Şimdi Ara

İsaac asimov Vakif serisini okuyanlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (Baslik biraz garip oldu farkindayim ama baska bisey bulamadim ; ( )
     Vakif serisine baslamak istiyorum, sanirim 7 kitaptan olusuyor..su sitede önerilen okuma sirasina göre gitmek istiyorum; 
    http://www.kayiprihtim.org/portal/okuma-rehberleri/vakif-serisi-okuma-rehberi/
     İlk siradaki vakif kitabini ve listedeki bir-iki kitabi cogu sitede bulamadim.Bir kac sitede buldum, onlarda da tükendi diyor. 

Acaba ankara içinde bu kitaplari bulabilecegim bi yer var mi?

• sa
  • Oradaki listeye bir istisnayla uyun.Vakıf ve Dünya'nın oradaki yeri yanlış.Vakıf ve Dünya 5. sırada.Ardından Vakıf Kurulurken ve Vakıf İleri okunacak.Ayrıca Vakıf serisi Robot serisiyle birlikte okunmalıdır.Robot serisi direkt olarak Vakıf serisine bağlıdır ve Vakıf serisindeki birçok şeyi anlamak için Robot serisi okunmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahn

Bu mesaj silindi.
    Vakıf'ın eksik kitaplarını nadirde ya da sahaflarda arayın. Baskısı tükeneli çok oldu. Vakıf'ı okuyalı 2 yıl oldu, robot serisini okumadım, havada kalan bir şey olmadı. Yani bulamazsanız kendinizi zorlamayın fazla, Vakıf'a başlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunlerinkopugu

Vakıf'ın eksik kitaplarını nadirde ya da sahaflarda arayın. Baskısı tükeneli çok oldu. Vakıf'ı okuyalı 2 yıl oldu, robot serisini okumadım, havada kalan bir şey olmadı. Yani bulamazsanız kendinizi zorlamayın fazla, Vakıf'a başlayın.

Robot serisini okusaydınız seri için ne kadar önemli olduğunu bilir ve havada kalan şeyleri anlardınız hocam.O yüzden imkan varsa Robot serisi kesinlikle okunmalı.
  • Ben bulamadım e kitap olarak okuyorum.
  • quote:

hmmm bizim iş yaş hocam desene O zaman ben sahafları gezmeye başlayayım..Robot serisini toplayabilirsem onunla başlarım yoksa da vakıf ile yolumuza devam edecez artık (Bulabilirsem eğer :S )

Robot serisiyle birleştirecekseniz şu sırada okuyacaksınız
    İlk 4 vakıf kitabı ardından (kayıprıhtımda yazan ilk 4 kitap)
    Çelik Mağaralar
    Güneşin Tanrıları
    Şafağın Robotları
    Kurtarıcı
    Bunların ardından Vakıf ve Dünya, Vakıf Kurulurken, Vakıf İleri
    Yani önce Robot'u okumayacaksınız iki seri birleşince bu şekilde bir liste çıkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp okuyanlar bir bakabilir mi ?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

quote:

hmmm bizim iş yaş hocam desene O zaman ben sahafları gezmeye başlayayım..Robot serisini toplayabilirsem onunla başlarım yoksa da vakıf ile yolumuza devam edecez artık (Bulabilirsem eğer :S )

Çelik Mağaralar
    Güneşin Tanrıları
    Şafağın Robotları
    Kurtarıcı
    Yani önce Robot'u okumayacaksınız iki seri birleşince bu şekilde bir liste çıkıyor.

İthaki'nin Vakıfları ekitap haline getirmek için herhangi bir çalışma yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

quote:

Çelik Mağaralar
    Güneşin Tanrıları
    Şafağın Robotları
    Kurtarıcı

İthaki'nin Vakıfları ekitap haline getirmek için herhangi bir çalışma yok mu?

Hiç sanmıyorum.

