Şimdi Ara

SteamOS [ANA KONU] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
4
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bazen gidip internet kafeden korsan olarak oyun alıyorum butun orjinallere param yetmediği için orjinal oyun aldığımda oluyor ama oğrenciyiz yani bi yere kadar şimdi ben bu korsan oyunları windeki gibi çalıştırabilecekmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Arkadaşlar ben bazen gidip internet kafeden korsan olarak oyun alıyorum butun orjinallere param yetmediği için orjinal oyun aldığımda oluyor ama oğrenciyiz yani bi yere kadar şimdi ben bu korsan oyunları windeki gibi çalıştırabilecekmiyim?

Yaygınlaştığında illaki olacaktır Linux'ta korsan durumu.
    (Eksilenmişim de korsanı desteklediğimden değil.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 28 Mart 2015; 7:04:05 >
  • Mutlucan96 kullanıcısına yanıt
    Yani şuan için mumkun değilmi korsan oyunu çalıştırmk.

• SteamOS'a da dual bot özelliği geldi. Eskiden tüm bilgisayarı siliyordu. Artık baska işletim sistemleri ile beraber kurulabiliyor.

http://www.tomsguide.com/us/how-to-dual-boot-steamos,review-2015.html

Bir de geçenlerde bir yerde steamdeki tüm oyunların steamos platformunda çalışır hale geldigini okudum, oyle hatırlıyorum yani. Yanılıyor muyum? Geçenlerde steam açıp bakınca kontrol ettigim tüm oyunlar steamos destekliydi.

• mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

SteamOS'a da dual bot özelliği geldi. Eskiden tüm bilgisayarı siliyordu. Artık baska işletim sistemleri ile beraber kurulabiliyor.

http://www.tomsguide.com/us/how-to-dual-boot-steamos,review-2015.html

Bir de geçenlerde bir yerde steamdeki tüm oyunların steamos platformunda çalışır hale geldigini okudum, oyle hatırlıyorum yani. Yanılıyor muyum? Geçenlerde steam açıp bakınca kontrol ettigim tüm oyunlar steamos destekliydi.

Henüz Windows'a kıyaslandığında oyunların çok az bir kısmı Linux destekli olsa da hızla değişiyor bu durum.

• Konuyu yukarı taşıyorum yakından takip eden arkadaşlar illa ki vardır nedir son durumlar,potansiyeli ilk gün ki gibi mi hala?yoksa beklentiler çok mu azaldı?malum fuara 1.5 ay kaldı steam machine ve controller'a deyinecekler umarım tekrar buralar kıpırdar.
  • Yorumlarda gördüğüm kadarıyla "DX vs OpenGL" tartışması dönmüş.

Yıllardır aktif bir Windows kullanıcısı ve bilgisayar oyuncusu, ayrıca Steam hesabı sahibi biri olarak, OpenGL'in DirectX'ten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Maalesef Microsoft'un rakibi niteliğindeki teknolojiler, Microsoft'un bazı tekelci uygulamalarına yenik düşmüştür ki DirectX de bunlardan birisi.

DirectX 10.x ve 11.x'in sunduğu görsel kalite, güncel OpenGL sürümlerinde de mevcut. Kaldı ki OpenGL, DirectX'ten daha performanslı bir API.

DirectX 11 çıktı, DirectX 11 kullanılan oyunlar piyasaya çıktı, bu oyunları bu API desteğiyle oynamak için DirectX 11 destekli ekran kartları çıktı ve ilgili kesim para bayılıp donanım yükseltti. Şimdi Windows 10 geliyor ve sanırım DirectX 12 de gelecek, şimdi de DirectX 12 destekli ekran kartları alınmaya zorlanır.

"Alınmaya zorlanır" diyorum; çünkü sadece DirectX 11 isteyen oyunlar vardı azımsanmayacak sayıda. Öyle antin kuntin oyunlar da değildi. Benim eski ekran kartım DirectX 10.1 destekliyordu, DX11 oyunu oynamak istesem açamıyordum bile. Üstelik bu değişim çok kısa sürede oldu. DirectX 9 kolay kolay öldürülmedi, hâlâ da DirectX 9 destekli oyunlar yapılıyor; ama zamanında insanları Vista'ya taşımak için bahane gösterdikleri DirectX 10'un pabucu apar topar dama atıldı ve Windows 7 ile gelen DirectX 11 desteği geliştirildi.

OpenGL yaygın olsaydı bu sıkıntılar olmayacaktı.

Ben herhangi bir şeyin "Fanboy"u değilim. Elimden geldiği kadar objektif bakar, iki kutbu da artısıyla ve eksisiyle tartışırım. Microsoft'un olumsuz eleştirdiğim teknolojilerinden biri de DirectX API.

SteamOS'i ben de merakla bekleyenlerden biriyim. Ama tam sürüm çıkınca deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ocak 2015; 20:05:44 >

• oo steam os beta yayınlanmış tam sürüm yayınlansında deniyelim
  • 2015 linux için oldukça hareketli olacak.KDE PLASMA 5,Elementary OS,SteamOS gözdelerimin arasında
    KDE Plasma 5 özellikle parantez açmak isterimki görsellik bakımından Windows 8 pabucunu dama atabilir.Linux her ne kadar eleştirsekte dünya için keyfilik değil zorunluluktur.Dünya eski bilgisayarların çöplüğü haline geldi.. 256 MB PIII 800 mhz makinalar hala iş görüyorsa bu linux sayesinde.Bakalım önümüzdeki günler neleri beraberinde getirecek
  • arkadaşlar steam os tam olarak nedir. birisi açıklayabilir mi. mesela ubuntudan farkı ne. sadece konsol görünümlü olması mı. özellikle oyun noktasında farkını merak ediyorum. pc deki oyunlar steam os dede oynanabiliyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blk

arkadaşlar steam os tam olarak nedir. birisi açıklayabilir mi. mesela ubuntudan farkı ne. sadece konsol görünümlü olması mı. özellikle oyun noktasında farkını merak ediyorum. pc deki oyunlar steam os dede oynanabiliyor mu.

cevap verebilecek kimse yok mu.
  • quote:

quote:

arkadaşlar steam os tam olarak nedir. birisi açıklayabilir mi. mesela ubuntudan farkı ne. sadece konsol görünümlü olması mı. özellikle oyun noktasında farkını merak ediyorum. pc deki oyunlar steam os dede oynanabiliyor mu.

cevap verebilecek kimse yok mu.

Valve tarafından gelitirilen SteamOS işletim sistemi, beta sürüm olarak kullanıcılara sunuldu ve artık indirilebilir durumda. Linux tabanlı bu işletim sistemi, Valve'ın Steam yazılımıyla özdeşleşmiş bir yapıda aslında. Eğer Steam hesabınız var ise, hesabınıza daha önce satın aldığınız oyunları bu işletim sisteminde çalıştırabilir, dilerseniz evinizdeki televizyon veya bilgisayar monitörünü bağlayarak görüntü alabilirsiniz.

SteamOS Nedir?

Windows'tan tamamen bağımsız olarak çalışabilen, apayrı bir işletim sistemi olarak sunulan SteamOS, her ne kadar çok yeni ve beta sürümünde olsa da, oyuncuların geleceği için büyük önem arz ediyor. Belki de Playstation, Xbox gibi oyun konsollarından çok farklı olacak yeni bir konsol türevi ile karşılaşacağız.

Eğer daha önce Linux işletim sistemlerinden birisini kullandıysanız, veya Linux ile haşır neşir iseniz, SteamOS kurmak sizin için çok da zor olmayacak ancak Linux konusunda yeni olan kullanıcıların, biraz daha beklemesi ve Beta sürümden ziyade, piyasaya sunulan perakende son sürümün çıkması sonrası kurulum yapması tavsiye ediliyor.

SteamOS sistem gereksinimleri nelerdir?

Intel veya AMD marka, 64-bit işlemci
    En az 4GB Ram
    500GB ve üzeri harddisk alanı
    NVidia Ekran Kartı ( Not: AMD ve Intel ekran kartları ilerde desteklenecek.)
    UEFI Boot desteği
    Kurulum için gerekli olan USB Bellek ve çalışır durumda bir USB portu
    SteamOS kurulum dosyalarını sitemizden hemen indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. İyi eğlenceler!

Edit:http://steamos.jetindir.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuz*han -- 22 Mart 2015; 22:20:42 >

• Arkadaşlar konuyu hiç okumadım fakat tek söylemek ve sormak istediğim bir şey var. Windows'un stabil olmayan işletim sistemlerinden bıktım. Windows 10 kullandığım hâlde bile işletim sistemi stabil değil. SteamOS'ta böyle sorunlar var mı? Benim bir arkadaşım laptop'ında Linux kuruluyken cihazın ısınmadığını, Windows kuruluyken ise ısındığını söylemişti. Ayrıca bildiğim kadarıyla SteamOS, Linux çekirdeğini kullanıyor ve yine bildiğim kadarıyla Linux, Windows'tan daha stabil bir işletim sistemi.

Bu arada şu kısım "performans açısından oyunlardaki grafiklerden, ses unsuruna kadar her türlü bölümde artış yaşatacak" dikkatimi çekti. Ses unsurunu bilmem ama SteamOS grafik konusunda cidden de artış yaşatıyor. SteamOS versus Windows videolarından birinde SteamOS kullanan sistemdeki oyundaki renklerin daha kaliteli olduğunu farketmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 8 Mayıs 2016; 8:43:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richard Parker

2015 linux için oldukça hareketli olacak.KDE PLASMA 5,Elementary OS,SteamOS gözdelerimin arasında
    KDE Plasma 5 özellikle parantez açmak isterimki görsellik bakımından Windows 8 pabucunu dama atabilir.Linux her ne kadar eleştirsekte dünya için keyfilik değil zorunluluktur.Dünya eski bilgisayarların çöplüğü haline geldi.. 256 MB PIII 800 mhz makinalar hala iş görüyorsa bu linux sayesinde.Bakalım önümüzdeki günler neleri beraberinde getirecek

Usta KDE PLASMA 5 geldi mi ?

Geldiyse nerden indirip kullanabilirim baya güzel birşeye benziyor bu

• bende windowsu silip steam os yüklemeye düşünuyorum zaten oyun nedeniyle varlığını sürdüryor windows .
    en büyük dezavantajı düşük fps/dar seçenekler olması. amd nvidia driver ve yapımcılarda iş düşüyor
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:55:24 >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Steam Os Debian tabanina kurulmus,ozunde Linux olan bir isletim sistemidir.

Steam deki butun Linux uyumlu oyunlar ayni zamanda Steam Os uyumludur.

Zaten Steam Os normal Linux uygulamalarini da calistiracak,istenildigi zaman normal masaustune gecis secenegi mevcut.

• son durum nedır arkadaşlar steam os da ? 2014 den bu yana gelişme nasıl ?
  • Castiel kullanıcısına yanıt
    SteamOS 2.0 sürümüne geçti.

Debian 7 tabanından Debian 8'e geçildi.Halen beta ancak isteyen kurabilir.
    http://store.steampowered.com/steamos/buildyourown

Kurulum dosyaları ve anlatımı üstteki linkte mevcut.

Mevcut oyunlar ve haberler için buraya göz atabilirsiniz.
    https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6670.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 1 Aralık 2016; 1:41:1 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.