Şimdi Ara

Stereo amfi mi avr mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
11.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: feritergin

quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

quote:

Orijinalden alıntı: feritergin

Bilmiyorum denediniz mi ama ; 921 'in MCACC ayarını memory 2 ye kopyalayın ve adınıda müzik yapın sonra sırasıyla =Advanced MCACC = Manual MCACC = EQ Adjust bölününe girip L ve R kanalının equilizer ayarını zevkinize göre yapın soldan sağa doğru bass frekansları, midler ve tweeter şeklinde sıradan equilizer ayarı yapacaksınız. Ben v tarzı ama midleri ortada tuttum. Sistemin MCacc sini müzik yapın ve stereo moda alıp deneyin farkı ve dinamikliği bariz hissedeceksiniz... Eğer ayarla ilgili sıkıntı çekerseniz resim ekleyebilirim....

Eklerseniz cok iyi olur

Manual MCACC ayarını kumanda üzerindeki HOME tuşuna basarak aşağıdaki resimler yardımı ile yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz ayarlara kendi istediğiniz isimleri verebilirsiniz ben MUSIC yaptım...
    Sn: way_bee ben vsx520 ile Pioneer A6-MK2 yi aynı kayıt aynı cd player aynı hoparlör ile karşılaştırdım çok fark bekliyordum ama hayal kırıklığına uğradım bana hiç ama hiç fark gelmedi bendemi sorun var acaba dedim sonrada stereo cihazı sattım. Bence dinleyip kıyaslayamadan almayın. Öyle aman aman farklar olmuyor yada sanırım çok iyi müzik kulağı lazım.

Stereo amfi mi avr mi?

Stereo amfi mi avr mi?

Stereo amfi mi avr mi?

Stereo amfi mi avr mi?

Stereo amfi mi avr mi?

Ferit Bey teşekkür ederim bahsettiğiniz ayarları yaptım.Tam da benim merak ettiğim konuda bilgi vermişsiniz gerçekten de stereo amfinin farklı olup olmayacağı kişiden kişiye değişiyor galiba.O yüzden en mantıklısı dinleyip de karar vermek.Peki siz 921 dan memnunmusunuz.Ne tür müzikler dinlersiniz genellikle basslı müziklerde yüksek seste 921 k yı deneme fırsatınız oldumu acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Vallahi ben PioA6 ya kulagim alistiktan sonra Vsx520 nin sesi ne ayar yaparsaniz yapin yaninda teneke gibi kaliyordu. Ayni durumu ayni sistemde Vsx921 ile de yasadim. Hatta ilk defa boyle bir sisteme sahip olan arkadasimiz bile cok fark hissetti sistemde ve su anda o da avr+stereo amfi kullaniyor. Burada beklenti ve tabiki hoparlor de onem kazaniyor. Eger hoparlorunuz aradaki farki veremiyorsa yada sizin kulaginiz bu farki algilayamiyorsa bosuna para harcayip bir de ustune bir suru kullanim zorlugu yasamanin da geregi yok bence. Tavsiyem kulaklarin yolundan gitmektir:)

Teneke gibi geliyordan kasıt nedir acaba tam olarak?Cansız mı? Basslar mı zayıf?Tizler mi zayıf?Düşük ses mi?Eksiklik nedir acaba tam olarak?

quote:

Orijinalden alıntı: taylansim
    Aynen söylediğiniz gibi, ayağınızı yerden kesecek bir değişiklik olmaz. Farkı hissetmeniz için iyi bir stereo amfi ve bunun yanında iyi bir hoparlör şarttır. High End bir stereo amfi alsanızda hoparlörleriniz vasatın altında ise vasatın altında ses alırsınız. Aynı şey tam tersi içinde geçerli. Dinlediğiniz müzikler hard rock metal veya tecno ise farkı hissetmeniz dahada zorlaşacaktır.

