Şimdi Ara

STEREO SİSTEM KURACAĞIM LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba yeni üye oldum ve yardıma ihtiyacım var.
    Kuralları tam bilmiyorum yanlış yaparsam şimdiden özür dilerim.
    Ne yapmak istediğimi anlatayım bir adet macbook air'a sahibim ve müzik dinlemeyi çok seviyorum 2 adet raf tipi hoparlör alıp ihtiyacımı görmek niyetindeydim tabi bir de amfiye ihtiyacım olduğunu öğrendim. Yani 2 adet hoparlör ve bir amfiden oluşan sistem oluşturacağım şuan için (Öğrenciyim şimdilik bu kadar olabiliyor).

Şimdi amfi olarak PİONER VSX 921 almaya karar verdim işimi gayet iyi göreceğini düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-pioneer-vsx-921-sinema-anfisi-super-fiyata-dikmen-ltd.sti-bayi-112797647/detay

Hoparlör konusuna ise karar veremedim şimdi düşündüğüm hoparlörlerin linklerini koyuyorum.
    Sizden yardım istediğim husus bu hoparlörlerden hangisini almalıyım, bütçem bunları almaya yeter ama daha fazlasına mümkün değil.
    Dinlediğim müzik tarzı genel olarak ELEKTRONİK müzikler ve HIP-HOP R&B anlaşılacağı üzere baslı ve elektronik seslerin olduğu müzikleri seviyorum genel olarak fakat sisteme Aktif Subwoofer bağlamayı düşünmüyorum. Aktif Sub. bağlamadan dinlerken zevk almamı sağlayacak ve verdiğim parayı hakedecek hoparlörleri önermenizi bekliyorum. Eğer bu fiyatlarda şu çok daha iyi olur dediğiniz başka hoparlörler varsa onlarıda önerebilirsiniz. Şimdiden yardımcı olan olmayan herkese çok ama çok fazla teşekkür ediyor ve yardımlarınızı bekliyorum.

NOT:SİSTEM 15-20 M2 ODADA MÜZİK DİNLEMEK İÇİN KULLANILACAKTIR.

POLK AUDIO TSX110B = 641 TL

http://www.canhifi.com/markalar/polk-audio/bookshelf-hoparlorler/tsx110b-171.85.1343.aspx#

WHARFEDALE CRYSTAL CR-30.2 = 394 TL

http://www.denizfoto.com.tr/CRYSTAL-CR-302-Surround-Hoparlor-Takim,PR-9773.html

WHARFEDALE VARDUS VR-100 = 469 TL

http://www.denizfoto.com.tr/VARDUS-VR-100-Surround-Hoparlor-Takim,PR-9763.html

DALİ ZENSOR 1 = 687 TL

http://www.denizfoto.com.tr/ZENSOR-1-Takim,PR-8689.html

DALİ ZENSOR 3 = 850 TL

http://www.multimedyadukkani.com/urunler/dali_zensor_3_white_speaker/4941/

KEF C3 = 728 TL

http://www.ereyon.com.tr/urun/kef-c3-hoparlor.aspx

JBL BY HARMAN LOFT 40 = 569 TL

http://www.electromiles.com/U34040,13,jbl-by-harman-loft-40-2-yollu-hifi-kabin.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkayacik -- 24 Haziran 2014; 4:09:11 >

• Stereo sistem kuracaksaniz ve sinema ile ilgili ileriye dönük bir düşünceniz yoksa sistemde avr kullanmayin.Hoparlör olarak Castle Knight2 gönül rahatlığıyla önerebilirim.Amfi olarak ikinci elde uygun seçenekler olabiliyor,Class T amfilerde stereo olarak f/p oranı çok yüksek ancak sizin tarzınızda müziğe ne kadar uygun olur bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 24 Haziran 2014; 8:21:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamünaleyküm

Amaç öncelikle müzikse AVR' yi boşverin. Ben AVR aldım.Şimdi müzik için bir de stereo amfi aldım. Boşuna masraf yapmayın. Ya da amfiyle filan hiç uğraşmayın. Citronic aktif hoparlör ve hrt musicstreamer veya o ayarda bir DAC alın. Sağlıcakla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stereo amaç ise bu seviyede bir avr almak çok mantıklı olmaz. En iddiasız pioneer a209'u bile avr'ye tercih ederim. Wharfedale ve jbl modellerini ilk sisteminiz bile olsa pek tavsiye etmem.. İlk çıkan seri olan crystal2-10'lardan olsaydı onu tavsiye ederdim ama bu yeni seri wharfedale'ler vasatın üstüne pek çıkamıyorlar. Dalil ve polk'un yukarıda belirttiğiniz modelleri daha uygun olabilirler. Keza giriş seviyesinde mission ve castle'ın ürünlerine de bakın. Triangle Color bookshelf var o da bir seçenek. Rega Rs1 ile Q Acoustics 2020i de bu listede yer almalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Stereo amaç ise bu seviyede bir avr almak çok mantıklı olmaz. En iddiasız pioneer a209'u bile avr'ye tercih ederim. Wharfedale ve jbl modellerini ilk sisteminiz bile olsa pek tavsiye etmem.. İlk çıkan seri olan crystal2-10'lardan olsaydı onu tavsiye ederdim ama bu yeni seri wharfedale'ler vasatın üstüne pek çıkamıyorlar. Dalil ve polk'un yukarıda belirttiğiniz modelleri daha uygun olabilirler. Keza giriş seviyesinde mission ve castle'ın ürünlerine de bakın. Triangle Color bookshelf var o da bir seçenek. Rega Rs1 ile Q Acoustics 2020i de bu listede yer almalı.

