< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Stephen King || Okuyanlar Kulübü (146. sayfa)
-
-
Az önce bitirdim "It"i, bu yorum aklıma geldi. Kitabı okurken çok zevk aldım, 1 hafta gibi bir sürede bitirdim hatta ama gerçekten sonu olmamış ya. Sanki King kitabı yazarken sonlara doğru yorulmuş da aklına gelen ilk fikirle bitirmiş gibi.
Okuduğuma pişman değilim, 1250 - 1300 sayfa boyunca gayet güzel bir deneyim oldu ama sonu tatmin etmedi. Keşke daha fazla özen gösterilseydi sonuna.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Enstitü'yü zorlukla bitirdim. Harika başlayıp ikinci yarı itibarıyla çekilmez bir hale girdi. Maalesef eski King yok.
-
Yapma ya ): bende 130. Sayfadayım ama benide öyle aman aman sarmadı zoraki okuyorum şimdilik ):quote:
Orijinalden alıntı: White ClusterEnstitü'yü zorlukla bitirdim. Harika başlayıp ikinci yarı itibarıyla çekilmez bir hale girdi. Maalesef eski King yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılıyorum dostum reklama yenildik. Halbuki king reisin kitapları iyi ama bu çok sıradışı gelmedi bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En sevdiğim kitabı O(IT)' dur üstadın ama kitapta eleştirebileceğim nokta tamam ergenliğe geçiş aşamasında ki erkeklerin yaşadığı olayları basitçe anlatmış bunda bir sıkıntı yok ama Beverly'in geçirdiği dönüşüm gerçekten eleştirilecek bir mevzu. Onun dışında anlattığı dostluk, Küçük bir kasabaya kurguladığı tarihçeyi çok güzel aktarması, 1200 sayfayı sıkılmadan okutturması bambaşka bir kitaptır. Bu kitapta anlatılan dostluğun bir ötesini yine kendisi The Body ile yazmıştır
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Allah aşkına bu kitaba 2 tane film uyarlaması yapıldı biri 90'larda biri geçtiğimiz yıllarda. Hadi 90'larda çekilene bir şey demiyorum muhtemelen senaristin elinde kitabın tam metni yoktu bildiğim kadarıyla Amerika'da da ilk başta kısaltılmış olarak çıktı ama bu günümüzde çekilen versiyonda ki değişikler nedir; Yok neymiş Mike'ın anne babası ölmüş Yok Kaybedenler Kulübüne tarihçeyi anlatan Ben'miş Yok Beverly babasını öldürmüş Eddie'nin kolunu Henry değil de Pennywise ile kapışırken kırıldı gibi göster(90 uyarlamasında kolu hiç kırılmıyor o daha beter) Stephen King'in ölümünü tek detaylı anlattığı yan karakteri filmin başında saçma bir olayla öldürme Niyeyse 2 uyarlamada da Beverly'in annesi gözükmüyor Yok neymiş Beverly kaçırılmış Ben'in öpmesi sayesinde kurtulmuş hadi lan oradan Tek olumlu yanı 2 filmde de saçma sapan grup seks kısmını almaması
-
Hocam siz bunlara bu kadar tepki gösteriyorsanız sakın 2019'daki Pet Semetary'i izlemeyin.
-
Yazarı o kadar seviyorum ki kitap okuma sevdam lise kütüphanesinden aldığım Medyum kitabı ile başlamıştı.Şu an okumadığım son kitabı kaldı bir de beklentim çok çok yüksek olduğu için halen kara kule serisini okumaya başlamadım sene aşkın kitaplıkta bekliyor , ölmeden okumam gerek -
Medyum bugün bittiquote:
Orijinalden alıntı: rocky bayboğa
Yazarı o kadar seviyorum ki kitap okuma sevdam lise kütüphanesinden aldığım Medyum kitabı ile başlamıştı.Şu an okumadığım son kitabı kaldı bir de beklentim çok çok yüksek olduğu için halen kara kule serisini okumaya başlamadım sene aşkın kitaplıkta bekliyor , ölmeden okumam gerek
Filmi daha iyiydi
Bir Jack nicholson bir kubrick gelince olay daha farklı bir boyuta varmış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Enstitü’yü bitirdim, bence gayet güzel bir kitaptı. 450-500’den sonra hafif sıkmaya başladıysa da yine de akıcıydı.
Yalnız dikkatimi şu çekti, son 70-80 sayfanın editöryel incelemesi baştan savma olmuş. Bazı yanlış çeviriler ve garip yazım hataları var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 27 Şubat 2021; 23:43:1 >
quote:
Orijinalden alıntı: Jack Rabbit SlimsEnstitü’yü bitirdim, bence gayet güzel bir kitaptı. 450-500’den sonra hafif sıkmaya başladıysa da yine de akıcıydı.