Teşekkür ederim.Hoparlörlerim iyi değil açıkçası değiştireceğim ilerleyen zamanlarda. rf82 almayı düşünüyorum bass hastasıyımdır biraz

• Bende bass ağırlıklı müzik dinlerim çoğunlukla R&B, pop, tarzında dinamik müziklerden hoşlanırım Pio A6 bence jazz , klasik müzk dinleyenler için biilmiş kaftan ama tecno dinlendiğinde pekde keyif vermeyebilir. Ben 921 e ayarları yapınca kulaklarıma inanamadım şimdi çok memnunum stereo anfimi sattım ve şimdilik o sayfayı kapattım. Belki ileride virüs yine kaşındırırsa bu sefer denon denemeyi düşünüyorum. Önerim iki anfiyide aynı kaynak ve hoparlör ile kıyaslamadan alım yapmayın.
  • Gerçekten fark istiyorsanız uzun süreli yüksek sesli tecno müzik dinlemek için bir çift Cerwin Vega XLS12 ve uygun güçte power anfi almak lazım.
  • bass olarak klipsch rf 82 ler oldukça iyidir.ama uzun dinletilerde üst frekanslar biraz rahatsız edebilir.aşırı parlak çalan bir hoparlördür.
  • Bir arkadaş pre anfisi ile beraber bryston 3b power amfi tavsiye etti çok güçlü bir şeymiş 20-25 yıl civarı da garantisi varmış acayip bir şey.Düşündüm de gerçekten de bana power amfi lazım ilerde alırım şimdi zor tabii.Roteller de fena değilmiş.Olmazsa onlardan alırım.Power amfiler müzikte nasıl oluyor kullanan var mı acaba?

[simage]http://www.audioadvisor.com/ViewLargerIMage.asp?title=Bryston+-+3B-SST2+-+150+Watt+Stereo+Amplifier&image=images/BY3BSST_INT-Large.jpg
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 21 Temmuz 2012; 0:59:34 >

• quote:

bass olarak klipsch rf 82 ler oldukça iyidir.ama uzun dinletilerde üst frekanslar biraz rahatsız edebilir.aşırı parlak çalan bir hoparlördür.

medi marktte rf62leri dinlemiştim ses kalitesi iyiydi gerçi fazlaca büyük bir alanda dinledim o yuzden çok da emn olamadım rf 82 leri de dinleyeceğim en kısa zamanda.
  • Stereo amfi mi AVR mi?
    Benim de aynı soru kafamı kurcalıyor.12 yıl önce Almanya'da iken Media Markt'ta stereo amfiye bağlı Magnat Vektor 77 hoparlörden dinlediğim sesin berraklığı beni etkilemişti.Ama ben bu işlerden çok anlamadığım için o günlerde yeni yeni gelişen ev sineması olayının etkisinde kalarak Onkyo TX DS 777 av receiver ,Onkyo DVD ile birlikte
    (arka sesler için)Magnat Vector Needle Dipol, Center için MAGNAT VECTOR 13, bir de sonradan YAMAHA YST Sw 315 Subwoofer aldım.İyi bir para harcayarak ev sineması sistemini kurdum.

Fakat müzik dinlemek için iyi bir seçim olmadığını düşünüyorum.Magnat Vektor 77 hoparlörlerimi dandik bir stereo müzik setine bağladığımda bile çıkan ses daha çok hoşuma gitmişti.Şimdiki tecrübem olsa çok kaliteli bir stereo amfi alırdım.Ev sineması sistemlerinin günümüzde 500 - 600 tl ile de alınabileceğini bilemezdim tabii.

Merak ettiğim şu Magnat vektor 77 hoparlörü tanıyan bilen bu hoparlör hakkında yorum yapabilecek ona uygun bir stereo amfi önerebilecek olan biri var mı?Yoksa ayrıca iyi bir kule hoparlör de almam gerekecek mi?

• Power amfiler hakkında bilgisi olan var mı acaba?Power amfi sınıfında fiyat performans olarak uygun markalar nelerdir?İnternette biraz araştırdım ama bilgi bulamadım.Galiba power amfi kullanan pek yok crown,Qsc,rotel gibi markalar nasıl acaba.
  • Sn way_bee,

Anladığım kadarı iyi müzik dinlemek için bir sistem kurmak istiyorsunuz ve bu iş için konuştuğunuz arkadaşlarınızdan biri power amfi kullanmanızı tavsiye etti. Önce olayı biraz açıklayayım normalde kullanılan tüm entegre stereo amfiler 2 bölümden oluşur pre-amfi (ön yükselteç) ve power amfi (güç yükselteci). Yani sakın ola ki power amfinin ekstra güçlü vurdumu deviren özel bir amfi olduğunu düşünmeyin, 2x15 W bir entegre amfinin içinde bile power amfi kısmı mevcuttur.

Gelelim kafa karıştıran başka bir konuya, niye entegre bir stereo amfinin içinde arkadaşça geçinen pre-amfi ve power amfi kısımlarını 2 ayrı cihaz haline getirmişler. Cevabı basit, ayrı güç kaynaklarından beslendikleri ve ayrı kutular içinde oldukları için birbirlerini etkilemeleri ve seste bozulmaya yol açmaları daha zor, ayrıca sistemi yükseltmek istediğinizde sadece pre-amfiyi veya sadece power amfiyi değiştirebilirsiniz.

Peki size power amfi lazım mı ? Eminim forumdaki pek çok kişi de bu görüşüme katılacaktır, hayır lazım değil. Siz önce normal bir entegre stereo amfi + müzik kaynağı (CD oynatıcı, pikap, radyo vs ne isterseniz) + 1 çift düzgün hoparlör alın keyifle müzik dinlemeye başlayın. Zaman içinde bu sistemleri satan dükkanlara/showroomlara gide gele değişik markalar, değişik amfiler (solid state, hibrit, lambalı), değişik cihazlar, fiyatlar konusunda bilginiz artacaktır ancak ondan sonra isterseniz bir pre+power amfi ikilisi alın.

Lütfen yanlış anlamayın ama sizin durumunuzu ben şuna benzetiyorum, araba yarışlarına katılmak istiyorsunuz ve bir arkadaşınız size bu işe Formula1'den başlamanızı tavsiye ediyor. Oysa siz de tüm Formula sürücüleri gibi go-kart kullanarak başlayıp öğrendikçe ve yetenekleriniz geliştikçe bir üst yarışmaya katılırsanız emin olun çok daha iyi bir seçim yapmış olursunuz.

Tabii tüm bu söylediklerim benim şahsi görüşlerim, katılıp katılmamak, inanıp inanmamak tamamen size kalmış. Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

Sn way_bee,

Anladığım kadarı iyi müzik dinlemek için bir sistem kurmak istiyorsunuz ve bu iş için konuştuğunuz arkadaşlarınızdan biri power amfi kullanmanızı tavsiye etti. Önce olayı biraz açıklayayım normalde kullanılan tüm entegre stereo amfiler 2 bölümden oluşur pre-amfi (ön yükselteç) ve power amfi (güç yükselteci). Yani sakın ola ki power amfinin ekstra güçlü vurdumu deviren özel bir amfi olduğunu düşünmeyin, 2x15 W bir entegre amfinin içinde bile power amfi kısmı mevcuttur.

Gelelim kafa karıştıran başka bir konuya, niye entegre bir stereo amfinin içinde arkadaşça geçinen pre-amfi ve power amfi kısımlarını 2 ayrı cihaz haline getirmişler. Cevabı basit, ayrı güç kaynaklarından beslendikleri ve ayrı kutular içinde oldukları için birbirlerini etkilemeleri ve seste bozulmaya yol açmaları daha zor, ayrıca sistemi yükseltmek istediğinizde sadece pre-amfiyi veya sadece power amfiyi değiştirebilirsiniz.

Peki size power amfi lazım mı ? Eminim forumdaki pek çok kişi de bu görüşüme katılacaktır, hayır lazım değil. Siz önce normal bir entegre stereo amfi + müzik kaynağı (CD oynatıcı, pikap, radyo vs ne isterseniz) + 1 çift düzgün hoparlör alın keyifle müzik dinlemeye başlayın. Zaman içinde bu sistemleri satan dükkanlara/showroomlara gide gele değişik markalar, değişik amfiler (solid state, hibrit, lambalı), değişik cihazlar, fiyatlar konusunda bilginiz artacaktır ancak ondan sonra isterseniz bir pre+power amfi ikilisi alın.

Lütfen yanlış anlamayın ama sizin durumunuzu ben şuna benzetiyorum, araba yarışlarına katılmak istiyorsunuz ve bir arkadaşınız size bu işe Formula1'den başlamanızı tavsiye ediyor. Oysa siz de tüm Formula sürücüleri gibi go-kart kullanarak başlayıp öğrendikçe ve yetenekleriniz geliştikçe bir üst yarışmaya katılırsanız emin olun çok daha iyi bir seçim yapmış olursunuz.

Tabii tüm bu söylediklerim benim şahsi görüşlerim, katılıp katılmamak, inanıp inanmamak tamamen size kalmış. Şimdiden kolay gelsin diyorum.

Saygılar

Taşkın Bey öncelikle cevabınız ve konuya göstermiş olduğunuz hassasiyet için size müteşekkirim.

Evet bana şimdilik power amfi lazım değil.Oncelikli ihtiyacım hoparlördür.Mevcut avr nin sesinden de memnun olduğum düşünülürse yakın zamanda amfi almayı da düşünmüyorum.Zaten şu an buna bütçem de müzik dinleyeceğim ortam da müsait değil.

Peki neden araştırıyorum?Aslında siz de bunun cevabını vermişsiniz.Evet üst seviye bir sistem kuracağım ama şimdi değil.İleriki yıllarda.Şimdi sadece bilgi topluyorum.

Bu iş benim hobim yeterince de boş zamanım var ve de elimde güçlü bir amfi olsun istiyorum yeeri geldiğinde kocaman clup hoparlörlerini bile takabileceğim.

Neden entegre amfi düşünmediğime gelince malum entegrelerin çıkışları genelde düşük mesela hk 990 var yuksek çıkışlı bir entegre fiyatını biliyorsunuzdur.

Diğer alternatifler de çok farklı değiller o yuzden cebimden o kadar para çıkacaksa en azından bunu hak eden güçte profesyonel bir amfiye yatırmak isterim.Mesela crown qsc gibi markaların profesyonel olduklarını gördüm genel olarak fiyatları da makul ayrıca 1500 tl ye crown alınabiliyor ben de merak edip sordum bu markalar nasıldır diye umarım beni anlamışsınızdır.

Bütün bunlar dizginlenemeyen merakımın ürünleri.Zaten dört dörtlük sistemimiz olsa yine buraya gelir konuşuruz tartışırız netice de bu iş bizim hobimiz öyle değil mi?

Esas konuya gelecek olursak Crown qsc ve rotel markaları hakkında bilginizi rica edebilirmiyim acaba?

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 23 Temmuz 2012; 14:34:23 >

• Öncelikle şunu belirteyim kaliteli bir pre+power amfi ikilisi her zaman aynı kalitedeki bir entegre amfiden pahalı olacaktır. Harman Kardon konusunda bilgisizim ama örnek verdiğiniz HK 990 serisinin pre+power cihazları varsa emin olun HK990'dan bayağı pahalı olacaklardır.

Ayrıca kocaman clup hoparlörü dediğiniz hoparlörlerin çoğu aktiftir, yani amfileri kendi içlerindedir. Pasif olanları bile kullanmayı düşünmeyin çünkü bu hoparlörlerin imalat/tasarım amaçları yüksek ses vermek, fiziksel zorlanmalara dayanmak vs'dir, hiç bir zaman hifi ses için üretilmezler.

Rotel konusunda forumda kullananlar olduğuna eminim yorumu onlara bırakıyorum.

Crown web sitelerinden gördüğüm kadarı ile hifi değil ticari amaçlı seslendirme (konser, gösteri, oteller vs) cihazları üretiyor, yani evde iyi müzik dinlemek isteyen biri için uygun bir ürün olduğunu sanmıyorum. Crown'ın fiyatlarını hifi amfiler ile karşılaştırmak için kesinlikle kullanmayın.

Zamanınız olduğuna göre Extreme Audio'nun, Actual Power'ın, Timpani'nin, Akusta'nın, Mavi Hifi ve benim bilmediğim diğer firmaların showroomlarına bir gidin, gezin, dinleyin. Emin olun bu forumda öğrenebileceğinizden belki de daha fazlasını öğrenebilme, en önemlisi de kendi zevkinize (hem ses hem görüntü olarak) ve bütçenize uygun ürünleri görebilme şansınız olur.

Kolay gelsin

• Crown duhun salonu amfisidir uzak durun. Yuksek ama cok detaysiz acayip kotu bi ses verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Crown duhun salonu amfisidir uzak durun. Yuksek ama cok detaysiz acayip kotu bi ses verir.

Cevabınız için teşekkür ederim işte aradığım cevap buydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

Öncelikle şunu belirteyim kaliteli bir pre+power amfi ikilisi her zaman aynı kalitedeki bir entegre amfiden pahalı olacaktır. Harman Kardon konusunda bilgisizim ama örnek verdiğiniz HK 990 serisinin pre+power cihazları varsa emin olun HK990'dan bayağı pahalı olacaklardır.

Ayrıca kocaman clup hoparlörü dediğiniz hoparlörlerin çoğu aktiftir, yani amfileri kendi içlerindedir. Pasif olanları bile kullanmayı düşünmeyin çünkü bu hoparlörlerin imalat/tasarım amaçları yüksek ses vermek, fiziksel zorlanmalara dayanmak vs'dir, hiç bir zaman hifi ses için üretilmezler.

