ARKADAŞLAR ARACIM BRAVA SX 2OOO.SORUNUM ARAÇ KASİSLERDEN GEÇERKEN YAVAŞLADIĞIMDA,KIRMIZI IŞIKLARDA VE YAVAŞ GİRDİĞİM VİRAJLARDA STOP EDİYOR.BAZEN ARABA ROLANTİDEYKENDE YAPIYOR.MOTOR DEVRİ KENDİ KENDİNE Bİ İNİP Bİ ÇIKIYOR VE SONRA STOP EDİYOR.SİZCE NAPMAM LAZIM.FORMDA OKUDUM BAZI ARKADAŞLAR LPG ENJEKTÖR ARASINDAKİ BORUNUN KISALTILMASI GEREKTİĞİNİ YAZMIŞ.Bİ ARKADAŞTA GAZ KELEBEĞİNE GİDEN SİYAH KABLOYA GÜÇLENDİRME YAPILMASI GEREKTİĞİNİ YAZMIŞ.ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN NE YAPMAM LAZIM BU KONUDA.MOTORCULAR GAZ KELEBEĞİNİN DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORLAR BAŞKA DÜZELMEZ DİYORLAR.AMA BÜTÇEM KISITLI OLDUĞU İÇİN O EN SON ÇARE BENİM İÇİN.TEMİZLETSEM BU KELEBEĞİ İŞE YARARMI ACABA.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
ucuz ama kısa vadeli çözüm olması açısından temizlik,lpg ayarı ve rolanti devrinin biraz yükseltilmesi işinizi görür tahminimce.
gaz kelebeği değişimi son çare olmalı. benim de aynı sorun vardı bravoda. gaz kelebeği girişine kelepçe takıldı ve o kısımdan hava girmesi önlendi. o günden sonra problem kalmadı. eğer kelepçeyle alakalı bi durum yoksa lpg hortumunu kısalttır. o da olmazsa kablo güçlendirme metodu varmış. ben daha o evrelere gelemedim bu araba sayesinde motor ustası olmak üzereyim.
boşu boşuna kelebek temizletmeye para verme. değişen bir şey olmuyor.
yeni üyeyim arkadaşlar 2001 brava sx otomatik kullanıyorum aynı sorun bendede vardı bir yerlerde okudum ve uyguladım akünün artı ve eksi kutup başlarını söktüm 24 saat sonra yeniden taktım ve sorunum ortadan kalktı 500 km yol yaptım bir sorunum yok allaha şükür ecu fabrika ayarına dönüş yapıyormuş böyle olunca denemeni şiddetle tavsiye ederim
arkadaşlar şu gaz kelebeğine giriş yerinde kelepçe yok benimönce oraya bi kelepçe takıyım dediğiniz gibi inşallah düzelir.olmazsa lpg borusunu kısalttırcam bakalım
kelepçe yoksa kesin ondandır. kelepçe olması şart....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme