Şimdi Ara

*** STOP: 0X00000124 Hatası Alıyorum (Mavi Ekran Hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim kardeşlerim başlıktada belirttiğim gibi çok uzun zamandır *** STOP: 0X00000124 kodlu mavi ekran hatası alıyorum mavi ekran hatasının, bluescreenwiew programının ekran görüntüsünü ve dmp dosyalarını atıyorum daha önce bunun gibi bi konu açılmış ve bunlar istenmiş bende direk koyiyim dedim nolur yardım edin hiç anlamadığım işler yardım etmeye çalışacak edecek herkese allah razı olsun detaylar aşağıdadır son 2 mavi ekranımın detaylarını paylaşıyorum

Bugünkü Mavi Ekran Detaylarım

Mavi Ekran Hatam (1 Ay Önce Aldığım Mavi Ekranın Görüntüsü Ama Sanırım Bugüne Kadar Aldıklarımın Hepsi Aynı)

Mavi Ekranıma Ait BlueScreenWiew Programının Ekran Görüntüsü

Hataya Ait Text Dosyasındaki Bilgiler

==================================================
    Dump File : 052116-24944-01.dmp
    Crash Time : 21.05.2016 16:00:34
    Bug Check String :
    Bug Check Code : 0x00000124
    Parameter 1 : 00000000`00000000
    Parameter 2 : fffffa80`08bc1028
    Parameter 3 : 00000000`fa000000
    Parameter 4 : 00000000`00400405
    Caused By Driver : hal.dll
    Caused By Address : hal.dll+12a3b
    File Description :
    Product Name :
    Company :
    File Version :
    Processor : x64
    Crash Address : ntoskrnl.exe+6f400
    Stack Address 1 :
    Stack Address 2 :
    Stack Address 3 :
    Computer Name :
    Full Path : C:\Windows\Minidump\052116-24944-01.dmp
    Processors Count : 8
    Major Version : 15
    Minor Version : 7601
    Dump File Size : 335.560
    Dump File Time : 21.05.2016 16:02:34

Hataya Ait dmp dosyası

https://drive.google.com/file/d/0B8jsMl2jVp6kb1VBdDd6UkZ1eDA/view

Aslında çok fazla mavi ekran aldım bugüne kadar ama hepsini tek tek paylaşıp başınızı ağrıtmak istemiyorum birde dün aldığım mavi ekran detaylarını paylaşacağım

Dün Aldığım Mavi Ekran Detayları

BlueScreenWiew Programının Ekran Görüntüsü

Hataya Ait Text Dosyasındaki Bilgiler

Dump File : 052016-29140-01.dmp
    Crash Time : 20.05.2016 14:59:27
    Bug Check String :
    Bug Check Code : 0x00000124
    Parameter 1 : 00000000`00000000
    Parameter 2 : fffffa80`08bc2028
    Parameter 3 : 00000000`fa000000
    Parameter 4 : 00000000`00400405
    Caused By Driver : hal.dll
    Caused By Address : hal.dll+12008
    File Description :
    Product Name :
    Company :
    File Version :
    Processor : x64
    Crash Address : ntoskrnl.exe+10c89
    Stack Address 1 :
    Stack Address 2 :
    Stack Address 3 :
    Computer Name :
    Full Path : C:\Windows\Minidump\052016-29140-01.dmp
    Processors Count : 8
    Major Version : 15
    Minor Version : 7601
    Dump File Size : 262.144
    Dump File Time : 20.05.2016 15:01:47

Hataya Ait dmp Dosyası

https://drive.google.com/open?id=0B8jsMl2jVp6kRlI3OUJvMXJnQ1E

İnşallah sorunu hep birlikte buluruz yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum abilerim kardeşlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alienvvare -- 21 Mayıs 2016; 21:04:31 >

• Çok kapsamlı bir hata. Genelde ram bellek arızasından yapıyor ama net bişey söylemek çok zor. Sürekli birşeyler deneyerek problemi bulabilirsin.
    Önce MemTest86+ yap bi sonuca bak. Sonra ;

Chkdsk;
    Start > Search bar > cmd
    chkdsk c: /r
    Buradaki 'c:' kısmı Windows kurulu olduğu disk

Buradanda bi sonuca bakılacak.

