Şimdi Ara

Steam üzerinden para kazanma - ticaret rehberi [2. GÜNCELLEME]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
40
Favori
91.857
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi bayramlar öncelikle uzun zaman önce steamden daha ucuza nasıl oyun alınabileceği konusunda bir konu açmıştım(sağolsun yöneticiler sabitlere eklemişler ekleyen arkadaşa saygılar buradan)

Neyse lafı uzatmadan steamden nasıl para kazanılır kazanılabilir mi bu bizi tatmin eder mi bunu anlatalım,

BAŞLANGIÇ OLARAK UYARILARIM;

Öncelikle ben uzun yıllardır (8.5 yıl ) steam kullanmama karşın steam marketinin takibinin zorlu olması ve sık güncellenmesi sebebiyle konuda yanlış olmasa da güncel olmayan fiyat verileri verebilirim.Bunlar topluluğun isteğine göre şekillendiğin güncel olarak kontrol edilmesi gerekir.HER ZAMAN fiyatları konuda vereceğim linklerden kontrol edin,konuya dayanarak iş yapmayın.

İkinci ve çok önemli uyarım; bilgisayar başında bütün gün oturmuyorsanız ya da bu işi kısa vadeden çok uzun zamanlı para kazanmak amacıyla düşünecekseniz mutlaka ve mutlaka iyi bir planlamayla başlayın.Yaptığınız yatırım steamin vereceği bir karar sonrası inanılmaz değer kaybedebilir.Sonuçta burası borsavari bir oluşum ( hatta direk borsa diyelim ) genel olarak sürekli kazandıracak hisseler olsa da çok kaybedebileceğiniz durumlar da mevcut olacaktır.

Üçüncü uyarım ise araştırma yapmadan ürün satın ALMAYIN.Nasıl olsa satarım diye alıp 3 ay yatan eşyalar oldu inventoryimde.Yok ucuzdur yok ben nasolsa 2 katına satarım diye alırsanız o ürün beklediği süre içerisinde sermayenizi de bekletir.O parayla kısa dönemde yüzde 20-30 karlı işler de yapılabileceğini unutmayın.

BURAYA yüzlerce uyarı yazabilirim ama konunun sıkıcı olmaması açısından bu uyarılardan yeri geldiğinde bahsedeceğim.GENEL TİCARET kuralları burada da geçerli kısaca.

Gelelim para kazanmaya;

Steamden AKLINIZA gelebilecek nerdeyse her yolla para kazanabilirsiniz.Bazı şeylerin yapılışı yasak olduğu için bu konuda üstünkörü bahsedeceğim.Fakat bu konularda yeterli araştırmayla bahsettiğim yolları yabancı sitelerde bulmanız mümkün.

Metotları sıralayalım;

1)Oyun alıp-satma
    2)Oyun eşyası alıp-satma
    3)Hesap alıp-satma
    4)Hesap yükseltip/geliştirip satma
    5)Eşya yaparak oyuna ekleme

1) Oyun alıp-satma

Oyun ticareti steamde kazanç elde etmek için en çok kullanılan metottur.Risk miktarı nispeten az,ödeme sistemi güvenli ve steam tarafından hesap kapatılma riski düşüktür.Temel mantığı bir oyunun indirimde alınıp(gift olarak) indirim bittikten belli bi süre sonra daha pahalıya satılmasıdır.

Şimdi gelelim püf noktalarına;

-Dikkat edilmesi gereken bence en önemli husus satın alınan ve satılabileceğini düşündüğünüz oyunun popülaritesidir.Mesela CS:GO steamdeki en popüler online oyunlardan biriyken NETHER o kadar da popüler olmayabilir.(oyunlar örnek amaçlı verilmiştir örnekler çoğaltılabilir)Bu sebeple CS:GO alacak kişi sayısı NETHER den çok daha fazla olmasını beklemek çok da mantıksız olmaz.Tabiki bazı etkenler daha var bunları da hemen açıklayayım.

