Şimdi Ara

Stereo amfi mi avr mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
11.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altanpsx

Sn. Way be,

Samimisiniz, bizle mi egleniyorsnuz hakikaten anlayamiyorum ? Tartismak icin degil tespit icin soruyorm lutfen yanlis anlamayin.

Samimiyetimden şüphe etmenizin sebebi nedir acaba?
  • Bazi sorularinizdan aslinda cok sey biliyorda forumdakileri siniorsunuz hissine kapliyorum, bazi sorularinizda ise gercekten bir arais icinde oldugunuzu dusunuyorum. Herneyse belki orucluyken algim bozuluyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Bazi sorularinizdan aslinda cok sey biliyorda forumdakileri siniorsunuz hissine kapliyorum, bazi sorularinizda ise gercekten bir arais icinde oldugunuzu dusunuyorum. Herneyse belki orucluyken algim bozuluyordur.

Sayın altanpsx,

Gayet samimi olduğumdan emin olabilirsiniz.Bazı sorularımdan pek çok şey bildiğim sonucuna ulaşmışsınız.Bakın ben burda herhangi bir konuda soru sormadan önce onu saatlerce nette araştırıyorum.Kuşkusuz araştıra araştıra belli bir bilgi biriikimine ulaşmış bulunuyorum.Burda benim sorularıma gayet içtenlikle cevap veren kardeşlerimle eglenecek kadar karaktersiz biri değilimdir.Zaten böyle biri olsam bu durumda bana cevap verenlerin de kendileriyle eglenildiğinin bile farkına varamayacak kapasitede insanlar olduğu sonucu ortaya çıkardı.Halbuki öyle bir şey yok.

Netice itibariyle bana cevap veren herkese sonsuz saygım ve de sevgim var sizlere minnettarım sevgili hifi üstadı forumdaşlarım.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: way_bee

quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

quote:

Pioneer neden böyle cihzları üretmiyor artık anlamıyorum piyasada stereo amfi kıtlığı var resmen.

Üretmesine üretirde kac kisi o kalitede bir amfiyi evine alabilir o mesele.
    O ayarda dual monoblok yapıda farklı markalarda guncel amfiler var 5000 tl den asagı degiller.

O kadar fiyat çekiyorlar ama neticede maliyeti o derece yuksek değil.Uygun verseler millet gönül rahatlığıyla alır.Aslında onlar da kar eder ama aç gözlülüer allah belalarını versin hepsinin.

Boyle bir ayda cok yanlıs bir cumle kullanmıssınız.

Bu cihazlar zamanın en iyi muhendisligi, en iyi malzeme kalitesi, en iyi isciligi ile uretilmistir. Hatta zamanın otesinde bir üretim kalitesi sunuyorlar. Konuya hakim olsaydınız boyle yazmazdınız eminim. Bu cihazlar 20 yıllık ve hala cok degerliler. Yani her yonden bu fiyatı hakediyorlar merak etmeyin.

Bu cihazlar yapım kalitesi ve zamanın otesi bir anlayısla uretildigine dair cok basit ornek vereyim.

Mesela sony ES amfilerin montaj tabanı tamamen kalın monoblok döküm parcadan üretilmistir. Gunumuz amfilerinde kac tanesinde gorursunuz ?
    CD playerlar ın optik kafası oyle basit cubuk raylar uzerinde ilerlemez, manyetik raylar uzerinde cok hassas ilerler aynı su hızlı trenlerin raya temas etmeden gitmesi gibi
    Yine cd playerlarda birinci sınıf seramik ayak kullanılır, cd cekmeceleri uyduruk plastik degil titanium kullanılır.
    Radyoların kanal secici ve ayar yuvarlak dugmeleri optik duzenekle calısır aynı mouse ların ustlerinde cevirdigimiz yuvarlak dugme gibi. Hassas calısan ve kolay kolay bozulmayacak sistemdir. Yine radyoda cevresel manyetik alanı haber veren algılayıcı olur mesela tv nin kumandasına basıldıgında uyarır yada floresan acıldıgında uyarır parazit kaynagı diye.
    Bunlar basit ornekler ve 20 yıllık cihazlarda olan detaylar. Dikkat edin saydıgım ozellikler bugun bile insanı sasırtıyor ve 20 yıl once uretilmisler. Bu cihazlar 20 yıl gecmesine ragmen hala kusursuz calısır ve gunumuz cihazlarının cogundan cok daha iyidir, basarılıdır.

Yine bir speakerın 5000 tl oldugunu gorur yuh dersiniz. Bir ahsap kutu, bir kac hoparlor diyebilirsiniz. Ama isin mutfak kısmı icinden cıkılmaz karmasıklıklarla doludur. İnanın sıfırdan aynı ürünü yapmak icin kücük bir servet harcarsınız. Boyle bakınca 5000 tl cok ucuz bile gelir insana. O ürün size sunulana kadar ciddi yatırımlar yapılmıstır. Ciddi bir emek ve zaman harcanmıstır. Ciddi bir bilimsel calısma yapılmıstır. Bu acılardan bakıp degerlendirmek lazım.

Bu tip cihazlar bu fiyatları hakediyorlar. Cunku evladiyelikler. Birkac yıl kullanılıp atılsın diye yapılmıyorlar. Muhendislik, iscilik, malzeme ne gerekiyorsa en ust duzeyde fazlasıyla yapılıyor. Gunumuz cep telleri 2000 tl ye dayanmıs iken bu tip cihazların fiyatı aslında uygun bile kalıyor. Cep tel en fazla 5 yıl kullanılıp atılırken bu cihazlar 20-30 yıl hep ilk gunku heyecanı vererek calısırlar. Bu cihazları bilincli bir gozle tum detaylarını gorerek degerini bilerek kullanmanın hazzı bambaskadır. Bu duygu bir fiyatla olculemeyecek kadar degerli.
    Aslında bu tip cihazlar gorebilene, degerini bilene sanat eseridir.

• Wayy bee arkadaşım, farkında mısın bilmem ama insanlar bütün iyi niyetleri ile zaman harcayarak çok doğru bilgiler veriyor. Aklı başında kimse sana git şu amfiyi al memnun olursun demez. Çünkü senin ne istediğini bilmiyorlar, belki sende ne istediğini tam bilmiyorsun, ses sistemlerinde 2+2=4 etmiyor maalesef. Basslar, midler, tizler, parlak çalıyor, kapalı çalıyor, sahnesi geniş, falan filan bunların hepsi görecelidir. Dinleyicinin iyi bir amfiye değil belki iyi bir kulak burun boğaz uzmanına ihtiyacı vardır, yani tek bir doğru yoktur, görecelidir bir çok şey.
    Burada anlatılanlar sadece size yol gösterir, hedefe ulaştırmaz. Bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek07 -- 25 Temmuz 2012; 11:06:32 >
  • sayın ikarahal, 2000 tl'ye pahalı dediğiniz telefon o amfinin üretildiği devirde odayı kaplayan bilgisayarlardan daha çok işlem yapabilir. Evinizde böyle bir telefon üretmeye çalışın bakalım maliyet ne oluyor, binlerce mühendisin bilim adamının yıllarca emeğini düşününce verilen para az bile kalıyor. Bu mübarek ayda kul hakkı yemeyin. Telefon üreten kaç şirket var bir de amfi üreten kaç şirket var, 3-5 kişi bir araya gelip pahalı hifi cihazlar üreten firmayı kurabiliyor ama akıllı cep telefonu üretebiliyorlar mı?

Cep tel belki 6 ay kullanılacak ama hayat kuratarır, hoparlör ya da amfi bunu yapabilir mi?

Not: mesaj sadece kinaye amacı ile yazılmıştır, cep telefonlarından nefret ederim, bende de eski püskü bir tane var, o kadar da para vermem. Hoparlör belki ama amfi işi fazlaca abartılıyor, kör dinleme testlerinde ucuz cihazlar ile pahalıların arasında fark bulunamıyor vs. vs. Ayrıca bu olaya duygusal bakmamak lazım, bir ürünün fiyatının maliyeti ile aynı olması gerekmiyor, birisi maliyeti 500 olan cihaza 10 bin dolar veririyorsa ürünün fiyatı da o kadar olur, hele ki fiyat 500 olsa ucuz diye almayacakların çok olduğu bir hobide....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pioneer neden böyle cihzları üretmiyor artık anlamıyorum piyasada stereo amfi kıtlığı var resmen.

O ayarda dual monoblok yapıda farklı markalarda guncel amfiler var 5000 tl den asagı degiller.

O kadar fiyat çekiyorlar ama neticede maliyeti o derece yuksek değil.Uygun verseler millet gönül rahatlığıyla alır.Aslında onlar da kar eder ama aç gözlülüer allah belalarını versin hepsinin.

Bu cihazlar zamanın en iyi muhendisligi, en iyi malzeme kalitesi, en iyi isciligi ile uretilmistir. Hatta zamanın otesinde bir üretim kalitesi sunuyorlar. Konuya hakim olsaydınız boyle yazmazdınız eminim. Bu cihazlar 20 yıllık ve hala cok degerliler. Yani her yonden bu fiyatı hakediyorlar merak etmeyin.

Bu cihazlar yapım kalitesi ve zamanın otesi bir anlayısla uretildigine dair cok basit ornek vereyim.

