Şimdi Ara

Stereo Mono Çeviricisini Nereden Bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hoparlörün sağ kısmı bozuk olduğu için sol hoparlörü iki kanala çevirmem gerek. O kadar arama rağmen hiçbir yerde setere mono çeviricisini bulamadım. 3.5 mm giriş ve çıkışı olan stereo mono dönüştürücüsünü nereden bulabilirim?

• Biraz daha açıklayıcı yazarsan daha iyi olur.
    Anfinin hoparlor çıkışımı bozuk, anfini bağladığın kaynağın bir çıkışımı bozuk, anfinin ses çıkışları sağlamda ses giriş kablosumu bozuk, neresi bozuk ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Biraz daha açıklayıcı yazarsan daha iyi olur.
    Anfinin hoparlor çıkışımı bozuk, anfini bağladığın kaynağın bir çıkışımı bozuk, anfinin ses çıkışları sağlamda ses giriş kablosumu bozuk, neresi bozuk ????

PC hoparlörün sağ çıkışı bozuk. PC hoparlör için 3.5 mm girişli Mono dönüştürücüsünü arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 28 Eylül 2012; 0:53:38 >
  • Niye PC den monoya indirgeyip o halde çıkış almıyorsunuz? Bu şekilde başka bir dönüştürücüye ihtiyacınız kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

quote:

PC hoparlörün sağ çıkışı bozuk. PC hoparlör için 3.5 mm girişli Mono dönüştürücüsünü arıyorum.

Ben anlamadım, pc hoparlorun sağ çıkışı bozuk diyorsun.
    Bunu ben sol hoparlor çalışıyor, sağdan ses gelmiyor olarak anlarım ve sana;
    Sağ hoparlorun sağlamsa, sol hoparlore paralel bağla derim.

Yada sen şunumu diyorsun;
    Pc ses kartının sağ çıkışı bozuk ise; Bilgisayara bağladığın kabloyu kes, 3 adet kablo çıkar. 2 tane renkli kablo olacak, hoparlorden gelen renkli kabloları birleştir ve pc ye taktığın jakın hangi renk olanı sol çıkış ise bunlara bağla.
    bu şekilde pc den çıkan sol ses, hem sağ hoparlore hemde sol hoparlore verilmiş olur.

Eğer anfinin hoparlor çıkışı bozuksa, bozuk çıkıştaki hoparloru, sağlam çıkışa paralel bağla.

Ben olayı tam çözemedim aslında

• quote:

Pc ses kartının sağ çıkışı bozuk ise; Bilgisayara bağladığın kabloyu kes, 3 adet kablo çıkar. 2 tane renkli kablo olacak, hoparlorden gelen renkli kabloları birleştir ve pc ye taktığın jakın hangi renk olanı sol çıkış ise bunlara bağla.
    bu şekilde pc den çıkan sol ses, hem sağ hoparlore hemde sol hoparlore verilmiş olur.

Hocm, genel anlamda şunu demek istiyorum. Realtek AC97'ye nasıl mono ses verebilirim? Bunu yapbilecek bir yazılım var mıdır? SBS HLA1310 mono çeviricisini denedim, fakat bu fişler her iki hoparlörden L kanal çıkışı veriyor. A3 Filler yazılımını indirdim, sadece Windows Media Player'da etkili olabiliyor?
  • Müzik dinlemek için kullanacaksanız:

foobar2000 player'ı içinde file->preferences->playback->dsp manager menüsüne girin... en sağda eldeki DSP ayarlarından "downmix channels to mono" yu aktif hale getirip onaylayın.

http://www.foobar2000.org/

--------

Alternatif olarak, hem ses hem video için vlc player içinde audio->audio device -> mono seçeneği var.

http://www.videolan.org/vlc/

Bunun dışında bir çözüm bulamadım, benzer sorular nette var ama olumlu bir cevap yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 29 Eylül 2012; 22:39:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Galiba böyle birşey yok. Ses kartını monoya çevirebilen tek bir yazılım bile yok.
  • quote:

Galiba böyle birşey yok. Ses kartını monoya çevirebilen tek bir yazılım bile yok.

Ses kartımı dediniz; Seskartının sağ çıkışından ses gelmiyorsa, stereoyu monoya çeviren program olsa dahi, L yada R stereo sinyali size L+R olarak çevireceginden size sağ çıkış lazım olacaktır. Sağ çıkış ise bozuk olduğundan mono sesi vermeyecektir.
    Yapacağınız şu;
    3,5mm stereo erkek jack alacaksınız. Stereo jacktaki şase ile sol uçtan kablo alıp(ortadaki uç genelde sol). Bir tanede stereo dişi jack alıp, erkek jacktan aldığınız sol çıkışı, dişi jakın hem sağ hemde sol ucuna bağlıyacaksınız, şaseyide şaseye. Ses kartına taktığınız erkek jackın sol sesi, size dişi jaktan sağ ve sol olarak çıkmış olur.
    Siz seskartını yenileyin

• Arkadaşın istediği şey L+R'yi tek hoparlörden duyabilmek diye anladım, bunu yapmanın yolu da ya yazılımdan ya da kablolardan geçiyor. Tek hoparlörden L ya da R istemiyor. Windows desteklemediği için genel sesleri mono duyamaz ama dediğim programları denerse video ya da müziği gerçek olarak mono (L+R) duyabilir.

