gerekiyor.

sonra cmdye girip mklink /j komutu yerine linkd komutunu kullanacaksınız. Bir de link yaptığınız dizinlerde türkçe karakter bulunmasın.
    cmdye girebileceğiniz örnek komut:
    linkd "C:\Program Files\Steam\Steamapps\common\oyunadi" "E:\olusturdugunuzklasör\oyunadi"

eğer could not create link derse türkçe karakter kullanmışsınız demektir veya başka bir sorun da olabilir bende tr karakter yüzünden olmamıştı.

Bu notu konuya eklersen yararlı olur.

Kodlarla uğraşmak istemeyenler için:
    SteamTool Library Manager adlı program ile daha basit bir şekilde aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
    Program Windows Vista ve Windows 7 de çalışmaktadır. Windows Xp de çalışıp, çalışmadığını bilmiyorum. Deneyen olursa belirtebilir.

SteamTool Library Manager:
    http://stefanjones.ca/steam/

Nasıl Kullanılır.
     Steam Oyunlarını Farklı Dizine Kurma(Video Anlatım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 18 Nisan 2011; 21:48:18 >

• çok güzel paylaşım bende bi ara bunun derdine düşmüştüm yeni disk alınca sorun olmaktan çıkmıştı ama şimdi oda dolmak üzere bunu uygularım artık
  • Teşekkürler GTA iniyor indikten sonra uygulayacağım tüm C sürücüsünü ele geçirdi.
  • İŞte bana lazım olan şey süpersin
  • çok teşekkür ederim inanılmaz işime yaradı
  • Bende çalışmadı cmd o komudu tanımadı doğru yazdım sadece w7 de mi çalışıyor benimki xp ondan olmadı galiba. Başka yolu yok mu oyunları taşıdığımla kaldım ayrıca taşımam da gerekiyor C yi kapladı.
  • Hallettim XP KULLANANLAR BURAYA BAKSIN xp'de mklink /j komutu çalışmıyor ama çaresi var oyun klasörünü aynı şekilde bir klasöre kopyaladıktan sonra, öncelikle linktekini indirip yüklemeniz gerekiyor.

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9D467A69-57FF-4AE7-96EE-B18C4790CFFD&displaylang=en

sonra cmdye girip mklink /j komutu yerine linkd komutunu kullanacaksınız. Bir de link yaptığınız dizinlerde türkçe karakter bulunmasın.
    linkd "C:\Program Files\Steam\Steamapps\common\oyunadi" "E:\olusturdugunuzklasör\oyunadi"

eğer could not create link derse türkçe karakter kullanmışsınız demektir veya başka bir sorun da olabilir bende tr karakter yüzünden olmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 18 Nisan 2011; 21:11:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bende çalışmadı cmd o komudu tanımadı doğru yazdım sadece w7 de mi çalışıyor benimki xp ondan olmadı galiba. Başka yolu yok mu oyunları taşıdığımla kaldım ayrıca taşımam da gerekiyor C yi kapladı.

Evet Vista ve Windows 7 için geçerli. Xp de şu şekilde yapabilirsin. Aşağıdaki linkten junction adlı dosyayı indirip rar dosyası içindeki junction.exe dosyasını "C:\Windows" klasörüne içine kopyala. Ardından cmd ile komut penceresini açıp junction yazıp enterla.

Junction dosyası:
    http://technet.microsoft.com/tr-tr/sysinternals/bb896768

Kullanım sözleşmesi açılacaktır. Onu kabul ettikten sonra yazacağın komut şudur:
    junction steamorjinaloyundizini oyununyenidizini 

Örnek:
    junction E:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\borderlands Z:\steamgames\borderlands

Önemli uyarı
    steam'in kurulu olduğu disk bölümünün ve oyunları taşıdığınız disk bölümünün dosya sistemi NTFS olması gerekiyor. Disk bölümünün dosya sisteminin ne olduğu öğrenmek için "Bilgisayarım>Disk bölümü üzerinde sağ tık>özellikler"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 18 Nisan 2011; 21:24:26 >

• quote:

Hallettim XP KULLANANLAR BURAYA BAKSIN xp'de mklink /j komutu çalışmıyor ama çaresi var oyun klasörünü aynı şekilde bir klasöre kopyaladıktan sonra, öncelikle linktekini indirip yüklemeniz gerekiyor.

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9D467A69-57FF-4AE7-96EE-B18C4790CFFD&displaylang=en

Konuyu düzenledim. Teşekkürler.

• hele şükür yaa!! şimdiye kadar yaptığım şey yeni bir oyun aldığım zaman libraryden oyun silmekti.kurtuldum bu dertten saol bilgi ve paylaşım için
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=53841888&go=last

buradaki soruma cevap verebilirmisiniz ?
  • Benim Windows'um XP. Ben o junction yolunu da denedim, linkd yolunu da denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bunun sorunu ne olabilir yada Windows'un güncel olmamasından olabilir mi? Acil yapmam gerek bunu, bedava Sanctum indireceğim 2 günü kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendTr01

Benim Windows'um XP. Ben o junction yolunu da denedim, linkd yolunu da denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bunun sorunu ne olabilir yada Windows'un güncel olmamasından olabilir mi? Acil yapmam gerek bunu, bedava Sanctum indireceğim 2 günü kalmış.

Eğer adımları doğru yaptıysanız normalde olması gerek. Olmadıysa belki birşeyi yanlış yapmış olabilirsiniz, birşeyi atlamış olabilirsiniz veya Windows ile ilgili bir sorununuz olabilir. Sorun windows kaynaklı ise tam olarak nedenini bilmek zor, güncel olmadığındanda olabilir, başka bir sebepten dolayıda olabilir. Junction ve linkd yöntemleri çalışmıyorsa SteamTool Library Manager'i deneyin. Muhtemelen sorununuzu çözecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Shogun

quote:

Benim Windows'um XP. Ben o junction yolunu da denedim, linkd yolunu da denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bunun sorunu ne olabilir yada Windows'un güncel olmamasından olabilir mi? Acil yapmam gerek bunu, bedava Sanctum indireceğim 2 günü kalmış.

Eğer adımları doğru yaptıysanız normalde olması gerek. Olmadıysa belki birşeyi yanlış yapmış olabilirsiniz, birşeyi atlamış olabilirsiniz veya Windows ile ilgili bir sorununuz olabilir. Sorun windows kaynaklı ise tam olarak nedenini bilmek zor, güncel olmadığındanda olabilir, başka bir sebepten dolayıda olabilir. Junction ve linkd yöntemleri çalışmıyorsa SteamTool Library Manager'i deneyin. Muhtemelen sorununuzu çözecektir.

SteamTool Library Manager'i indirdim ve çalıştıra tıkladım ve yükledim,açtığım an uyarı verdi, bu program XP'de çalışmaz gibi birşey dedi ve açılmadı. Benim Windows 32 bit, bit'i etkiler mi acaba?

Edit: Google'de araştırırken bir sitede şu yöntemi buldum ve uyguladım, çalışıyor.

quote:

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7418-YUBN-8129

steami ve oyunları kaldırıp tekrar indirmeden ya da backup-restore etmeden, nasıl c dizininden d'ye taşıyacağını anlatıyor.. yaptım oldu:D:D sonunda hallettim. bu gazla tükçeye çevireyim lazım olan arkadaşlar için:

1 - Öncelikle steami kapatıyoruz. exit
    2 - C dizininde steam'i kurduğumuz ah elimiz kırılaydı oraya kurmayaydık dediğimiz klasöre giriyoruz. (c:\program files\steam'dir eğer yükleme sırasında müdahele etmemişsek steam'i kurarken)
    3 - Girdiğimiz klasörün içinde yer alan, SteamApps klasörü ve Steam.exe dosyası dışında ne varsa hepsini hunharca siliyoruz.(dilerseniz silmeden önce boş bir yere kopyasını alın sakata gelmemek için)
    4 - D dizinimize giriyoruz, yeni bir klasör oluşturuyoruz. (D:\Games\) gibi)
    5 - c:\program files\steam klasörünü kesiyoruz.
    6 - D'de açtığımız yeni klasörümüzün içine yapıştırıyoruz. Oluyo mu sana; D\Games\Steam. (içinde sadece steam.exe dosyası ve SteamApps klasörü mevcut)
    ve mutlu son !! d deki yeni klasörümüzdeki steam.exe'yi çalıştırıyoruz. biraz ıkınıyo kıvranıyor updateler falan yapıyor 5 dakka kadar ancak işimiz halloldu...bundan sonra steamden aldığımız herbirşey d'ye inecek ve mevcut oyunlarımız da d'ye taşınmış olacak..Ne streami kaldırıp kurmaya ne de herşeyi baştan indirmeye gerek yok..oley oley oley:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendTr01 -- 5 Kasım 2011; 11:06:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Shogun

quote:

SteamTool Library Manager'i indirdim ve çalıştıra tıkladım ve yükledim,açtığım an uyarı verdi, bu program XP'de çalışmaz gibi birşey dedi ve açılmadı. Benim Windows 32 bit, bit'i etkiler mi acaba?

32/64bit olması ile alakalı değil, program Vista ve W7'de çalışacak şekilde yazılmış. XP'de de çalışıyor diyebiliyordum fakat yanılmışım. ilk baştaki junction ve linkd yöntemlerinin çalışmamasının sebebi diskinizin dosya sisteminin türünden dolayı olabilir. Steam'in bulunduğu ve taşıyacağınız disk bölümlerinin(C:/ ve D:/ örneğin) NTFS dosya sisteminde olması gerekiyor. Bununla ilgili açıklama konunun başında mevcut.

Eğer ondada sorun yoksa, benim tavsiyem en basit çözüm olarak Windows 7'e geçmeniz. Geçtikten sonra Videodaki yöntem ile veya SteamTool Library Manager ile taşıma işlemini yapabilirsiniz.

quote:

Edit: Google'de araştırırken bir sitede şu yöntemi buldum ve uyguladım, çalışıyor.

quote:

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7418-YUBN-8129

steami ve oyunları kaldırıp tekrar indirmeden ya da backup-restore etmeden, nasıl c dizininden d'ye taşıyacağını anlatıyor.. yaptım oldu:D:D sonunda hallettim. bu gazla tükçeye çevireyim lazım olan arkadaşlar için:

1 - Öncelikle steami kapatıyoruz. exit
    2 - C dizininde steam'i kurduğumuz ah elimiz kırılaydı oraya kurmayaydık dediğimiz klasöre giriyoruz. (c:\program files\steam'dir eğer yükleme sırasında müdahele etmemişsek steam'i kurarken)
    3 - Girdiğimiz klasörün içinde yer alan, SteamApps klasörü ve Steam.exe dosyası dışında ne varsa hepsini hunharca siliyoruz.(dilerseniz silmeden önce boş bir yere kopyasını alın sakata gelmemek için)
    4 - D dizinimize giriyoruz, yeni bir klasör oluşturuyoruz. (D:\Games\) gibi)
    5 - c:\program files\steam klasörünü kesiyoruz.
    6 - D'de açtığımız yeni klasörümüzün içine yapıştırıyoruz. Oluyo mu sana; D\Games\Steam. (içinde sadece steam.exe dosyası ve SteamApps klasörü mevcut)
    ve mutlu son !! d deki yeni klasörümüzdeki steam.exe'yi çalıştırıyoruz. biraz ıkınıyo kıvranıyor updateler falan yapıyor 5 dakka kadar ancak işimiz halloldu...bundan sonra steamden aldığımız herbirşey d'ye inecek ve mevcut oyunlarımız da d'ye taşınmış olacak..Ne streami kaldırıp kurmaya ne de herşeyi baştan indirmeye gerek yok..oley oley oley:D

O yöntemde tüm steam klasörünü bir disk bölümünden farkı disk bölümüne taşıyarak yapılıyor. Benim anlattığım yöntemde steam klasörünün yerini değiştirmeden yükleyeceğiniz bir oyunu D disk bölümüne, diğer oyunu E Disk bölümüne kurup oynayabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 5 Kasım 2011; 11:56:28 >

• teşekkürler
  • Allah senden razı olsun ibretlik vidyo ibretlik paylaşım
  • Akşama inceleyeceğim.
  • Kolay yöntemmiş. Bilgilendirme için saol.
  • teşekkürler. ssd alırsam işime yarar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.