elimde nippon densei 1.2 a 23 nema dört kablolu step motorlar var bunları bir cnc projesi için kullanacağım ama bu dört kablonun hangisi A+ A- B+ B- olduğunu bilmiyorum tüm aramalarıma rağmen motorun datasheet lerinede ulaşamadım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim motorun numarası şu
P6K-B05S-194A ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
akşam resimlerinide eklerim kablolar sarı - beyaz - mavi- pembe renklerde bunları belirleme yöntemide varsa bilen yardımcı olursa sevinirim tekrar saygılar
hangi kablo hangi harfe denk gelmesi gerekiyor teşekkürler
bir yerlerden bu dört kablolu motorun bipolar step motor olduğunu öğrendim:) bu kablolarında aralarında direnci ölçerek nasıl guruplandırılacağınıda öğrendim bendeki motorda pembe ve mavi arasında sarı ve beyaz arasında 4.3 ohm luk direnç oluştu yani A+ A- mavi ve pembe B+ ve B- de sarı vebeyaz bu şekilde bağlamama rağmen yinede el kumandası ile motorları döndüremedim
sürücü kartım Toshiba TB6560 5 Eksen güç kaynağımda 24 volt 6.5 amper motorlar 1.2 amper çektiği için yeterli
hala sorunu çözemedim kablolarıda resimdeki gibi bağladım
bilen birine sordum doğru bağladığımı söyledi kumanda ile ilk etapta çalışmayabileceğini pcden mach3 programı ile denemem gerektiğinide söyledi parelel portu olan bir pc bulup deneyeceğim:) yardımı dokunanlara teşekkür ederim ;))
multimetrenin diyot kademesinde iken kabloların hangileri kısa devre oluyosa onlar paralel uçlerdır diye tahmin ediyorum.
Bu arada bi soru da ben sormak istiyorum. Sen bu motoru 24V ile mi sürücen. yoksa sürücün gerilimi düşürüyor mu?
örneğin bir zamanlar ben de bir bipolar step motor almıştım. datasheetinde 2.8A yazıyordu ama voltajla ilgili pek bişi yoktu. Acaba bu kaç voltta çalıştırılabilir?
evet kısa devre olanlar A+ A- diğer kısa devre olanlarda B+ B- oluyor bildiğim kadarı ile bu devre t6560 voltajı düşürüyor (kesin değil ama) hoby de kullanılan motorlar genellikle 3-5 volt civarı oluyor bendeki motordada bu voltaj belirten işaret yok
Merhaba, Motoru döndürebildiniz mi? Voltaj hakkında ne öğrendiniz. Kart kendi mi düşürüyor?. Bağladığımız unipolar veya bipolarsa bir ayar yapmak gerekiyor mu? Kart unipolar bipolar nasıl anlıyor. Ben de aynı karttan aldım. bilgisayarımda Lpt port g/ç aralığı E800-E807 alt satırda E480-E487 yazıyor. Mach3 te hangisini yazmalıyım. 0x800 mü 0xE800 mü
Eski yazıcılardan çıkma 4 uçlu motoru bütün uçlarının yerlerini değiştirip denedim bir türlü dönmedi. 6 uçlu motoru denemek istiyorum ortak uçları buldum geriye 4 kablo kalıyor ama kartın 4 girişi var nasıl bağlayacağımı bilemedim. Bu konuda fikri olan varsa bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme