Şimdi Ara

Stres Kırığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Stres Kırığı ile bi hayli haşır neşirken buraya da böyle bir konu açayım belki benim durumumda olan başka arkadaşlara bir fikir verebilir ki o kadar araştırmama rağmen nette de çok fazla bilgi yok. Daha doğrusu var ama bir forumda üzerine pek bi şey yazılıp tecrübe aktarımı yapılmamış, umarım burada bu eksikliği gideririz.

Doktorumun söylediğine göre aslında bi hayli görülen bir hastalık. Mikro darbelerle ayak tarak kemiğinde çatlakların oluşmasına "Stres Kırığı" , "Metatars Fraktürü" ve ya "Gerilim Kırığı" adı veriliyor. Mikro darbelerden kasıt; uzun süre masa başı işte çalışıp, sonra birden bire ayaklara fazla yüklenildiğinde (uzun yürüyüşler, koşular...) ufak ufak metatars adı verilen tarak kemiklerinde çatlaklar oluşuyormuş ki benim aynen böyle oldu. Son bir ayda sivri burunlu kösele bi ayakkabıyla aşırı derecede yürüyüş yaptım.

Tam bir baş belası, bugün itibariyle tam 30 gündür iyileşemedi. İlk haftayı, nasıl olsa geçerle başımdan savdım daha beter oldu. Sonra Fizik tedavi doktoruna gittim, MR çekmek gerek dedi, "ben bir hafta beklesek de iyileşmezse öyle çektirelim dedim." onayladı ama malesef benim bu önermem bana bir haftaya daha maloldu. Ayak ağrım geçmedi, MR dan sonra doktorum ayağımda "Stres Kırığı" olduğunu söyledi akabinde hemen fizik tedaviye başladım.

Şu sıralar ağrılarım azaldı, iyileşiyorum ama kaplumbağa gibi. Dile kolay bir aydır seke seke yürüyorum. Umudum ay sonuna kadar bu hastalıkta tamamen kurtulmak.

Bu hastalıkla daha önce karşılaşmış arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa çok anlamlı olacak.

Bana ve rahatsızlığı olan herkese şifa diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yonetmenbey -- 9 Mart 2011; 23:53:47 >

• İlgili sorunuzun cevabınıhttp://forum.donanimhaber.com/m_47238722/mpage_2/f_/key_//tm.htm yanıtlamaya çalıştım, sağlıklı günler dileğiyle...
    Stj. Dr. Bahadır UÇAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadir258

İlgili sorunuzun cevabınıhttp://forum.donanimhaber.com/m_47238722/mpage_2/f_/key_//tm.htm yanıtlamaya çalıştım, sağlıklı günler dileğiyle...
    Stj. Dr. Bahadır UÇAR...
    Evet, Bahadır Bey' in açıklamasındaki gibi bugün tam 6 hafta oldu ve ayağımda çok az ağrı kaldı. Sanırım 2 ya da 3 haftaya kadar tamamen geçecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yonetmenbey

Evet, Bahadır Bey' in açıklamasındaki gibi bugün tam 6 hafta oldu ve ayağımda çok az ağrı kaldı. Sanırım 2 ya da 3 haftaya kadar tamamen geçecek.

Alıntıları Göster
    Ayın sonu itibariyle, ayağım tamamen iyileşti. Sadece bazı zamanlar küçük bi sızı oluyor o kadar..

Böylelikle stres kırığı maceram burada son buldu, yani umarım allah bi daha yaşatmaz. İllet bi şey..
  • quote:

Ayın sonu itibariyle, ayağım tamamen iyileşti. Sadece bazı zamanlar küçük bi sızı oluyor o kadar..

Böylelikle stres kırığı maceram burada son buldu, yani umarım allah bi daha yaşatmaz. İllet bi şey..

