Şimdi Ara

Street Fighter IV: A New Beginning (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.544
Cevap
0
Favori
63.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eklenti sorunlu. Online oyuna giriş bile olmuyor ne yeni mod da nede eski modlarda...

Acil yama çıkması lazım yoksa online SF IV yalan olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoalaX

Cuma günü geliyor bakalım SF IV'e yeni mod. Çoşacaz ya hemde bedava olacak.

Tekken 6 olayına katılıyorum. Bi çıkamadı lanet oyun. Çıksa kafadan kopacaz valla.

Sen beni eklesene yeni GT'ne. Akşama atalım biraz SF IV ?

Kusura bakma ben çıktıktan sonra yazmışsın yeni gördüm. Bugün girdiğimde seni eklerim.

Edit: Yeni update ile SFIV online'a girilmiyor mu? Daha ben bakamadım ama umarım bir an önce düzeltirler. Ben de bu gece biraz SFIV atayım diyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 24 Nisan 2009; 21:40:53 >

• Giriliyorda ne işe yarıyor onu çözemedim.ana ekranda sağ tarafta puan barları açıldı başkada bir icraat göremedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuenoVentura

Giriliyorda ne işe yarıyor onu çözemedim.ana ekranda sağ tarafta puan barları açıldı başkada bir icraat göremedim.

4 kişilik oda oluşturulabiliyor ve eğer yanılmıyorsam bu oda da turnuva usulü oynanabiliyor.
  • ezelden beri çok sevemiyorum bu tarz oyunları
    beceremediğimdem olabilir tabiki

sf4'e de bir şans verdim ama sonuç değişmedi
    ısınamadım yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 24 Nisan 2009; 23:39:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arsenic
    quote:

Orjinalden alıntı: BuenoVentura
    Giriliyorda ne işe yarıyor onu çözemedim.ana ekranda sağ tarafta puan barları açıldı başkada bir icraat göremedim.

4 kişilik oda oluşturulabiliyor ve eğer yanılmıyorsam bu oda da turnuva usulü oynanabiliyor.

Ben bu akşam biraz baktım yeni Championship moda, ancak bu şekilde isteğe bağlı oluşturulan oda görmedim.

Xbox Live maçlarında Ranked ve Player Match seçeneklerine ilave olarak Championship modu ilave olmuş.

Grade Point (GP) ve Championship Point (CP) olmak üzere iki puan var. GP, turnuva kazanıldıkça artıyor. CP ise bir turnuvada rakiplerinizin GP puanları toplamından oluşuyor ve her turnuva bitiminde sıfırlanıyor. Bir turnuva kazanırken ne kadar fazla CP toplarsanız, yani ne kadar zorlu rakip yenerseniz, turnuva sonunda kazandığınız GP de o kadar fazla oluyor.

Turnuvalar çeyrek finalden başlıyor. Diyelim çeyrek final maçı yaptınız ve kazandınız. O zaman bir sonraki sefer maç aradığınızda yarı final oynayacak oyuncular ile karşılaşıyorsunuz. O maçı da kazanınca final oynayan oyuncular ile karşılaşıyorsunuz. Arama otomatik olarak bu şekilde oluyor. Eğer maç kaybederseniz turnuvadan elenmiş oluyorsunuz ve yeniden çeyrek finalden başlıyorsunuz. Bir de Championship modda rakibinizin seçtiği karakteri göremiyorsunuz, soru işareti olarak gözüküyor. Seçim yaptıktan sonra gösteriyor iki tarafın seçtiği karakterleri.

GP'ler hiç azalmıyor, hatta kaybettiğiniz maçlarda bile 1 puan da olsa artıyor. Ayrıca turnuva kazandıkça seviyeniz de artıyor. En başta G3-E ile başlıyorsunuz, sonra G3-D, G3-C, G3-B diye ilerliyor. Yanlış hatırlamıyorsam G3, dört ana seviyeden bir tanesi. Ben G3-B seviyesinde iken de birkaç turnuva kazandım, artık o kadar kolay seviye atlanmıyor.

Ayrıca bu yeni mod hakkında Options menüsü altındaydı galiba, Update Info diye resimli İngilizce açıklama var. Vakti olan birisi resimli olarak Türkçe tercümesini yapabilir.

Son olarak, artık hem yeni modda hem de Ranked Match'larda da rakibinizin % kaç disconnect olduğunu, yani oyundan erken çıktığını görebiliyorsunuz. Ancak gördüğüm kadarıyla erken çıkan o maçı kaybetmiş sayılmıyor. Ama % artarsa kimse o kişiyle oynamak istemez. Zaten şimdi bile çoğu kişi ilk ekranda menüden çıkıyor. Artık neyimi beğenmiyorlarsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Nisan 2009; 2:21:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Bir de Championship modda rakibinizin seçtiği karakteri göremiyorsunuz, soru işareti olarak gözüküyor. Seçim yaptıktan sonra gösteriyor iki tarafın seçtiği karakterleri.

Hocam bu bir devrimdir ve çok iyi düşünülmüş bir şey
  • Kimse oynamıyor galiba bu oyunu

Championship Mode hakkında bazı ilave bilgiler vereyim. Championship mod, Ranked maçlarda olduğu gibi maç kaybedilince puan eksiltmiyor. Aksine kazandığınız her maç için puan kazanıyorsunuz.

G3 > G2 > G1 > Sg gibi 4 seviye var.
    G3-E ile başlıyorsunuz, G3-A'ya kadar geliyor. Sonra G2'ye geçiyorsunuz. G2-E'den G2-A'ya doğru gidiyor.
    G3 seviyesinde turnuvalar 1.tur, yarı final ve final maçından oluşuyor. G2 seviyesinde ise 1.tur, 2.tur, yarı final ve maçlarından oluşuyor.

Ben şimdi G2 modundayım. Örneğin 1.turda elenirsem hiç puan alamıyorum. 2.turda elenirsem 5 Grade Points (GP) veriyor. Yarı finalde elenirsem 20 GP veriyor. Final maçını kazanırsam neredeyse sürekli 104-105 GP veriyor. Final maçında kaybedince de 50 küsür GP veriyor.

Daha önce söylemiştim. Grade ve Championship Points olmak üzere (GP ve CP) iki puan var. GP genel puan, CP ile o turnuvada kazanılan puanlar oluyor. Diyelim 1.turda GP'si 2500 olan birisini yendim, 2.tur geçerken benim CP 2500 oluyor. Diyelim 2.turdaki rakibim 1.turda 2300 GP'li birisini yenip 2300 CP kazanmış ve kendisinin GP'si de 2700 ise, ben onu yendiğimde rakibin kendi GP'si (2700) ve o ana kadar kazandığı CP'ler (bu durumda 2300) benim CP'ye ilave ediliyor. Aynı şekilde yarı final maçında da kazanınca rakibin kendi GP'si ve o ana kadar kazandığı CP kazanana ilave oluyor.

CP'ler için dünya sıralaması ayrıca yapılıyor. Ne kadar zorlu rakiplerle oynarsanız turnuva sonunda o kadar fazla CP kazanmış oluyorsunuz ve Replay yüklediğinizde diğer üyeler izleyebiliyorlar. Replay sadece turnuvada final maçını kazanan oyuncuya maç sonunda bir buton ile tanınan bir hak. Maçın hemen bitiminde Upload Replay için A butonuna basmanız veya B ile Cancel (iptal) yapmanız gerekiyor.

Championship modda ne kadar fazla oynarsanız, dünya sıralamasında o kadar üstte olursunuz. Tabi ki turnuva kazanınca daha hızlı puan kazanırsınız ama mesela yarı finalde de, finalde de kaybetseniz, yine bayağı puan geliyor. Bu bakımdan Call of Duty 4'e benziyor. İyi oynayan değil, çok oynayan dünya sıralamasında üstte oluyor. İlk günler ilk 100'de idim, ama milletin vakti bol, kısa sürede 200'lere düştüm ve haftasonuna doğru oynamazsam eğer 500'lere kadar düşerim herhalde.

Dün akşam dünya GP birincisi bile hala G2 seviyesinde idi. Benim şimdiki GP 3300 civarı. Galiba G2 seviyesinden G1 seviyesine 10.000 GP sonrası atlanıyor. G2 seviyesinde yukarıda söylediğim puanların kazanıldığı düşünülürse, 10.000 puana ulaşmak için bayağı uğraşmak gerekiyor. Zaten G2 seviyesinde olanlar minimum 2000 GP'li oluyorlar ve ortalama 2500-3000 GP'li olanlar geliyor. Yani dünya sıralamasında şimdilik ilk birkaç yüzde olanlar. Bu nedenle kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 28 Nisan 2009; 10:04:55 >

• Bencede bu oyunun havası söndü artık, ilgi alaka gösteren yok çok oynayan olduğunuda sanmıyorum...
    kim nederse desin zaten o padlerlede oynaması epey zor bu oyunu. Trialda yapılan haraketleri maç içerisinde uygulamak işkence adeta o kollarda. Satış rakamlarını bilmiyorum dünya genelinde ama pc versiyonundan da umutlu değilim ben açıkçası, zira online mode yok diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.
  • şaka heralde champ. modda millet coşuyor.hareketlerde joyla mükemmel uyumlu.sadece önemli olan iyi timing.
  • sus len dayağı yidin zaten benden
  • nasil oynanmiyor yaw ??

live de bakiyorum arkadas listemde 60% SF IV oynuyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jokerguy

sus len dayağı yidin zaten benden

Alkollüydüm hatırlamıyom.
  • ben bu oyun için çıkış tarihinden önce oynadım ama bu na hiç deymedi. oyun çok güzel ama ben hiç sevemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: halikarnas1970
    Bencede bu oyunun havası söndü artık, ilgi alaka gösteren yok çok oynayan olduğunuda sanmıyorum...
    kim nederse desin zaten o padlerlede oynaması epey zor bu oyunu. Trialda yapılan haraketleri maç içerisinde uygulamak işkence adeta o kollarda.

Takım oyunu olmadığı için doğrudan kişisel beceriniz ortaya çıkıyor. Eğer zaman ayırıp oyuna ve gamepad'e alışmaşsanız çok maç kaybetmeniz ve oyundan soğumanız gayet normal. Online olarak 500 maç yapmış birisi ile 10-20 kere maç yapmış birisinin gamepad'i kullanması bir olmaz tabi ki.

Ancak bence Capcom iyi bir sıralama sistemi kurmuş. Ranked maç ararken filtre kullanarak Same Skill (aynı yetenekteki) oyuncular arasından maç aranabiliyor. Champ.modda da sadece kendi derecenizdeki oyuncular ile eşleşiyorsunuz. Böylece arada ciddi tecrübe farkı olmuyor.

• quote:

Bencede bu oyunun havası söndü artık, ilgi alaka gösteren yok çok oynayan olduğunuda sanmıyorum...
    kim nederse desin zaten o padlerlede oynaması epey zor bu oyunu. Trialda yapılan haraketleri maç içerisinde uygulamak işkence adeta o kollarda. Satış rakamlarını bilmiyorum dünya genelinde ama pc versiyonundan da umutlu değilim ben açıkçası, zira online mode yok diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam.

Online mod yok mu

Gamepad konusuna gelirsek gamepad'in tek dezavantajı exfocus cancel yapmak çok zor

exfocus cancel + ultra yapmak çok çok önemli bu oyunda ama ne yazıkki gamepad ile bu hareketi tam yapmak neredeyse imkansız.

Live'da 1000'in üzerinde maç yaptım bana bu hareketi bir kişi bile yapamadı zaten.

O kadar da dezavantajı olacak çünkü arcade stick ile nerdeyse bütün parmaklarını kullanabiliyorsun gamepad'de ise en fazla 2 parmağını

Ama çözümü var tabiki arcade stickler satılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 29 Nisan 2009; 1:39:34 >

• Pcde bazı ekstralarla geleceği duyurulmuştu bu oyun... Ben en iyisi pc versiyonunu bekleyip pcye bir arcade stick alayım. Zira çocukluktan beri ona alışığım. Belki xbox controllerı oyüzden çok zor geliyor bana. hazirandı herhalde çıkış tarihi.
  • Off ya sabah hanımla oynarken dedim akuma yı bir açayım böyle tadı çıkmıyor.. Akuma bir açıldı resmen oyunun rengi değişti.. Nasıl özlemişim anlatamam, resmen hasret giderdim.. Gouken i de açacaktım dışarı çıkalım diye tutturdu hanfendi.. Akşam açıyorum Gouken imi de.. Önümüzdeki ay full live dayım beklerim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: KAKÁ

quote:

Online mod yok mu

Gamepad konusuna gelirsek gamepad'in tek dezavantajı exfocus cancel yapmak çok zor

exfocus cancel + ultra yapmak çok çok önemli bu oyunda ama ne yazıkki gamepad ile bu hareketi tam yapmak neredeyse imkansız.

Live'da 1000'in üzerinde maç yaptım bana bu hareketi bir kişi bile yapamadı zaten.

O kadar da dezavantajı olacak çünkü arcade stick ile nerdeyse bütün parmaklarını kullanabiliyorsun gamepad'de ise en fazla 2 parmağını

Ama çözümü var tabiki arcade stickler satılıyor

burak herkese zor geliyoda bize niye bukadar zor gelmiyo bu gamepad anlamıyorum

• Arkadaşlar bu oyunun tüm hareket ve kombolarını nerde bulabilirim,oyunu takar takmaz live a daldım direk ,tecavüz ettiler desem yeridir...
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.