Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
49.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geride bişey almıcam zaten sadece yamaha 661 ile pioneer 757 arasında ne kadar bir farklılık olur onu çözemiyorum 757 satıp iyi bir hop alarak hem sinema hemde stereo konusunda beni memnun edeceğini düşünüyorum.hadi arkadaşlar classic 8 mi paradigm monitor 7'mi? 850 tl fark vermeye degermi sizce?
    quote:

Orijinalden alıntı: burakdu

sefalenk sana ''az olsun ama öz olsun'' deyisini hatırlatmak isterimgeri kalanları paran oldukca toplarsın..
  • Classic 8 kaç para?
    hem
    Classic10 illa 700$ olacak değil. hem ederi o kadar değil.
    Sefa karar senin.
    Düşüncem şu idi sana. hepsini sat; kurtul. para biriktir dedim iyi bir şeyler buldukça alırsın. surround sistem kurdun sattın. karışamam artık.aldığın cihaz sayısı ve meblağa bakıp kaliteyi kıyaslamayalım derim.661+yamaha 361 yanında junior yerine B&W olsa pioneer ve paradigm7 nin toplamasını toplamazdın yani.
    Sefa
    sorum şu.
    ne istediğini biliyor musun?_ ben diyeyim ki sana önde jamo classic 10 arkada classic 8 ve amplide yamaha 663 olsun. elazığ da senden kralı yok.iyi de bir subwoofer. güzel olur.
    daha iyi ses; daha iyi mal, chaz hevesi oluyorsa arzun paraya bakar.1 cihaz alırsın 2000TL verirsin. sonra sıkılırsın başka cihaz alırsın. yook böyle ise terket bırak bu hobiyi. olmamalı bence. kaliteli ses, müziği kaliteli dinlemeye ok.

• kaliteli müzik dinlemek isterse sefalenk e Monitor 7 yi şiddetle tavsiye ederiz
  • şimdi benim amacım sinemadan çok stereo bir sistem kurmaktı.bu yüzdende sistemi verdiğim arkadaştanda sony dav dz30 sinema sistemini aldım bunla film seyrederim müziğide stereo sistemle dinlerim diyodum fakat geçen evde sistemi kurdum ve ilk dakikadan itibaren çok sıkıldım.bu yüzden 757 satıp yamaha 661'in yanına classic 8 veya paradigm monitor 7 alayım surrondları benim pioneer kolonlarla tamamlarım uygunda bir center alırdım ilerleyen zamanda hem film hem müzik uygun olur diye düşünüyorum zaten siz demedinizmi 757 sert çalar pek detay yoktur diye bu yüzden 661 ile arasında çok uçuk fark olmaz diye düşünüyorum.classic 8 4 ohm olması beni biraz tereddütte bırakıyor 757 veya 661 ile uyumlu çalarlarmı acaba.?ayrıca classic 8 550 tl diyorda 500 alırız.classic 10 sadece bir ilanda gördüm oda 700$ yazmış.bir classic 8 otobüsle geleceği için kargo ödemem ama classic 10 için en az 100 tl kargo tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 3 Eylül 2009; 16:54:34 >

• ohm'u boş ver şimdi @sefa. sorun olmaz. yarın görüşürüz.
  • "classic 8 veya paradigm monitor 7 alayım surrondları benim pioneer kolonlarla tamamlarım uygunda bir center alırdım ilerleyen zamanda hem film hem müzik uygun olur diye düşünüyorum"

Eğer böyle bir düşünceniz varsa Classic 8 den ziyade Monitor 7 almanız daha mantıklı olur .Nedenini anlamışsınızdır sanırım.UYUM ! .Monitor 7 aldığınız taktirde ileride bir CC-190 surroundlarada bir Atom Monitor alıp sisteminizi sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.Bunu yapma şansınız Paradigm de var ama Classic 8 eski bir model olduğu için bunları ya ozamanki center ını ve surroud unu bulup tamamlarsınız yada başka markalarla tamamlayıp altı şiş üstü kaval bir sistem oluşturursunuz.Nihai kararı siz vereceksiniz tabi.Dün telde beni aradığınızda da belirtmiştim tekrar belirtmekte fayda görüyorum apartman dairesinde yaşıyorum dediniz.Sizin için normal ses seviyelerinde detayları alabilmeniz .Monitor 7 lerin yüksek hassasiyetli oluşu ile düşük seslerde oldukça tatminkar bir ses alacaksınızdır

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheatre -- 3 Eylül 2009; 17:10:37 >

• Karışmıyayım, karışmıyayım diyorum. Yine kendimi tutamıyorum.

