Şimdi Ara

Stepnesiz yola çıkar mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir seferinde 2014 model accent ile Medine'den Riyad'a gidiyordum. Otomobil kiralık ama stepnesini, krikosunu ve bijon anahtarını kontrol ettim hepsi yerli yerindeydi. Yolculuk tek başıma ve bayram günü gerçekleşti. Yolda ön sol lastiğim sırt attı, çamurluğu parçaladı, lambayı kırdı.

İndim stepneyi aldım, bijonu aldım ve krikoyu aldım geldim lastiğin yanına. Krikoyu koydum kaldırıyorum hop kol kırıldı. Binbir uğraşla zorla krikoyu kaldırdım. Bijon anahtarını aldım taktım anahtar küçük, bijonlar büyük. Polisi aradım bana çekici numarası verdiler, aradım çekici geldi aldı beni. Bu olaylar 3 saatime mal oldu. Beni 80km uzaktaki lastikçiye bıraktılar. 200 riyalime mal oldu. Lastikçi stepneyi taktı, yeni lastik takalım mı dedi yok dedim. Stepneyle yola bir çıktım zıplaya zıplaya. En yakın lastikçiye girip onu bagaja aldım, patlayan lastiği çıkarıp yenisini taktım. 120 riyal ödedim. 1000km'lik yolu 8 saatte almam gerekirken 16 saatte bitirdim.

...................................................................................

2011 model Maxima ile Cidde'den Medine'ye gidiyorduk. Araçtaki stepne yırtık ve stepne jantı da hasarlıydı. O ara parasal sıkıntılarım vardı. Yolun yarısında lastik patladı. Yürüsem jant 19inç hasar alacak. Onarım maliyeti bile çok yüksek. Bir çekici durdu bindirdik, 15km uzaklıkta lastikçiye bıraktı gitti. 150 riyal çekiciye verdim. Lastikçi lastiği taktı 380 ona verdim. O lastiğin Medine'de fiyatı 220 maksimum. Yani yeni lastik alsaydım ve jantı onarsaydım %100 kârdaydım hatta daha fazla kardâydım.

Stepne şart, tamir kiti bazı senaryolarda işe yarar ama herzaman değil. Mümkünse stepnesiz yolla çıkmayın. Heleki uzun, ıssız yollara hiç çıkmayın derim ben. Acı iki tecrübe sahibi olarak bunu söylerim. Bu arada stepne herşey mi hayır :) Birkaç sefer de başka başka sebeplerle uzun yolda çekiciye muhtaç kaldım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Babaannemin cenazesine giderken lastik parçalandı, hatta cpc5 diye konusu var. E hadi tamir kitiyle düzelt de görelim. Stepnesiz Memiş haneye gitmem.

• Teker sökmek kolay aslında. Bir kere deneyin. Benim 15 dakikamı almıyor artık.

• Yaptığımın doğru birşey olduğunu savunmuyorum ama 2011den veri stepnesiz geziyorum.

Bir kere lazım oldu onda da lastiği sökemedim. Oksitlenmiş baya bir uğraştık. Arkadaşın arabaya koyduk devam ettik.

Lastik tamir kitleri işe yarıyor mu kullanan var mı

• Benim araçta stepne yok lastik tamir kiti var rezillik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnce stepne de baya yer tutuyor, ben 3yıl lastik tamir kiti ile dolaştım, bir kere vida girdi onda da lastik inmedi

• Lastik tamir spreyi lastik basınç sensörune zarar verir mi

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    havası inen lastiklere basıyorum

lastikçiyle işim olmuyor

• 25 tl ye çakmak girisli kompresör aldim. Lastik basinc göstergesi lastiğin patladığını haber veriyor. Stepneyi bazen mecburen almıyorum. Bagaj yetmiyor çocuklarla. (Simit lpg var)

• hem kaskom var hemde elektirikli kompresörüm var stepnem de var. ama lastik patlarsa falan asla değiştirmem.uğraşmam kesinlikle .zaten bulmaca gibi bir şey clio3 lerin stepnesini söküp takmak ölüm.bagajın altında bir sürü zımbırtısı var.
  • steppne yok. kriko yok bijon anahtarı yok. onun yerine elektrikli pompa aldım. yarılma olmadığı sürece az şişirip tamirciye götürüyorum.
  • RFT lastiğin avantajı bu işte. Lastik patlasa da yarılsa da yola devam ediyorsun. Dağın başında telefonun çekmediği bir noktada gece valti lastik patladı. Ne yapacaksın. Lastiğin olsa bile durmak arabanın içindekiler için korkunç olabiliyor bazen. Bir de kaybettiğin süreyi ve çektiğin zahmeti hesaplayınca RFT lastik her türlü karlı.

• Abi şaka mı yapıyorsunuz ya? altı üstü lastik söküp takacaksınız yani arabayı baştan toplamıyorsunuz ki. Yok asla sökmem yok uğraşmam yok öyle yok böyle. Başka konularda motor bile sökerim diyenler lastiğe gelince mırın kırın etmesi şaşırtıcı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

Bursa'dan İstanbul'a giderken pazar akşamı lastiğin yanağını cam kesti, araç bir anda düşük basınç arka sol lastik 110kPa uyarısı verdi aha moku yedik dedim hafif sesli şekilde 1km ilerideki benzinlikte durdum bunu lastiğin içine boşalttim (5 yıllıktı umarım tutar diye çok dua ettim ) 180kPa ile otele gelebildim sabah ilk isim aracın yanına gitmek oldu 150kPa okuyordu hemen lastikçinin yolunu tuttum. Jantı ayırdık bir baktık içi köpük köpük olmuş lastiğin sanki ilkokul kimya deneyi, hortumla yikadik lastiği

Artık her zaman yanımda mutlaka max 2 yıllık taşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 8 Temmuz 2018; 3:42:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayır ancak hiç ihtiyaç olmadı bu zamana kadar.
  • Hafta içi taban ve bagaj temizliği yapacağım detaylı,hazır elim değmişken stepneyi de alıp odunluğa koyacağım Ağırlık yapıyor hiç gerek yok.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    geçen ay bu marka metro markette 11 liraya satılıyordu aldım

• stepnesiz yola çıkmam abi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen gün düşen kaliper kapağını yapıştırmak için garajda lastiği sökeyim dedim. Bijonlar öyle sıkıydı ki iki kişi üstünde zıpladık zorladık ne yatıysak açamadım Stepnem var ama demek ki patlasa da değiştiremeyecektim

• BMW var

RFT yok

Stepne yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.