Şimdi Ara

Step motorlar.. sürücü devreleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir asansör yapacağım ama bazı noktalar var asansör Z-1-2 katları arasında çalışan 3 katlı bir düzenek olacak bir step motor, sürücü devresi ( bu arada sürücü devresini nerden bulabilirim daha aramaya başlamadım) bir pic ile yapılacak devre herhalde bu devreyi picten başka bir yöntem ile yapabilirmiyim lojik kapılarla felan step motor hakkında birşey bilmediğim için abuk olabilir kısacası bu işi nasıl yapabileceğim konusunda bilgi verir misiniz?

• Yapacağın asansör için kullanacağın step-motor çok güç gerektirmiyorsa ULN2003A işini görür. Netten ULN2003A ile yapılmış step-motor kontrol devrelerini bulabilirsin. Tabii motorunun 5 uçlu olması gerekir. Daha önce bu konuyla ilgili bir kaç topic daha açılmıştı. Sen bir forumda arat istersen
  • saol
  • arkadaş elindeki step motor nedir ne değildir bilemiyorum ama, zaten sende bilmiyorsun :) genel olarak step motor sarımları için bir ortak uç kullanılır ohmmetre vs ile ilk önce ortak ucu bulman gerek. daha sonra kalan uçlara 5V sırayla gezdirerek motorun hareket ettiğini görebilirsin. he buna bir devre diyorsan yürüyen ışık devreleri olabilir artık 4017 ile mi yaparsın başka bişey mi kullanırsın, motorun kaç sarımlıdır bilemiyorum ama motorun sargıları sürmen için birer transistör kullansan iyi olur :)
    kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.