Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
49.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • reference757;

bir konuyu aydınlatayım. Paradigm Hop. ile Pioneer A-757 arasında uyum sorunu kesinlikle yok. ses zevkine ters veya hayal edilen ses değil sadece.orasına ne yapalım. Pioneer Whar. 9.6 takarsak ses biraz daha softlaşır.güç aşağı yukarı dengelenir. A-757 için Diam. 9.6 düşünmez misin diye sordum? hem fiyatı uygun hem ses açısından. boşuna öneri vermiyorum.
    A-757 güzel amplidir. Pioneer stereo amplileri her zaman müzikal bulmuşumdur.daha net çalar ama parlak değildir.A-757 beslemesi daha çok voltaj beslemeli ve kuvvetli olduğundan (zaten voltajsız olacak hali yok. amper-gerilim arasında ki fark kastım.) sesi hırcınlaştırır. bu hırcınlığı kullanıcı kontrol edebilmeli yahut ayar çekebilmelidir.
  • neyseki cantan üstad problemi hallettik meğer benim anfideki loudless seçeneğinden kaynaklanıyormuş eski hop bu seçenek daha iyi çalıyodu ama paradiğm ile sert çalıyodu bu seçeneği kapayınca iler bayağı bir düzeldi arttık sisteme el değdirmek yok gittiği yere kadar böle ilgin için tşk ederim tekrar anlaşabilirsek sertaç beyle cd playe olarakta harman kordan hd 970 alıp sisteme noktayı koyuyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

reference757;

bir konuyu aydınlatayım. Paradigm Hop. ile Pioneer A-757 arasında uyum sorunu kesinlikle yok. ses zevkine ters veya hayal edilen ses değil sadece.orasına ne yapalım. Pioneer Whar. 9.6 takarsak ses biraz daha softlaşır.güç aşağı yukarı dengelenir. A-757 için Diam. 9.6 düşünmez misin diye sordum? hem fiyatı uygun hem ses açısından. boşuna öneri vermiyorum.
    A-757 güzel amplidir. Pioneer stereo amplileri her zaman müzikal bulmuşumdur.daha net çalar ama parlak değildir.A-757 beslemesi daha çok voltaj beslemeli ve kuvvetli olduğundan (zaten voltajsız olacak hali yok. amper-gerilim arasında ki fark kastım.) sesi hırcınlaştırır. bu hırcınlığı kullanıcı kontrol edebilmeli yahut ayar çekebilmelidir.

• Cd çalar harman kardon 970 modeli Konya elektro-world de 500-600 gibi bir rakama satılıyor, hd 970 stereo anfide var.
  • Elimde 4 adet, Denon DCD-500 var isterseniz!

Hepsi sıfır temizliğinde. Hepsinin kitapları garanti belgeleri vardır. Vitrin ürünü 400 Tl. Pırıl pırıl hepsi.

DENON DCD-500 Silver Premium CD PLAYER

Delta-Sigma Multi-bit Dijital-Analog Dönüştürücü
    CD-R/RW (audio)
    Optik Dijital Çıkış
    Müzik Takvimi
    Dimmer Gösterge
    Zengin Çalma Fonksiyonları
    (20 Bölüm Programlı Çalma, Tüm Bölümleri Tekrarlama,
    A-B Tekrarlama, Rasgele Çalma)
    Merkeze Konumlandırılmış Mekanizma
    Kulaklık

İlgilenen arkadaşlar bana Pmail atsın! Kaçırılmıyacak ürünler. Çok yumuşak ve detaylı sesleri var. 24 bit Dac içerir.

Resim eklendi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 20 Eylül 2009; 1:09:25 >

• @Sefa kurtardın yine.loud ister istemez kolonu zorlar.doğal yani. bizde görmeden kırk takla atıyoruz noolsun.
  • bende sistemimde degisiklik yapmaya karar verdim ozellikle stero performansi yukseltmek icin- sanirim bu surec onumuzdekik 4-6 ay suresinde gerceklesir. su an kullanmakta oldugum tannoy in arena serisi sinema paketi ve onkyo 606. sistemin bir onceki evimde yeterli idi ve o zamanki yer darligindan floorstand veya bookself opsiyonuna gitmedim ama su an ki oturdugum yer musait oldugundanda bu degisiklige gitmeye karar verdim.

sistemin su anki goruntusu ;

yapmayi dusundugum degisiklikler ;

1- once bir cift floorstand kolon almak - stereo performansda bir degisiklik mutlaka olacaktir. ama 606 ile ne kadar degisiklik olur onu kestiremiyorum.
    2- 606 yi daha ust sinif bir amfi ile degistirmek - onkyo 807, denon 2310 veya pioneer lx52 kafamdaki secenekler
    3- veya 606 yi elimde tuturak direk bir stereo amfi almak, kafamdaki marka model marantz pm7003 veya 8003. tabi 606 da preout olmadigi icin zaman icerisinde aldigim bir cift stereoyu sinemada on olarak kullanmak isteyecegimden 606 yerine yine bir amfi almam gerekecek. ayri bir CDP almak istemiyorum, elimde Marantz DV6001 SACD player var steroyi bununla kombine ederim diye dusunuyorum. bu durumda sinema amfisi olarak da marantz la takim yapsam acaba?

yukaridaki bilgiler isiginda bir cift floorstand icin ne onerirsiniz? alacagim markadan daha sonra bir center de ekleyebilirim. ikinci yukarida terfi siralamasi sizce mantikli mi?

• sorma üstad,nerdeyse yok pahasına satcaktık anfiyi zor kurtardık ne dersin cd çalr için harman kordon hd 970 için yoksa başka alternatifler düşünülmelimidir gerçi turkey forumdada okumuştum 1000 tl altındaki cd çalrların birbirlerinden pek bir farkı yoktur denmişti olsada bunu normal dinleyicinin anlaması pek mümkün deyilmiş bu konu için ne dersin?
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@Sefa kurtardın yine.loud ister istemez kolonu zorlar.doğal yani. bizde görmeden kırk takla atıyoruz noolsun.
  • Amfiyi aldığın fiyat dışında sattırmazdım. zaten hala esefleniyorum Loudness açık olmasına. Paradigm zaten çok güçlü değil ve atak bir kolon. hani Wha. Diamond 9.6 alsan Loudness ile 9.6 gumbur gumbur bas sesler alabilirsin. ne ise
    HK970 CD çaları beğenirim ama amplisi HD970 'in müzik icrasını beğenemedim.belki bana hitap etmedi.ya da sağlıklı dinleti yapamadım.o yüzden size iyi mi kötü mü cevap veremem. ama HD970 şekli şeması, duruşu hoşuma gitti. amfiyi hallettik boş ver.sonra ki adım HI-END giriş olmalı.zaten CD çaları soruyorsun. bence sıfır olsa o fiyata çok münasip diyecektim.PC var mı?
  • bende var pc i önerin nedir üstad ses kartınımı değişim
  • kuzen getirmedi mi laptop? ne olduğunu bilmiyorum valla hani benim gibi dell XPS16 aldıysan bilmem.. fazla para vermiyecem bak hele. vermiyecem heheh bayram harçlıklarım yaşasın. ses kartı mevzu var hem. hp de olur mi bilmem. malum zati setin hoparlörün belli fazla tırmıklamayız herhalde.bakalım diğer ustalar ustalarımız ne der?
  • Sayın cantan;

quote:

Paradigm zaten çok güçlü değil ve atak bir kolon

Sanırım Monitor 7 modeli için söylediniz .Genelleme yapmadınız.Birde çok keskin konuşuyorsunuz Paradigm hakkında dinleme şansınız oldumu acaba ?
  • benim soru ilgi cekmedi galiba

quote:

Orijinalden alıntı: archer75

bende sistemimde degisiklik yapmaya karar verdim ozellikle stero performansi yukseltmek icin- sanirim bu surec onumuzdekik 4-6 ay suresinde gerceklesir. su an kullanmakta oldugum tannoy in arena serisi sinema paketi ve onkyo 606. sistemin bir onceki evimde yeterli idi ve o zamanki yer darligindan floorstand veya bookself opsiyonuna gitmedim ama su an ki oturdugum yer musait oldugundanda bu degisiklige gitmeye karar verdim.

sistemin su anki goruntusu ;

yapmayi dusundugum degisiklikler ;

1- once bir cift floorstand kolon almak - stereo performansda bir degisiklik mutlaka olacaktir. ama 606 ile ne kadar degisiklik olur onu kestiremiyorum.
    2- 606 yi daha ust sinif bir amfi ile degistirmek - onkyo 807, denon 2310 veya pioneer lx52 kafamdaki secenekler
    3- veya 606 yi elimde tuturak direk bir stereo amfi almak, kafamdaki marka model marantz pm7003 veya 8003. tabi 606 da preout olmadigi icin zaman icerisinde aldigim bir cift stereoyu sinemada on olarak kullanmak isteyecegimden 606 yerine yine bir amfi almam gerekecek. ayri bir CDP almak istemiyorum, elimde Marantz DV6001 SACD player var steroyi bununla kombine ederim diye dusunuyorum. bu durumda sinema amfisi olarak da marantz la takim yapsam acaba?

yukaridaki bilgiler isiginda bir cift floorstand icin ne onerirsiniz? alacagim markadan daha sonra bir center de ekleyebilirim. ikinci yukarida terfi siralamasi sizce mantikli mi?

• Sn Archer75

Stereo amfi ve bir çift kolon ile alacağınız stereo performansı > 606 yerine başka bir sinema amfisi + bir çift kolon ile alacağınız stereo performansı.