Rotel konusunda forumda kullananlar olduğuna eminim yorumu onlara bırakıyorum.

Crown web sitelerinden gördüğüm kadarı ile hifi değil ticari amaçlı seslendirme (konser, gösteri, oteller vs) cihazları üretiyor, yani evde iyi müzik dinlemek isteyen biri için uygun bir ürün olduğunu sanmıyorum. Crown'ın fiyatlarını hifi amfiler ile karşılaştırmak için kesinlikle kullanmayın.

Zamanınız olduğuna göre Extreme Audio'nun, Actual Power'ın, Timpani'nin, Akusta'nın, Mavi Hifi ve benim bilmediğim diğer firmaların showroomlarına bir gidin, gezin, dinleyin. Emin olun bu forumda öğrenebileceğinizden belki de daha fazlasını öğrenebilme, en önemlisi de kendi zevkinize (hem ses hem görüntü olarak) ve bütçenize uygun ürünleri görebilme şansınız olur.

Kolay gelsin

Açıkçası clup hoparlörü basit bir örnekti.Yani elimdeki amfinin kullanım alanı geniş olsun farklı durumlarda kullanabileyim demek istemiştim.

Yuksek güç isteyen hifi hoparlörler vardır.Bunlar hangi amfilerle sürülüyor acaba?Bunlara uygun hifi amfiler var mı?

Power amfilerin sesi o kadar kötüyse almaktan vaz geçeceğim galiba.Ama alternatif bulamıyorum siz hangi amfileri tavsiye edersiniz.Entegre ya da pre power? 8 ohm da en az 200 watt veren bir amfi var mı bildiğinizz

• Hoparlör nedir kullanacağınız? Bu kadar çok güç isteyen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Hoparlör nedir kullanacağınız? Bu kadar çok güç isteyen?

Rf 82 kullanacağım ama icabında arabamdaki 1000 watlık subu da söksem canım isterse takayım gümbür gümbür çalsın istiyorum.Yani ne kadar güçlü olursa farklı durumlara karşı o kadar esnek okadar fonksiyonel olur o açıdan güçlü olmasını istiyorum.
  • Rf 82 ile 2x 120 watt bi amfiyle inanilmaz bi ses elde edersin. Bende harman kardon 3490 stereo amfi var. Yani ev ortaminda en fazla %25 gibi bir performansla bu ikiliyi calistirdigimda inanilmaz bi ses elde ediyorum. Daha fazla arttirinca ise gercekten 5 dakikadan sonra o ses seviyesinde muzik dinlemek biraz zor oluyor. Araba wooferina gelince onu baglamak biraz zor ev amfilerine cunku tamamen farkli yapidadirlar. Benzinli arabaya mazot koumak gibi bisey. Alirsin motoru asagi yani. Aman aman.

• Birde rf 82 ler cok guc isteyen hoparlorler degil. 2x70 bile muthis olur.

• quote:

Rf 82 ile 2x 120 watt bi amfiyle inanilmaz bi ses elde edersin. Bende harman kardon 3490 stereo amfi var. Yani ev ortaminda en fazla %25 gibi bir performansla bu ikiliyi calistirdigimda inanilmaz bi ses elde ediyorum. Daha fazla arttirinca ise gercekten 5 dakikadan sonra o ses seviyesinde muzik dinlemek biraz zor oluyor. Araba wooferina gelince onu baglamak biraz zor ev amfilerine cunku tamamen farkli yapidadirlar. Benzinli arabaya mazot koumak gibi bisey. Alirsin motoru asagi yani. Aman aman.

Sayın headbanger6 hergünüm rf 82 leri güçlü bir amfiyle sürmeyi hayal etmekle geçiyor bu bağlamda elinizdeki rf82 lrin kıymetini umarım biliyorsunuzdur.En az 8 ohmda 150 watt weren harman krdon 990 ya da nad 375 dengi bir amfi alacağım.Neden derseniz kule tarzı güçlü bassları olan hoparlörler genelde bu civarlarda güç istiyorlar.Daha düşük güçlü amfilerde ses verir ama ne derece kalteli olur bilemiyorum.150 watt güçte bildiğiniz uygun fiyatlı stereo amfiler var mı acaba?

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 24 Temmuz 2012; 2:29:18 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.