Şimdi Ara

2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Arabamda sunny amfi,bir takım mid, midlerin kendi tizleri ve ayrıyetten bir takım pioneer twitir var ve bagajda MA audio subwoofer. 50 gün kadar önce rahmetli olan babam zamanında iyiydi sistem. Arkadaşa verdim arabayı geçenlerde ve amfinin bass çıkışı yanmış, normal hoparlör çıkışından alayım dedim sesi, olmadı; sesi bozdu. Bende yine babamın kenarda bir tane jameson amfisi vardı onu bağlayayım dedim. Onunda 4 çıkışının 3 ünü ben yakmıştım; tek çıkışı sağlamdı, onuda bassa bağlarım diyordu :) Teypten gelişin amfiye bağlanış şekli 4 girişti. Yani 2 çıkış olan amfi kablosunun ucuna 2 tanede ayırıcı takmış babam, bi tanesi bass diğeri midlerin sağı ve solu, denediğimde bunu gördüm. İşin açıkçası kendimce bağladım ben bunları.. Bassın amfi kablosunu diğer jameson amfiye taktım; diğer midlerin 2ye ayrılmış amfi kablosu takılı olduğu yerde ama benim burdaki sorunum başka. 1.si tek otomatik anteni ikiye dağıtıp amfilere bağladım,teybi kapattığım zaman bir amfi devamlı açık kalıyor sadece bir tanesini kapatıyor ona ne yapmam gerekir. 2.si Önceki tek amfili halinde volume oranıyla bass tatmin ediciydi şuan biraz güçsüz vuruyor gibi hissediyorum. 3. sü sesi biraz fazla açtığım zaman ses kesme yapıyor ya pioneer twitiri kesiyor ya sağı kesip sol çalıyor vs ama komple hepsini birden kesmiyor ve bu güç kesmesi değil anladığım kadarıyla amfi kablosunda da ufak bi ek yeri var acaba ondan mı kaynaklanıyor? Kaliteli bi amfi kablosu alsam o ses kesme olayı çözülür mü ve son olarak sol taraftan bi duman çıkmıştı geçen gün söküp baktığımda crosoverın twitir çıkışının yandığını gördüm twitierleri normal mid çıkışına bağladım ama kaliteli bi ses olmadı tabi bu crosoverlarda marka farkediyor mu yoksa herhangi bi crosover alıp taksam işimi görür mü? Başınızı şişirdim özür dilerim şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Eğerki yardımcı olacaksa resimlerinide paylaşabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sklhmt -- 4 Temmuz 2014; 16:57:04 >

• Hocam öncelikle başınız sağolsun mekanı cennet olsun babanızın.

Bu kadar çok yanma bozulma okuduktan sonra bence sizin asıl sorununuz elektrik tesisatında ve amfi ayarlarınızda.

Teybinizi, arabadaki tüm hoparlörlerin modellerini, amfi modellerini (kac kanalları sağlam) ve sisteme daha ne kadar harcayabileceğinizi yazarsanız en uygun en kaliteli sesi nasıl alırsınız daha kolay yardımcı oluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun Allah razı olsun inşallah.. Üstünde bağlı olanı tahminime göre volume fazla açtığı için oldu ama jameson amfiyi ben çok saçma bi şekilde daha babam sağ iken kurcalarken yakmıştım yanında gz düğmesi vs baya bi zarar vermiştim :)) Güç kablosu olarak zaten babam kendisi oto boyacısıydı kenarda aksesuar olsun tesisat malzemeleri olsun vesaire güç kablolarımız vardı kenarda onunla bağladım, tahminime göre güç kablolarından sıkıntı çıkacağını sanmıyorum tek öncesinden beri bildiğim sıkıntı çıkarabiecek yer amfi kablosundaki ek yeri ama ben size. AMfi bilgilerini resimleriyle birlikte atacağım

Buyrun Resimleri çektim çekebildiğimce. Arabamda olanlar bunlar aslında ses güzel net ve bass tatmin ediciydi sunny'nin bass çıkışı yanınca amfiyi ekleme gereği duydum ama büyük ihtimalle biyerde hata yaptım şuan istediğimi alamıyorum. Ve resimde pek belli olmuyor ama şuanda teyp kapalı olmasına rağmen sunny amfi açık durumda ve volume yükseltince ses dağılımı yapıyor sesi kesiyor yani sağ veya sol vs

2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen 2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen 2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen 2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen 2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen 2. Amfi Bağlanışı Yardım Lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sklhmt -- 4 Temmuz 2014; 22:26:51 >

• Hocam tek rca çıkışlı düşük model teyple 2 tane 4 kanal amfi beslemeye çalışıyorsunuz. Sesin kesmesi kalitenin düşmesi biraz bundan. Biraz bütçe varsa teybi ve rca kablolarını yenileyin.Amfilere giden elektrik kablosu kalın seçin sigorta da en az 80 amper civarı olsun.

2 amfiden birinin sürekli açık kalması normal değil onun içinde şöyle yapacaksınız. Teypten ya da otomatik antenden gelen remote yani tetik kablosunu amfilerden birinin remote girişine takın. Sonra kısa bir kabloyla amfilerin remote girişlerini birleştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 6 Temmuz 2014; 1:43:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rca kablosundan kasıt amfi kablosu değil mi? Şuanlık teyp değilde amfi kablosunu değiştireceğim yakın zamanda.. Ve son olarak zaten otomatik anteni iki amfiyede dağıttım o halde biri açık kalıyor.. Güç kabloları resimde görünürde tam kaç mmlik bilmiyorum ama yeterli değil mi o güç kabloları sizce ? Güçten yana kesinti yaşamıyorum. Babam sağolsun 80 amper akü takmıştı o var hala :) Ve ana elektrik hattı üzerinde baya bi kalın sigortası var kaçlık bilmiyorum ama güçlü bi sigorta amfilerin üzerindekiler 25likti yanlış hatırlamıyorsam
  • sklhmt kullanıcısına yanıt
    Normal hoparlorlerin çıkışnı anfiden HPF moduna alın,,, bass hoparloru LPF modunda çalıştırın, level/volume ayarlarını fazla açmayın.
    Teypten gelen L / R kablosunu anfilere L / R olarak eşit dağıtın. Y kablonun birini bir anfiye,, diğerini diğer anfiye takmak doğru ve stereo değildir.
    Hoparlorlerden birinin bozuk olması sistemi keser,, arkadaşların dediği gibi güç kabloları ciddi iştir,, güç kabloları rca ve hoparlor kabloları iyi olsada, ses ayarı frekans geçişleri iyi ayarlanmadıysa kaliteli anfide bile ciddi sorunlar çıkartır,, iyi ayarlanmış normal bir anfi,, ayarsız iyibir anfiden daha düzenli ve kaliteli ses verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.