Stereo amfi konusunda da PM7003 yada 8003 ile güzel seçim yapmışsınız.Bu amfilerin yanına hoparlör olarak da detay , sahne ve naturellik duymak

isterseniz yüksek hassasiyetli Paradigm Monitor 11 yada Monitor 9 modellerini tavsiye edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hometheatre

Sayın cantan;

quote:

Paradigm zaten çok güçlü değil ve atak bir kolon

Sanırım Monitor 7 modeli için söylediniz .Genelleme yapmadınız.Birde çok keskin konuşuyorsunuz Paradigm hakkında dinleme şansınız oldumu acaba ?

Monitor 7 için bahsediyorum ve Sefa'nın hop. yorumu üzerine pioneer 757'i bildiğim için bu yorumu geliştirdim.genelleme yapmak zaten benim için salaklıktır.ve Paradigm için herhangi bir tümevarım veya iyi-kötü yorumum yoktur.hatta desteklerim.üstelik @hakansolak forumda ilk paradigm kolon mevzusunu ortaya getirdi. ok ledim.yabancı basından hafsalamdadır paradigm. bahsettiğim M7 de nette ki araştırma ve tanıdığım malzemelerin ortak sonuçlarını bildiğimden mesela Infinity Beta serisi gibi nasıl bir sonuç çıkacağını kabacada rahat kestirmemdir.ama niha yorum değildir. M7 mesela çok güçlü bir kolon değil. öyle değil mi? doğrusu kesin ya da keskin görüş belirtmem(kesinlikle bana göre değil.) ama bazı şeyleri net ifade edilmesi gerekli.yoksa doldur boşalt mesajlar oluşuyor. böyleyken böyle. zaten bu topikte bile öngörülerin birebir çıkması.. bazı şeyler belli çünkü. ne yapıyım.

• sn hometheatre,

onerinizi icin tskler. paradigm ile ilgili yorumlari okuyorum, su ana kadar olumsuz bir yorum duymadim. kullanan arkadaslar hep memnun. acikcasi dinleme listeme aldim. elimdeki mevcut kolonlari surround kullanarak 7.1 birde nasil bir sonuc alirim onu kestiremiyorum. bir de center eklemen gerekecek, sub i idare ederim diye dusunuyorum.
  • @archer75;
    onkyo 606 da pre out çıkış yok.yanlış hatırlamamzsam pre out subwoofer olması gerek.ne ise. marantz DV6001 yarın bakacağım. ok.lerse marantz, bir tane stereo ampli ve bir çift kolon sistemine eklenip hem 7.1 hale getirip hem stereo-surround sök tak olmadan iki kombinasyonu kullanabileceğiz. biraz düşünelim yarın paslaşırız. tannoy 5.1 set idi yanılmıyorsam? 7.1 ise surround'u 2 hop.lü yaparız?
  • evet çok güçlü değiller ama şunu söyleyebiliriz amfinizin sesini açtığınızda çeyrek kademelerde sizi çok rahat tatmin edebilir bir ses seviyesine ulaşabiliyorsunuz.Bu tamamen yüksek hassasiyetli olmalarından dolayı Paradigm Monitor serilerine has bir durum.Kısacası çok rahat sürülebiliyorlar.Bu ses seviyesine ulaşırkende basları olsun mid frekanslardaki detayları olsun o ufak boyutlarına göre başarılı bir şekilde verebiliyorlar.Sese ekstra katkılar zaten bu ses seviyelerinden sonra sesi bozabiliyor.Tabi bu durum monitor 9 ve 11 de daha iyi oluyor.Ancak 14 cm lik sürüclerden çıkan ses kendini aşıyor diyebilirim.Burada işte son kullanıcının dinlemesi ve karar vermesi gerekir.Sefanın odası 18m2 ve apartmanda yaşıyor.Sesi çok açma şansı yoktu.Bu nedenle performansına güvendiğim yüksek dB li Monitor 7 leri önermiştim.Böylece düşük seslerde istediği ses seviyesine çok rahat ulaşabilir.Fazlasıda bana göre boşa para harcamak olcaktı.Pioneer amfinin özelliklerine bakmıştım.Kanal başı 90w 8ohm desteği var ki Monitor 7 nin önerdiği amfi gücü aralığının içerisinde bir güç.Nihayetinde kendiside amfideki problemini halletti.Bir CD çalar gönderdim kendisinede.Sanırım uzun bir süre bu sistemle devam edecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheatre -- 23 Eylül 2009; 18:39:21 >

• Sn Archer 75

evet Merkez + Front önemli .Tannoy ların surroundlarını arkalarda (geçici olarak) ve subwooferınıda kullanmaya devam edebilirsiniz.Front + Merkez olarak sanırım Paradigm Monitor 9 + cc-290 olabilir.Surround ı sistem bütünlüğü adına ilerde değiştirmenizi tavsiye edeceğim.Bu arada DV 6001 güzel bir model Hi-Fi de iyi bir sonuç alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.