Şimdi Ara

Stok soğutuculu r7 1700 ve b350 çipsetli anakart ile overclock (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Var mı önerdiğin güzel hava soğutma hocam. Ben am4 soğutucu bulamadım piyasada. Elimde sıfır hyper 212 evo var. Uyumlu olması için kit olması gerekiyomuş, muhtemelen uğraşmadan satıp yeni am4 uyumlu bi soğutucu alcam fakat bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarantin Quentino

Var mı önerdiğin güzel hava soğutma hocam. Ben am4 soğutucu bulamadım piyasada. Elimde sıfır hyper 212 evo var. Uyumlu olması için kit olması gerekiyomuş, muhtemelen uğraşmadan satıp yeni am4 uyumlu bi soğutucu alcam fakat bulamadım.

Şirket ile ( soğutucu şirketi ) temasa geçin size ücretsiz kit gönderirler veya ülkedeki distribütörle ücretli kit satın alabilirsiniz.

Hyper 212 evo yeterli olur soğutmaya. İlla ben yenisini alayım diyorsanız noctua soğutucularından bir tane alın.
  • MafOK M kullanıcısına yanıt
    Stok soğutucuyla bütün çekirdekler 3.8 çalışabiliyormu yani?
  • Baska birinden daha okudum stok sogutucuyla tum cekirdekler 3.7 ghz yapilmis 1.24v ile. Yuk altinda 62 dereceyi gormus. Normalde stok sogutucu 95w'lik islemciler icinmis o yuzden 3.8 olabilir diyolar. Ama anladigim kadariyla ki redditte 3 farkli kisiden gordum yanlis hatirlamiyorsam, stok sogutucu tum cekirdekler 3.7 bir sikinti yaratmiyor gibi.

• Anladım hocam. Safe voltage ta sanırım 1.35 AMD öyle söylemiş. Yani ekstradan tower tipi bi soğutucuyla 4ghz i görmek çokta hayali olmaz herhalde.
  • Safe voltage 1.365 galiba. Aynen dediginiz gibi 4 ghz yapilabilir gorunuyor. Su an icin tek sikinti anakartlar. Onlar da bios updateleriyle duzelmicek seyler degil.

Aslinda insanlar anlamak istemedigi bir sorun var su an. Amd islemcileri yeni ciktigi icin hicbir optimize yok ve su an ve dedigim gibi anakartlar sikintili. Onun disinda cok guzel bir islemci. Youtubeda bir video izlemistim ryzenler ve 7700k arasinda. Videoyu yapan kisi eger sadece oyun oynamak icin aliyorsaniz 7700k alin diyodu ama sadece bu sene icin. Onumuzdeki senelerde oyunlarin nerdeyse tamami 8 cekirdek kullanmaya basladiktan sonra 7700knin bir anlami kalmiyor. Yani islemciyi 1 senelik dusunuyorsaniz 7700k alin. Ama islemciyi 3-5 sene arasi kullanirim diyosaniz kesinlikle ryzen alin. Cunku su an 7700k oyunlarda onde olsa bile birkac sene sonra ryzenlerin gerisinde kalacak.

Edit: Ayrica 1700 ile 7700k arasinda 100 dolarlik bir fark oluyo. Cunku amd anakartlari daha ucuz... 7700knin stok sogutucusu yok... ve zaten daha pahali...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MafOK -- 3 Mart 2017; 23:36:54 >

• Arkadaşlar yeni sistem kuruyorum niyetim ryzen 1700x yada 1700 ama daha alalı 15 gün olduğu için soğutucuya para vermek istemiyorum bu yüzden intel alacam gibi bu yeni aldığım soğutucuyu AM4 anakarta takma ihtimalim varmı acabahttp://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-tyr-sd1264b-intel-lga775-1150-1151-1155-1156-1366-islemci-sogutucu.html
    24.02.2017 faturalı vatan mağazadan alınma netten değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORKMAZ60 -- 4 Mart 2017; 0:53:27 >
  • Tarantin Quentino kullanıcısına yanıt
    Almayı planladığınız anakart hangisi bilmiyorum ama Asus Crosshair VI Hero geriye dönük eski soğutucular ile uyumlu, bende kara kara soğutucu işini düşünürken elimdeki sıvı soğutucu boşta kalmadı veya kit bekleme derdi olmadı.

Stok soğutuculu r7 1700 ve b350 çipsetli anakart ile overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CombatGT -- 4 Mart 2017; 0:58:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CombatGT

Almayı planladığınız anakart hangisi bilmiyorum ama Asus Crosshair VI Hero geriye dönük eski soğutucular ile uyumlu, bende kara kara soğutucu işini düşünürken elimdeki sıvı soğutucu boşta kalmadı veya kit bekleme derdi olmadı.

Stok soğutuculu r7 1700 ve b350 çipsetli anakart ile overclock

Hocam bana yazdınız sanırım ilginiz için teşekkürler ama söylediğiniz anakart 1200 küsür nerdeyse işlemci parası :) benim aklımdaki biraz daha orda sınız ne ucuz ne çok pahalıasus prime X370 di aklımdaki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORKMAZ60 -- 4 Mart 2017; 1:5:38 >

• KORKMAZ60 kullanıcısına yanıt
    24 Şubat tarihinde Hepsiburada dan 1.075 tl ye ön sipariş verdim, henüz elime ulaşmadı. İmkan varsa anakartı, alınabilecek en iyi modeli almak lazım, ama bütçe kısıtlıysa sizin işinizi görecek anakart yeterlidir. Ryzen 7 1700 alacaksanız soğutucu yanında geliyor ama diğer modelleri alacaksanız en uygun fiyatlı soğutucu Dark Freezer X90 (50-55tl civarı), Dark Freezer X120 (150 tl civarı), Cooler Master Hyper T4 (170 tl civarı). Ben Cooler masterın web sitesinden uyumlu olduğunu öğrenerek sipariş vermiştim fakat Asus Crosshair VI Hero geriye dönük uyumlu olduğunu öğrenince iptal ettim cooler master Hyper T4 ü ve elimdeki silverstone tundra td02-lite yi kullanacağım..

XIGMATEK TYR SD1264B INTEL LGA775/1150/1151/1155/1156/1366 İŞLEMCİ SOĞUTUCU model sadece intel sistem için uygun gözüküyor, fakat geri iade ederek soğutucusu olan R7 1700 alabilirsiniz ya da yine değiştirme veya iade edilmesi mümkünse aynı fiyat bandında Cooler Master Hyper T4 alabilirsiniz R7 1700X ile birlikte. Tamamen size ve bütçenize kalmış bir durum.

• CombatGT kullanıcısına yanıt
    AMD Ryzen 1700X boşta yükte full yükte sıcaklıkları paylaşabilirmisiniz merak ediyorum da asıl merakım aslında AMD Ryzen 1800X benim
  • Vatan sitesinde sadece intel gözüküyor ama kutusunda supporting the latest intel lga 1150-1151-1155 and amd fm2-fm1-am3+ yazıyor zaten hocam sıkıntı bütcede 3500 tl kaldı 750 evo 250 gb ve 16 gb ramleri aldım anakart+işlemci ve ekran kartı için 3750 ye kadar çıkabilirim ama birde soğutucu girerse işler karışıyor yarın gidecem bakalım vatana ne diyecekler olmazsa rx480 i ordan alayım 40 lira zarar ama en azında iade edebilirsem 40 lira fazla ödesemde önemli değil.siz sistemi kurmuşsunuz hayırlı olsun oyun performansı felan nasıl ben oyun amaçlı alıyorum oyüzden soruyorum.teşekkürler ilginiz içinde
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve anakart henüz ulaşmadı, malzemeler elime geçtiğinde temiz kurulum yaparak elimden geldiği kadar istenilen bilgileri ekleyeceğim.
  • Benim aldığım soğutucuyu xigmatex in resmi sayfasında da bulamadım
  • CombatGT kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim çok şey söyleniyor bende nasipse AMD Ryzen 1800X almak istiyorum o yüzden benim için önemli
  • KORKMAZ60 kullanıcısına yanıt
    Benim asıl alma sebebim extrem sporlarda çektiğim gopro görüntülerini işlemek, çünkü çok fazla biriktiler ve şimdiki sistemim çok yavaş kalıyor bu işlem için, ana amacım için bu işlemci tam bir fiyat performans canavarı benim için bundan dolayı ben ön sipariş verdim ama henüz elime ulaşmadı 24 Şubat tarihinde Ryzen 1700X'i 1.628 Tl ye, Asus Ros Crosshair VI Hero 'yu da 1.075 tl ye ön sipariş verdim. Çok aceleniz yoksa indirim bekleyin diye tavsiyede bulunabilirim ya da bekleyecek durum varsa Ryzen 5 serisini beklemenizi öneririm sadece oyun için sistem toplayacaksanız eğer.