Yalnız dikkatimi şu çekti, son 70-80 sayfanın editöryel incelemesi baştan savma olmuş. Bazı yanlış çeviriler ve garip yazım hataları var.
Son 70/80 sayfa kurgu ve mantık olarak da çok zayıf değil mi sizce?
-
quote:
Orijinalden alıntı: V1CT0RYSon 70/80 sayfa kurgu ve mantık olarak da çok zayıf değil mi sizce?
Alıntıları GösterKing kitaplarının sonu kötü olur diye genel bir kural var zaten.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.O kadar güçlü çocukların koridorda kilitli kalıp dandik bir kapıyı açamaması çok saçmaydı. Pazarlık görüşmeleri kötüydü. Enstitü'ye döndüklerinde uygulamaya koydukları plan çok baştan savmaydı. En sonunda büyük yetkilinin gelip Luke ve Tim'le yaptığı muhabbet, onlarla yüzyüze görüşmeye gelmesi falan da epey anlamsızdı cidden.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jack Rabbit SlimsKing kitaplarının sonu kötü olur diye genel bir kural var zaten.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.O kadar güçlü çocukların koridorda kilitli kalıp dandik bir kapıyı açamaması çok saçmaydı. Pazarlık görüşmeleri kötüydü. Enstitü'ye döndüklerinde uygulamaya koydukları plan çok baştan savmaydı. En sonunda büyük yetkilinin gelip Luke ve Tim'le yaptığı muhabbet, onlarla yüzyüze görüşmeye gelmesi falan da epey anlamsızdı cidden.
Alıntıları GösterKesinlikle.
-
Enstitü kitabına yeni başladım simdilik sardi ama ileride durum ne olacak göreceğiz.
Arkadaşlar If it Bleeds ne zaman ülkemizde yayınlanır bilgisi olan var mi ?
Yurt dışında 5 Mayıs 2020'de yayınlanmıştı. Şimdi senin yazdığını görene kadar aklımdan uçup gitmiş bu kitap. Altın Kitaplar'a insta'dan yazdım. Bakalım ne zaman dönecekler. Döndüklerinde paylaşırım burada.
Edit: Nisan ayında çıkarmayı düşünüyorlarmış.
Şimdi bu kitapta 4 tane hikaye var. Umarım Altın Kitaplar yada hangi hangi yayın evi basacaksa içerisindeki hikayelerden bir eksiltme vs. yapmaz.
Kitap İçeriği -
Mr. Harrigan's Phone - 1
The Life of Chuck - 89
If It Bleeds - 153
Rat - 343
Yazarın Notu - 431
Toplam 448 Sayfa
Dip not olarak bu kitap daha basılmadan bir çok platform ve yapımcı hikayeleri uyarlayacağını açıklamıştı:
-Kitabın ''RAT'' isimli hikayesini Ben Stiller uyarlayacak. Kendisi filmin/dizinin senaryosunu yazıp yönetecek ve baş rolünde oynayacak.
-Yapımcı Ryan Murphy ve Jason Blum, ''Mr. Harrigan's Phone'' hikayesinin yapımcılığını üstlenecekler. Filmi John Lee Hancock yönetecek. Netflix için yapılacak.
-''The Life of Chuck'' hikayesi Darren Aronofsky yapımcılığında uyarlanacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi animecigenc -- 17 Mart 2021; 1:39:41 >
-
Altin Kitaplar yayınlayacaktir buyuk olasılıkla. Eksiltme ise olmaz diye düşünüyorum.
Enstitü ise resmen Stranger Things olmus ve maalesef sonu kotuydu
Dün gece Graveyard Shift filmini izledim. Film olarak maalesef başarılı değildi. Zaten bir kaç yerde King'in de uyarlamayı sevmediğini okudum. Kitapta nasıldı hikaye?
-
Altın Kitaplar Nisan'da çıkartmayı kafa olarak düşünmeye başlar muhtemelen. Sonbahardan önce geleceğini sanmıyorum ne yazık ki. Ellerinde hazır olan Tepki'yi bile bana mesajla vaat ettikleri tarihten aylar sonra piyasaya sürmüşlerdi.
-
Kırmızı Piyano kitabı ile bu türe kenardan köşeden bir giriş yaptım.
Şimdi usta ile devam etmek istiyorum. Hayvan Mezarlığı, O ve Enstitü kitaplarını aldım.
Bakalım ustanın kalemi nasıl. Daha önce King okumadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X