Fiziksel olarakta bişeyler yapabilirsin. Mesela ram belleklerin yerlerini değiştir dene. Tek modül sök dene. Veya ekran kartını sök ,entegre ile dene. Ekran kartını söküp entegre ile kullanınca düzelirse, driverına rollback at. Kolay gelsin şimdiden, takipteyim.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    chkdsk c:/r bu verdiğiniz komut sanırım windows klasörünün bütünlüğünü kontrol edip eksik dosya veya bozuk dosya varsa tespit edip tamir ediyo doğrumuyum ? şimdi ilk olarak chkdsk komutunu uygulamaya başladım şu anda sonucu yazarım bu arada oyun oynarken oluyo genellikle Counter Strike Global Offensive oynuyorum oyundayken olma ihtimali daha yüksek oluyo %80 oyundayken %20 normaldeyken oluyo mesela 3 4 saat oynuyorum bi anda hata veriyo sonra yeniden başlatıyo bilgisayarı ve tekrar giiriyorum oyuna o gün bikere verince o hatayı bidaha vermiyo neredeyse ama ekran kartım zorlanmıyo çünkü fps değerim grafik ayarları maksimumdayken minimum 110 oluyo ekran kartım ati 5870 hd
    chkdsk c:/r komutunu girdiğimde cevap olarak

Dosya sistemi türü NTFS.
    Geçerli sürücü kilitlenemiyor

Birim başka bir işlem tarafından kullanıldığından, Chkdsk çalıştırılamıyor. Sitemin sonraki başlatılmasında bu birimin gözden geçirilmesini zamanlamak ister misiniz ? <E/H>

bu metni veriyo şimdi ne yapmalıyım acaba ? bundan sonrada dosya indirme işlemim var sonrada memtest86+ programıyla test edeceğim
  • gözden geçirilmesini onayla bi baksın önemli sistem dosyalarını kontrol etsin. eğer oyundayken daha çok oluyorsa kesinlikle ekran kartını söküp bir gün öyle kullanmalısın. problem ekran kartı sürücüsü olabilir.
  • Alienvvare kullanıcısına yanıt
    mrb hocam pc sıcaklıklarını kontrol edin biostan, birde son zamanlarda windows updatenin güncelledigi veya farkli programla guncellediginiz driver varsa kaldirin oyle deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    gözden geçirilmesini onayladım sonra yeniden başlattım bilgisayarı dosya sistemi temiz gibi birşey söyledi tam hatırlamıyorum 1 saat önce yaptım ama temiz yazısını çok net hatırlıyorum memtest86+ programıylada ram testini gerçekleştirdim

Memtest86+ Test Detayları

bu arada memtest makalelerini okudum ve bir yazıda ramleri tek tek test edin 1 rami her slota takarak ayrı ayrı uzun uzun test ederseniz kesin sonuç verir denmiş dilerseniz yarın bütün gün bu şekildede test edebilirim ramleri

inceleyip yorum yapmanızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler ilgilendiğiniz için dediğiniz diğer uygulamalarıda yapıcam film izledikten sonra fakat ekran kartımı çıkarıp nasıl kullanıcamki ? benimki oyun bilgisayarı zaten alienware kasa masaüstü kullanıyorum ve elimde fazladan bir ekran kartı var ama oda özellikleri çok kötü oyun oynayamam

bi ara ekran kartımın fanı bozuldu tamire gönderdim yenisiyle değiştirdiler bende o sırada bu bahsettiğim eski ekran kartıyla idare ettim eski ekran kartı nvdia idi onun sürücüsü yüklüydü sonra tamirden gelince o sürücüyü silip amd yükleyip asıl ekran kartımı tekrar sisteme takmıştım acaba nvidia sürücüsü tam anlamıyla sistemden temizlenmemiş olabilirmi ?

• canmrtcan kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi sıcakllıkları kontrol edicem yarın haber veririm bi önceki yorumumda memtest86+ programının test görüntüsü var isterseniz onuda bir kontrol edip sizde yorum yazın belki bi faydası olur birde yeni windows update yaptı otomatik olarak ama yapmadan önce verdi bu hataları farklı programlada güncellediğim bir driver yok format atalı ve driver yükleyeli baya zaman geçti uzun zaman oldu driver yüklemeyeli
  • Alienvvare kullanıcısına yanıt
    tabiki bakarim hocam o mavi ekrandan once win updateye bakin driver guncellemesi varmi otomatik aliyo bazen

• Baktım memtest sonucuna ram belleklerinde bir problem gözükmüyor. Ayrı ayrı test etmene gerek yok.

i7-920'de entegre grafik birimi yok. eski ekran kartını tak bir gün cs 1.6 felan oyna. en azından problem ekran kartı mı bi anlayalım. Ona göre birşey yaparız. Belki uyumsuz sürücü belki arıza. Sonuçta oyunda daha çok mavi ekran veriyor dedin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alienvvare

gözden geçirilmesini onayladım sonra yeniden başlattım bilgisayarı dosya sistemi temiz gibi birşey söyledi tam hatırlamıyorum 1 saat önce yaptım ama temiz yazısını çok net hatırlıyorum memtest86+ programıylada ram testini gerçekleştirdim

Memtest86+ Test Detayları

bu arada memtest makalelerini okudum ve bir yazıda ramleri tek tek test edin 1 rami her slota takarak ayrı ayrı uzun uzun test ederseniz kesin sonuç verir denmiş dilerseniz yarın bütün gün bu şekildede test edebilirim ramleri

inceleyip yorum yapmanızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler ilgilendiğiniz için dediğiniz diğer uygulamalarıda yapıcam film izledikten sonra fakat ekran kartımı çıkarıp nasıl kullanıcamki ? benimki oyun bilgisayarı zaten alienware kasa masaüstü kullanıyorum ve elimde fazladan bir ekran kartı var ama oda özellikleri çok kötü oyun oynayamam

bi ara ekran kartımın fanı bozuldu tamire gönderdim yenisiyle değiştirdiler bende o sırada bu bahsettiğim eski ekran kartıyla idare ettim eski ekran kartı nvdia idi onun sürücüsü yüklüydü sonra tamirden gelince o sürücüyü silip amd yükleyip asıl ekran kartımı tekrar sisteme takmıştım acaba nvidia sürücüsü tam anlamıyla sistemden temizlenmemiş olabilirmi ?

ramlerde problem yok ama ekran karti driverini yukledikden sonra kayit defteri ve iz silen programlarla sil revo unins. ve iobit unins. gibi programlarla sonra temiz kurulum yap

evet haklısın inşallah ekran kartında arıza yoktur tamamen driverla alakalıdır ekran kartının donanımsal bir problemi olma ihtimali varmı yani düşündümde bozuk olsa saatlerce cs go oynayamazdım başka oyunlarda oynuyorum memtest86+ gibi ekran kartınında bi sorunu varmı yokmu görebilmek için bi program varmı bozuk bi chip veya herhangi bi sorunu varsa tespit edebilicek
  • canmrtcan kullanıcısına yanıt
    inşallah donanımsal değildir ekran kartımı çok seviyorum değiştirmek hiç içimden gelmiyor şimdi anlamadığım nokta şurda bi ara nvdia driverı yüklemiştim onun kalıntılarını silebilmem için onu tekrar yükleyip bu sefer revo ile silin mi diyosunuz ? doğrumu anladım
  • aynen hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Alienvvare

inşallah donanımsal değildir ekran kartımı çok seviyorum değiştirmek hiç içimden gelmiyor şimdi anlamadığım nokta şurda bi ara nvdia driverı yüklemiştim onun kalıntılarını silebilmem için onu tekrar yükleyip bu sefer revo ile silin mi diyosunuz ? doğrumu anladım

Ayni hatayi eski ekran kartima driver guncelledikten sonra bende aldim hatta sistemimde o.c. vardi o.c. yi geri aldim vs vs bi suru is catalyst yerine crimson kurmustum tekrar catalyst kurunca duzelmisti bende bilginize...

• DONANIMDA BI SORUN VARDIR GENELDE öyle oluyor bence yoksa mavi ekran nerdeyse hiç almıyom donanımda sorun var sa oluyor ama bence mönitorün var mı bilmiyomda varsa bi içinde internet kafe olan ps4 kafeye götür bi baksınlar falan tabi bu benim düşüncem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.