Şimdi Ara

Stereo Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde mevcutta kullandığım Bose Acoustimass 6 ses sistemim mevcut ve bu sistemi sadece sinema için kullanıyorum. Bu yüzden kurmak istediğim sistem sadece müzik dinlemek amaçlı olacak.

- Salonum 30 m2 olmasından dolayı hem kule hem raf tipi önerilerine açığım.
    - 2. el daha üst düzey model alabileceğimden dolayı, özellikle hoparlör seçimim 2.el olacak.
    - Seçeneklerim arasında QAcoustic 3050, B&W Bronze 2, Monitor Audio RX6,RX8 veya BX, B&O BeoSound 6000, 8000 serileri var ve önerilerinize açığım.
    - En çok elimi kolumu bağlayan konu amfi seçimi. Elektronik olduğundan dolayı 2. el olarak alıp almamakta kararsızım, döviz fiyatlarınında malumundan dolayı karar veremiyorum. Seçim yaparken benim için en önemli kıstas kablosuz olarak müzik gönderebilmek (Spotify vs üzerinden). Zaten yatmadan önce müzik dinliyorum, kablo, bağlantı vs işleriyle uğraşmak, benim konforumu azaltır.
    - Normalde popüler müzik dinlerin ancak jazz tarihi okumaya başladığımdam dolayı, alacağım stereo sistemde jazz performansı daha iyi olan bir sistem kurmak, benim için daha faydalı olacak.
    - Ayırdığım bütçe 5K lirayı geçsin istemiyorum.

Yardım ver önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Blue Audio V40 sizin aradığınız sisteme benziyor. Bluetooth ve usb bağlantı dahil bir çok bağlantıyı destekler.

Veya DENON marant gibi firmalara bakılabilir.5000 lira gibi bütçeler çok iyi sistemler kurulabilir. 2. elde Denon , marantz , Dali gibi markalarla iyi işler çıkartılabilir. bluettoth receiver ( AK xb10 ) + amfi + speaker gibi bişey yapılabilir.
  • Merhaba, cevap için teşekkürler. Amfi+aptx bluetooth receiver da mantıklı geldi. Sizin önerdiğiniz amfinin yorumları da çok iyi ancak bütçemin yarısından fazlasını amfiye vermiş olacağım. Hoparlörden daha yüksek fiyata amfi almak mantıklı mı acaba?
  • İyi kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu iş blutut, wireless ile olmaz anfi çıkışını kablosuz olarak hoparlöre göndereceksiniz oradan tekrar opam dan geçecek ve siz jazz veya klasik veya rock dinleyeceksiniz bu olacak iş değil.kaynaktaki sesin özelliği ile çıkıştaki sesin özelliği çak farklı olur Bu kulaktan kulağa ses vermek gibi birşey sesin orijinal halini bozmadan hoparlöre göndereceksiniz.
    Olur olurda buna kaliteli müzük diyemeyiz. Siz kablosuz olsun kablo işleriyle uğraşmak benim konforumu azaltır diyorsunuz ama diğer türlü de kaliteli müzük dinleyemezsiniz.
    Beni size önerim
    Lambalı Mclntosh amplifikatör
    THORENS veya DUAL marka pikap alın
    Ben Grundig cihazların sesini seviyorum kullandığım cihaz 43 yıllık Alman sound'u
    Jopon cihazlarda çok güzel tabiki

Kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu iş kablosuz olmaz bu benim görüşüm sadece karar sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezaki -- 15 Ağustos 2018; 18:13:41 >

• Yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım bir yanlış anlaşılma söz konusu, ben hoparlörü ve amfi ile bağlantısını kablosuz istemiyorum, sadece müzik kaynağımı kablosuz aktarmak istiyorum. Spotify veya Tidal'den hizmet alacağım APTX sertifikalı amfi ve bluetooth receiverlarda ses kalitesinde bir kayıp olmadığı söylenyor, kaldıki biraz kayıp olsa da kablosuz bağlantı konforunu düşününce, kaybı göze alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezaki

İyi kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu iş blutut, wireless ile olmaz anfi çıkışını kablosuz olarak hoparlöre göndereceksiniz oradan tekrar opam dan geçecek ve siz jazz veya klasik veya rock dinleyeceksiniz bu olacak iş değil.kaynaktaki sesin özelliği ile çıkıştaki sesin özelliği çak farklı olur Bu kulaktan kulağa ses vermek gibi birşey sesin orijinal halini bozmadan hoparlöre göndereceksiniz.
    Olur olurda buna kaliteli müzük diyemeyiz. Siz kablosuz olsun kablo işleriyle uğraşmak benim konforumu azaltır diyorsunuz ama diğer türlü de kaliteli müzük dinleyemezsiniz.
    Beni size önerim
    Lambalı Mclntosh amplifikatör
    THORENS veya DUAL marka pikap alın
    Ben Grundig cihazların sesini seviyorum kullandığım cihaz 43 yıllık Alman sound'u
    Jopon cihazlarda çok güzel tabiki

Kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız bu iş kablosuz olmaz bu benim görüşüm sadece karar sizin
    Toplam sistem için 5 k lira olan bütçeye Mclintosh lambalı amfi önermişsiniz. Lambalı mclintoshlar 10.000 dolardan aşağı değil bildiğim kadarıyla.

• Merhaba dostum. Amfi seçiminde tereddüt etmene gerek yok, güvenilir bir yerden alırsan sorun olmaz. elimden onlarca [evet onlarca] eski amfi geçti, aralarında 60'lardan kalanlar bile var hatta, ama bir sorun yaşamadım ve yaşatmadım. yani amfiyi de 2. el almanı tavsiye ederim. Ayrıca baktın içine çok sinen bir amfi oldu ama kablosuz müzik çalmıyorsa "philips AEA2700" öneririm. Kablosuz müzikte ses bozulur diye bir olay yok çünkü bu cihaz bluetooth üzerinden "aptX" teknolojisiyle KAYIPSIZ müzik çalabiliyor. Stereo amfime bağladım uzun zamandır cep telefonundan, bilgisayardan rahatlıkla FLAC dinliyorum ve iyi ki almışım dedirten bir ürün. Sıfırı pek kalmadı ama 2. ellerini 200-300 tl civarına bulabilirsin. Bluetooth çalan bir amfiye bakıyorsun sıfırında +1000 tl fark ediyor sırf bunun için. Kesinlikle süper bir cihaz.

Ayrıca jazz/Blues için ben Akai SW-T30 kullanıyorum. Vintage hoparlör sever misin bilmem ama duymadan inanamayacağın kadar güzel ve detaylı bir ses alıyorum. Zevkine uygunsa temiz bir Akai SW-T30 veya SW-T50 bulmanı tavsiye ederim. Diğer saydıklarına göre daha uygun fiyata harika bir ses alabilirsin. Diğer saydıklarından ise Qacoustics 3050'nin 2. elini bulmak biraz zor olsa da, illa modern görünümlü olacaksa mantıklı bir tercih olur..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth Hoparlör Önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Sistem Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Qa3050 pop ve jazz a uygundur. Aptx özellikli bir bluetooth receiver da bu level de işinizi görür. Geriye kaldı amfi seçimi. Temiz kullanılan amfileri 40 ıncı yaşında hala piyasada gayet güzel çalışırken görebiliyoruz. Güvenilir bir yer denk getirebilirseniz deneyerek alın. Onun haricinde netten hop amfi uyumunu araştırarak alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.