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun umarım bir daha aynı sorunla karşılaşmassınız sağlıklı günler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadir258

Geçmiş olsun umarım bir daha aynı sorunla karşılaşmassınız sağlıklı günler :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim 2 yıldır stres kırığı rahatsızlığım var. Ayak tabanında oluşan minik çatlakların yarattığı hastalık olarak tabir edebiliriz. Bu rahatsızlık yaşam kalitesini büyük ölçüde etkilemektedir. Ve hastalığın iyileşme süresi bir hayli uzun zaman almaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeyisiklari

Arkadaşlar benim 2 yıldır stres kırığı rahatsızlığım var. Ayak tabanında oluşan minik çatlakların yarattığı hastalık olarak tabir edebiliriz. Bu rahatsızlık yaşam kalitesini büyük ölçüde etkilemektedir. Ve hastalığın iyileşme süresi bir hayli uzun zaman almaktadır.

Alıntıları Göster
    Benim yaklaşık 6 ay oldu. Sıkıntım yok ama ara sıra sızlama yapıyor ve sanki yüklensem yine tekrarlayacak gibi. Hadi hayırlısı..
  • quote:

Benim yaklaşık 6 ay oldu. Sıkıntım yok ama ara sıra sızlama yapıyor ve sanki yüklensem yine tekrarlayacak gibi. Hadi hayırlısı..

Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatacağım ancak,

Benim 1 ayı geçmiş ayak üst tarak kemiğinde 2. parmakta bir stres kırığı rahatsızlığım var. Fevkalade sızlama yapıyor bazen. Ağustosta askere gitmeyi planlıyorm. Bana birileri yardımcı olabilir mi ? İnanın topal topal yürüyorum. Muayene sırasında bunu söylersem zorunlu olarak 1 sene tecil mi ettirirler iyileşeyim diye yoksa spordan men verip öyle mi alırlar kısa dönem yapacağım.

teşekkürler..

• Amanın bir zamanlar benim yaşadıklarımın tıpkısını yaşıyorsun.. Biraz zor iyileşiyor ama iyi oluyor zamanla, çok sıkıntı yapma.. Agrı ne zaman başladı ve askere ne zaman gideceksin?
  • quote:

Amanın bir zamanlar benim yaşadıklarımın tıpkısını yaşıyorsun.. Biraz zor iyileşiyor ama iyi oluyor zamanla, çok sıkıntı yapma.. Agrı ne zaman başladı ve askere ne zaman gideceksin?

yaklaşık 2 aydır çekiyorum. Doktor kaynamış o kemik dedi. röntgendede bariz görünüyor zaten... Sanırım 3. parmak kemiğide kırıldı çünkü kaynayan yer şişti kaldı öylece bu kez yanındaki kemik ağrı yapıyor.. Ağustosta askerim nasipse. Önümüzdeki hafta tecil bozdurmaya gideceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webdost

quote:

Amanın bir zamanlar benim yaşadıklarımın tıpkısını yaşıyorsun.. Biraz zor iyileşiyor ama iyi oluyor zamanla, çok sıkıntı yapma.. Agrı ne zaman başladı ve askere ne zaman gideceksin?

yaklaşık 2 aydır çekiyorum. Doktor kaynamış o kemik dedi. röntgendede bariz görünüyor zaten... Sanırım 3. parmak kemiğide kırıldı çünkü kaynayan yer şişti kaldı öylece bu kez yanındaki kemik ağrı yapıyor.. Ağustosta askerim nasipse. Önümüzdeki hafta tecil bozdurmaya gideceğim...

Alıntıları Göster
    Daha çok varmış iyileşirsin o vakte kadar. Ama dikkat et, çok yürüme ve basmamaya çalış.. Çalışıyorsan rapor al ve evde yat.

Askerde giyeceğin botun ucu geniş ve yuvarlak... Kaliteli bir silikon tabanlık al gitmeden önce hiçbir şey olmaz.

Çok geçmiş olsun.

• quote:

Daha çok varmış iyileşirsin o vakte kadar. Ama dikkat et, çok yürüme ve basmamaya çalış.. Çalışıyorsan rapor al ve evde yat.

Askerde giyeceğin botun ucu geniş ve yuvarlak... Kaliteli bir silikon tabanlık al gitmeden önce hiçbir şey olmaz.

Çok geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    bu hastalığın bi tedavisi var mı ? voltaren jeller haplar buz tedavileri dışında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: number352

bu hastalığın bi tedavisi var mı ? voltaren jeller haplar buz tedavileri dışında?

Alıntıları Göster
    Yok. Basmayacaksın, yada işe gitmek zorundaysan rahat ayakkabı giyeceksin. Tam geçti dersin, biraz yüklenirsin nükseder, bu yüzden uzunca bi süre dikkat etmen gerekir.

