Şimdi Ara

..STEREOSU EN İYİ AVR ANFİ MARKASI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar stereyoda en iyi giriş ve orta seviye avr hangisidir..hk pioneer yamaha onkyo denon.sony..teac.....

• Teknikanın açtığı bir konu vardı orda Pioneer 1018 e karar vermemişmiydin sen. Yanlışmı anımsıyorum.
  • Mevcutta hoparlörlerin var diye düşünüyorum. Markası ve spec leri hakkında bilgi verirsen en azından ne özelliklerde bir anfi bakman gerektiği konusunda fikir verilebilir. Yalnız bu yazdığın soruya kimseden cevap bekleme çünkü cevabı yok :(

quote:

Orjinalden alıntı: nickelx

arkadaşlar stereyoda en iyi giriş ve orta seviye avr hangisidir..hk pioneer yamaha onkyo denon.sony..teac.....
  • Gelebilecek cevaplar belli

AVR den müzik dinlenmez, En iyi kavramı kişiye göre degişir, Dinlemeden karar vermeyin vs.. vs..

Ama bir marantz kullanıcısı olarak stereo perforansından cidden memnunum diyebilirim
  • yamahanın steryosundan memnun değilim ondan sordum.1018 ett ama fiyat olarak yüksek bide yurtdışından gelicek.pioneeerin steryosu yamahadan iyi dedndigini biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 6 Ekim 2008; 15:43:31 >
  • ama belkide yamaha değil quadral quantasların kalitesi kötüdür avr ye boşunamı suç atıyorum acaba yamaha ns-55 kolon alsamses farkedermi..
  • anfi değil; amfi ya da ampli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SANA ŞUNU SÖYLEYİM QUADRALLARI SONY'NİN Bİ ES SERİSİYLE DİNLEMİŞTİM 3200 ES Tİ GALİBA HARİKA ÇALIYODU BEN ZATEN ONA TAV OLUP ALMIŞTIM BİDE FİYATI ÇOK UCUZLADI DİYE
  • peki arkadaşlar,
    hem orta yollu bir stereo amfi hemde orta yollu bir avr'yi birleştirsek?

nasıl modeller seçmeliyiz hangi özellikler olmalı?
    sanırım avr'de pre-out gibi özellikler olmalı?

center+rearlar avr'den sürülsün
    frontlar stereo amfi'den sürülsün?

bende açıkcası geçtiğimiz haftasonu harman kardon 445 avr ile rs8 müzik performansını hiç mi hiç beğenmedim..kesin ayar sorunu vardı belki ama biz bulamadık..o yüzden müzik dinleme işini stereo amfi'ye kaydırmaya karar verdim..gerçi öyle kaliteli bir cd-player'im olmayacak hatta iyi bir ses kartı alıp kaynağı tamamen pc'ye dönüp bitrati yüksek mp3 dinlemeyi yada bunları cd'ye yazıp sacd özelliği olan pioneer dvd playerden dinlemeyi düşünüyorum

son bir soru: stereo amfi'lerde digital giriş için ne diyorsunuz?

• stereo amfide digital giriş olmaz.receiver değilse tabi
  • Frontları stereo anfiden sürmek istiyosan pre çıkışu olan bir AVR bakman lazım.
  • peki böylece hem avr hemde stereo ampli barındıran sistem nasıl olur iyi olur mu?
    tabiki biraz daha maliyetli gibi olacak..ama yavaş yavaş sistemi doğru bir şekilde tamamlamak tek bir seferde tatmin etmeyecek bir şekilde tamamlamaktan iyidir..

bu arada stereo ampli için digital giriş derken harman kardon'un digital girişli stereo ampli'lerini kastetmiştim..adı belki stereo receiver diye geçiyor olabilir o konuda haklı olabilirsiniz..yani digital'den ses alıp stereo performansı nasıl oluyor onu merak ediyorum açıkçası..çünkü en nihayetinde kaynak olarak pc olacağından digital s/pdif out ile stereo ampli/receiver'a girmek hoş olabilir mi ?

bu konu burda ilgi görmüyor üstatlar es geçiyor sanırım bu başlığı
  • Stereo için digital sese ihtiyacanız yok zaten. Analog baglantı yapıcaksınız.

Birde AVR nizde preout olursa frontları stereo ya çıkarsınız, boylece stereo dinlemek istediğinizde stereo amfinizi açıp dinlersiniz film içinse hem AVR nizi hemde stereo amfinizi açarsınız.

Her iki durumdada performans güzel olur, stereo yu stereo dinlemiş olacağınız için doğru yapmış olucaksınız sinema daysa frontların sesi AVR den çıkıp stereo amfide işlenmezse (ki.. işlenicektir diye düşünüyorum) normal AVR den aldığınız gibi ses alırsınız. Yani maliyeti daha fazla ama hem stereo hem sinema için en iyi çözümlerden biri
  • Dostum,

Hadiseyi çok iyi bilmeme rağmen kafamdaki 30 soru işaretini senin yazını okuduktan sonra çözdüğümü düşünüyorum. Özetlemek istiyorum doğru mu çözümlüyorum diye.

Sorun: A/V stereo performansından memnun değiliz. Bir harici stereo amfisi ile bu sorunu halletmek istiyoruz. Bunu entegre veya pre-pro olarak halletmek mümkün. Entegre almayı düşündüğüm için ona göre çözümlüyorum.

Çözüm:

a/v receiverın pre-out'ından front channel lar rca kablo ile stereo'nun ilgili inputlarına bağlanır. Front hoparlörler stereo amfiye bağlanıyor. Bu bağlantı şeklinde iki kullanım oluyor.

Stereo dinleti;

Stereo amfi açılıyor ve afiyetle dinleniyor.

Sinema;

Hem stereo amfi hemde a/v açılıyor. Bütün sesi a/v işliyor ancak, front çıkışların gücü stereo amfiden geliyor. Böylece sorround kanallarada çok fazla güç kalıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Stereo için digital sese ihtiyacanız yok zaten. Analog baglantı yapıcaksınız.

Birde AVR nizde preout olursa frontları stereo ya çıkarsınız, boylece stereo dinlemek istediğinizde stereo amfinizi açıp dinlersiniz film içinse hem AVR nizi hemde stereo amfinizi açarsınız.

Her iki durumdada performans güzel olur, stereo yu stereo dinlemiş olacağınız için doğru yapmış olucaksınız sinema daysa frontların sesi AVR den çıkıp stereo amfide işlenmezse (ki.. işlenicektir diye düşünüyorum) normal AVR den aldığınız gibi ses alırsınız. Yani maliyeti daha fazla ama hem stereo hem sinema için en iyi çözümlerden biri

• @Altan bu konu ile ilgili topik açmıştın.öksüz bıraktın ama orayı. dur bakalım hele.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Dostum,

Hadiseyi çok iyi bilmeme rağmen kafamdaki 30 soru işaretini senin yazını okuduktan sonra çözdüğümü düşünüyorum. Özetlemek istiyorum doğru mu çözümlüyorum diye.

Sorun: A/V stereo performansından memnun değiliz. Bir harici stereo amfisi ile bu sorunu halletmek istiyoruz. Bunu entegre veya pre-pro olarak halletmek mümkün. Entegre almayı düşündüğüm için ona göre çözümlüyorum.

Çözüm:

a/v receiverın pre-out'ından front channel lar rca kablo ile stereo'nun ilgili inputlarına bağlanır. Front hoparlörler stereo amfiye bağlanıyor. Bu bağlantı şeklinde iki kullanım oluyor.

Stereo dinleti;

Stereo amfi açılıyor ve afiyetle dinleniyor.

Sinema;

Hem stereo amfi hemde a/v açılıyor. Bütün sesi a/v işliyor ancak, front çıkışların gücü stereo amfiden geliyor. Böylece sorround kanallarada çok fazla güç kalıyor.

quote:

Stereo için digital sese ihtiyacanız yok zaten. Analog baglantı yapıcaksınız.

Aynen öyle altancım, doğru anlamışsın yanlız bold yaptığım kısımda bir düzeltme yapmak istiyorum.
    AVR lerde her kanala ayrı besleme yapıdığı için frontları hiç kullanmasanda ona ayrılan gücü surround yada farklı bir kanala aktaramazsın. Ama tüm kanalların aynı anda yüke binmemesi iyi bişi tabi.
    Bu arada stereo amfi frontları AVR den sadece sinyal olarak alıp kendi işliyor, gücünü kendi üretiyor yani.

• Peki son soru bendeki pioneer dvd yi nasıl bağlayacağım. Misal hdmi ile a/v ye coaxial ile stereo yamı çıkacağım ? her seferinde sesi oradan çöz buradan mı çöz demek gerekecek yoksa kendi otomatik bağlantı seçiyormu dur bakiyim. Olmadı roksanı cd playerlı alırım
  • Playerla CD yi birden alırsan pioneer ı AVR ye baglarsın CD yide roksana baglarsın.
    Diğer türlü pioneer dan CD dinlemek istersen sesi yine senin 663 işliycek, yada dediğin gibi hem stereo ya hemde AVR ye baglayıp baglantı seçerek de çözebilirsin belki.
  • quote:

AVR lerde her kanala ayrı besleme yapıdığı için frontları hiç kullanmasanda ona ayrılan gücü surround yada farklı bir kanala aktaramazsın. Ama tüm kanalların aynı anda yüke binmemesi iyi bişi tabi.

sevgili dostum ukalalık yaptığımı düşünmezsen, yüzyüze muhabbet değil çünkü,

avr de her kanala aynı besleme yapılır. front çıkışlar boşaldığında tüm çıkış kanallerının watt kapasitesi değişmese de beslemenin yükü biraz azaldığından arka kanalların daha rahat çalışması sağlanır.bu olumlu etken ve rahat bir ses olarak geri döner. çıkışlar ne kadar iyi beslenirse transistörler o kadar rahatlar.

@Altan dvd player normal bağlayacaksın. sadece ihtiyacın olacak şey dvd çaların dd, dts destekli olup analog front çıkışlarından dd, dts sesi alman gerekeceğidir. cd çalar rahat eklersin, avr nin kumandasından ilgili girişli cihazı seçersin. stereo ampliye de bağlıyacaksın onda da dvd ve cd çalar ı hangisi çalışacaksa seçersin.

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

sevgili dostum ukalalık yaptığımı düşünmezsen, yüzyüze muhabbet değil çünkü,

avr de her kanala aynı besleme yapılır. front çıkışlar boşaldığında tüm çıkış kanallerının watt kapasitesi değişmese de beslemenin yükü biraz azaldığından arka kanalların daha rahat çalışması sağlanır.bu olumlu etken ve rahat bir ses olarak geri döner. çıkışlar ne kadar iyi beslenirse transistörler o kadar rahatlar.

Aslında aynı şeyden bahsediyorum sevgili dostum. Ayrı ayrı derken tek güç 7 kanala bolunmuyor her kanala gidecek güç miktarı belli demek istedim. Front ları kullanmayınca frontlara ait W degeri diger kanallara paylaştırılmıyor demek istedim. Ki.. sende öyle diyosun zaten.

Aynı anda tüm kanallara yük binmemesinininde rahatlatıcı olduğunu yazmıştım. Ki.. sende oyle diyosun zaten.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.