Mesela sony ES amfilerin montaj tabanı tamamen kalın monoblok döküm parcadan üretilmistir. Gunumuz amfilerinde kac tanesinde gorursunuz ?
    CD playerlar ın optik kafası oyle basit cubuk raylar uzerinde ilerlemez, manyetik raylar uzerinde cok hassas ilerler aynı su hızlı trenlerin raya temas etmeden gitmesi gibi
    Yine cd playerlarda birinci sınıf seramik ayak kullanılır, cd cekmeceleri uyduruk plastik degil titanium kullanılır.
    Radyoların kanal secici ve ayar yuvarlak dugmeleri optik duzenekle calısır aynı mouse ların ustlerinde cevirdigimiz yuvarlak dugme gibi. Hassas calısan ve kolay kolay bozulmayacak sistemdir. Yine radyoda cevresel manyetik alanı haber veren algılayıcı olur mesela tv nin kumandasına basıldıgında uyarır yada floresan acıldıgında uyarır parazit kaynagı diye.
    Bunlar basit ornekler ve 20 yıllık cihazlarda olan detaylar. Dikkat edin saydıgım ozellikler bugun bile insanı sasırtıyor ve 20 yıl once uretilmisler. Bu cihazlar 20 yıl gecmesine ragmen hala kusursuz calısır ve gunumuz cihazlarının cogundan cok daha iyidir, basarılıdır.

Yine bir speakerın 5000 tl oldugunu gorur yuh dersiniz. Bir ahsap kutu, bir kac hoparlor diyebilirsiniz. Ama isin mutfak kısmı icinden cıkılmaz karmasıklıklarla doludur. İnanın sıfırdan aynı ürünü yapmak icin kücük bir servet harcarsınız. Boyle bakınca 5000 tl cok ucuz bile gelir insana. O ürün size sunulana kadar ciddi yatırımlar yapılmıstır. Ciddi bir emek ve zaman harcanmıstır. Ciddi bir bilimsel calısma yapılmıstır. Bu acılardan bakıp degerlendirmek lazım.

Bu tip cihazlar bu fiyatları hakediyorlar. Cunku evladiyelikler. Birkac yıl kullanılıp atılsın diye yapılmıyorlar. Muhendislik, iscilik, malzeme ne gerekiyorsa en ust duzeyde fazlasıyla yapılıyor. Gunumuz cep telleri 2000 tl ye dayanmıs iken bu tip cihazların fiyatı aslında uygun bile kalıyor. Cep tel en fazla 5 yıl kullanılıp atılırken bu cihazlar 20-30 yıl hep ilk gunku heyecanı vererek calısırlar. Bu cihazları bilincli bir gozle tum detaylarını gorerek degerini bilerek kullanmanın hazzı bambaskadır. Bu duygu bir fiyatla olculemeyecek kadar degerli.

Kesinlikle haklisiniz. Boyle cihazlara dokunmak bile inanin insana buyuk zevk verir. Ben evimde cogunlukla film izlerken kaptirir pioneer avr ile blurayi izlerim. Muhtesem bi ikili. Hele o mavi isiklari yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

sayın ikarahal, 2000 tl'ye pahalı dediğiniz telefon o amfinin üretildiği devirde odayı kaplayan bilgisayarlardan daha çok işlem yapabilir. Evinizde böyle bir telefon üretmeye çalışın bakalım maliyet ne oluyor, binlerce mühendisin bilim adamının yıllarca emeğini düşününce verilen para az bile kalıyor. Bu mübarek ayda kul hakkı yemeyin. Telefon üreten kaç şirket var bir de amfi üreten kaç şirket var, 3-5 kişi bir araya gelip pahalı hifi cihazlar üreten firmayı kurabiliyor ama akıllı cep telefonu üretebiliyorlar mı?

Cep tel belki 6 ay kullanılacak ama hayat kuratarır, hoparlör ya da amfi bunu yapabilir mi?

Not: mesaj sadece kinaye amacı ile yazılmıştır, cep telefonlarından nefret ederim, bende de eski püskü bir tane var, o kadar da para vermem. Hoparlör belki ama amfi işi fazlaca abartılıyor, kör dinleme testlerinde ucuz cihazlar ile pahalıların arasında fark bulunamıyor vs. vs. Ayrıca bu olaya duygusal bakmamak lazım, bir ürünün fiyatının maliyeti ile aynı olması gerekmiyor, birisi maliyeti 500 olan cihaza 10 bin dolar veririyorsa ürünün fiyatı da o kadar olur, hele ki fiyat 500 olsa ucuz diye almayacakların çok olduğu bir hobide....

+1 ve güzel kinaye.
    ama en son cümlen inanılmaz güzel. güzel bir psikolojik tesbit ve sağlam kinaye. mesajlarının devamını dilerim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Söylediklerimin arkasındayım kaliteli bile olsa adamlar seri üretime geçtiklerinde dünyanın dört bir yanına satış yapıp ettikleri masrafın kat kat fazlsını geri alırlar.Normal amfi 1500 tl ise kalitelisi de iki kat fiyat la 3000tl oluversin bal gibi de kar ederler.Ama aç gözlüler.Karlarına kar katma peşindeler allah gözlerini doyursun gerçi şirket sahiplerinin çoğu böyle zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 25 Temmuz 2012; 14:15:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taylansim

Wayy bee arkadaşım, farkında mısın bilmem ama insanlar bütün iyi niyetleri ile zaman harcayarak çok doğru bilgiler veriyor. Aklı başında kimse sana git şu amfiyi al memnun olursun demez. Çünkü senin ne istediğini bilmiyorlar, belki sende ne istediğini tam bilmiyorsun, ses sistemlerinde 2+2=4 etmiyor maalesef. Basslar, midler, tizler, parlak çalıyor, kapalı çalıyor, sahnesi geniş, falan filan bunların hepsi görecelidir. Dinleyicinin iyi bir amfiye değil belki iyi bir kulak burun boğaz uzmanına ihtiyacı vardır, yani tek bir doğru yoktur, görecelidir bir çok şey.
    Burada anlatılanlar sadece size yol gösterir, hedefe ulaştırmaz. Bilmem anlatabildim mi?

Farkıındayım güzel kardeşim içniz rahat olsun.Aksini düşünmenize sebep ne yaptım ki böyle bir mesaja gerek duydunuz?

• @the_cantan

Bilmukabele hocam... sevgili ikarahal da alınmıyordur umarım, kendisinin yorumlarını her zaman beğenerek okuyorum.

• Alınma yok olsaydı yıllardır bu forumda yazmazdım zaten.

Ben yıllardır analog ve dijital elektronigin icinde olan biriyim. Mutfak kısmını iyi bilirim. Bir cihazın dıs gorunusu benim icin asla ön planda olmaz.
    Önce muhendisligine, isciligine, kullanılan malzeme kalitesine detaylarına bakarım. Cihaz zaten kendini anlatır baskasının ne dediginin önemi kalmaz. Bazı cihazlar daha once dedigim gibi sanat eseri gibi üretilmislerdir ve beni cok hayran bırakırlar. Son derece heybetli, guven veren, heryerinden kalite akan bu tarz cihazlara dokunmak bile bambaska bir keyif. Rakamları ikinci plana iten yıllara meydan okuyan sanki bir ruhu olan cihaz gibiler.
  • Kesinlikle katiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nad 375 hakkında yorum alabilirmiyim hifiici dostlar.
  • ben imzamdaki sistemde flac müzik dinliyorum sizce marantz pm6004 stereo amfi alsam seste kalite artar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayko83

ben imzamdaki sistemde flac müzik dinliyorum sizce marantz pm6004 stereo amfi alsam seste kalite artar mı?

Kesinlkle artar bence
  • eğer kaynak olarak cd player yada DAC kullanmıycaksan almana hiç gerek yok.masraf yapmana değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn22

eğer kaynak olarak cd player yada DAC kullanmıycaksan almana hiç gerek yok.masraf yapmana değmez.

Yani fark için illa da kaynak olarak cd player ya da dac mı lazım?Pcden dinliyorum ben belki de kaliteli bir ses kartı düşünebilirim o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi way_bee -- 27 Temmuz 2012; 0:26:48 >
  • quote:

quote:

eğer kaynak olarak cd player yada DAC kullanmıycaksan almana hiç gerek yok.masraf yapmana değmez.

Yani fark için illa da kaynak olarak cd player ya da dac mı lazım?Pcden dinliyorum ben belki de kaliteli bir ses kartı düşünebilirim o zaman?

kaliteli ses kartlarıda pek birşey katmıyor maalesef.Sound Blaster X-Fi Titanium HD var arkadaşta ve inan sisteme stereo anlamda hiçbirşey katmadı.tekrar diyorum cd player yada DAC bulunmıycaksa sistemde hiç gerek yok stereo ampliye
  • quote:

quote:

quote:

kaliteli ses kartlarıda pek birşey katmıyor maalesef.Sound Blaster X-Fi Titanium HD var arkadaşta ve inan sisteme stereo anlamda hiçbirşey katmadı.tekrar diyorum cd player yada DAC bulunmıycaksa sistemde hiç gerek yok stereo ampliye

Anladım teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.