a)satın aldığınız oyundaki hile kullanan insan çokluğu

CS:GO da hile kullanan insan sayısı hiç de az değil.Bu sebeple bu arkadaşlar hesapları kasmak amacıyla kullandıklarından sıkça ban yemeleri doğal.Bu sebeple yeniden hesap almaları gerekmekte.İşte bu yüzden hileci piyasayı kar amacıyla doyurmak size düşüyor

b)satın alınan oyundaki update sayısı çok önemlidir.Sıkça update edilen oyunun daha çok satılması kadar doğal bir şey olamaz.Ayrıca oyuna sık sık çıkan DLC ve ek paketler oynanabilirliği arttıracaktır.(CS:GO operasyonları,payday görevleri ve silahlari)

c)oynanan oyunun exclusive (steam platformuna özel ) olması oyunu dışardan gören kişileri steamden almaya mecbur edecektir.(L4D2,portal serisi , half life gibi)

d)oyunun mp / co-op olması steam kartları ve oyun içi kozmetik eşyalar desteklemesi ( path of exile , borderlands , cs:go , warframe )

Bu saydığım tüm özellikler ticari amaçla oyun alanlar için hızlı satılma şansını ve daha da önemlisi kar oranını arttıran etkenlerdir.İlla olması gerekmiyor ama olursa oyunlarınızı daha hızlı satarsınız.

-İndirim miktarı oyunun satış miktarını belirleyecektir bu sebeple yüzde 66 ve aşağısındaki indirimler harici bulaşmamanızı tavsiye ederim.Tabiki bu konuda istisnalar olabilir.Bunlar genel olarak COD serisi ve DAYZ tarzı popüler ve yüksek fiyatlı oyunlardır.RUSYA ve BREZİLYA fiyatlarına mutlaka dikkat edin.

-Oyun alınacak metodun seçimi.Bu konuya DİKKAT sonradan tüm riskler kısmında bunu açıklayacağım.,

-Alınacak oyunun daha önce humble bundle ya da indie bundlelara veyahut gmg amazon tarzı sitelerde çok dip fiyatları görmemiş olması ( mesela amazonda 3 dolara daha önce satılmış bir oyun steamde yüzde 75 5 dolar görürse kaçmak lazım )

aklıma ilk aşamada gelen temel kurallar bunlar.Peki bunları nasıl kontrol edeceksiniz.

1/Oyunun MP COOP desteği steam sayfasındaki sağ alttaki yeşil kutucuklardan görülebilir.
    2/Oyunun fiyatının kontrolü ve daha önceki fiyatlarının kontrolü (http://www.steamprices.com/us) sitesinden yapılabilir.Bunun dışında oyun ismi + deals , sales şeklinde bir google araması ile amazon da daha ucuz bir fiyat var mı bulunabilir.Mutlaka RUSYA fiyatları ve BREZİLYA fiyatlarını kontrol edin.Bazen oyunun indirimli fiyatı sizin buradan alacağınız fiyatın yarısı bile olabiliyor.
    3/Oyunun grafiklerini bakarak popülerliğine bakabileceğiniz site ise (http://www.steamprices.com/us)
    4/steamtrades ve tf2outpost tarzı sitelerden oyunu aratıp diğer satış yapanların fiyatlarına bakarak fikir almayı da unutmayın.

1.madde hakkında son olarak bir iki şey ekleyeceğim;

UYARI 1 :

Oyun alıp kar amacıyla satmak teoride steam sözleşmesini ihlal eder.Fakat pratikte çok yukarılarda gezmedikçe(ilk indirimde 1000 kopya cs:go çekmek gibi) ya da rus ve brezilyalı traderlarla çok içli dışlı olmadıkça ve birazdan bahsedeceğim bir konuda dikkatli oldukça problem yaşamazsınız.

