Şimdi Ara

Stephen King || Okuyanlar Kulübü (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.997
Cevap
47
Favori
146.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayvan mezarlığı, medyum, sadist, yabancı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt

Hocam ben genel olarak Kule kitabını çok beğenmedim aslında. Olaylar fazla hızlı ve tesadüfi gerçekleşiyor gibi gelmişti okurken.
    O son sayfa-sahne ne denir artık bilmiyorum belki başka bir kitapta okusam hoşuma giderdi ama o kadar sayfalık hikayenin sonu olmaya pek yakıştıramadım.

• Teşekkür ederim hocam. Hocam, daha önce hiç bu tür kitap okumadım. Türe alışmak için ve yazarın üslubuna alışmak için hikaye olan kitaplarından başlasam nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 7 Ağustos 2020; 19:0:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Bence alışırsınız bu kitaplar hem sayfa sayısı bakımından hem de konu ve akıcılık bakımından gayet uygun

• Hocam, çok beğenilen bir kitap diye John Verdon'un Aklından Bir Sayı Tut adlı eserini okuyorum. Çok sürükleyici gelmedi nedense.

John verdon serisi güzel bir seridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Hocam ben genel olarak Kule kitabını çok beğenmedim aslında. Olaylar fazla hızlı ve tesadüfi gerçekleşiyor gibi gelmişti okurken.
    O son sayfa-sahne ne denir artık bilmiyorum belki başka bir kitapta okusam hoşuma giderdi ama o kadar sayfalık hikayenin sonu olmaya pek yakıştıramadım.
    Hocam Kule, daha önce de yazdım, garip bir seri. İlk 3 kitabı zorla okuyup 4'ü yarım bırakmıştım, yıllar sonra tekrar başladım 4'ü zorla ilettikten sonra 1 ay için tek solukta bitirdim seriyi.
    Dediğin gibi, bence seri aslında baya kalitesiz. Yani King, aklına ne gelirse üstüne doğru düzgün hiç düşünmeden kitabın içine atmış gibi. Bir yerden sonra iyice saçmalıyor hissi oluşuyor, ama garip bir şekilde sürükleyiciliğini kaybetmiyor.

Ama sonu ne olabilirdi ki? Yani Roland, kulede ne bulsa etkileyici olurdu ya da şaşırırdık mesela? Ben mevcut sonu çok beğenmiştim, orijinal gelmişti bu sebepten.

• Ben maaalesef King'den eski tadı alamıyorum. Hayvan Mezarlığı ve ''O'' kitaplarındaki o içine çeken atmosfer maalesef yok. Son dönemlerde polisiye türüne yöneliyor ama maalesef o alanda hafif kalıyor King.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Rahip

Ben maaalesef King'den eski tadı alamıyorum. Hayvan Mezarlığı ve ''O'' kitaplarındaki o içine çeken atmosfer maalesef yok. Son dönemlerde polisiye türüne yöneliyor ama maalesef o alanda hafif kalıyor King.
    Kesinlikle katılıyorum. Beni etkileyen en son kitabı 'Diriliş' olabilir. Onun da cehennemi tasvir ettiği bölümü diyebilirim. O eski, bilinmeyene dair saf tedirginlik ve korku, buna ek olarak yaşanan dostlukların hiçbiri yok yeni hikayelerinde.

Kral'ın eski tadını bir kaç yazardan aldım diyebilirim, naçizane tavsiyelerim: Dean KOONTZ (Eski hikayeleri) / Adam NEVILL (Daire 16 ve Ritüel sadece) / Joe HILL (Oğlu olduğundan torpil geçiyorum) / William Peter BLATTy (Şeytan)
  • Bence lovecraft ın tasvir yeteneğini hiçe sayıyorsunuz. Korku öğelerini çok iyi yansıtıyor. Stephen King herşey değildir;iyi kitapları da var kötü kitapları da tabi bu kişiden kişiye göre değişir.

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Dirilişte güzeldi ama şu polisiye havasından uzaklaşması kesinlikle sart. Polisiye türünde zaten Grange var ve öyle bir yazıyor ki o alanda başkasi sönük kalıyor.

King 'in yeniden doğaüstü korku-gerilim türüne dönüş yapması gerekiyor

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Hocam, daha önce Stephen King'in hiçbir kitabını okumadım. Başlangıç için hangi kitabını önerirsiniz?

• Hocam, daha önce Stephen King'in hiçbir kitabını okumadım. Başlangıç için hangi kitabını önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan1840

Hocam, daha önce Stephen King'in hiçbir kitabını okumadım. Başlangıç için hangi kitabını önerirsiniz?
    Christine, Hayvan Mezarlığı, Kujo, Sadist başlangıç için güzel kitaplardır.
  • White Cluster kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Daha önce hiç Korku Gerilim okumadım da, Stephen King ile başlamayı düşünüyorum. Okuyan arkadaşlardan bilgi alayım dedim.
    Hocam madem elin değmişken bana da bir şans ver :)
    www.kitapyurdu.com
    Gizlenen Vahşet - Oğul F. Uzun | kitapyurdu.com
    https://www.kitapyurdu.com/kitap/gizlenen-vahset/532739.html

• Arkadaşların dediği gibi son donemde polisiye tarzına yöneliyor. Mercedes üçlemesi ve Yabanci Uyuyan güzeller, Kismen de olsa Doktor Uyku eserleri gibi.
    Giriş olarak önerilere ek olarak Ceset, Yeşil yol, Sis, Dolores claiborne, Hayatı emen karanlık, Gece yarısını iki geçe, Gece yarısını dört geçe gibi eserler var.
    Bunların bir sonrası kemik torbası ve şeffaf, Duma Adası kitapları.
    Zirve dersen benim için Mahşer ve O.
    Sevemediklerim ise Oyun, Tom Gordona aşık olan kiz

• White Cluster kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Elimde ki kitapları bitireyim. Okuyacağım çok kitap var. Allah, hayırlı kazançlar nasip etsin.

Çok teşekkür ederim hocam Gözüm kazançta değil, yeter ki insanlara ulaşayım
    Kitaplar önerilmiş ayrıca listeye kesinlikle ''O'' eseride ekle.
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.