Fizik tedavi merkezinde 10 seanslık bi tedavı uygulanmıştı bana ama onun çok büyük etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sıcak su ile ovup, kan dolaşımının sağlanması için bi kaç bilek hareketi yapmak daha mantıklı.

• quote:

Yok. Basmayacaksın, yada işe gitmek zorundaysan rahat ayakkabı giyeceksin. Tam geçti dersin, biraz yüklenirsin nükseder, bu yüzden uzunca bi süre dikkat etmen gerekir.

Fizik tedavi merkezinde 10 seanslık bi tedavı uygulanmıştı bana ama onun çok büyük etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sıcak su ile ovup, kan dolaşımının sağlanması için bi kaç bilek hareketi yapmak daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    merhaba ben çok aktif spor yapan birisiyimdir (kick boks,handball,parkour,fitness) geçen yaz oldu bu kırıklar kaval kemiğimde hala geçmedi spor yapmadığım halde eskisi kadar ağrımasada yinede çok kötü ağrıyo yardımcı olabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kgn06

merhaba ben çok aktif spor yapan birisiyimdir (kick boks,handball,parkour,fitness) geçen yaz oldu bu kırıklar kaval kemiğimde hala geçmedi spor yapmadığım halde eskisi kadar ağrımasada yinede çok kötü ağrıyo yardımcı olabilirmisiniz

Alıntıları Göster
    doktora gittim tıbben çözüm olmadığını söyledi...sadece rahatlatabilirsin ama kesinkez iyileşmez dedi

ünlü basketbolcu yao mingin basketbolu bırakmasının sebebi de bu rahatsızlıktır
  • Evet yeni kurban benim. Yaklasik 1 senedir cektigim lanet olasi sey. İlk zamanlar pek ciddiye almadim. Ozellikle futbol maci yaptigim zamanlar agrim oluyordu. Son zamanlarda iyice artti. Ortopediye gittim mr cektirdim. Doktor tespit edemedi. 20 gun rapor verdi dinlen dedi. Tabi ayagimda iyilesme yok. Sporcu sagligi merkezine gittim. Mrimi gosterdim. Rontgen ve kan tahlili istedi doktor. Romtgende cikti. Cok ufak bisey gozuken ama lanet birsey. Yasamayan bilmez. 6 hafta spordan uzak kalmami soyledi. Bakalim nolacak. Yasayan arkadaslr tavsiyeleriniz varmi.?
  • Merhaba
  • Ben 26 yasindayim futbolcuyum 8 ay once kaval kemigimde stres kirigi belirtileri olustu ama ben ustune gttim 2 3 ay oyle ftbol oynadim ve sonunda ayagim kirildi parcali kirik olustu kavalda alciya aldilar 3 ay alcida kaldi kaynama cok az olustu ve alciyi cikartirdi doktor yavas yavas basmaya basladim kaynama hizlandi suan yuruyorum alciyi cikardiktan sonra 2 ay gecti toplam 5 ayda gelinen nokta da son halimde ayagimda suan kirik var catlakta kaynamanin hizlanmasi icin ne yapmam lazim lutfen yardmci olun bana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hsndncl11

Ben 26 yasindayim futbolcuyum 8 ay once kaval kemigimde stres kirigi belirtileri olustu ama ben ustune gttim 2 3 ay oyle ftbol oynadim ve sonunda ayagim kirildi parcali kirik olustu kavalda alciya aldilar 3 ay alcida kaldi kaynama cok az olustu ve alciyi cikartirdi doktor yavas yavas basmaya basladim kaynama hizlandi suan yuruyorum alciyi cikardiktan sonra 2 ay gecti toplam 5 ayda gelinen nokta da son halimde ayagimda suan kirik var catlakta kaynamanin hizlanmasi icin ne yapmam lazim lutfen yardmci olun bana?
    Geçmiş olsun, bizim durumlarımız seninkine göre oldukça hafifti, zamanla iyileştik. Senin durumun daha ağır fakat doktorun gerekenleri yapmış zaten. Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
  • yonetmenbey kullanıcısına yanıt
    Sonradan sorun kalmadı dimi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.