UYARI 2:

Rus ve brezilayalı tüccarlar sizden bir adım öndedirler.Çünkü oyunun rusya fiyatı otomatikman daha ucuzdur.Fakat bunlardan indirim günü topluca oyun alırsanız kar marjlarını düşürüp size satabilirler.Örneğin steamde 3.74 dolara satılan bir oyunu bu adamlardan tanesi 1 key karşılığı ya da 10 tanesi 11 key karşılığı alabilirsiniz.Bu da size para kazandırır.Fakat tekrar söylüyorum oyunları aldığınız RUS ya da BREZİLYALI arkadaş oyunları sahte kredi kartları,ters ibraz açılan paypal,itiraz edilen kredi kartı gibi şeylerle alabilir ve bu sizin banlanmanıza daha da kötüsü eşyaların silinmesine sebep olabilir.Bu konuda bir açık mevcut sanırım bunu kullanıyorlar bu açıktan haberdar olmakla beraber burada paylaşmayacağım çünkü bunu forumdaki kötü düşünceli arkadaşlar da kullanabilir.Oldukça ciddi düşünen arkadaşlar varsa pm den bu yöntemden nasıl korunulabileceğini anlatırım.

UYARI 3:

Bunun dışında en önemli dikkat etmeniz gereken konu satıcının profilidir.Gizli bir profil varsa ben eklemiyorum bile size de tavsiye etmiyorum.Profil yeniyse oyunlardaki saatleri düşükse steam servisi yılı rozeti yoksa veyahut arkadaş sayısı azsa uzak durmanız yararınızadır.

UYARI 4:

ASLA VE ASLA steam dışı ödeme yapmayın steam dışı ödeme tekliflerine kulak asmayın.Bu madde çok önemli bence.Steam WALLET AKTARILAMAZ TAKASLANAMAZ aklınızda bulunsun.Bu tarz teklifleri direkt reddedin.PAYPAL ile türkler harici alışveriş YAPMAYIN.Yapacaksanız nasıl yapmanız gerektiğini altta yazacağım o metodu istediğinizde emin olun kimse sizdne paypalla almak istemeyecek ki bu da karşınızdaki kişinin dolandırıcı olduğunu anlamanın en güzel yolu.BANKA HAVALESİ WESTERN UNION **** WEBMONEY kesinlikle bulaşmayın.Parayı alma ihtimaliniz olmakla birlikte parayı almazsanız ya da para gelmezse muhattabınız YOK olsa bile paypal kadar yardımcı olmazlar.

UYARI 5:

PAYPAL ödemesi almak için kişinin aile ve arkadaş seçeneğini seçmesini ve parayı yollarken not yazmasınız rica edin.Türk veya yabancı farketmez aşağıdaki notu yazdırın yazmazsa parasını geri iade edin.

'' I am buying a virtual item with this payment and I will not refund or chargeback. ''

Bu sizin para geri çekimlerine ve itirazlara karşı korunmanızı sağlar.Yukarda özetle sanal bir item aldığınızı ve parayı geri almak için bir talepte bulunmayacağınızı beyan ediyorsunuz.

1.MADDENİN ÖZETİ

Kısaca düzgün satıcılarla key üzerinden steamden ayrılmadan alışveriş yapıp,geri satılabilitesi yüksek mp coop içerikli oyunlarla , satabileceğiniz rakamda satın alarak kısa vadede yüksek karlar elde edebilirsiniz.Oyun fiyatlarını ve indirimin gerçekten İNDİRİM olup olmadığını aynı sıcak fırsatlar kısmında yaptığınız takip gibi yukarıdaki sitelerden takip ederek ve diğer bölge fiyatlarını da kontrol ederek ticaretinizi sağlama almanızı tavsiye ederim.Ek olarak elinizde oyun bekletmemeye ve gerekince oyun almak için gerekli keylerden bir miktarını rezerv olarak saklamaya özen göstermeniz gerekmekte.Ayrıca alacağınız kişilerin profillerini ve arkadaş listesiyle oyun oynama zamanlarının kontrolü sizin steam tarafından yasaklanmanızı veya aldığınız oyunları inventorynizden silinmesini engelleyecektir.

Bugünlük bu kadar ilk müsait olduğumda konuyu biraz renklendirip diğer başlıkları yazacağım.Bu arada nasıl oyun alacağız kısmına hiç girmedim bundan da bahsedeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bordo_BERE -- 8 Ağustos 2014; 19:14:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lowint

Team Fortress 2'de bazı işler yaparak çok para kazandım ama cidden tecrübe, emek, zaman ve ticari zeka isteyen bir iş. Daha kolay para kazanmak istiyorsanız oyun ticareti iyi bir seçim olur.

Alıntıları Göster
    Başıma geldiği için söylüyorum, işi biraz büyütmeye kalktığınızda Steam'ın al-sat yaptığını anlamasıyla Steam o hesabınız ile birlikte aynı yerel ağ üzerindeki bilgisayarlardan önceden yahut sonradan açılan bütün hesapları banlar, hesaplardaki oyunları sormayın bile. O hesapla gift trade'i yapmış hesaplardaki, o giden gift artık her neyse (oyun aktifleştirilmiş olsa dahi) o oyunu o hesaptan siler ve o hesabı da "fradulent" (dolandırıcı) olarak işaretler. Eğer hesabınız bu şekilde işaretlenmiş ise masaüstü uygulamasından oturum açtığınızda, sağ üst köşede kırmızı şekilde bunu belirten bir uyarı bulunur sürekli. Bu halde iken hiç bir şekilde Steam Store alışverişi yahut herhangi bir trade işlemi yapamazsınız. Steam ile iletişime geçip mantıklı bir açıklama sunup yani biraz kıvırarak hesabı aklamanız gerekir. Steam bu konuda çok katıdır ve böylesine ağır cezaları vardır. Kesin yapıyor demiyorum, bu şans işi. Yani gift sattığınızı Steam'ın anlaması ve size kesin bir şekilde "Gift Seller" damgası vurması, şans işi. Eğer bir Steam Gift alırsanız ve Inventory'de o gift'e bakarsanız kenarda "Not Marketable" yazar.

Yani bir gift alıp daha sonra para karşılığı satmanız Steam kurallarını ihlal etmeniz demektir.
  • reserve
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

reserve
    İlginç bir konu. Takipte kalalım.
  • Faydali bilgiler var. Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan1000

Faydali bilgiler var. Takip
    Takip. Yaz indirimlerinde kart satışlarından 3-4 dolar geliyordu .Kışın da olur büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeles

Takip. Yaz indirimlerinde kart satışlarından 3-4 dolar geliyordu .Kışın da olur büyük ihtimal.

Alıntıları Göster
    Yaz indirimlerinde elimdeki compendium puanlarını sattım,yaz indirimleri bitince 0,5 dolara sattığım 200 cp'in 1 dolar olduğunu görünce baya pişman olmuştum yaklaşık 9-10 tane sattığımdan en az 4,5-5 dolar zarara girmiştim o aklıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Watashi wa L des.

Yaz indirimlerinde elimdeki compendium puanlarını sattım,yaz indirimleri bitince 0,5 dolara sattığım 200 cp'in 1 dolar olduğunu görünce baya pişman olmuştum yaklaşık 9-10 tane sattığımdan en az 4,5-5 dolar zarara girmiştim o aklıma geldi.

Alıntıları Göster
    indirimde oyun alın indirim haftası bittikten sonra satın değerli oyun itemi bulun satın tebrikler steamden para kazandınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lifad

indirimde oyun alın indirim haftası bittikten sonra satın değerli oyun itemi bulun satın tebrikler steamden para kazandınız

Alıntıları Göster
    Team Fortress 2'de bazı işler yaparak çok para kazandım ama cidden tecrübe, emek, zaman ve ticari zeka isteyen bir iş. Daha kolay para kazanmak istiyorsanız oyun ticareti iyi bir seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lowint

