Sistemimde bulunan Striker 2 formula anakartım malesef misyonunu tamamalamış ve tamir edilemez hale gelmiş. Bugün çizgi elektronik ile görüşmemde ürünün iadeye alındığını ellerinde aynısından olmadığını ve ithalatçı firma Boğaziçi bilgisayara gönderildiği söylendi. Boğaziçi ile görürşmemde anakartın aynısından ellerinde olmadığını ancak web sitelerinden bakarak istediğim bir ürün ile değişimi konusunda yardımcı olacaklarını söylediler.
Uzun süredir bilgisayar piyasasını takip etmediğim için şu anda piyasadaki anakartlar hakkında bir fikrim yok. Sizden ricam eski anakart yerine hangi kartlar sistemime uyar bana fikir vermeniz. Eski kartın üzerine fark vererek değiştirme şansım olduğunu zannediyorum ve yakın zamanda sistemimi upgrade etmeyi düşünüyorum. Yeni anakartın hem mevcut sistemime uymasını hemde yakında yapmayı düşündüğüm upgrade e uygun olmasını istiyorum. Bu durumuda gözönünde bulundurarak bana bir anakart tavsiyesinde bulunurmusunuz. Teşekkürler…
Mevcut Sistemim : Intel Q6600 Asus Striker II Formula 780i Sli OCZ 4Gb (2*2) Platinium Vista Performance Edition 800Mhz 2 * Palit 8800Gt Sonic Western Digital Raptor WD740ADFD 74GB 10,000 RPM Hdd 2 * 500Gb Seagate Sata2 7200Rpm 32Mb Cache Hdd Samsung SH-S202 Lightscribe Dual Layer Dvd Writer Thermaltake 750W W0116
alacağın anakrt yeni kuracağın güncel sistemlere uyması pek mümkün değil.. çünkü yeni işlemcilerde farklı soket kullanılıyor.. ayrıca sli destekli kart bulman da zor.. elindeki ekran kartlarını elden çıkarıp p45 veya x48 çipsetli bir anakart seçebilirsin..
İlginize teşekkürler Birazcık araştırma yaptım, şöyle birşey düşündüm
fark ödeyip bu anakartı alsam,haricende işlemci ve ram leri alsam mevcut işlemci,ramler ve ekran kartlarınıda elimden çıkarıncaya kadar elimdeki ekran kartlarını kullanamazmıyım?