Kardeşim...

Bir kere sen ne istediğini bilmiyorsun ki! Ondan sonra da etrafa sorduğunda, her kafadan bir ses çıkıyor diyorsun.

Bu mantıkla, habire bir şey değiştirip durursun işte.

Zaten bu forumdaki çoğu kişinin en büyük sorunu bu.

757 gibi bir üst düzey Stereo anfi alıyorsun. Ortada cihazı adam gibi dinleyeceğin kolon yok. Daha ona uygun kolon alıp, sistemi toparlamadan satıp, başka bir şey almayı düşünüyorsun. Hoş, Allah bilir, kaynak cihaz olarak bile ne kullandığın belli değil! Böyle bir durumda, sonuçtan ne bekliyorsun ki zaten.

Neyse!

Ondan sonra da Yamaha 361, 661'den bahsedip duruyorsun. Aldığın aletin yanında, o cihazlar oyuncak. Oyuncak!

Halen bile, Stereo cihazların yapısında, neredeyse hiç bir değişiklik olmamışken, bahsedilen diğer aletler, köşe başındaki markette bile bulunabilen, çok kanallı, entegre çıkışlı, giriş seviyesi ve Stereo performansları elindeki ürünle değil kıyas, lafı bile edilmeyecek şeyler. Bir de kalkıp önermiyorlar mı? Kıl oluyorum. Ama doğru ya, sende ne istediğini bilmiyorsun ki. Böyle de uygun ortam bulununca da salla babam salla işte.

Hayır beni asıl sinir eden şey, elindeki cihaza karşı bu tür cihazları önerenler, ondan sonra da kalkıp der ki, AVR hiç bir zaman Stereo sistem gibi olamaz diye. Be kardeşim, o zaman elinde 757 gibi iyi bir Stereo cihazın varken, peki ne diye seni doğru ve mantıklı yönlendirmek yerine, abuk subuk seçeneklere yönlendirirler onu da anlamıyorum. Zaten anlamak da istemiyorum. Kaldı ki, kullandığın o Z93 kolonlarına 50.000 Dolarlık sistem de taksan, 100.000 dolarlık sistem de taksan, alacağın ses yine kolonunun kapasitesi kadar işte.

En sonun da insanı patlatıyorsunuz. Neredeyse kaç haftadır bu topic açılmış durumda ve halen konuşulan şeylere bak.

Vallaha ne diyeyim. Bu forumda, teknik düzeyde, hiç bir ilerleme olmadığı gibi, rutin ve sıradan öneriler de devam edip gidiyor işte.

Abi ne alayım? Valla şunu al. Yanına da bunu al. Çok güzel olur hee. Hee unutmadan bir de yanlarını çiçek süsle. Çok yakışır.

Bence hemen 757'yi sat kardeşim. Çünkü, senin mantığınla sistem kuranların elinde zebil oluyor.

Bana da kimse bu yazının arkadaşından yazı yazmasın!

Çünkü, cevap vermeyeceğim. Kendi aranızda tartışın işte. Baya bir ilerlemiş topic nasıl olsa. Bu kafayla gidin siz. Süperrr.

quote:

Orijinalden alıntı: sefalenk

Arkadaşlar classic 10 nerden bulayım yaw ayrıca 700$ fiyat verilmiş bir yerde, ayrıca o ürün benim odama büyük gelir ve o kadar para verdikten sonra sıfır bir alet alayım diyorum.classic 8 derseniz dün adamla bayagı bi msj attım esenler otogarada yakınmış otobüse ver gönder dedim kargo parasıda ödemeyiz bölece tanıdık var şimdi kalakaldım böle resmen dondum ya ne yapcam her kafadan bişey söleniyo dün sertaç kardeşimlede bayagı konuştum doğal olarak oda paradigm bayagı övdü.birde şu yönden kafam karışık yamaha 661+361,pure joniour hop takımı 2 takım,definitive pro sub 1000 bu ürünlerin hepsini ortalama 2000 tl sattım şimdi aldığım şey pioneer 757 700 tl paradigm monitor 7 1350 tl toplam 2050 tl,sonuçta o kadar cihaz satıp sadece iki cihaz almak kafamı karıştırdı, bu yüzden son sattığım sistemden henüz paramı almadığım için, arkadaşta eyer vazgeçersen sistemi geri alabilirsin diyodu.acaba sadece 757 satıp sisteme ya classic 8'i yada paradigm ekleyerek o şekildemi devam etsem bu konuda işin içinden çıkamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 3 Eylül 2009; 17:57:18 >

• Ağırlıklı Jazz, Klasik dinlemiyorsanız Classic 8 leri unutun.....
  • üstad olaya nokta koymuş valla sağlam gelmiş tırsdım ben dahada buraya yazı yazmam
  • teknika kardeşim,bu kadar sinirlenecek bişey yok sonuçta burası bir bilgi paylaşım yeri ben başka bir şehirde ikamet ettiğim için ve alacağim sistemi test ederek alma imkanım olmadığı için hep foruma danışarak bişeyler aldım,son aldığım 757'de buna dahil daha öncede belirttim ben bu cihazı uydu ve dvd player ile kullancam, o zaman sen buna ragmen bana neden pioneer aj-a9 anfi önerdin sonuçta herşey paraya bakıyor herkesin senin gibi 30000$'lık sistemi yok, ben 1500 tl verip kolon almak istemediğimden arkadaşlarda daha makul hop tavsiyesi yapıyorlar mutlaka bunda benim kararsızlığımında payı büyük bunun nedenide aldığım zaman mutlaka memnun olmam lazım çünkü al sat mevzusundan dolayı abimlerlede bu konuda tartışma yaşadım.sonuç oalrak normal giriş seviye sistemler kullanmış birisi olarak teknik detaylardan fazla anlamam ama bunu bu kadar alaya almanda hoş değil senin bu kadar bilgi ve deneyimi daha mütevazi bir şekilde buradaki arkadaşlara aktarman daha faydalı olurdu, bu şekilde buraya yazılanları çok basite alman sana olan saygıma biraz gölge düşürdü,neyse artık bir önemi yok. sanada (sistemin 30000$ dolarlıkmıydı)keyifli dinletiler dilerim.saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika
    Hayır beni asıl sinir eden şey, elindeki cihaza karşı bu tür cihazları önerenler, ondan sonra da kalkıp der ki, AVR hiç bir zaman Stereo sistem gibi olamaz diye. Be kardeşim, o zaman elinde 757 gibi iyi bir Stereo cihazın varken, peki ne diye seni doğru ve mantıklı yönlendirmek yerine, abuk subuk seçeneklere yönlendirirler onu da anlamıyorum. Zaten anlamak da istemiyorum.

Teknika bu taş bana. sakın sana değil deme biliyorum. Koyu bolta aldığım yeri hitaben açık açık yazsan daha hoşuma giderdi. bu arada avr ve stereo sistem konusunu tümüyle genelleme. öyle bir kesinlikle denmiş düşüncem, mesajım yoktur. ne ise bazı noktaları atladığın için anlamaman normal.
    topiğin sayfaları devirmesi beni rahatsız etmez.hem sadece bir kişi hakkında tartışmıyoruz.
    sadede gelirsek;
    Teknika ben kusura bakma mesaj arkasından cevap yazacağım. Öylece yazıp arkasından kimse cevap yazmasın ne demek? siz sıkıldınız. ama ben yardımcı olmaya çalışıyorum.tavsiye vermekten iğrensem de görünen doğruyu söylemek lazımdır.
    Sefa
    757 ilk dinlediğinde Ha yamaha avr Ha 757 arasında çok ciddi bir fark bulamadı. normal. neden pure acous. junior ile dinliyor. ta dinlemeden dedim ki Junior ile dinleme. sonuç bir halta yaramaz diye.sonucu anlamak için müneccim olamama gerek yok. yanımam pek hehe. yine şu anda dandik bir pioneer sanırım CS serisi gibi uyuz bir kolon kullanıyor. ama kullandığı için saygı duyuyorum.kötülemem de.
    şimdi Pioneer A-757 iyi bir stereo amplidir. önerdikte. Sefa Pioneer AJ-9 sadece ben önerdim sana. sana önerilen A-J6 idi. A-757 de detay olmadığını söyleyen biz değiliz.@ikarahal diyor. sefa oraya atıf yapıyor.doğru mu sefa? neye göre detaylı orta üst-hi-end girişin kaliteli amplilerine göre detay yok. ki doğru. bir kere kablolamasının iyileştirilmesi lazım.
    şimdi para olsa benim önerim başka olur.uygun bütçeli doğru kombinasyon bulmaya çalışıyorum.