Alıntıları Göster
    Başıma geldiği için söylüyorum, işi biraz büyütmeye kalktığınızda Steam'ın al-sat yaptığını anlamasıyla Steam o hesabınız ile birlikte aynı yerel ağ üzerindeki bilgisayarlardan önceden yahut sonradan açılan bütün hesapları banlar, hesaplardaki oyunları sormayın bile. O hesapla gift trade'i yapmış hesaplardaki, o giden gift artık her neyse (oyun aktifleştirilmiş olsa dahi) o oyunu o hesaptan siler ve o hesabı da "fradulent" (dolandırıcı) olarak işaretler. Eğer hesabınız bu şekilde işaretlenmiş ise masaüstü uygulamasından oturum açtığınızda, sağ üst köşede kırmızı şekilde bunu belirten bir uyarı bulunur sürekli. Bu halde iken hiç bir şekilde Steam Store alışverişi yahut herhangi bir trade işlemi yapamazsınız. Steam ile iletişime geçip mantıklı bir açıklama sunup yani biraz kıvırarak hesabı aklamanız gerekir. Steam bu konuda çok katıdır ve böylesine ağır cezaları vardır. Kesin yapıyor demiyorum, bu şans işi. Yani gift sattığınızı Steam'ın anlaması ve size kesin bir şekilde "Gift Seller" damgası vurması, şans işi. Eğer bir Steam Gift alırsanız ve Inventory'de o gift'e bakarsanız kenarda "Not Marketable" yazar.

Yani bir gift alıp daha sonra para karşılığı satmanız Steam kurallarını ihlal etmeniz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibugra06 -- 6 Ağustos 2014; 19:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alibugra06

Alıntıları Göster
    güzel konu hocam, takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

güzel konu hocam, takipteyim

Alıntıları Göster
    Takip, bu işe girmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qabRiéL

Takip, bu işe girmeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Takip , tam benlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: manilafortuna

Takip , tam benlik

Alıntıları Göster
    Peki ödemeleri nasıl yapacağız? Oyun içi (TF2 eşyası falan) satışlar için Paypal kullanılabilir, peki ya oyun satışlarında? Bana en garanti havale yöntemi gibi geliyor. Ama daha önce pek kullanmışlığım yok. Öneririr msiniz?
    Kredi kartlarında chargeback diye bir olay varmış, havalede de var mıdır?
  • Valla elimdeki payday2 bir de farcry3 giftiyle alip satip 3 gunde 15 key kazandim ama dedigim gibi sermayem azdi eger elimde yeteri kadar key olsaydi bu haftasonu en az 200 key kazanirdim tamamen sabir isi
    Ama @alibugra06 arkadasimizin dedigi gibi riskide var cok tuhaf bise bu steam kendi icinde bi devlet
    Ayeica konu on numara olmus eline saglik hazirlayan arkadasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecurityPayne

Valla elimdeki payday2 bir de farcry3 giftiyle alip satip 3 gunde 15 key kazandim ama dedigim gibi sermayem azdi eger elimde yeteri kadar key olsaydi bu haftasonu en az 200 key kazanirdim tamamen sabir isi
    Ama @alibugra06 arkadasimizin dedigi gibi riskide var cok tuhaf bise bu steam kendi icinde bi devlet
    Ayeica konu on numara olmus eline saglik hazirlayan arkadasin
    steam ve origin zaten müthiş bir platform bir de bunları kazanç kapısına dönüştürmek çok keyifli
  • qabRiéL kullanıcısına yanıt
    KEY ile alışveriş yapılıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık,güzel bir konu olmuş...gift ten para kazanabilirmiyiz konusu hep aklımızı kurcalardı....konuyu biraz daha ayrıntılandırman güzel olur,başarılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibugra06 kullanıcısına yanıt
    şu mesaj üzerine çok sağlam tırstım yalnız.
    sattığım giftlere kurumsallık adına dear customer, here is your gift tarzında not ekliyordum
  • quote:

Peki satın almanın bir mahzuru var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Peki satın almanın bir mahzuru var mı?

Alıntıları Göster
    şöyle önlerden yerimizi alalım takip

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.