Şimdi Ara

Stephen King || Okuyanlar Kulübü (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.002
Cevap
48
Favori
147.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animecigenc

Çok teşekkürler hocam.
    Rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar elimde King'in Mahşer ve O kitapları var. Siz benden hakimsinizdie tabi de ikisi de baya hacimli. Yazın okuyup bitirmek için hangisinden başlamamı önerirsiniz. Hangisi daha hızlı ve rahat okunur.
    King'in Hayvan Mezarlığı ve Kule serisini okumuştum. Özellikle Kule serisinin ilk 2 3 kitabı gerçekten bırakmayı düşündüm, tekrar öyle olmak istemiyorum.
    Teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Merhabalar elimde King'in Mahşer ve O kitapları var. Siz benden hakimsinizdie tabi de ikisi de baya hacimli. Yazın okuyup bitirmek için hangisinden başlamamı önerirsiniz. Hangisi daha hızlı ve rahat okunur.
    King'in Hayvan Mezarlığı ve Kule serisini okumuştum. Özellikle Kule serisinin ilk 2 3 kitabı gerçekten bırakmayı düşündüm, tekrar öyle olmak istemiyorum.
    Teşekkürler :)
    Ben O'nun kısa versiyonunu okumuştum ilk, en beğendiğim King kitabı olmuştu açık ara. Büyük bir heyecanla uzun versiyonunu okudum daha sonra, bu sefer yine beğendim ama o derece etkilenmedim.
    Tam tersi Mahşer'in de kısa versiyonunu beğenmeyip uzun versiyonunu çok beğenmiştim. Pek yardımcı olamadım ama ikisi de güzel, sürükleyici kitaplar.
    Kule alışana kadar hiç akmıyor, bu kitaplarda öyle olmaz. Ben de Kule'ye başlayıp zorla Büyücü ve Cam Küre'ye kadar gelmiştim. 2-3 yıl sonra seriyi yarım bırakmak içime sinmedi, öyle sardı ki Büyücü ve Cam Küre'den başlayıp tüm seriyi 1 ayda bitirdim. Kara Kule ilginç bir seri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 15 Temmuz 2020; 2:0:33 >

• Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler
    Gerçekten Kule hakkında kiminle konuşsam Büyücü ve Cam Küre'ye kadar acı çektiğini, sonra da kitabı elinden bırakamadığını söylüyor :)

• Sadece Christine kitabını okudum çokta beğenmedim. Diğer kitaplarını çok merak ediyorum. En kısa zamanda okuyacağım. Bu yazara çok saygı duyuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rodiena17 kullanıcısına yanıt
    John Carpenter yapımı filmini izlediniz mi? Romanı (elimde mevcut) daha okumadım ama filmini keyifle izlemiştim.
  • Yazma Sanatı'nı bitirdim şimdi, o kadar beklediğimize değecek bir şey çıkmadı.
    Kitabın yarısından çoğunu anılarına ayırmış King. Yazmaya dair teknik kısım sadece 146-176 arasında diyebilirim.
  • animecigenc kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz filmi izlemedim.

• Bugün elime ulaşıyor Yazma Sanatı.

• Stephen King, 2021’in Mart ayında çıkaracağı yeni romanı Later’ı duyurmuş. Kapak buram buram 70'ler kokuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animecigenc

Stephen King, 2021’in Mart ayında çıkaracağı yeni romanı Later’ı duyurmuş. Kapak buram buram 70'ler kokuyor.
    Çok güzel. Amerika'da hemen hemen her kitabın ciltli çıkması da çok iyi bir şey.
  • Later'ın kapak şahane. Bize 2025'te falan gelir çevirisi...

• Bizde bırakın bu kitabın gelmesini daha önceden çıkardığı kitapları bile henüz izi bile yok. Hayal kurmaya devam..

• Merhabalar küçük bir eleştirim ve sorum olacaktı.
    King'in çok fazla kitabını okumuş biri değilim. Ama en beğenilen kitapları olarak gösterilen
    Kule serisi, Mahşer ve Hayvan Mezarlığını okudum. Şuan IT'i okuyorum.
    Ya sadece bana mı öyle geliyor yoksa bu kitapların son bölümleri ve finali gerçekten çok mu kötü (hayvan mezarlığını ayrı tutabilirim onun finali basit ama iyiydi) fakat kule ve mahşer için nasıl anlatayım bilemiyorum.
    Kule mesela ilk 3 kitap sıkıcı geçmişti(ben dahil çopu kişinin görüşü) sonra seri bir açıldı pir açıldı. Kule'nin ortalarına kadar çok zevkle okudum. Sonra olay örgüsü sığılaştı, yüzeysel olaylar yaşandı ve bence 7 kitaplık seriye yakışmayan bir sonla bitti
    Ya da daha yeni mahşeri okudum. İnanılmaz akıcıydı, yer yer güzel cümleler, mesajlar vardı. Okurken acaba nasıl bitecek diye merak duyuyordum. Ama onun da son 300 350 sayfası olaylar saçmalamaya başladı. Sanki yazar değişmiş izlenimine kapıldım ben ne yalan söyleyeyim. İlk 700 sayfa karakterlerden beklenti yaratıp sonra her şeyi boşa çıkarmak..

Neyse yukarıdakiler benim görüşüm. Tartışmaya açığım. Şimdi soruma gelelim: beni hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olduğunuz king kitapları var mıdır?
    Tamam okurken zevk alıyorum ama kitabı elimden bırakınca da bu neydi şimdi demek istemiyorum. Teşekkürler :)

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Misery-Sadist kitabını tavsiye ederim. Birde aynı isimli filmi var. Ama film maalesef olayları çok yüzeysel anlatıyor. Kitabı beni yer yer gerim gerim gerip, aşırı sinirlendirmişti. Hani en sonunda ''Yeter ulan bu terane'' deyip ortalığı dağıtasım gelmişti.
  • quote:

Merhabalar küçük bir eleştirim ve sorum olacaktı.
    King'in çok fazla kitabını okumuş biri değilim. Ama en beğenilen kitapları olarak gösterilen
    Ya sadece bana mı öyle geliyor yoksa bu kitapların son bölümleri ve finali gerçekten çok mu kötü (hayvan mezarlığını ayrı tutabilirim onun finali basit ama iyiydi) fakat kule ve mahşer için nasıl anlatayım bilemiyorum.
    Kule mesela ilk 3 kitap sıkıcı geçmişti(ben dahil çopu kişinin görüşü) sonra seri bir açıldı pir açıldı. Kule'nin ortalarına kadar çok zevkle okudum. Sonra olay örgüsü sığılaştı, yüzeysel olaylar yaşandı ve bence 7 kitaplık seriye yakışmayan bir sonla bitti
    Ya da daha yeni mahşeri okudum. İnanılmaz akıcıydı, yer yer güzel cümleler, mesajlar vardı. Okurken acaba nasıl bitecek diye merak duyuyordum. Ama onun da son 300 350 sayfası olaylar saçmalamaya başladı. Sanki yazar değişmiş izlenimine kapıldım ben ne yalan söyleyeyim. İlk 700 sayfa karakterlerden beklenti yaratıp sonra her şeyi boşa çıkarmak..

Neyse yukarıdakiler benim görüşüm. Tartışmaya açığım. Şimdi soruma gelelim: beni hayal kırıklığına uğratmayacağından emin olduğunuz king kitapları var mıdır?
    Tamam okurken zevk alıyorum ama kitabı elimden bırakınca da bu neydi şimdi demek istemiyorum. Teşekkürler :)
    İt (O), medyum, filmlerini izlemediyseniz yeşil yol ve esaretin bedelini tavsiye ederim.
    Sadist tek bir mekan üzerinde tek bir olay örgüsüyle harmanlandığı için belki bu da sizi sıkabilir ama iş burda okuyucuya kalıyor.
    Mahşer de zaten yazar açıklamış kitabın ortalarında tıkanıp yazacak konu bulamamış ve hatta kitabı iptal etmeyi bile düşünmüş.1200 küsür sayfa yazmak da kolay değil. Sonu hakkında biraz yavan bittiği doğrudur ama çok da kötü değil.

• Teşekkür ederim tavsiyeler için

• quote:

Merhabalar küçük bir eleştirim ve sorum olacaktı.

King kitaplarının sonu hakkında eleştirilir zaten hep.
    Ama bence Kara Kule'nin sonu çok etkileyici ve orijinaldi ya.

• İyi akşamlar. Başlangıç için hangi kitabını önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.