Metro 2033'deki atmosfer çoğu kitapta yoktur.Ama aksiyon da çok azdır millet o yüzden sıkıcı diyor.Benim hayran kaldığım bir kitaptı.
    @Vahn

• ben böyle gıcık bir yazarın kitabını okumam. ne uğraştırıyorsun milleti on kitaplık bi seri yaz insanlar birden ona kadar okusun yok vakfın beşincisinden sonra robotun üçü ardından vakfın ikisi falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torror

ben böyle gıcık bir yazarın kitabını okumam. ne uğraştırıyorsun milleti on kitaplık bi seri yaz insanlar birden ona kadar okusun yok vakfın beşincisinden sonra robotun üçü ardından vakfın ikisi falan

Sen okuma zaten
  • quote:

quote:

ben böyle gıcık bir yazarın kitabını okumam. ne uğraştırıyorsun milleti on kitaplık bi seri yaz insanlar birden ona kadar okusun yok vakfın beşincisinden sonra robotun üçü ardından vakfın ikisi falan

Sen okuma zaten

mantıklı bi açıklama yapmanı beklerdim. ben kendi fikrimi belirttim okuyan insanı aşağılamadım.
  • quote:

quote:

quote:

Sen okuma zaten

mantıklı bi açıklama yapmanı beklerdim. ben kendi fikrimi belirttim okuyan insanı aşağılamadım.

Twilight serisi oku bak o 1-2-3-4 diye gidiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sen okuma zaten

seviyeni belli ediyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen okuma zaten

seviyeni belli ediyorsun

Hmm ok peki

• quote:

Adam bir evren yaratmış, bunu farklı perspektiflerden yansıtmış onun için karışmış seri. Al hepsini yazılma tarihine göre oku istiyorsan çok da zor bir şey değil.

Şu İthaki de bir işi düzgün yapsın artık ya Vakıf falan değil bir sürü değerli kitabın baskısı bitti artık kıllarını kıpırdatmıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen okuma zaten

seviyeni belli ediyorsun

Hmm ok peki

mor smiley koymaya çalışmıştım anladın sen

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

Adam bir evren yaratmış, bunu farklı perspektiflerden yansıtmış onun için karışmış seri. Al hepsini yazılma tarihine göre oku istiyorsan çok da zor bir şey değil.

Şu İthaki de bir işi düzgün yapsın artık ya Vakıf falan değil bir sürü değerli kitabın baskısı bitti artık kıllarını kıpırdatmıyorlar.

ithaki basamaz cunku isaac asimov'un telif haklari tamamiyle tubitak'in elinde :) tubitak niye basmamakta israr ediyor bilmiyorum ama bence yakin gelecekte tum kitaplarini bir duzen icinde basacaklar gibi geliyor bana :)

• quote:

(Baslik biraz garip oldu farkindayim ama baska bisey bulamadim ; ( )
     Vakif serisine baslamak istiyorum, sanirim 7 kitaptan olusuyor..su sitede önerilen okuma sirasina göre gitmek istiyorum; 
    http://www.kayiprihtim.org/portal/okuma-rehberleri/vakif-serisi-okuma-rehberi/
     İlk siradaki vakif kitabini ve listedeki bir-iki kitabi cogu sitede bulamadim.Bir kac sitede buldum, onlarda da tükendi diyor. 

Acaba ankara içinde bu kitaplari bulabilecegim bi yer var mi?

umutsuzluk asilamak istemem ama cok zor bulmaniz arkadaslarin da dedigi gibi zor, hele ankarada kolay bulunsa ben kapardim sanirim :D kitaplari parca parca toplamak da bir iskence bulursunuz fiyat pahali olur paraniz olur bulamazsiniz, hele bu aralar iyice ucurdular asimovun kitaplarinin fiyatlarini yani bi de bu dezavantaj var :)
    Ama icime doguyor tubitak birkac seneye asimov'un tum kitaplarini basacak azicik sabretmeli:) ( medyum mode on )

• quote:

Hocam bende netten araştırdım biraz, nadirkitap.com'da pahalı biraz.Robot serisinin ilk 3 kitabını ve vakıf serisini pdf olarak buldum
    sahaftan bulabildiklerimi alacam, bulamadıklarımıda tabletten okuyacam artık.Hemde kızılayda falan olmaz mı ya? En azından 2-3 tanesini buluruz belki

vakif ve dunya var bi tek o da eski basim:) digerlerini bulamadim ben seriden olmayan kitaplari vardi bir tek hem nadir.comda daha uygundu fiyati var olanlarin :) en iyisi netten takip etmek ama iste fiyati cok cekiyorlar bazi kitaplarina, bir kitaba 75 tl verirsem digerlerini almam imkansiz hele de basilirlarsa verdigim paraya acirim :) ekitap okuyabiliyorsaniz bence cok daha iyi bir fikir hem okursunuz bu sirada arsivlemek istiyorsaniz genis genis arar daha uygunu dustugunde alirsiniz kitapliginiza koyarsiniz :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.