Şu anda intel ve amd arasındaki rekabet biz son kullanıcıların faydasına olacaktır, ön siparişlerde işlemciler tükendiği için fiyatlar biraz arttı sanırım ve intelde fiyat indirimine gidiyor belki Ryzen 5 çıkınca ortalık dahada kızışabilir. Zaten Q2 şeklinde tarih verildi R5 ler için, Q2=Nisan-Mayıs-Haziran demek, bence en geç haziran başında piyasaya süreler R5 leri.

Bende yeni nesi oyunlardan sadece Bf 1 ve 4 var açıkçası çok oyuna düşkünlüğüm yok, çok çekirdek gücü benim yapacağım işler bakımından daha faydalı olacak bana, asusun söylediği model, msi pro carbon modeli ve asrock un bazı modellerini takip edin bence, mutlaka indirimler olacaktır. online satış siteleri sürekli takip edin derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: CombatGT

Benim asıl alma sebebim extrem sporlarda çektiğim gopro görüntülerini işlemek, çünkü çok fazla biriktiler ve şimdiki sistemim çok yavaş kalıyor bu işlem için, ana amacım için bu işlemci tam bir fiyat performans canavarı benim için bundan dolayı ben ön sipariş verdim ama henüz elime ulaşmadı 24 Şubat tarihinde Ryzen 1700X'i 1.628 Tl ye, Asus Ros Crosshair VI Hero 'yu da 1.075 tl ye ön sipariş verdim. Çok aceleniz yoksa indirim bekleyin diye tavsiyede bulunabilirim ya da bekleyecek durum varsa Ryzen 5 serisini beklemenizi öneririm sadece oyun için sistem toplayacaksanız eğer.

Şu anda intel ve amd arasındaki rekabet biz son kullanıcıların faydasına olacaktır, ön siparişlerde işlemciler tükendiği için fiyatlar biraz arttı sanırım ve intelde fiyat indirimine gidiyor belki Ryzen 5 çıkınca ortalık dahada kızışabilir. Zaten Q2 şeklinde tarih verildi R5 ler için, Q2=Nisan-Mayıs-Haziran demek, bence en geç haziran başında piyasaya süreler R5 leri.

Bende yeni nesi oyunlardan sadece Bf 1 ve 4 var açıkçası çok oyuna düşkünlüğüm yok, çok çekirdek gücü benim yapacağım işler bakımından daha faydalı olacak bana, asusun söylediği model, msi pro carbon modeli ve asrock un bazı modellerini takip edin bence, mutlaka indirimler olacaktır. online satış siteleri sürekli takip edin derim...

Teşekkürler ilginiz için artık soğutucuyu almazlarsa zaten mecburen intel alcam intelim msı pro carbon modelini taki ediyordum zaten ama indirim beklerken dolar kuru yuzunden her parça ortalama 50 tl arttı buda benim şansıma sizde gülerek kullanın sistemi tekrar hayırlı olsun.

• Bir insan 1800X ve 1800 niye para verir anlamıyorum hepsi 4ghz'e oc olup takılıyor, millet çıldırmış. Aynı işlemciye sadece frekans farkı var +150 dolar verecekler. Bu şey gibi zamanında i7 920 varken gidip 930, 950 almak gibi hepsi 4.2ghz'e oc oluyordu dahada gitmiyorlardı yada 2600k, 2700k gibi.
  • En mantıklısı 1500-1600x i beklemek ve ucuza b450 anakart almak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.