Şimdi Ara

STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba SAMSUNG MAX-980 müzik setinin içinden çıkartmış olduğum stk411-240e'yi parçaladım ve fotğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.
    Entegrenin teknik özellikleri;
    Güç:120 Watt RMS
    THD %0.8
    Max. çalışma sıcaklığı: 150 C derece.

STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE) STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE) STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE) STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE) STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE) STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE) STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleep-_- -- 29 Kasım 2014; 15:23:55 >

• STK orjinalmiş keşke parçalamasaydınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

STK orjinalmiş keşke parçalamasaydınız

Yanık olduğu için parçalamış olabilir. İyide oldu... İç yapısını merak ederdim.
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hayır STK'da bir sorun yoktu, sağlamdı. Ama bunu çalıştırmak için özel trafo lazım çünkü bunun iki adet güç girişi var biri 50V simetrik biride 18V civarı birşeydi sanırım. Uğraşmak lazım ama ben uğraşmıyorum. Ayrıca çok ısınıyor bunu soğutmakta bir dert... Bundan önce RSN'de parçalamıştım keşke aklıma gelseydide onunda fotolarını atsaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleep-_- -- 4 Aralık 2014; 7:44:04 >
  • Orjinal olduğunu biliyordum zaten Samsung teypten çıkarttım. Oda sahte malzeme kullanacak değil harhalde .
  • Çok büyük hata yapmışsınız. Bile bile böyle bir entegreyi mundar etmek elektroniğe gönül vermiş birine yakışmaz.
    Ayrıca TDA-7294 ses kalitesi bakımından parçaladığınız STK'nın tırnağı olamaz.
  • Kılıfına acıdım ya, arayıpta bulamadığım entegre, millet güç kaynağı yok diye parçalar, bizde entegre yok diye kıytırık 7294lerle tda2052lerle uğraşırız adalet işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    STK lı devre lazımsa... Sıfır malzemelerle hazırlasanız bu kadara imal edemezsiniz.... Orijinal SONY

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-80-liradan-baslayan-fiyatlarla-190533710/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-sony-rx55-muzikseti-govdesi-190531530/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-muzik-setleri-190464990/detay

Hele bu Düğün yaptırır Gümbür gümbür 2X100 watt http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-sony-hcd-rx99-muzik-seti-189764565/detay

STK411-240E'NİN İÇİ (İNSİDE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Aralık 2014; 0:06:06 >

Ben hazır amfi asla kullanmam ama şeytan dürtüklüyor git al şunu çiz baskı devreyi, yap pleksiglass kutu, kur eve al gitarını pedalını hoplat mahalleyi
  • 90 a alsan trafosu elli eder(şeytan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 3 Aralık 2014; 23:26:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

90 a alsan trafosu elli eder(şeytan)

Sen ne diyon ya, bunun birde dijital ön panelleri, stksı, cennet kondansatörleri ve dijital ekosu var ha, dağıtmada yanında yat
    Çok para da değil ha (yine şeytan)
    Aldıktan sonra ;
    Hurdaya para verdin (yine o)

Amplifikatörle uğraşmam, yapmamda ve asla yaptığımı da kullanmam... neden mi?

İşte nedenleri...

Ses teknolojisinin olmazsa olmaz kuralları var. Bunları çoğumuz bilmiyoruz. Hepsini biliyorum diyen yalan söyler. Hepsini bildiğini iddia eden, bu forumda 1-2 kişi ya vardır veya hiç yoktur. Amaç şemayı bulup, eline geçen malzemeyle devreyi yapıp, voltajı verip, amplifikatörü bağırtmak değil...

Amplifikatör dediğimiz zaman aklımıza şunlar gelmeli... Orijinal hassas seçilmiş malzeme kalitesinden, yüksek mühendislik seviyesinde devre tasarımından, bağlantı şekillerinden ( grounding durumu- belki çoğunuz ilk defa duyuyorsunuzdur ) , distorsiyon (Bozulma oranı )
    noise - Gürültü faktörü
    Frekans karakteristiği., omaj durumundan, kullanılacak hoparlörlerin yapılacak amplifikatör le uyumundan, kutulama, görsellik, işlevsellik, özellikler ( karaoke, eko, spektrum vu metre, mikrofon, aux, FM vs.. vs.. )
    Kulağı yormayan Bass tonlaması, horn tweter sesi,

Daha sayarım da... sayarım...

Tamam... forumda yeni başlayanlar amatörce yapsınlar veya öğrenciler okul ödevi olarak ufak çapta amplifikatör yaparlar anlarım. ( hatta yardımcı da olurum )

Ama sizler, bizler... hatta elektronikler ilgilenipte müziği sevenler artık.. en az giriş seviyesi olan SONY setlere yönelsinler, müziğin keyfini çıkartsınlar derim...

Zamanla ileri ki seviyelere, HI-FI profesyonel ses sistemlerine, kule hoparlörlere geçsinler...

Ayrıca, Elektronikle yine ilgilenin audio hariç

Herkese iyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Aralık 2014; 0:33:06 >

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    Eskiciden STK 4192 2 X 50 watt, surround çıkışlı, gövde aldım, yanında aynı gövdenin bozuk olanını aldım ( trafo ve diğer yedek parçalar için ) Hepsine 30 tl verdim.

Yoksa hurdaya gidecek hepsi, yazık olmasın trafolara, STK lara...

Zamanında çok büyük paralardı bu setler ama şimdi teknolojileri eskidi, kaset bitti, Cd devri bitti, usb bağlantı yok,mp3 yok... hurdaya gidiyorlar.

Bize de lazım olan AUX ve FM ve STK lar , setler bozulsa da, yine tamir eder, yola devam ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Aralık 2014; 0:13:02 >
  • Hurdacıdan kitlenmiş honda titan kelle motoru 20tlye almıştım, hurda candır

Hocam o konuda haklısınız birşey demem ama;

Basit bir smps yaparken bile metal kasa kullanmaya özen gösteririm genelde, devrelerimi kutuya göre yaparım yani geçtim amfilerde faraday kullanmayı, ben enstrümanlarımda enstrüman hoparlörü kullanan birisiyim işin ustası değiliz ama, bazı şeyleri yerinde kullanırım, hoparlör ve kabinlerim orjinal marshall amerikadan gelme iki tane, bir arkadaşıma aldırmıştım bunlar hallolunca gerisi resmen teferruatmış gibi geliyor ses konusunda ölü dirilir yemin ederim kabinler MX112 diye aratırsanız gelir. Fiyata aldanmayın derim, daha ucuzdu

ama amatör ev içi kullanımda piyasada satılan trust snopy creative bile yeterli. Bilirsiniz, enstrümanlarda kullanılan hoparlör ile sıradan piyasadaki hoparlörler aynı performansı ve akustiği vermez, tıpkı a sınıfı lambalı amfi ile transistörlü stklı tdalı amfiler gibi. ustalarımız iyi bilir :)

Esas o groundig dediğimiz mesele, gitar hele ki elektro gitar çalan birisi için olmazsa olmazımız. rock için kullandığımız overdrive gibi ünitelerde hele bi ekranlama olmadan kullanalım bakalım ne oluyor. Kazanç şöyle bi 10-15 üstünü geçsin, Zırr dunn dinn, ucuz elektro gitar kullananlar iyi bilir ne dediğimi, merak etmesinler o yollardan bende geçtim o humbucker olmayan gitarlarda of of of

• +1 grounding 'i bile biri varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Aralık 2014; 0:50:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.