A-757 alınmışken neden avr; stereo ampli gibi çalamaz derken yamaha ampli önerisini gündeme getirdim. Sefa dostum yamaha 661-pioneer757arasında fazla fark bulamadı idi.elinde zaten avr var. sattı geri alabilir ama. bu bütçe ve kararsızlıkla daha çok sistem değişir. bende madem kulak eğitimin yok; madem fazla cihaz dinlemedin sen gel beni dinle önerdiğim bu sistemi kur daha fazlası seni bozar.çünkü tam olarak beklentisi, isteği belli değil. belli de para para para.....sadece para biriktir.daha iyi sistem alırız. ki daha önce önerilerim saymıyorum bile.önceden sözüm bir kere tutulsa bari. peki insanların sonra yaptıkları davranış, kararları kötülermiyim; olumsuz bakar mıyım? değil, bakmam. karar onun anlayış onun.asla eleştirmez kötülemeyiz.ama aptal aptal görüşler de yazılırsa orayla dalga geçerim o ayrı.
    tüm bunlar ortadayken, ortayı bulduramıyorken; en iyisi elinde güzel bir yamaha avr var.bunlara güzel bütçesine uygun jamo classic 10; 8 al. paşa paşa film izle, müzik dinle.hayatını yaşar insan.olmadı pioneer ampli-yamaha avr ikilisini tek kolonda kullan!!
    Sefa sevgili kardeşim yine aynı hatayı yapmaya devam ediyorsun. kaliteli olsun; makul, ekonomik -1500TL vermeden vb.- öneri gelsin diyorsun ve de mutlaka memnun olmalıyım diyorsun.inşallah.ecmain.
    hata dediğim şu. senin zevkin ne? techno müzikten bahsediyordunuz dikkatimden kaçmadı. sevgili Oronra da bahsetti idi. o zaman alın bir sıradan JBL E90; ES90 kolon.o zaman çok kaliteden bahsetmeyin. bu kulak tecrübe ve cihaz tecrübesi varken çok kaliteli avr; stereo amplilere bulaşmayın. ya da diyorum ya bir wha. diam. 9.6. olmadı yine çok güzel bir jamo Classic 10. Classic 8 ile paşa paşa sürün. hem kaliteli hem iyi. ama hard metal ile sürersen başımız dertte.buna rağmen yine yamaha avr ve iyi kolon; önerimin arkasındayım ya da en yeni alternatfiler.derken avr ve iki kanal ampli ikisi birden arzu edilir. iyi kalite kolon, uygun(eleştirene kadar kolon önerisi bulsaydınız.) alınırsa.eyvallah temiz iş. gerisi fazla önemli değil.
    Sefa Classic-8 senin pioneer ampli ile zorlanmaya gelmez. zorlarsan hop. çekiçle kasaya vuruyormuş ses, zorlanan tıkanan, mid bölgesinde rezonanımsı bir ses alırsın.rezonans özellikle vokallerde ortaya çıkabilir.bu ses benim hoşuma gitmez başkasını bilemiyorum.tizleri zayıf düşüncesi var, A-757 komiser tiz çıkartır. bu kadar karışıklık içinde benim en doğrusu olabilecek yamaha avr jamo center, Clas. 10; Clas 8 önermemden daha doğal ne olabilir? bunun aksini bana gösterinde haklısınız diyeyim.
    yaa böyle. öyle salladığımı mı sanıyorsunuz?

• cantan üstad yazdıklarının %80 de haklısın bende zaten belirttim bu pozisyona girmesi benim kararsızlığımdan ileri geliyor diye neyse artık bu topic fazla büyüdü ilk olarak yapacagım şey pazartesi paradigm monitör 7 alcam ondan sonra 661 ile 757 karşılaştırması yaparım dediğim gibi benim öle cd arşivlerim,cd çalarım falan yok çok defa belirttim uydu ve dvd playerde kullancam. sonra ha paradigm monitor 7 de pioneer 757 düşük gelirse şimdiden belirttin.ilk dakikadan gol yemeyelim.
  • Para.7 757'in neyine büyük gelecek anlayamadım Sefa. güç açısından soruyorsan sorun olmaz.
    yalnız
    çok önce yazdım
    CD arşivin olmayabilir. flac, lossless kayıtların olabilir. o yüzden iyi bir CD çalar(usb in); ya da USB DAC elzem olur. DVD çalarda kullanacaksan AVR ile 2 kanal ampli arasında absürd kıyaslar yapmazsın diye umuyorum.
  • üstad ,hani classic 8 için demştinya sesi biraz zorlarsan çekiçle kasaya vuryormuşca ses bozulur midlerde rezorans falan olur diye o açıdan soruyorum monitör 7'dede öle bişey yaşamayalım sonra, bir aksilik olmazsa yarın monitor 7 alcam belli bir zaman sonrada cd çalar almayı düşünüyorum artık olursa tam olsun.
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Para.7 757'in neyine büyük gelecek anlayamadım Sefa. güç açısından soruyorsan sorun olmaz.
    yalnız
    çok önce yazdım
    CD arşivin olmayabilir. flac, lossless kayıtların olabilir. o yüzden iyi bir CD çalar(usb in); ya da USB DAC elzem olur. DVD çalarda kullanacaksan AVR ile 2 kanal ampli arasında absürd kıyaslar yapmazsın diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 6 Eylül 2009; 17:34:35 >

• fırtına dinmiş iyi bari neydi o öle bi anda rüzgar gibi geçti hayırlı olsun sefa dostum kaça alıyosun ben şimdi tr distrübötürndeki fiyatlara baktım para.7 848 usd diyo iyi para be
  • Valla @sefa paradigm hiç dinlemedim. kafamı meşgul eder. ama neden olmasın derim.garantisi var mı?belki de hiç sorun olmaz. Classic 8 oluyor diye herşeye genellemeleyelim. şu lafı tekrar hatırlatayım. A.Einstein der ki genelleme yapmak gerizekalalıktır.doğru. mesajlarımıda bu deyime göre değerlendirrin kırk kere demekten usandım. kimden nasıl alıyorsan güvenine bakacaksın sanırım. terzi gibi kırk ölç bir biç.hayırlısı inşallah.yaw acele etme. p.tesi alacam deyip almana gerek yok.kimse sana p.tesi alacaktın almadın vb. demez derse de sorun değil.
  • paradigm monitor 7 900 $ de gitsin ne yapalım hamama giren terler misali alırsan öle üst sınf anfi olacagı budur.üstad önerine uyayımda sonuçta ortada dogru dürüst alabileceğim hop pek yok, maddi açıdan yetersiz yani, bu fiyat aralığındada daha iyisi varmı onu bilmiyorum varsa onuda degerlendirelim o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 7 Eylül 2009; 9:10:26 >
  • Sn Sefalenk

Paradigm konusunda karar verme aşamasında seni bilgilendirmek isterim.Kolonun ahşabı dahil tüm sürücüleri Kanada fabrikasında üretiliyor.Anlayacağın toplama bir marka değil.Ancak özellikle y.dışında yapılan incelemelerde hemfikir olunan bir konu , fiyatlarının oldukça üzerinde hoparlörler oluşu.Hatta daha ileriye gidip Hi-End düzeyinde ses veren diyenler bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheatre -- 7 Eylül 2009; 9:49:26 >
  • Zaten High End cihaz alan herkes akılsız, kulakları duymuyor, gidip Paradigm alsalar hem 1/10 fiyata bu işi bitirecekler hemde High End düzeyinde ses alacaklar. Sertaç Bey sizin gibi işi bilen bir tüccara şu lafı yazmak yakışmıyor.
  • HI-END giriş seviyesine kadar performans alabilmek mümkün diyelim. öyle olduğunu kabul edersem. Hoparlörü bilmediğimiz için.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.