Şimdi Ara

..STEREOSU EN İYİ AVR ANFİ MARKASI.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Örnek vermem icap ederse kanal başına 100W veren 7 kanal bir amfi düşünelim.

Frontları baglamazsak surroundlara 100W yerine frontlardan artan +100W daha veremez demek istedim.
  • bittabi ben de rahatlayan beslemenin çalışan kanallarda ses için iyi olacağını varsaydım.ister istemez.
  • Bu gün aynı şeyleri yazıp yazıp duruyorsunuz. Allah sonunuzu hayır etsin
  • Valla he..
  • arkadaşlar peki htpc'den bağlantıyı nasıl şekillendirelim?
    x-fi iyi bir ses kartı aldığımız varsayarsak, kulaklık jakı gibi olan front l/r çıkışını rca jack'a dönüştürüp stereo ampli'ye mi gireceğiz?
    yoksa digital olarak s/pdif üzerinden önce avr'ye oradan stereo ampli'ye mi geçeceğiz?

taşlar yerine oturuyor yavaş yavaş..
  • CaRaBeeN

Her ikiside uygundur. Ben ikisinide denedim ama AVR için. Stereo da da birşey farkedeceğini düşünmüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

arkadaşlar peki htpc'den bağlantıyı nasıl şekillendirelim?
    x-fi iyi bir ses kartı aldığımız varsayarsak, kulaklık jakı gibi olan front l/r çıkışını rca jack'a dönüştürüp stereo ampli'ye mi gireceğiz?
    yoksa digital olarak s/pdif üzerinden önce avr'ye oradan stereo ampli'ye mi geçeceğiz?

taşlar yerine oturuyor yavaş yavaş..

Sinema için kullanıcaksanız stereo anfiyle işiniz yok. HTPC yi AVR ye baglayın yeter. Eger sisteme stereo anfi entegreyse daha önce yazdığım gibi çalışacaktır.
    Burada HTPC DVD playerın yerini alıyor o kadar.
  • ama htpc'den müzik dinlemek istediğimizde işe yine avr karışmış olacak?
    dvd örneğinizde dvd'den optik kablo ile avr'ye , rca kablo ile stereo ampli'ye giriş şeklinde konuşmuştuk?
  • HTPC yi film izlemek için kullanacağını düşündüm genelde o şekilde kullanılıyor çünkü.
    Eğer müzik dinliyceksen stereo ya baglarsın ama anlamsız. HTPC den ya rip yada mp3 wma vs.. dinlemek için stereo anfiye ihtiyac duymamalısın çünkü dinlediğim mp3 ün kalitesini yükseltmez.
    HTPC yi mkv HD rip vs.. filmleri izlemek için kullan derim. Müziği CD playerden dinle
  • Buna benzer bir sistem sahibi olarak Oronra'nın söylediklerine katılıyorum. Ben hdmi ile htpc yi avr ye bağlıyorum. Henüz ses ayarları ile çok oynamadım ve ilgilenmedim ama sesi genelde kaynağından geldiği gibi almayı tercih ettiğimden kendi amfimin straight ayarından çıkıyorum. BD riplerin heleki 1080p lerin tadına doyun olmuyor.
  • müzik için CD tak çıkar yapmaktansa herşeyi HTPC'de toplamak daha kolay geliyor
    ayrıca cd player koysak bile ortama yine kalkıp pc'deki mp3 ape vs. gibi formatları CD'ye yazıp cd player'den dinleme yoluna gidilecek ki bu durumda direk pc'den göndermek ile cd player'dan göndermek arasında fark olur mu?
  • Fark olur tabi, flac ve ape dediğin formatlar da CD kadar kaliteli degil sonuçta, kaliteleri az da olsa düşük, çok az kayıplar var. En nihayetinde hepsi rip zaten. Heleki mp3 acayip kayıpları olan bir format.
    Yazık olmazmı sencede dünya parası verip aldığın stereo ve hop. takımında mp3 yada rip dinlemek.

İyi bir CD okuyucunun faydalarını HTPC nin optik driver ının yapabileceğini mi sanıyosun. Yazık edersin bence, adam gibi bir CD player al derim, eger almıycaksan HTPC kullanacaksan da hiç boşuna stereo anfiye para verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 10 Ekim 2008; 1:42:59 >
  • Oronra
    Aşağıya üsteki mesajını kopyaladım.
    Yarın nasıl değiştirdin.
    Saate ve tarihe bir bakarmısın?

9 Ekim 2008; 23:45:29

--------------------------------------------------------------------------------

Fark olur tabi, flac ve ape dediğin formatlar da CD kadar kaliteli degil sonuçta, kaliteleri az da olsa düşük, çok az kayıplar var. En nihayetinde hepsi rip zaten. Heleki mp3 acayip kayıpları olan bir format.
    Yazık olmazmı sencede dünya parası verip aldığın stereo ve hop. takımında mp3 yada rip dinlemek.

İyi bir CD okuyucunun faydalarını HTPC nin optik driver ının yapabileceğini mi sanıyosun. Yazık edersin bence, adam gibi bir CD player al derim, eger almıycaksan HTPC kullanacaksan da hiç boşuna stereo anfiye para verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 10 Ekim 2008; 1:42:59 >

• öle değiştiririm ben.

Benim PC nin saati ve forumdaki profil ayarlarındaki saatim ile server ın saati örtüşmüyor sanırım. hep yaşıyorum ben bunu
  • Daha önce de bir mesajda yine görmüştüm ama ben yanlış görüyorum galiba düşüncesi ile karışmamıştım.
    Biraz öncede yeniden yeniden baktım yok yanlış değil.
    Bir sorayım dedim.

Geleceğe gidip geri gelebiliyorsun yani
  • fark olur derken sormak istediğim şuydu:

CD player alıp bunu stereo ampli'ye girdik diyelim..
    Mevcut pc'deki kaliteli rip müzikleri dönüp CD'ye yazıp -> CD player üzerinden dinlemek ile, CD'ye yazmadan direk HTPC üzerinden dinlemek arasında fark olur mu diyorum?
  • Onda bile olur inan bana.
  • Tamam o zaman yapacak bişey yok..ileride cd-player alırız..yada mevcut pioneer dv-585a dvdplayer ile dinleriz..
  • http://www.audioadvisor.com/prodinfo.asp?number=CADACMAGI

PC çıkışına araya bu tarz bir DAC koysak oradan stereo ampli'ye girsek nasıl olur acaba?

edit: hatta diğer dijital girişine pioneer dvd-player'imi girip kaliteli bir cd-player haline getirmiş olur muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRaBeeN -- 11 Ekim 2008; 11:47:38 >
  • Wolfson nun DAC ını kullanıyor filter larıda Texas biraz araştırmak lazım nedir ne degildir nasıl performansı var diye. Ama İyi bir DAC la DVD playırını daha üst seviyeye çıkarabilirisin tabi. Aslında DVD playerlar la CD playerların okuma olayları biraz farklılık gösteriyor. O sebepten Ucuz bir CD playerınız olsaydı onu DAC a baglamanız daha anlamlı olabilirdi belki. Kısacası deneyip dinlemek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.