Şimdi Ara

Stok soğutuculu r7 1700 ve b350 çipsetli anakart ile overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar test sonuçları şahane. R7 1700 + orta/ucuz b350 çipsetli anakart ve stok soğutucu ile overclock potansiyeli nedir? Mobildeyim çok netim yok araştıramadim, aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stok soğutucu bilmem ama ev ortamında kullanılabilecek en iyi soğtuucyu tak 4ghz i geçemiyor.
  • Şimdilik işlemcilerin en yüksek alınan frekansı 4.1 GHz. Yani normal kullanıcının alabileceği en yüksek değer. Sanırım bunlar bilerek kısıtlı geldi. Daha sonra daha yüksek hızlara çıkabilen işlemcilerde şüphesiz gelecektir. O zamana kadar bios sürücüler çipsetler vesaire daha da oturmuş olur.
    Zaten anlamıştım böyle bir şeyin olacağını çünkü cinebench 8 çekirdekli işlemci klasmanında dünya rekorunu kırmışlardı. 5.2 GHz 1.8 küsür voltaj ln2 soğutma ile.
  • Hocam tüm çekirdeklerde 3,5 görebilirsiniz iyi ihtimalle. 1700x ile üç aşağı beş yukarı aynı olur.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Zaten turboyla 3.7 ghz olarak gelmiyor mu 1700? Yani stok sogutucuyla 3.7ghzi bir sikinti olmadan kullanabilmemiz lazim. Stok sogutucular benim bildigim kadariyla islemcinin turbo hizini yari yolda birakmiyorlar.

Yanlis mi biliyorum?

• MafOK M kullanıcısına yanıt
    Hocam 3,7 Turbo tek çekirdek için. Biz bütün çekirdekleri 3,5 yapıyoruz. Bu güç tüketimini ciddi artırıyor, sonuç olarak oluşan ısı da artıyor. 3,5'de de işlemci çok ısınabilir. 3,4 Ghz'de herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum. İyi bir silikon gelirse şansınıza 3,5 görürsünüz stock soğutucuyla. Cryorig h5 gibi 200 TL civarında bir hava soğutma alırsanız rahatlıkla 3,8 Ghz'de kullanırsınız. Ben böyle yapmanızı tavsiye ederim.
  • Peki anladim cok tesekkur ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam bende 212 evo var hız aşırtma yapmak için ideal olurmu?
  • Tüm çekirdekler 4 ya da 4.1 ghz görür. Oyunlar için 4 çekirdek 4.5 ghz diğer 4 çekirdek ise 3ghz çalışacak şekilde ayarlanabilir. Tabi kesin bir şey diyemem
  • RapGood kullanıcısına yanıt
    Evo 212 çok iyi bir soğutucu değil. 3,6-3,7 Ghz dolaylarında sıcaklık sorunu yaşarsınız gibime geliyor.
    Hız aşırtma yapmasam stok sogutucudan daha iyi sogutma sağlarmı? Sistemi topladıyıp 3-4 ay idare edip sıvı sogutma yapıştırırım o zamana kadar idare eder heralde?
  • RapGood kullanıcısına yanıt
    Eder eder. 3,4 Ghz stok frekansta sorun yaratmaz. Zaten Zen mimarisi 3,3 Ghz'e kadar lineer bir güç/performans eğrsine sahip. Yani 3 Ghz'de 65 Watt tüketecekseniz 3,3'de 75 Watt'tan daha az tüketirsiniz. 3,4'te bu 80 Watt falan olur. 80 Watt yakan bir işlemciyi de rahat rahat serin tutar Evo. Yükte 60 dereceyi geçmez gibime geliyor.
  • Kasanın havalandırmasıda iyi olması lazım onu da hesaba kat.Yaz aylarına yaklaşıyoruz birde.
  • 1.5V ile 4.5Ghz
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam tüm çekirdeklerde 3,5 görebilirsiniz iyi ihtimalle. 1700x ile üç aşağı beş yukarı aynı olur.

3.5 güzel bir değer bence. Gtx 1070 ile kullanmayı düşünüyorum. Yeterli olur gibime geliyor.

• Redditte okudugum kadariyla biri stok sogutucuyla 3.8 ghze cikmis b350 anakartla. Islemci derecesi oda sicakliginda 50 civariymis.

• MafOK M kullanıcısına yanıt
    Boştayken mi o sıcaklık yoksa yük altında mı? Yük altında ise müthiş ama sanmıyorum.

• Oda sicakligi yazmis yuk altinda olsa belirtirdi diye dusunuyorum. Hatta 3.8 degil 3.867ymis. Valla ben overclock yapmayi dusunmuyorum cunku daha iyi bir sogutucu alamam su anki durumumla. O yuzde 3.7 50in altinda olcagi icin bence gayet iyi.

• 1700'ün stok soğutucusu 95TDP'lik işlemci için tasarlanmış soğutucu yani 200-300Mhz'lik O.C için yeterli olacaktır. 4.5Ghz'i gören yok Ryzen işlemcilerle. O yüzden 500-100Mhz gibi O.C rakamları düşünmeyin.
  • Bu arada redditte sordum. Turboyu kapatip tum cekirdekleri 3.7 ghze cikartirsam bi sikinti olur mu diye. Cevap hayir hatta 3.8 yapilabiliyomus.

Ogleden sonra aliyorum elveda 9590.............

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.