Şimdi Ara

SteamOS [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
4
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Lotus_

Güzel yapmışlar ama bildiğim kadarıyla sadece linux destekli oyunlar oynanabiliyor .

SteamOS Linux oldugu icin olabilir mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 2 Kasım 2013; 12:26:18 >
  • şimdi benim notebookta windows7 yüklü windows 7 nin yanına steamos yi kursam çift sistem kullanabilirmiyim sorunsuzveya linux ü aynı şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: furcin

şimdi benim notebookta windows7 yüklü windows 7 nin yanına steamos yi kursam çift sistem kullanabilirmiyim sorunsuzveya linux ü aynı şekilde

Kullanabilirsin. Sıkıntı yaşamazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her windows geçiş sürecinde çeşitli çeşitli problemler çıkıyor artık oyuncular windowstan vazgeçmeye başladı benim görüşüm eğer steam os güzel olursa microsoft engel çıkmassa steamos microsoftun sonu olacaktır açık ve net .
  • Bu steamos de dx desteği olup steamdeki tüm oyunları desteklemesi gibi bir ihtimal varmı kesin bir bilgi varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem bilgisayarda oyun oynuyanları windowstan linuxa geçirecek.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu steamos de dx desteği olup steamdeki tüm oyunları desteklemesi gibi bir ihtimal varmı kesin bir bilgi varmı

Kesin bilgi su ki DirectX destegi asla olmayacak. DirectX'in Microsoft'un sistemleri disinda hic bir yerde olmadigi gibi.

SteamOS bir Linux versiyonu olacagi icin Linux destegi olan oyunlari dogrudan destekleyecek.
    Simdilik 250 civarinda Linux destekli oyun var:
    http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Released&sort_order=DESC&category1=998&os=linux

Windows dunyasindan SteamOS / Linux dunyasina gecisteki aciyi yumusatmak icin SteamOS "streaming" ozelligi ile geliyor. Windows yuklu bir bilgisayariniz varsa Windows destekli oyununuzu ag uzerinden SteamOS yuklu cihaziniza "stream" edebileceksiniz. Yani oyun Windows bilgisayarinizda calisirken siz SteamMachine'iniz ile TV karsisinda oynayacaksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DHArcadia

quote:

Bu steamos de dx desteği olup steamdeki tüm oyunları desteklemesi gibi bir ihtimal varmı kesin bir bilgi varmı

Kesin bilgi su ki DirectX destegi asla olmayacak. DirectX'in Microsoft'un sistemleri disinda hic bir yerde olmadigi gibi.

SteamOS bir Linux versiyonu olacagi icin Linux destegi olan oyunlari dogrudan destekleyecek.
    http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Released&sort_order=DESC&category1=998&os=linux

Windows dunyasindan SteamOS / Linux dunyasina gecisteki aciyi yumusatmak icin SteamOS "streaming" ozelligi ile geliyor. Windows yuklu bir bilgisayariniz varsa Windows destekli oyununuzu ag uzerinden SteamOS yuklu cihaziniza "stream" edebileceksiniz. Yani oyun Windows bilgisayarinizda calisirken siz SteamMachine'iniz ile TV karsisinda oynayacaksiniz.

kendi içinde windows emulatörü bulundurursa dx e çözüm olur.ama bence olmamalı.felsefeye terz

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

Orijinalden alıntı: DHArcadia

quote:

kendi içinde windows emulatörü bulundurursa dx e çözüm olur.ama bence olmamalı.felsefeye terz

Emulatorden cok bir uyumluluk katmani seklinde calisan ve 20 yildir guncellenen WINE (Wine is not an Emulator) isminde bir yazilim var zaten Linux'ta. WINE ile bazi oyun ve programlari bazen biraz sorunu goze alarak kullanabiliyorsunuz. Anahtar kelimeler "bazi", "bazen", "biraz". WINE faydali ama yeterli olmadigi ortada. Yakin zamanda buyuk bir sicrama yapmasi da beklenemez.

Dolayisiyla emulasyon felsefeden once pratik olarak cozum degil.

Linux'a gerekli olan dogrudan calisan, native yazilimlar idi. Oyunlar icin bunun en onemli parcasi DirectX degil OpenGL kullanmasi. OpenGL kullanan Linux native versiyonlarin cikmasi da Steam sayesinde ilk defa ciddi sekilde hizlandi. Hala yolun basindayiz ama onu acik bir evreye girdik sonunda.

• SteamOS Beta'si bugun cikti.

Surpriz 1: Ubuntu bazli degil dogrudan Debian bazli. (Stable "Wheezy" 7.1 bazli)

Surpriz 2: Kendi custom display kompozitoru ile geliyor.

+ Dogrudan "Big Picture Mode"a boot etse de standart Linux Desktop'a cikmaya ve tum Linux programlarini kullanmaya da izin veriyor.

- Simdilik sadece Nvidia kartlari destekliyor, ve open source driver degil binary driver'i kullaniyor..

Ben Ubuntu'nun devreden cikmasina sevindim acikcasi, Ubuntu'nun gittigi yolu begenmiyorum.. 2014 heycanli gececek.
  • Şimdilik sadece UEFI olan pc'lere yüklenebiliyor. Bir de bütün harddiski kullanıyor. Ayrı bir partitionda olmuyor. Bunlar yakında çözerler umarım. Debian tabanlı olmasına çok sevindim açıkçası. SteamOS sayesinde Linux tarafında kaliteli driverlar bekliyorum. Valve isterse yaptırtabilir. Bu gücü var.
  • denemek isteyen varsa indirme linki.

http://repo.steampowered.com/download/

yüklerken dikkat edilmesi gerekenler.

http://store.steampowered.com/steamos/buildyourown

amd ve intel grafik kartlarına destek yakında gelicek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 14 Aralık 2013; 11:33:43 >
  • Güzel olacak.
  • Bu işletim sistemiyle birlikte bence birçok şey değişecek.
    Microsoft hala "Başlat menüsü koysak mı koymasak mı?" diye düşünedursun, Linux sistemler Windows'u bitirme tuşu koyacak.
  • Steam Machine hakkinda kafama takilan seyler var. Tamam oyunlar zamanla linux destegine sahip olacak ve steam os'te calisacak fakat BF, Fifa gibi Steam'de satilmayan EA oyunlari, steam os linux desktop'ina cikmaya ve linux programlarini kullanmaya izin verdigine gore origin ve bu oyunlar linux icin yayinlanirsa (mevcut olup olmadigini bilmiyorum) steam machine'de oynanabilir haksiz miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I. C. Wiener

Steam Machine hakkinda kafama takilan seyler var. Tamam oyunlar zamanla linux destegine sahip olacak ve steam os'te calisacak fakat BF, Fifa gibi Steam'de satilmayan EA oyunlari, steam os linux desktop'ina cikmaya ve linux programlarini kullanmaya izin verdigine gore origin ve bu oyunlar linux icin yayinlanirsa (mevcut olup olmadigini bilmiyorum) steam machine'de oynanabilir haksiz miyim?

Steam uzerinden dagitilmasa bile Linux destegi olan her sey genel olarak SteamOS ile de calisacaktir.
  • Senelerdir Windows'tan kurtulmanın hayaliyle yaşıyorum. Beni tek bağlayan şey oyunlardı. En doğru zamanda, hayalini kurduğum Ubuntu'ya geçeceğim. SteamOS ile beraber, Ubuntu'da gelişecektir oyun konusunda. Fakat SteamOS'un Debian altyapılı olduğunu düşünürsek, Debian'ın kendisi (SteamOS değil), diğer Linux sürümlerine nazaran (Ubuntu vs) daha mı iyi performans gösterir oyunlarda dersiniz? Yani zamanı gelince Ubuntu değil de, Debian'a mı geçmeliyim?
  • Bence şu an erken, daha alınması gereken çok yol var öncelikle oyunların linux desteğinin geliştirilmesi lazım. Arkadaşlar bir heves indirip deneme amaçlı kuracaklar ama arayüz gördüğüm kadarı ile oyun odaklı olduğu için pek çok şey kısıtlı o yüzden acele etmemekte yarar var.Benim de temennim linux'a geçiş için bu bir atılımdır oyun firmalarıda umarım istenilen düzeyde ilgi gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Senelerdir Windows'tan kurtulmanın hayaliyle yaşıyorum. Beni tek bağlayan şey oyunlardı. En doğru zamanda, hayalini kurduğum Ubuntu'ya geçeceğim. SteamOS ile beraber, Ubuntu'da gelişecektir oyun konusunda. Fakat SteamOS'un Debian altyapılı olduğunu düşünürsek, Debian'ın kendisi (SteamOS değil), diğer Linux sürümlerine nazaran (Ubuntu vs) daha mı iyi performans gösterir oyunlarda dersiniz? Yani zamanı gelince Ubuntu değil de, Debian'a mı geçmeliyim?

Simdi SteamOS'te baz Debian dagitimina kiyasla bazi performansa yonelik tercihler dahil edilmis durumda. Performans derken de sadece FPS anlasilmasin.

Mesela, SteamOS standart Linux kerneli yerine "RT" yani "Real-Time" ozellikli Linux 3.10 kerneli kullaniyor. RT bir isletim sisteminin toplam performansi biraz daha dusuk oluyor, ancak zamanlamasi kritik olan uygulamalarda "latency"ler yani sistemin unsurlari arasindaki anlik iletisimlerde gecikmeler daha dusuk oluyor. Bu ozellige mesela bilgisayara enstruman baglayarak canli sekilde programdan uretilen muzik uzerine kayit yaparak muzik yapan muzisyenler onem verir. SteamOS'te de RT kernel tercih edilmesi muhtemelen kontrol cihazinin mumkun olan minimum gecikme ile algilanmasi icin. Yani bu sekilde mesela %5-10 FPS kaybi yasansa da kontrol cihazi daha "responsive" olacagi icin oyuncular daha cok sevecek. Bunun gibi baska bazi farkliliklar da var SteamOS'te.

Dedigim gibi bu optimizasyon SteamOS'e ozgu. Standart bir Debian ile standart bir Ubuntu arasinda performans farki ise kullanilan paketlerin guncelligi, diger unsurlar vs.'ye bagli olacaktir. Debian'in stable dali (Wheezy 7.3 su anda) eski bir Linux kerneli kullaniyor (3.2). Ubuntu 13.10 ise Linux kernel versiyonu 3.11. SteamOS 3.10 idi hatirlatirim. Dolayisiyla SteamOS Debian bazli diye Debian Stable'a donmek buyuk hata olur. Ubuntu veya baska bir yenilikleri hizli takip eden dagitim cok daha guncel, uyumlu ve performansli olacaktir. Debian'a sadik kalmak isteyenler Debian Unstable bazli bir dagitim kullanmayi deneyebilir, Aptosid gibi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.