< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 10 Ekim 2022; 10:38:16 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 10 Ekim 2022; 10:38:16 > |
Evet arkadaşlar, birkaç yıldır bu başlığı takip eder, 2-3 ayda bir yeni gönderileri okurum. Şunu fark ettim, aramızda çok iyi SK fanatikleri olmasına rağmen müstakbel Sk okuyucularının merakına yanıt olacak kapsamlı bir yazı yok. Naçizane ben sırf bunun için üye oldum ve kendimce okuduğum Sk kitapları hakkında yeni meraklı okuyucuların merakını biraz olsun giderecek bir yazı yazacağım, okuduğum Sk kitaplarını bir iki cümle ile ele alacağım.
GÖZ(CARRİE): bu kitabın adını bu şekilde çevirenlere selam gönderdikten sonra SK’nın ilk kitabı olan Göz’e pek ısınamadığımı, King’e yeni başlayacaklara ise hiç tavsiye etmediğimi belirteyim. KORKU AĞI (SALEMS LOT): Klasik vampir teması. King’in en iyi korku romanlarından biri. Yeni basımı olursa kesinlikle kaçırmayın. ÇAĞRI: (Çevirmene tekrar selam). Çağrının sevmeyeni de çoktur ama benim en sevdiğim kitaplardan. Yanılmıyorsam SK’da bu kitabını çok sever TEPKİ: King’in ilk okuduğum kitaplarındandı. Başrolde küçük bir kız çocuğu var. King’in ortalama kitaplarından. Yeni başlayanlar için ideal. KUJO: King’in olağanüstü/fantastik ögesi olmayan gerilim kitaplarından. Kısıtlı bir çevrede Kısıtlı bir kadro ile geçiyor ama iyi kitaplarından. Yeni başlayacaklar için iyi bir tercih olabilir. CHRİSTİNE: King’in otomobil temalı iki kitabından biri, severim. Yeni basımı da yapıldı, yeni başlayanlar için en ideallerden biri oldu. BUİCK 8: King’in araba üzerine yazdıklarından ikincisi. Birincisine göre çok zayıf. Genel itibarıyla de en zayıf kitaplarından. Tavsiye etmem CESET: Eski basımı Hiddet adında orijinali Bachman mahlası ile çıkmışi bir öykü ile beraber basılmış. Ceset On numara bir öykü. Zaten filmi de sevilir. Hiddet ise vasat, kafayı kırmış bir öğrenciyle alakalı. Fakat Ceset için kesinlikle alınır. Yeni basımı yapılırsa kaçırmayın. Korku hiç, gerilim hemen hemen hiç yok ama Kesinlikle alın. ÇILGINLIĞIN ÖTESİNDE: Bu kitabı King bile sevmiyor, YAZMA SANATI’nda böyle der (yanılmıyorsam) Biz niye sevelim? Anlamsız, saçma vs… Uzak durun. FALCI: Bachman mahlası ile yazılmış kitaplardan. Bir Çingene kadını tarafından belalanmış şişman bir adamın öyküsü. Severim. HAYVAN MEZARLIĞI: SK’nın en iyi kitaplarından. Yeni başlayacaklar için ideal kitaplardan biri. Kimi kısımlarda ciddi gerildiğimi hatırlarım MEDYUM: En iyilerden. MAHŞER (STAND): Post-Apokaliptik metinlerden pek hoşlanmam. Ama bu türü içinde en iyilerinden. Alacaksanız pek tabi ki tam metnini alın. Benim okuduğum . Kırpılmış olandı. OYUN: Fazla söze gerek yok, sıkıcı, zorlama. Uzak durun. SADİST: Olağanüstü ögeler içermeyen bir diğer kitabı. Ortalama King okuyucusu Sadist’e biter ama ben katılmıyorum. Çok tekdüze bir kitap. TOM GORDON’A AŞIK OLAN KIZ: Tom Gordon bir beyzbolcu ve kaybolan küçük kız radyodan bu adamın maçını dinleyerek motive oluyor. Genel King okuyucusunun sevmediği bir kitap ama ben severim. Fakat ilk okuyucuların uzak durulması lazım. RÜYA AVCISI: Bu kitabın sıkıcı olduğu bir gerçek. Fakat iyi okuyucu bu kitabın King’in en edebi –ki bu konuda zayıftır kanımca- kitaplarından biri olduğunu fark eder. Özellikle doğa tasvirlerini çok severim. Konusu da uzaylılar. ŞEFFAF: Sanırım en abuk subuk isim çevirisi bu kitaba ait. Bunun dışında pek bir özelliği yok. Konusunun uzaylılar olduğunu hatırlıyorum, zaten yeni basımı da yok. O: King’in en sevdiğim kitabı. Bunun da tabi ki tam metnini alın. Kanımca tam bir başyapıt. SİS: 8 öykülük antoloji. Kabil Canlandı adındaki öykü hariç hepsi de çok güzel. Hele hele Raft, yıllar geçse de unutamam. KARANLIK ÖYKÜLER: King’in en iyi antolojisi. Hemen hemen her öyküden aslında bir roman çıkar. RÜYALAR VE KARABASANLAR: orijinalinde yaklaşık 1000 sayfa olan bu eser, Türkçeye üçe bölünerek çevrildi. İlk kitabını beğenmediğim için diğerlerini de okumadım. King’in en kötü kitaplarından. KUŞKU MEVSİMİ: 3 öykü, ikisi harika biri fena değil. CESET öyküsü de orijinalinde bu kitapta fakat zamanında onu buradan çıkartıp ayrı öykü kitabı olarak HİDDET ile birlikte basmışlar. Kuşku Mevsimi’nin yeni basımı çıktı, en iyi kitaplarındandır. YÜZYILIN FIRTINASI: Senaryo şeklinde bir yazımı var, bu senaryodan birebir uyarlanmış dizisi de var yanılmıyorsam 4 bölümdü. Ben severim ama farklı anlatılara açık değilseniz tercih etmeyin derim. KEMİK TORBASI: Rüya Avcısı için en edebi eserlerinden demiştim. Kemik torbası da onlardan biri. Fakat konusu ve anlatısı Rüya Avcısı’ndan çok önde. Bu nitelikler kitabı King’in en iyilerinden yapıyor. KARA KULE: İlk kitabını yarım yamalak okudum, seriye hiç başlamadım. Bu tür post-apokaliptik metinlerden hoşlanmayanlar bulaşmasın. YARATIK: Söylenecek söz yok, King’in en iyilerinden. YAZMA SANATI: King bu kitapta biraz özel hayatını biraz da yazım hayatını anlatıyor. 15 King okuduysanız öyle listeye alın. YEŞİL YOL: Filmini çoğu kişi bilir, kitabı filminden de iyi. King’in kesinlikle en iyilerinden ZİFİRİ KARANLIK YILDIZSIZ GECE: 4 öykü, 4ü de iyi. Tavsiye edilir. DİRİLİŞ: İlk bölümleri nedendir bilmem bana Çağrı’yı anımsattı ve bu kısımları sevdim. Fakat geneli için aynı şeyi söyleyemem. Arka kapağında anlattığının aksine sonu ne ürkütücü ne de güzeldi |
Halen konuşacak halleri yok, adam 1999'da öldü.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 9 Ağustos 2007; 16:51:35 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqee -- 12 Ağustos 2007; 14:46:49 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 12 Ağustos 2007; 22:24:01 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20burak1991 -- 12 Ocak 2008; 21:03:27 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20burak1991 -- 13 Ocak 2008; 18:59:42 > |
|
|