Bu arada ek bir bilgi, bendeki kulaklığın 3.5 mm çıkışını usb ses kartının kulaklık girişine (çıkış büyük tip olduğundan arada TRS adaptörü var) oturtmayınca bazen mono ses geliyor ve bu mono ses L veya R değil, L+R... L+R verdiğine eminim çünkü L veya R'yi windows mixerden ayrı ayrı tümden kapasam bile ses gitmeye devam ediyor. Elektriksel olarak bir tür kısa devre durumu buna yol açıyor olmalı. Anakart 3.5 mm çıkışında aynı şeyi yapamadım, jackler akıllı olduğu için sinyali kesiyor. Ama aynı durum walkman vs.de de oluyordu diye hatırlıyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NOTT: Yukarıdaki önerilerim, seskartının bir çıkışıbozuk. Hoparlorler sağlam ise durumunda. (Mesajları silecem, dikkate alınmasın).

Burada durum farklı ozaman. Ses kartı sağlam, hoparlorun biri bozuk.
    Olayı toparlıyalım ozaman;
    pc seskartının L ve R çıkışı sağlam, fakat arkadaşın hoparlorunun sağ tarafı bozuk olduğu için, ses kartından gelen R çıkışı alamıyor.....

Yapılmak istenen::: Yazılım ile seskartının sol çıkışından, sağ seside alabilmek. Bu şekilde bir hoparlorden L+R ses alınması.

Doğrumu!? Durum bu şekildeyse yazılım olarak değilde, malzeme olarak yardımcı olabilirim.. Takip----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Ekim 2012; 11:42:51 >
  • eleman sol çıkıştan adaptor vasıtasıyla sol sinyali ikiye bölmek istiyor. adaptor sinyal, paralel olarak ikiye bölerek yapar. bizde bunu izah ettik olmadı nasıl yapacağını gösterdik. yine anlayan yok @emin_fırtınadan gayri... beyhude uğraşıp yazılım mazılım.
    PC de balans ayarı var. sağ-sol çevir oldu sana mono ses...
  • Hocam realtek seskartının yazılımını yükleyin ve jack ayarlarına girin. Ses çıkışını mavi veya pembe olarak değiştirin. Büyük bir ihtimalle arızalı dediğiniz kanal tekrar çalışacaktır farklı renk üzerinden ses jakınıda hangi renge ayarladıysanız oraya takarsınız

Ayrıca aşağıdaki resimde verdiğim Jumperleri anakart üzerinden kontrol et. Normalde beyaz kare içine aldığım yerdede Jumper olması gerekiyor Seninle aynı sorunu yaşayan bir arkadaşımıza ait resim. Anakart üzerinde realteck ses çipinin hemen yanında bulunuyor bu jumperler. Biri R çıkış için Diğeri L çıkışı için Jumper

Stereo Mono Çeviricisini Nereden Bulabilirim?

• quote:

quote:

quote:

Ben anlamadım, pc hoparlorun sağ çıkışı bozuk diyorsun.
    Bunu ben sol hoparlor çalışıyor, sağdan ses gelmiyor olarak anlarım ve sana;
    Sağ hoparlorun sağlamsa, sol hoparlore paralel bağla derim.

Yada sen şunumu diyorsun;

Eğer anfinin hoparlor çıkışı bozuksa, bozuk çıkıştaki hoparloru, sağlam çıkışa paralel bağla.

Ben olayı tam çözemedim aslında

Hoxcam, çok sağol, olayı çözdüm. 3.5 mm stereo uzatma kablosunu kestim, 3 tane kablo çıktı. Krmızı ve mavi kabloyu birbirine birleştirdim ve sokete taktım. Şimdi mono ses alabiliyorum. Stereodan monoya çevirmek için uzatma kablosunu kesmekten başka çözüm yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatax -- 1 Ekim 2012; 21:25:29 >

• Şimdi bir düşün bakalım, hoparlore giden sağ sol mu kısadevre oldu, yoksa seskartından gelen sağ sol mu kısadevre oldu. Ne oldu!!!
    Ses kartının sağ sol çıkışını birleştirdiysen, bir süre sonra seskartı opampları yanacaktır..
  • elemanın ne yazdığını ne yaptığını anladığına emin değilim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.