Bildirim
Steamı Rus rublesi yaptım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hiç alışveriş yaptın mı peki? -
Benim bildiğim ban riski var bence hemen düzelt hesabından olma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: eddy
Hiç alışveriş yaptın mı peki?
Yok ama yapılıyor kart mart her türlü girilip contineye tıklanıyor.. -
quote:
Orijinalden alıntı: furkovic
quote:
Orijinalden alıntı: eddy
Hiç alışveriş yaptın mı peki?
Yok ama yapılıyor kart mart her türlü girilip contineye tıklanıyor..
tamam alırsın ancak kullanacağın kartın lokasyonu Türkiye olacak olur da bir gün Türkiye'den girip oynamak istediğinde veya daha önceden Türkiye'den girmiş isen ban riski çok yüksek yani ban derken oyuna girmek istediğinde bu ülkenizde kullanılamıyor diye bilir. -
Steam'de Region Lock olayı olduğu için Rusyadan oyun alıp kütüphanene eklersen banlanırsın olayı bana biraz şehir efsanesi gibi geliyor. Steam zaten bunu engellemek için Rusya Store'daki oyunları sadece Rusya ve komşu ülkelerinde aktive edilecek ve oynanabilecek şekilde satıyor. Trade sitelerinde tanıştığım yabancılara bazen soruyorum bu RU/CIS giftler ekleniyor mu bir sorun yaratıyor mu diye, hepsi de aynı şeyi söylüyor daha bir sorun yarattığını görmedim diyorlar. Yani Region Lock değilse. Örnek olarak The Witcher 3. Şuan Witcher 3 oyununun Rus versiyonu 8 key yani 16-17$ civarına alınabiliyor ve bende bu şekilde aldım. Oyunda şuanlık bir Region Lock kilidi yok sorunsuz aktifleştirebiliyorsun. Ve şu aralar pek çok kişide Witcher 3'ü bu şekilde alıyor. Steam'in gelipte beni banlaması çok düşük bir ihtimal çünkü bende derim oyunu Rusyaya kilitleseydin diğer oyunlar gibi. Ayrıca hesabımda parasını verip aldığım 250 küsür oyun var, öyle banlamak falan kolay değil. Öyle olsa idi Steam şuan bu durumda olmazdı zaten.
Yanlış anlamayın yapın demiyorum ama olabilecek en kötü şey oyun kütüphanenizden silinir. Olması gerekende o.
-
VPN kullanmak yasak bi defa. Hiç Steam'in size sunduğu ve kabul ettiğiniz anlaşmayı okudunuz mu? -
Öncelikle Türkiye'den kredi kartıyla filan alamazsınız. Sanırım Rusya kredi kartı veya orada kullanılan ödeme sistemlerinden biri gerekli alabilmeniz için. Hadi o halledildi diyelim VPN, Proxy gibi şeyler ile bölge değiştirip oyun almak veya aktif etmek yasak. Yakalanırsanız muhtemelen hesabınız uçar. Ayrıca çoğu oyunda bölge kilidi var. Bölge kilidinin de çeşitleri var kimisi sadece Rusça, kimisi oyuna girebilmek için Rusya IP filan istiyor. -
Banlanmadan alsanız bile, oyunu TR IP ile oynamanız mümkün değil. Oyuna her girmeden önce RUS IP almanız gerekir. RUS IP olmadan oyuna girmeye çalışırsanız oyunu diskten siler :)
En nihayetinde hesabınız banlanır. -
Ben sana olacakları söyleyeyim.Rus steamden birşey aldıysan 2-3 güne hesabın askıya alınacak. Onu açtırmak için 1 hafta uğraşacaksın
Sakın kendi hesabından rus steame girme ve alışveriş yapma.
zaten ruslardan takasla alabiliyorsun. Neden kendi hesabını riske atıyorsunki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hükümran -- 20 Ekim 2014; 17:39:53 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok zaten 2 güne steam türk lirasına geçecek umarım artık böyle şeylere gerek kalmayacak .... -
ban almazsın sadece aldığın oyun listeden silinir ve silindiğine dair mailine uyarı gelir. -
quote:
Orijinalden alıntı: furkovic
Yok zaten 2 güne steam türk lirasına geçecek umarım artık böyle şeylere gerek kalmayacak ....
$1 = 1 tl olacagini falan mi saniyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X