Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
49.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özel nedenlerden dolayı sistemimi komple satmak durumundayım sistemle ilgilenen arkadaşlar olursa pm görüşebilirz.
  • herkese selamlar!en sonunda yarın benım 757 gelıyorhemen baglayacagım benım 9,6 lara bakalım nasıl calacak?yorumları en kısa surede yazmaya calısacagım.
  • tekrar merhabalar herkese;ıyı kı ustaların yorumları dıkkate alıp almısım bu a-757'yımegersem muzık dınlemıyormusum ben 605'le,wharfedale 9,6 resmen cıldırdı!kolonların guce doydugunu resmen hıssedıyor ınsanbır de dandık dvd player ıle dınlıyorum.sımdı de cdplayer bakıyorum harıl harıl.
  • sonunda geldi demek, gule gule kullan...

quote:

Orijinalden alıntı: burakdu

tekrar merhabalar herkese;ıyı kı ustaların yorumları dıkkate alıp almısım bu a-757'yımegersem muzık dınlemıyormusum ben 605'le,wharfedale 9,6 resmen cıldırdı!kolonların guce doydugunu resmen hıssedıyor ınsanbır de dandık dvd player ıle dınlıyorum.sımdı de cdplayer bakıyorum harıl harıl.
  • quote:

tekrar merhabalar herkese;ıyı kı ustaların yorumları dıkkate alıp almısım bu a-757'yımegersem muzık dınlemıyormusum ben 605'le,wharfedale 9,6 resmen cıldırdı!kolonların guce doydugunu resmen hıssedıyor ınsanbır de dandık dvd player ıle dınlıyorum.sımdı de cdplayer bakıyorum harıl harıl.

Sevgili burakdu,
    Hayırlı olsun, güle güle kullan. Bu hissetmiş olduğun büyük fark, sadece 757 ile 605 in güç farkından mı, yoksa klasik stereo amfi ile avr arasındaki müzik teki performans farkından mı kaynaklanıyor acaba? Eğer stereo amfi-avr farkı bu kadar belirginse bende de bir stereo amfi kaşıntısı hasıl olmak üzere, "virus is activated again!"

• o virus bendede aktif bir suredir, bakalim sonumuz ne olacak...
  • Tesekkur ederım arkadaslar!hem guc hem de detay anlamında barız fark var!soyle ornek verebılırım 757'de ancak ceyrek acabılıyorum,daha fazlasını kolonlar kaldıramıyor.605'te ıse 4/3'une kadar acabılıyorum ve tonlarda oynama ıhtıyacı hıssedıyorum.757'de tonlar kapalı ve hanı soylerler ya kapalı calar dıye;ıste o kolonlar sımdı acık calıyor
    kablolamalarım oyle ahım sahım da degıl ama sanırım sımdı de wharfedale 9,6'ların performans sınırına geldım.Daha ıyı bır hoparlor olsa cok daha performanslı calacaklarına emınım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdu -- 3 Kasım 2009; 23:48:49 >
  • bende paradigm monitor 7'yi ancak çeyrek volümde dinleyebiliyorum ,anfinin hop için çok güçlü diye düşünüyordum ama senin sölediğine bakılırsa güce aç bir 9.6'yı bile çeyrek volümde çıldırdıgını sölüyosan 757 deki gücü sen düşün artık. hela sana be757 ayrıca sistemi cd çalarla daha farklı çalacağını düşünmekteyim cd çalarda dinledikten sonra dvd player mercedesten inip muroya biniyomuş gibi fark yaratıyor en azından benim sistemimde öle oldu.
  • burakdu,

denon 4308 in stereo performansi cok iyi demistin, peki sana 4308 mi yoksa 605 + 757 mi desem hangisi dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reference 757

bende paradigm monitor 7'yi ancak çeyrek volümde dinleyebiliyorum ,anfinin hop için çok güçlü diye düşünüyordum ama senin sölediğine bakılırsa güce aç bir 9.6'yı bile çeyrek volümde çıldırdıgını sölüyosan 757 deki gücü sen düşün artık. hela sana be757 ayrıca sistemi cd çalarla daha farklı çalacağını düşünmekteyim cd çalarda dinledikten sonra dvd player mercedesten inip muroya biniyomuş gibi fark yaratıyor en azından benim sistemimde öle oldu.

Hakıkaten cok guclu cıhazmıs,ben bu kadarını tahmın etmıyordum!Wharfedale 9.6 lar ıcın kapalı calıyor dıyenler bence bu kombınasyonu bı denemelılerSu anda bu yazıları yazarken bır yandan da uydudan powerturk dınlıyorum.Dandık radyoda bıle cok guzel detay alıyorum!Kalıtelı bır cd player ve guzel cd kayıtlarıyla benım ıcın stereo olayı bıtmıs olacak.En azından sımdılık

• quote:

Orijinalden alıntı: archer75

burakdu,

denon 4308 in stereo performansi cok iyi demistin, peki sana 4308 mi yoksa 605 + 757 mi desem hangisi dersin?

Sevgili archer75,guc anlamında kesınlıkle 757 ondedir.4308'ı modelını hatırlayamadıgım jamolarla ve nıspeten akustık bır ortamda ozel bır blue-ray kaydıyla dınlemıstım.Su anda benım kablolamalarım berbat,dvdplayer kullanıyorum ve akustık adına bır calısmam yok.sonucta rahatlıkla 605+757 daha ıyı dıyebılırım.Ancak tek cıhazla bu ısı bıtıreyım dersen 4308'de cok ıyı
  • sanki orta sinif bir avr ile steoro amfi almak daha mantikli olur diye dusunuyorum.. 4308 yerine 2310 veya 3310 olabilir.. cok yakinda bu konu ile ilgili calismalara basliyorum...

quote:

quote:

burakdu,

Sevgili archer75,guc anlamında kesınlıkle 757 ondedir.4308'ı modelını hatırlayamadıgım jamolarla ve nıspeten akustık bır ortamda ozel bır blue-ray kaydıyla dınlemıstım.Su anda benım kablolamalarım berbat,dvdplayer kullanıyorum ve akustık adına bır calısmam yok.sonucta rahatlıkla 605+757 daha ıyı dıyebılırım.Ancak tek cıhazla bu ısı bıtıreyım dersen 4308'de cok ıyı

• Dogru dusunuyorsun,herkes kendı ısını yapsın Denon dogru bır tercıh olur,her ne kadar agırlıkları cıddı azalsalar da son serı avrlerı sankı onkyo ve yamahadan daha ıyı gıbıme gelıyor.Kolay gelsın...
  • quote:

sanki orta sinif bir avr ile steoro amfi almak daha mantikli olur diye dusunuyorum.. 4308 yerine 2310 veya 3310 olabilir.. cok yakinda bu konu ile ilgili calismalara basliyorum...

örnek @altanspx abim bu şekilde kullanıyor. gerçi uygun bulduğu için onkyo 876 aldı ama felsefe belli.
    ha bu arada 757 öyle hı-end gibi detaylı çalmaz ama bir stereo ampli başka avr başka...
    wharfedale-757 ikilisi duyuyon mu sefa?

gerçi herkes beğenisi farklıdır.
  • üstad onu bunu bilmem bahane bulmak istersen mevzu çok olur, ama bahsettiğim gibi yıltız tilbe'nin son cd deki 3-4 şarkıya resmen aşık oldum yani bu kadarda güzel şarkı söylenmezki veya bir sistem bu kadar güzel çalmazki diyebiliyorumhatta bugün bir kaç şarkı dinlemek için bizzat eve gittim desem
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

sanki orta sinif bir avr ile steoro amfi almak daha mantikli olur diye dusunuyorum.. 4308 yerine 2310 veya 3310 olabilir.. cok yakinda bu konu ile ilgili calismalara basliyorum...

örnek @altanspx abim bu şekilde kullanıyor. gerçi uygun bulduğu için onkyo 876 aldı ama felsefe belli.
    ha bu arada 757 öyle hı-end gibi detaylı çalmaz ama bir stereo ampli başka avr başka...
    wharfedale-757 ikilisi duyuyon mu sefa?

gerçi herkes beğenisi farklıdır.

Daha doğru tanımlanamazdı. Benim anlayışıma göre high end bir sinema sistemi kuracak olsaydım, power ve processorler kesin ayrı olurdu. Bunu daha öncede defalarca belirttim. Üstdüzey entegre dersem yanlış demiş olmam sanırım avr lerden fiyatları nispetinde tek bir zone da benim düşündüğüm performansı alamayacağım kanaatindeyim. Bu yüzden giriş seviyesi sayılacak bir amfi olan 876 onkyo ile beni tatmin edecek bir sinema performansı alıyorum(akustik düzenleme yapabileceğim bir oda olursa mutlaka değiştiririm). Stereo benim için daha önemli olduğu için daha üst segmentte olan bir stereo amfi aldım. Eğerki sinema daha önemli olsaydı tam tersine geliştirirdim sistemi. Birinden birine ağırlık vermek şart. Eğer sinema ağırlıktaysa olabildiğince iyi bir avr almak kanımca yeterli olacaktır.

• simdi incelemelere basliyorum, once kagit uzerinde sonra da dinleme vs... hem avr de hem de stero da orta/orta ust sinif birseyler olabilir.. tabi bir cift kolon sonrasindada bir center olacak gibi...
  • MERHABA ARKADAŞLAR,
    elimde

SONY TA-FE 330R 70 x 2 W 4 OHMS BİR STEREO bir amfi
    2 adet SONY SS-S9 120 W 6 ohms kolonlar
    ve bir adet 25 cm / 10 inç 4 ohms Maks. güç 1200W Ölçülmüş güç (RMS): 330W oto sub woofer var kabinli durumda

arkadaşlar bunları amfiye en iyi ne şekilde bağlayıp verebileceği en iyi ses performansını nasıl alırım amfi 2 çıkışlı
    1 tanesindee wooferı kullanıp diğerine 2 sony kolonumu bağlamalıyım?
    aralarında yapacağım bağlantı seri mi yoksa paralel mi olmalı?
    bunları bağlarken kullanmamda yararı olacak önerebileceğiniz bir kablo varmı?
    son olarak seri ve paralel bağlantının nasıl olmalıdır o konudada yardımcı olursanız çok sevinirim pek fazla birbilgim yok yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

AYRI BİR KONU OLARAKTAN BU AMFİYE SİNEMA SİSTEMİ SUBWOOFER LARDAN YANİ ÖRNEK OLARAK JABO SUB 200 Ü DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ BUNLAR KENDİLİĞİNDEN AMFİLİ OLDUĞUNDAN BENİM AMFİME BAĞLANIRMI BAĞLANTISIN NASIL OLACAK BU KONUDA BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM ARKADAŞLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: reference 757

üstad onu bunu bilmem bahane bulmak istersen mevzu çok olur, ama bahsettiğim gibi yıltız tilbe'nin son cd deki 3-4 şarkıya resmen aşık oldum yani bu kadarda güzel şarkı söylenmezki veya bir sistem bu kadar güzel çalmazki diyebiliyorumhatta bugün bir kaç şarkı dinlemek için bizzat eve gittim desem

abicim bende onu bunu anlamam bahane bulma yok. parad-pio. iklisinden memnun kalamayan sen miydin ben miydim? para-pio. arasında uyum sorunu olmadığını yazdım sadece kişi beğenisi etken diye. sonra alışırsın bu sisteme dinle dinleyebildiğin kadar sonra bakarsın. ama sonra başka sistem dinlerken şu an ki sistemini daha çok beğendiğini bile düşünürsen şaşırma ya böle nasıl biliyom ama

• Evet üstad aynen bendimama belirttiğim gibi yıldız tibeyi dinlemeden önceydi o uyduruk mp3 dumm tısslı müzikler falan derken bayağı soğumuştum ama ne olduysa o cd dinledikten sonra oldu o saf ve yalın ses o müzik yani bir ara kendimi kaybedip yıldız tilbeyi alkışlamak için ayağa bile kalktım yahu:)hatta bir kaç arkadaşı bizzat davet edip dinleti yaptırdım hepsinin yüzünde bir mutluluk oluştu ve doğal olarak benimde aslında ben yanlış müzikler dinliyomuşum meğerse veya böle bir sistemde daha önce defalarca belirtmiştiniz mp3 ve uydudan müzik dinlenmez diye ama bir musibet bin nasihattan iyidir demişler benimde öle oldu.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.