Amaç stereo yani siz uygun bir stereo amfi almanın çok daha mantıklı olacağını düşünüyorsunuz. Açıkçası Dali'ye fazlasıyla sıcak bakıyorum ( sonuçta az paralar değil insan tasarımı da içine sinsin istiyor ) . Polk'un da güzel olduğunu okudum ve duydum. Peki hangi amplileri önerirsiniz ?

• KEF 3'ler için ne düşünüyorsunuz ?
  • iki hafta önce bilgisayardan müzik dinleme maksatlı Audioengine'in A5+ aktif hoparlörlerini ve D1 DAC'ını aldım.
    Evimde giriş seviyesinin bir iki tık üstü bir stereo düzenek de var inanın aynı keyfi alıyorum audioengine'den...
    Bunu da değerlendirmenizi tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrakmn

iki hafta önce bilgisayardan müzik dinleme maksatlı Audioengine'in A5+ aktif hoparlörlerini ve D1 DAC'ını aldım.
    Evimde giriş seviyesinin bir iki tık üstü bir stereo düzenek de var inanın aynı keyfi alıyorum audioengine'den...

Evinizde ki düzeneğin bileşenlerini yazabilir misiniz ?
    Ben öğrenciyim ve fazla bütçem yok A5+ alsam bir de D1 DAC almam gerekecek sonuç olarak 1600 civarına çıkıyor.
    Diğer türlü stereo ampli+Dali Zensor 3 yada stereo ampli+KEF C3 de hemen hemem aynı fiyata geliyor.
    Şimdi benim saydığım gibi bir sistem mi daha çok performans verir yoksa AU A5+ mı ?
    Tekrar belirteyim elektronik ve bas seslerin ağırlıkta olduğu müzikleri dinlemekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkayacik

quote:

Orijinalden alıntı: onrakmn

iki hafta önce bilgisayardan müzik dinleme maksatlı Audioengine'in A5+ aktif hoparlörlerini ve D1 DAC'ını aldım.

Evinizde ki düzeneğin bileşenlerini yazabilir misiniz ?
    Ben öğrenciyim ve fazla bütçem yok A5+ alsam bir de D1 DAC almam gerekecek sonuç olarak 1600 civarına çıkıyor.
    Diğer türlü stereo ampli+Dali Zensor 3 yada stereo ampli+KEF C3 de hemen hemem aynı fiyata geliyor.
    Şimdi benim saydığım gibi bir sistem mi daha çok performans verir yoksa AU A5+ mı ?
    Tekrar belirteyim elektronik ve bas seslerin ağırlıkta olduğu müzikleri dinlemekteyim.

Öncelikle belirteyim, ben bu işin uzmanı falan değilim, sadece ses sistemlerine meraklıyım ve müzik dinlemeyi seviyorum...

Audioengine ile DAC ihtiyacınız olacaksa, stereo anfide de olacak muhtemelen, bence ikinci plana bırakın DAC'ı ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz eklersiniz...

Audioengine'in bass performansını yetersiz bulan değerlendirmeler okudum ama sizin tanımladığınız gibi bass ağırlıklı elektronik müzikler dinlemiyorum, akustik enstrümanların çıkardığı seslerde gayet başarılı bana göre ama size hitap etmeyebilir, imkanınız varsa satan bir yerde dinlemenizi tavsiye ederim...

Stereo düzenekte de, Denon PMA-710 anfi ve Dali ikon2 hoparlör kullanıyorum. İki sistemi birebir karşılaştırmak çok haksızlık olur, yerleşim bile farklı A5+masada duruyor 3-4 karış ötemde, ikon2'ler 3-4 metre ileride sahne derinliği ve genişliği kıyas kabul etmez, e tabi bi de ikonlar a5'ten daha detaylı çalıyor...

Ama A5+ ile birşey dinlediğim zaman da "ya bu da ses mi, bildiğin teneke, gideyim de adam gibi sistemde dinleyeyim şunu" demiyorum...

Ayrı birer hoparlör ve stereo anfi almanın şöyle bir artısı olur size, bu hobide size hareket alanı sağlar. A5+'ta ürünü alırsınız ve biter, değiştirebileceğiniz hiç bir parçası yok, ama öbür türlü virüsü kaptıktan sonra yarın sıkılırsınız hoparlörü değiştirirsiniz, DAC ilave edersiniz, anfiyi değiştirirsiniz, özel hoparlör/interconnect/power kabloları alırsınız, anfinin altına mermer koyunca sahne değişiyor mu diye deneyler yaparsınız vs vs...

Hangi seçeneğin iyi olduğuna siz karar verin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.