CD player alıp bunu stereo ampli'ye girdik diyelim.. Mevcut pc'deki kaliteli rip müzikleri dönüp CD'ye yazıp -> CD player üzerinden dinlemek ile, CD'ye yazmadan direk HTPC üzerinden dinlemek arasında fark olur mu diyorum?
Kaynak dijitalse son ana kadar dijital tutmak en sagliklisi, heleki amfideki DAC'ler iyiyse, disarida yapacagin her donusum araya koyacagin her ekipman seni kaynaktan daha cok uzaklastiracaktir.
Bu ''Dac'' denen cihazın görevi hakkında bilgi verirmisiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: bollu
Bu ''Dac'' denen cihazın görevi hakkında bilgi verirmisiniz?
Dijital veriyi Analog veriye çeviren donanım diyebilir. Digital Analog Converter
Bu soruya benim cevabım Cambridge Audio Azur olurdu.. AVR'de en iyi stereo dinlenecek ampli kanımca bu..
Cambridge Audio nun sinema performansı bence tartışılır. Her halükarda sinema için alınan bir AVR nin min. %75 oranında sinema konusunda performanslı olması gerekir diye düşünüyorum. Cambridge Audio stereo o iyi güzelde AVR sini ne kullanan gördüm ne okudum
Bence AVr nin ilk amacı sinema olmalı, zaten stereo performansı vasatın en fazla bir TIK üstüne çıkabiliyor. %50 sinema %50 müzik diye AVR alınırsa hata olur.
Benim de bir sorum var buna benzer bir konuda: Dts 5.1 kayıtlı bir şarkıyı AVR mi daha kaliteli verir yoksa stereo amfi mi?
DTS kayıtlıysa stereo da dinlemenin manası nedir ki? DTS den faydalanmak adına o kayıtları her halükarda AVR de dinleyeceksiniz zaten
AVR için uygun bir kayıt biçimi olduğunu biliyorum. Hani AVR temel olarak sinema odaklı ve stereo da müzik odaklı ya. ÖĞrenmek istediğim müzik açısından ses kalitesi nasıl olur stereo amfiye nazaran?
quote:
Orjinalden alıntı: TARANTULA-MK
AVR için uygun bir kayıt biçimi olduğunu biliyorum. Hani AVR temel olarak sinema odaklı ve stereo da müzik odaklı ya. ÖĞrenmek istediğim müzik açısından ses kalitesi nasıl olur stereo amfiye nazaran?
Eğer stereo müzik dinlemeyecekseniz zaten DVD filmelerdeki deki gibi bir müzik performansı alırsınız AVR den. Olay stereo ya dönünce işler değişiyo. DTS müziğin yeri başka stereo nun başka kısacası.
quote:
Orjinalden alıntı: Oronra
quote:
Eğer stereo müzik dinlemeyecekseniz zaten DVD filmelerdeki deki gibi bir müzik performansı alırsınız AVR den. Olay stereo ya dönünce işler değişiyo. DTS müziğin yeri başka stereo nun başka kısacası.
Yani ses doğallıktan uzaklaşıyor bu durumda. Peki @Oronra, bu duruma en çok sebep olan AVR nin temel olarak sinema için yapılandırılmış olması mı yoksa müzik formatının formatın kendisi mi?
Doğallıktan uzaklaşıyor diye bişi yok. Ben Marantzla muazzam keyif alıyorum DTS müziklerde, oldukçada doğal ayrıca. Stereo ve sinema amfilerinin yapısı gereği sesin rengi biraz değişiyor aslında. Tabi bunda kullandığınız kablodan tutunda kaynak CD yada SACD gibi cihazlarında uyum ve kalitesi çok önem taşıyor.
Şunu biliyorum ki mevcut sinema amfimin ayarında stereo bi amfiyle müzik dinlesemde atla deve kadar fark göstermeyecek. Ancak üst sınıf bir Stereo amfi kablo ve kaynak ile sınıf atlayabilirim. Değilse aradaki harcamalar çarçur olur.
Kısacası sınıf atlayacaksanız para harcayıp upgrade yapın ki verdiğiniz paraya değsin. Aksi durumda sadece farklu ürünleri dinleyip tecribe sahibi olursunuz o kadar
Stereo yu seviyorum ama 5.1 kayıtlı şarkı dinlemek de dediğin gibi ayrı bir keyif. Teşekkürler ilgin için.
quote:
Benim de bir sorum var buna benzer bir konuda: Dts 5.1 kayıtlı bir şarkıyı AVR mi daha kaliteli verir yoksa stereo amfi mi?
Avr.
quote:
Cambridge Audio nun sinema performansı bence tartışılır. Her halükarda sinema için alınan bir AVR nin min. %75 oranında sinema konusunda performanslı olması gerekir diye düşünüyorum. Cambridge Audio stereo o iyi güzelde AVR sini ne kullanan gördüm ne okudum
Bence AVr nin ilk amacı sinema olmalı, zaten stereo performansı vasatın en fazla bir TIK üstüne çıkabiliyor. %50 sinema %50 müzik diye AVR alınırsa hata olur.
Fazla satılmıyor olduğundan hareketle iyi olmadığını söylemek haksızlık olur.. Ben 640 modelinin gayet iyi olduğunu düşünüyorum sinemada.. Ama fiyatlar insanları uzaklaştıran etkenlerden biri.. Avrupada 1400€ gibi bir fiyatı olan ürün Allah bilir bizde kaç para.. Ben 640 modelinin hem sinemada hem stereoda iyi olacağını düşünüyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: TriNeO
quote:
Fazla satılmıyor olduğundan hareketle iyi olmadığını söylemek haksızlık olur.. Ben 640 modelinin gayet iyi olduğunu düşünüyorum sinemada.. Ama fiyatlar insanları uzaklaştıran etkenlerden biri.. Avrupada 1400€ gibi bir fiyatı olan ürün Allah bilir bizde kaç para.. Ben 640 modelinin hem sinemada hem stereoda iyi olacağını düşünüyorum..
Evet bende ona dikkat ettim fiyatı gereksiz pahalı, o fiyata muadili bir çok ürün bulunabilir.
quote:
Şunu biliyorum ki mevcut sinema amfimin ayarında stereo bi amfiyle müzik dinlesemde atla deve kadar fark göstermeyecek. Ancak üst sınıf bir Stereo amfi kablo ve kaynak ile sınıf atlayabilirim. Değilse aradaki harcamalar çarçur olur.
Değerli dostum,
sana hak veriyorum.anladım da, ama bolt ile aldığım kısımlarda iki cümlende inanmazsın aynı anlama geliyor bana kalırsa.
quote:
Orjinalden alıntı: the_cantan
quote:
Değerli dostum,
sana hak veriyorum.anladım da, ama bolt ile aldığım kısımlarda iki cümlende inanmazsın aynı anlama geliyor bana kalırsa.
Niye dostum? Aynı klasmanda bir AVR ile stereo arasında atla deve fark olmuyor ama üst sınıf bir stereo ya geçersen aynı klasmanda bir AVR ile kıyaslandığında fark olur demek istedim. Bence aynı anlamda degiller. Ama sen ogle uygun gorduysen boynumuz kıldan inca üstad
estagfurulullah dostum yaw ne demek. aynı klasmanda avr ile s.ampli arasında atl deve fark olmaz ama fark olur. üst sınıf avr ile s.ampliye geçersen s.ampli avr ye fark atar.ama atla deve kadar değil.
nasıl aynı anlama gelsiğine gelince,
bu audio işinin standartları yüksek.hem de çok.zamnla birlikte kimse farketmedi ama hep standart daha iyi olmaya çalışınca bu hale geldi.
haliyle; içinde bir işlemcinin kol gezdiği ampli ile bir stereo amplinin dinlenmeye kalkışılınca kullanmak, memnun kalmak sorun olmasa da dediğim gibi avr seviyesinde dijital olan yerde bu kıyas hiç olmaz. sinyal girecek ADC, olacak, işlenecek DAC geçecek, psu, şu bu kalitesi vbenzeri derken kabul görmekten uzak. şöyle benzetme yapalım Audio CD 'nin yanında mp3 nasıl kayıplı, maskelenmiş ise, analog sinyal karşısında PCM ses te o derece kayıplı. çok iyi bir cd çalar şart. ve pikap alt edilmesi daha uzun süre zor. nedeni ise bir plağın min. 500 bit lik örneklemeye ihtiyaç duyduğu. bir sinü sinyalin içinde 2.3 dereceden sinyaller var ki bu tınıyı belirler. ama öyle olması zor. ama yeterli ve çok iyi denen sistemde örneklenmiş dijital sinyalin çok cüzi, önemsizdir kayıpları dışında kayıplı sinyali ADC, DAC tan geçirmenin hiç sorun olmadığpı.bu yüzden üst düzey avr ile üst düzey bir aynı s.amplinin benzerliğini bir görsek de bence aynı anlama gelmemeli.fikrim bu sadece. sadece işlemcilerin marka, kalite, yetenek insafına kalmışız. selamlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme